|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
6.11.2006 11:06:20   
Aja1
Ponavadi je, samo če ima pa takrat več porodov, pa si baje tudi sama user posted image  To mora bit šele mučno, da te vse boli, babce pa od nikjer user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4301
6.11.2006 11:06:48   
Anonimen
Aja1, najvišja vrednost pri popadkih je bila okrog 70. Ampak to se je izpisalo le enkrat.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4302
6.11.2006 11:09:00   
urška76
Še enkrat dobro jutro! user posted image  
Sem šla ob devetih spat, pa sem zdele vstala. No pa ene full zoprne sanja sem imela zdajle in si nisem več na ziher če hočem rodit. Sploh na izkušnje po prvem porodu. V prve sta naša dva šla na pogreb predno sem šla iz porodnišnice, ker mi je umr bratranec (star toliko kot jaz), zdele pa sanjam, da sem brala osmrtnico od strica. Čista groza. V bistvu še dobro, da so samo sanje. Dete pa tud mora ve a ne.
Viv superca za tako pridno pupo. A tvoj te ni pa nič pomasiral, da bi ti mal olajšal spanje? Bogica, upam, da ti masaža pomaga, ker zdravnik ti kaj dosti ne bo mogel pomagat, glede na to da dojiš. Mirno je pa po moje tole vreme zdelalo. Naš Miha je isti, skoz je treba nos brisat, pa kašlja ponoči, ko en star deda. Sem ga šla danes ponoč pokrit, pa je bil buden od kašljanja in sem mu kar sredi noči dala en malo medu, pa nesladkan čaj potem da je sladkobo iz zobkov spral.
MucaMaca zdej pa res že konkretno štopaš naš vrstni red. Hitro po stopnicah laufat, po po kakem makadamu se vozit, da te fino preruka, potem pa mogoče bo kaj.user posted image  No mogoče niti ni treba, da je makadam, so naše ceste itak dost zluknane.user posted image
Matejka jest tud ne štejem gibov. Mi je pa pomembno, da jo vsaj občasno čutim. Če se preveč umiri, pa začnem tud štet ja. To je bilo v soboto. In je bilo gibov več kot deset. Ne moreš verjet, kok se jih hitro našteje, ker ne brca več non stop ampak samo malo in občasno, ampak gib je pa vseeno. Pri porodu je bil pa stalno z mano samo partne, babica me je hodila kontrolirat na pol ure, občasno je prišel porodničar, no potem je pa bila anestezistka nekaj časa z mano, da je videla kako je EA prijela. No potem se je pa počasi začela gužva pri meni, ker porod ni in ni hotel napredovat in je bila kmalu polna soba raznih dr-jevuser posted image . Pri samem CR jih je bilo pa vsaj 5. Babica, ki je poskrbela za bejbota, anestezistka, dva porodničarja in vsaj ena sestra, ki jima je pomagala. Mogoče pa še kdo več. Nisem vseh videla, ker sem imela tisto zeleno plahto pred sabo. user posted image  Pediatra pa ni bilo, vsaj jaz ne vem nič o tem. Je pa verjetno odvisno od porodnišnice do porodnišnice, pa od gužve, ki jo imajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4303
6.11.2006 11:15:53   
Aja1
MucaMaca, saj 70 je pa že lep napredek od prejšnjič. Pa ti je G kar rekel, da kaj to pomeni ali še vedno nič? Si že kaj odprta?

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4304
6.11.2006 11:49:13   
Anonimen
No, ja prejšnjič se je več dogajalo. Je kar nekajkrat krivulja poskočila kar visoko, danes le enkrat.

Ginekologinja je z mano opravila v minuti, niti njenega priimka ne vem, neka mlada frajla je bla. Naredili so mi CTG, zmerili pritisk, me povprašali o gibih in to je bilo to. user posted image  Naslednjič bo boljše, ko bo v porodnišnici spet dežuren moj osebni ginekolog.

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4305
6.11.2006 12:53:47   
**Petra**
Ojla!

Evo mene s pregleda in CTG-ja. Na CTG-ju se ni nič dogajalo, drgač pa sem odprta 2-3 cm. V nedeljo mam spet pregled in CTG. Je rekla, da je brez veze, da me da zdej rodit, pa da se mučim 7 ur, bolš, da počakamo, da se bo samo začelo odvijat.

