|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
5.11.2006 19:06:46   
Monika79
aha sem pozabila prejle napisati, da sem dala v album moj trebušček, tako, da malo vidite, kako lepo rastemo user posted image user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
5.11.2006 19:34:48   
Anonimen
Živjo punce!

Najprej vsem najlepša hvala za čestitke in seveda tudi jaz želim vse dobro vam, ki ste že rodile, ostalim pa čim lažji porod. Mali Jakob je čez dan zakladek, ponoči postane pa prava zverinica. user posted image V glavmem nam že vse dobro laufa, dojenje, previjanje, umivanje, da ne govorimo o crtanju. Samo še s podiranjem kupčkov imava probleme...user posted image

Ampak lepo po vrsti. Prejšnjo soboto se mi je popoldne odluščil čep, kmalu za tem pa mi je odtekla še voda. Ob 7h zvečer sva šla v porodnišnico, kjer so ugotovili, da sem še povsem zaprta in nič zmehčana. Da bo porod dolg in naporen. user posted image Po običajnem sprejemu (formalnosti, britje, klistir) so me dali na CTG, nič popadkov. Je pa CTG pokazal, da malemu vsake toliko pade srčni utrip s 150 na 90 ali še manj. Dali so mi umetne popadke, da bi se začela vsaj malo mehčati in odpirati, ampak sem bila po štirih urah odprta 1 cm user posted image . Ko je malemu pulz tretjič padel na okoli 60, je v trenutku padla odločitev, da mora ven. Ob 2:52 rojen s CR, 2940 g, 48cm.

Popoldne so mi ga že pripeljali na intenzivno user posted image Samo okrevanje po CR ni prav zabavno, en kup injkecij in zdravil, ampak važno je, da je z Jakobom vse v redu. Dojenje je potem steklo šele četrti dan s pomočjo tablet, ampak sedaj pa super laufa. user posted image

Včeraj sva prišla domov in tale mala štručka prav sladko spi ob meni user posted image

Če vas pa še kaj zanima, pa kar vprašajte!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4277
5.11.2006 19:40:36   
MALINČICA
Ojla punce!
Za nama je cel dan uživancije, pravkar sva se vrnila iz Fontane. Mmmmm, kako je bilo fino, samo pogrešam pa savno!!!

Špika me v križu, pa krči kot pred menstruacijo, pa prav v spolovilu me ful pika.....
Ma, če ne bom šla kmalu rodit, se mi bo zmešalo.
Zdaj se še grem stuširat, potem me čaka tortica in kak film, potem pa spat!Aja, pa še masaža podplatov, prosim!
Vrag se po tej polni luni, nič od nič!!!!!
Otrok pa čist miren, edino tu in tam me zbrca in mi tako pove, da mu moj položaj res ne odgovarja.

Zadnjič sem na CTG-ju morala delat počepe, ker je spal/a, kriza, že tako dolgo nisem delala počepov, potem pa mi je uspelo prebuditi malega zaspanca, hehe!

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
5.11.2006 19:41:41   
MALINČICA
Aja, sem pozabila, VSEM NOVIM MAMICAM ČEEESTIIIITKEEEE!!!!!!
Sem skupaj z vami vesela vaših novih cukrčkov!!!

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
5.11.2006 20:01:58   
urška76
Seenamojca lepo, da ste se navadili en na drugega. S podiranjem kupčkov pa le vztrajajte, da vas ne bodo preveč krčki matrali.Pa lepo se cartite. Ne vem pa zakaj si dobila inekcije po CR. Jaz sem imela na voljo samo ene tablete proti bolečinam, če bi bilo prehudo. Važno je, da si zdaj ok in da lahko stiskaš in crkljaš svojega malčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
5.11.2006 20:08:00   
Anonimen
urška76 Injekcije so bile proti bolečinam (prve štiri dni na 8 ur) v rit, poleg tega pa še cel čas injekcije proti trombozi v trebuh... Nam so to vsem dajali preventivno. Že vejo, zakaj.

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 4281
5.11.2006 20:21:24   
**Petra**
Čer!

Samo na hitrco se vam malo javim. Smo se popoldne potepali, zdaj pa smo zeloooo utrujeni in gremo počasi spančkat.

Vglavnem, luna je za nami, oz. mogoče bo na nas vplival čas po luni user posted image user posted image user posted image , kdo ve. Skratka, nič novega, nobene nove mamice.... Se slišimo jutri po CTG-ju.

