Žabika
|
No pa da se še jaz malo oglasim! Prav nobenega časa nimam za pisanje na RR! Vsake toliko pogledam kaj ste spisale, za pisat pa kar ne najdem časa! Najprej vam povem najbolj prijetno novico - uspelo mi je zamenjati ginekologinjo! Res sem vesela! V ponedeljek sva se dobili, da sva se spoznali, pa še hiter UZ mi je naredila, kjer je potrdila domneve, da je otrok mlajši in sva zato prestavili rok na 12.03. in sem tako zdaj v 23. tednu. Naslednji redni pregled imam v torek! Malo me pri njej moti le to, da me hoče spravit v bolniško! Tega si zaenkrat še res ne želim, ker se res dobro počutim, in si sploh ne predstvaljam da bi bila že doma. Bom videla kako bo v torek! Mi lahko katera pove od kdaj naprej - od katerega tedna - so pregledi na 3 tedne? Beli tok: tudi pri meni ga je občasno več, so pa tudi dnevi, ko ga je čisto normalno! Nič me ne srbi ali peče, tko da me niti ne moti preveč. Materinska šola: midva se je namerava udeležiti januarja ali pa mogoče kar februarja - še odvisno od tega kdaj bomo šli smučat; no eni bodo smučali, drugi pa počivali. Brcanje: moj mali tako veselo poskakuje v meni; dozdeva se mi tudi da ima že kar en svoj dnevni ritem - obvezno začne brcati zjutarj okoli 7:30 - vsak dan enako! Danes zjutraj me je kar zbudil, drugače sem pa to uro že v službi. Potem brca kakšne pol ure, potem pa se spet umiri. Takole proti večeru pa je sploh dejaven. Pojma pa nimam s katerim delom telesa me žoka! Sem pa prebrala da so naši korenjaki veliki v 23. tednu že okoli 30 cm! Meni se zdi to tako zelo veliko - sploh ne vem kje je! KG: tudi jaz se uspešno redim; sem pridela že 5,5 kg! Se mi zdi kar veliko, glede na to, da trebuha nimam ravno še velikega. Mi je pa danes prijatelj, ki sem ga po dolgem času srečala takoj rekel če sem noseča - da se mi vidi na obrazu, da je bolj poln!!!! Trebuha res ni mogel opaziti, ker sem bila ful oblečena! No evo - zdej pa vem, kje so ti kilogramčki! Obleke: jaz imam strašne težave z oblekami, enostavno sploh ne vem kaj bom nosila čez zimo, ker mi že zdej ni nič prav. Res je da sem imela zdej res vse obleke čist fit, zdej so mi pa vse te že premale. Da ne govorim o jaknah, plaščih, bundah! Enostavno ne vem kako bo! Kako kaj ve rešujete ta problem? Druženje: Ljubljančanke in okoličanke, kdaj je naše srečanje - res jutri???? Kje je kaj Urla, naša organizatorka? Katera pride in kdaj smo zmenjene? Jaz ob 18h ne bom mogla, ampak se vam pa pridružim malo čez 19to - itak vem, da bo trajalo še dlje! Rezultati morfologije: - starost: 20t - teža 336 g - BDP: 46,7 mm - HC: 170 mm - AC: 154,6 mm - FL: 30,7 mm Sladkorna bolezen: meni še nihče ni omenil, da bi morala jit na testiranje, moji kolegici pa so na rednem pregledu okoli 20 tedna odkrili povišan nivo sladkorja in ker po eno mesečni dieti sladkor ni padel, ampak še narastel, je morala zdaj dva meseca pred rokom začeti z jemanjem inzulina. dolgolaska: tudi mojo kolegico (ne isto kot zgoraj, ampak v kolektivu, kjer nas je 12 nas je 5 nosečih - PDPje pa imamo v roku štirih mesecev) je podobna bolečina doletela v 23tem tednu v službo in se sploh ni mogla premikat. Na pregledu so ugotovili, da je z otročičkom vse ok, tako da so rekli da je šlo verjetno za nateg medeničnih vezi in so ji predpisali počivanje - ne strogo, ampak brez pretiranih naporov in seveda Buscopan 3x na dan. Stanje se ji je zdaj umirilo. Po moje ni to nič hudega, seveda če ne gre za grozeč prezgodnji porod. majita: čestitke za poroko! porod: zaenkrat sem še popolnoma mnenja, da bo šlo kar po naravni poti! Vem, da bo bolelo, ampak bom zdržala in komaj že čakam jutro po tem dogodku! Ko bo tesno ob meni in ne več v meni še nekdo! Joj kako komaj čakam! No tako, zdaj sem malo počistila za nazaj in upam, da bo v prihodnjih dneh kaj več časa! Nujno se oglasite tiste, ki jutri pridete v Orehek! Lepo se imejte pa pobožajte malo bušije! LP, Ž. Pa še seznamček, ki ga sproti spreminjam, če pa katero kdaj spustim, pa naj me prosim še enkrat spomni, da naredim spremembo! Tiste, pri katerih pa manjka kakšen podatek, pa mi ga prosim čimprej javite! 1.3. Zora (28) - LJ 1.3. SPOKY 1.3. Urla (29) - PO 2.3. Slonči 2.3. freya 3.3. Lana 22 (24) - PO 3.3. Bibi 3.3. sezam (32) – LJ 3.3. pocka 3.3. erna14 5.3. force 6.3. Vanji 6.3. Lejci 7.3. Thaiss (28) – PO 7.3. LULU3 7.3. magor (33) LJ 8.3. Barči78 (28) – KR 8.3. brundi 8.3. urskas (31) – LJ 8.3. Karina (32) – MB 8.3. Ela80 – LJ 9.3. Dajadada (28) – LJ 9.3. Meaa 9.3. Sibil – IZ 10.3. darchy 11.3. tejčica (29) 11.3. Encijan 12.3. klavdyk (24) – SG 12.3. *sonchek* (25) - LJ 12.3. patricija12 12.3. Majita – PO 12.3. Žabika (30) - LJ 14.3. MoonEve (26) - KR 15.3. NMJ (35) - LJ 15.3. jjasna (24) - LJ 15.3. Kr_enamami (35) -JESENICE 15.3. marjetka (24) - LJ 15.3. Gio 17.3. tinaaja (28) - LJ 18.3. brinaa 18.3. leya - LJ 18.3. malička 18.3. miri 18.3. Snorklja (30) - SG 19.3. dskubin - IZ 19.3. blanči 20.3. dolgolaska (27) - LJ 21.3. LI (29) - MS 21.3. Naomi (30) - LJ 22.3. Pegica* (30) 23.3. A-N-J-A (29) – LJ 23.3. TeDyBear (32) - JESENICE 23.3. kresnička – LJ 23.3. soncek78 - IZ 25.3. LeINA (25) - MB 25.3. VRTNICA30 – LJ 25.3. Cinca79 – LJ 25.3. Pikca - LJ 25.3. babri (30) - BREŽICE 26.3. slumpo (27) – PO 26.3. amy26 (27) – LJ 27.3. draja (27) - PO 28.3. anna2007 (35) - GO 31.3. Katja 80 - CE --.3. Boni3 --.3. Neda
|