No, se slišimo še potem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4306
6.11.2006 12:58:37   
Aja1
No,vsaj ena, ki ji kaže da bo kmalu rodila....jaz in MucaMaca, pa tudi Urška pa vse verjetno zabetonirane tam spodaj user posted image , glede na to, da hodimo še kar v enem kosu.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 4307
6.11.2006 13:06:09   
Anonimen
Mene kot že rečeno niso danes nič vaginalno pregledali, tako da tudi če sem kaj odprta tega ne vem.
Sicer močno dvomim v to, ampak vseeno.
Bom morala mojega prepričat, da se spravimo v akcijo, mogoče bo pa kaj pomagalo! user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4308
6.11.2006 13:09:28   
Nogavica
Ojla, punce!

Tudi jaz sem imela danes CTG in je vse o.k. Dete je polovico časa prespalo, drugo polovico pa čisto podivjalo user posted image . Hvalabogu, ker so mi zadnjič morali 2x merit, ker je eno celo rundo prespala.
Pri popadkih pa sem videla, da se je 1x krivulja dvignila malo pod 50, ampak noben ni nič komentiral. Sicer pa imam itak še dobra 2 tedna čas.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4309
6.11.2006 13:13:48   
Aja1
Tudi jaz sem se zdaj zmenila z mojim, da greva danes v akcijo....mogoče bo pa le kaj pomagalo, čeprav dvomim.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 4310
6.11.2006 13:22:25   
Anonimen
Baje *pomagajo* hoja, seks, stimulacija bradavičk...

Še lahko katera kaj doda na zgornji seznam? Se toplo priporočam za ideje in predloge. user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4311
6.11.2006 13:27:44   
urška76
Punce, jest sem šla pa sedaj po avto v garažo, da bomo potem ko pride user posted image  iz službe samo šibamo v Domžale, da bom do štirih tam. No in ko pridem nazaj domov in grem na wc mam hlačke čist mokre. Pa kavbojke tud mal. Me je kar mal "panika" zagrabla, sam zdej pa že dvajset minut nič. Bom verjetno kar na pregled počakala, pa naj g pogleda, če mi mogoče voda odteka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4312
6.11.2006 13:41:20   
Aja1
Urška, kdaj pa imaš pregled? Mogoče se je pa začelo kaj dogajat, ampak ni sigurno, ker jaz sem tud že parkrat imela čist mokre hlačke, pa ni bilo nič.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4313
6.11.2006 13:45:00   
urška76
Naročena sem za ob 16-h.  Pa sej pravim, bomo videli, ker mi je čudno, ker čep pa še ni šel ven. Tko da to verjetno ni to. Madonca sej pravim, v druge noseča pa pojma nima kako zgleda ko gre zares.user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4314
6.11.2006 13:48:19   
Aja1
Srečno Urška. Mogoče bo pa danes tvoj dan D. No, pa sporoči ti ali pa tvoj user posted image , če te slučajno pošljejo rodit.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4315
6.11.2006 13:48:33   
**Petra**
Nisem mogla prej velik napisat, ker sem mogla dat Pio spat.

Mene je zato pregledala, ker sem ji omenila tiste bolečine in je rekla, da me pol more pogledat, če sem slučajno že kaj odprta. Midva morva tud it danes v akcijo, mogoče bo kaj pospešlo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Naše dete se je izpred 14 dni zredilo za cca. 700 g. DAnes je mel kar tam okrog 3300g, jst kar nisem mogla verjet. Nazadnje, če bo še kak teden čakal na toplem pridemo še do 4kg!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4316
6.11.2006 13:59:57   
Nogavica
urška76, srečno danes!

Jaz pa že od 29. tedna (ko sem bila na 3D UZ) ne vem, koliko je moja user posted image  težka, koliko je velika, ali je prav obrnjena... user posted image .
Tudi pregleda več ne bom imela nobenega do poroda. Upam, da je vse v redu z žabico.