Sladko spančkajte, jutri pa veselo na tipkanje....

Nočko

Neposredna povezava do sporočila: 4282
5.11.2006 20:25:03   
mirjanajelenko
pozdravljene še en dan je za mano danes je moj mali-a zjutraj tako tišo nogo ven da sem morala vstat  kar hitro moj lubi je reku nogomet igra
no po kosilu sm ga pa zafrknila user posted image  spet je začel brcati tak da sma pol z mojim šla nogomet ročni igrat  sam umiru se še pa ni 3 dni je bil miren zdaj pa spet brca pa kolca se mu full tak da pričakujem da bom do božiča rodila hahahhahahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
5.11.2006 21:44:04   
kaja11
Hvala vsem za čestitkeuser posted image Moja dva frocla spita in se lahko malo javim.
Tisto s kakanjem (ne vem katera je omenila) je res... pred odhodom domov moraš kakati...osebno vam zelo priporočam svečke, ker delujejo v cca 1 uri, tiste tablete pa šele po 12-tih. Predstavljajte si situacijo... analne mišice še ne delujejo dobro + huda driskauser posted image .  V ljubljanski porodnišnici imaš lahko moderc in dudo... meni so jo celo oni dali... valjda je nisem na porod prineslauser posted image . Drugače pa so v Ljubljani vsi fuuul prijazni... od sester in babic v sprejemni, do babic v porodni in  vseh, ki delajo na C oddelku. Resno..... niti ene pripombe nimam.

Vsem želim tako prijetno pred-med-poporodno izkušnjo, kot sem jo imela jaz (razen viroze, seveda) in da ne boste predolgo čakaleuser posted image user posted image user posted image

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4284
5.11.2006 21:59:43   
Lana_s
Kaja11in Luni iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image in veeeeliko cartanja ter prespanih noči. Upam, da bo november kmalu mimo in bomo počasi vse cartaleuser posted image , vidim, da smo že vse malo nestrpne in naveličane teh trebuhovuser posted image

Zgleda, da polna luna ni nobeni pomagalauser posted image

Zdaj pa grem počivat, sem že kar utrujena. Lahko nočuser posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
5.11.2006 22:25:27   
Anonimen
user posted image Lepo pančkajte, punce! user posted image

Se tipkamo jutri, ko se vrnem domov še iz enega CTG-eja!

user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 4286
5.11.2006 23:45:15   
Aja1
Polna luna je pomagala le luni. Si bo treba ime spremenit, če bomo hotele, da deluje user posted image

Jaz grem tudi počasi spat....naša user posted image  ne bo rojena 5.11.....mogoče bo 6.11. user posted image  No, pustimo se presenetiti. Jutri popoldan imam pa tudi jaz CTG. Punce, poročajte!!!

Lahko noč!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
6.11.2006 0:11:02   
MALINČICA
Evo me, še kar bluzim med budnimi!
Pa bi tako rada spala!!!

Vsaka zvezda na nebu zamiži, teta Luna prikima, se zasmeji.....

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
6.11.2006 7:08:54   
**Petra**
Jutro, punce!

Jst sem pa včeraj zvečer zaspala v enih rahlih bolečinah, danes zjutraj, ko sem user posted image pelala v službo, pa so se spet pojavile user posted image user posted image user posted image . Mogoče je pa le prišel čas user posted image user posted image user posted image user posted image . Bomo videli, kaj bo danes pokazal CTG.

SE vam še kaj javim po CTG-ju.

Neposredna povezava do sporočila: 4289
6.11.2006 7:11:14   
Lana_s
Dobro jutro,

danes sem malo bolj zgodnja,  sem se celo noč premetavala po postelji, mi nikakor ni pasalo. Boki me že tak bolijo, da niti spat več ne morem. Potem pa sem kot mesečnik čez dan in tečna, če kaj ni tak kot bi hotela.

Nam je katera ponoči pobegnila? Zamudnice, vrstni red zadržujeteuser posted image user posted image  Takoj v porodnišniceuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4290
6.11.2006 7:13:14   
Lana_s
Petra pa si me prehitelauser posted image  Vso srečo danes na ctg-ju. Poročaj ko se vrnešuser posted image

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
6.11.2006 7:18:28   
urška76
Jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: Lana_s
Nam je katera ponoči pobegnila? Zamudnice, vrstni red zadržujeteuser posted image user posted image  Takoj v porodnišniceuser posted image

Lana_s izpod tvojih prstov v ne vem več čigava ušesa, da se nas usmili. user posted image
Je pa danes že tretji dan, da sem se zbudila s glavobolom. Bi najraje tole mojo glavo s kako bučo zamenjala. No danes popoldne imam pa ctg, da vidimo, če se kaj dogaja.

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
6.11.2006 9:16:41   
viv_
Ojla punce!

Samo na brzino... Mi smo OK, tamala ful pridna, ponoči spi, 1x ali 2x na noč se še dojiva, ampak takoj zaspi nazaj. Kupčki nam grejo super user posted image

Jaz sem pa obupno - že 3 dni imam tak hexenšus, da se komi premikam. Obup! Danes sem pol noči prejokala, ker nisem mogla ne ležat, ne stat, ne sedet... Grem danes do maserke, če pa ne bo boljš, pa zvečer na urgenco, ker me bo sicer pobralo.

Mirna pa malo kašlja in smrka. Sta šla zdajle z atijem do zdravnice, da vidimo kako in kaj. Saj ni tako hudo, ampak me skrbi zaradi Zarje.

Ko bom spet "pri moči" se pa javim in napišem kaj več ...

Čestitke novim mamicam!!!

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
6.11.2006 9:39:01   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: urška76

Jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: Lana_s

Lana_s izpod tvojih prstov v ne vem več čigava ušesa, da se nas usmili. user posted image

Se podpišem pod to. 

Tudi jaz sem še kar doma, moja user posted image  še kar kampira v meni....ni je pregnala niti luna. Jaz imam popoldan tudi CTG in da vidimo, pri čem smo. Nazadnje so bili popadki (celo 1x!) na 36....v bistvu nič. 

Pa poročajte po pregledih.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
6.11.2006 9:47:15   
Anonimen
Jutro punce,...
user posted image ,...tudi jaz sem še skoz tukaj,...
Sem se odločila, da ne bom več jamrala, ker vidim, da ste še ene bolj bogeuser posted image , že kar nekaj dni čez rok, pa še ne cartate svojih user posted image ,.... user posted image  user posted image  user posted image . Torej ko se mala odloči prit ven bo prišla, do takrat se bom pač počutila kot kak hrošč user posted image . Ma saj bo,...še čist malo.

Zdaj si grem pa kavico naredit pa kekse user posted image .

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4295
6.11.2006 10:17:08   
Anonimen
Jaz sem spet nazaj doma! user posted image

Ponovna kontrola v sredo.
Zdaj sem pa že kar konkretno zamorjena, čeprav so bile danes na CTG-eju punce, ki so že 10 dni čez rok, pa se še jim nič ne dogaja. user posted image

5 days and counting....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4296
6.11.2006 10:45:47   
Aja1
MucaMaca, pol še vedno ni nič?! No, jaz bom poročala bolj zvečer, kako je bilo...ampak bo poročilo verjetno tako, kot tvoje. NIČ. Do koliko so pa prišli popadki?
Moj me je zdej spet okregal, da se čist preveč obešam na tisti PDP...ja, sem malo pojamrala, pa sem takoj utihnila, ko sem vidla, da je že hud name, ker sem tako tečna. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
6.11.2006 10:50:23   
Anonimen
Punce 2 vprašanji imam,...tiste, ki ste že čez rok,....še vedno štejete gibe? Pa ali jih še vedno preštejete 10 v 12-ih urah? user posted image

Tiste, ki ste že kdaj rodile user posted image , zanima me koliko ljudi je poleg babice še v porodni sobi. Brez tistega ki te spremlja pri porodu?user posted image

Hvala za odgovoreuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4298
6.11.2006 10:55:24   
Aja1
Jaz gibov sploh ne štejem, ker se mi zdi, da kar zadovoljivo brca. Čez dan malo manj, zvečer pa kar močno. 10 jih je pa sigurno v celem dnevu. Se je sicer malo umirila v primerjavi z enim mesecem nazaj.

Čeprav še nisem rodila, ti bom odgovorila še na drugo vprašanje. Poleg tebe je v porodni še babica, dr. pride samo občasno in na koncu poroda (pred iztisom) ter ostane toliko časa, da te zašije. Pa baje tudi pediater pride na koncu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
6.11.2006 11:03:37   
Anonimen
Aja1 hvala ti!
Torej je babica skoraj ves čas s tabo? user posted image  
Super user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?