Aja, glede gibov - jaz jih tudi ne štejem - no, zjutraj nekako začnem, ko pa pride do 4 ali 5 nekje do poldneva neham, ker je popoldan in zvečer navadno še bolj aktivna.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

Neposredna povezava do sporočila: 4317
6.11.2006 14:04:31   
Aja1
Petra, moja je tudi imela nazadnje (na PDP) ravno 3300 g. No sej pravim, bom rodila pa decembra 5 kilsko dete user posted image  Samo ne vem, kdo bo pol to ven spravil?! user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 4318
6.11.2006 14:14:05   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Petra, moja je tudi imela nazadnje (na PDP) ravno 3300 g. No sej pravim, bom rodila pa decembra 5 kilsko dete user posted image  Samo ne vem, kdo bo pol to ven spravil?! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Verjemi, da te ne bojo pustili tako dolgo pri miru. Verjemi, da tudi meni ni blo fajn prvič čakat čez rok, zato si zdej srčno želim, da bi lump kaj presenetu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4319
6.11.2006 14:20:44   
Anonimen
Punce jaz sem malo gledala mere mene pa mojega, ko sva se rodila,... ampak po moje bo najino dete le malo večje user posted image , ne vem no.
Predvsem pa se mi zdi, da bo težja user posted image , čeprav so me prej strašili, da je bolj mala. Ma svašta saj ne vem več kaj naj rečem.

Mi2 sva bila oba mala kot user posted image , moj je sicer potem kar precej  zrasel user posted image , jaz sem pa pri bolj nizkih,... Mislite da je od tega kaj odvisno kak bo dete veliko?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4320
6.11.2006 15:31:39   
kely
Midva z mojim sva tudi bolj mak+jhne sorte pa nama G napoveduje kar precej veliko user posted image in če še misli malo čakat  na toplem mi bodo morali narediti CR, zaradi medenice. Tamala pa je imela prejšnji teden 3,2 kg pa imam še skoraj 14 dni do rokauser posted image

kely

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4321
6.11.2006 17:21:12   
Anonimen
Mene pa prav zanima koliko sploh držijo te ocene ginekologov o teži user posted image .

Po moje je to bolj kot ne larifari. Sem že dostikrat brala, da so kateri user posted image  rekli, da je majhen bebi, pa je bil pol čist *standardnih* mer.

No, veste kaj punce, tole čakanje ima pa vsaj eno prednost. Lahko si bom lepo v miru doma pogledala še eno nadaljevanje Razočaranih gospodinj!! user posted image  user posted image  user posted image  Če pa uspem mojega prepričati še v user posted image  , bo pa večer še toliko slajši! user posted image

Sem ga že nekaj preko smsov nagovarjala.... user posted image

(odgovor članu kely)
  Neposredna povezava do sporočila: 4322
6.11.2006 17:57:43   
Anonimen
Punce dala sem moj novi bušek v album,... Pa ugotovili smo, da vseeno napredujemo nekam user posted image , trebušček se počasi spušča user posted image  user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4323
6.11.2006 18:56:26   
urška76
Čer1
Evo mene doma. Tista poplava nimam ppojma od česa je bila. Plodovnica sigurno ni bila. Bejba je bila živahna 100 na uro, je ni bilo treba nič budit pa prosit naj se premakne. Popadkov ni še nič, pa zaprta sem še čisto. V sredo pa spet na ctg. Če se bo že kaj začelo dogajat. Me pa zdej od tistega pregleda vse tam doli boli.Ma sej bo boljš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4324
6.11.2006 19:30:01   
Aja1
Evo še mene iz CTG-ja! Rezultat je čisto pričakovan...NIČ od NIČ. user posted image  Naslednjič imam CTG spet pri moji G v sredo, nato pa v porodnišnici, ker me bodo tudi vaginalno pregledali (koliko sem odprta - če sploh sem) in se odločili, kaj bodo z mano če se ne bo še nič dogajalo. lahko, da me bodo obdržali v porodnišnici, lahko da me pošljejo domov, da mi sprožijo porod....vse je možno... Najbolj upam, da se porod sam začne, brez umetnih popadkov, ki se jih bojim kot user posted image

Jaz sem tudi skoz mislila, da bo najina user posted image  imela tam od 3000 do 3200 g, ker sva bila midva oba 3 kilska, ko sva se rodila (sicer sva potem oba zelo zrasla user posted image ). Dete pa ima že (je imelo) 3300g. No, sicer sem pa vprašala G, koliko so te ocene teže zansljive in je rekla, da je možno tudi odstopanje do 15%. Jaz upam na 15% minusa user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?