Anonimen
|
Eni govorijo o umorih, hudih telesnih poškodbah - a to so "ciganski prekški". Lepo prosim takšna dejanja policija definitivno obravnava. Pe še nekaj če natančno prebereš policijsko statistiko je lepo razvidno tudi število prijav prebivalstva, število neupravičenih pojav, uradnih zaznamkov ipd. Tu notri se skrivajo tudi "romski prekrški", pa še vsi ostali. Vse ostalo je pa natolcevanje po načinu rekla-kazala. Amapk kot sem dejal lažje je verjeti parim navedbam "brez kritja" kot uradnim podatkom. IZVIRNO SPOROČILO: Udb IZVIRNO SPOROČILO: primoza Pa še nekaj saj niste funkcionalno nepismeni: obstojijo organi, ki zelo temeljito preverijo nepravilne ukrepe policije, to so delno tisti, vključeni v notranjo organizacijo policije, pa tudi zunanji, to je upravni inšpektor. Verjemite mi da zelo temeljit preiščejo vse postopke in da v primeru ugotovljene nepravilnosti sledijo hude sankcije. Na koncu so pa še ustavno sodišče, varuh človekovih pravic, evropske inštirucije. Bla, bla! Meni je sam novomeški kriminalist povedal, da se policaji ne upajo v cigansko naselje!! Tiste 2x letno ko grejo pobrat necepljene pse in kup orožja, dobijo pomoč specialcov iz Lj. Tko, da...uradno je vse lepo urejeno, kaj se pa v resnici dogaja...pa po moje ni vredno razpravljat. Tipični "bla, bla", kot si rekel "rekla-kazala". Udb: Nimaš pojma o delu policistov na tem območju. In nisi bila nikoli v stiku z družino Strojan. Moj je v stiku z njimi vsak dan (trenutno so premeščeni)! Dvakrat je pri njih eksplodirala bomba, imajo ogromno orožja (ampak sam bog vedi kje v hosti imajo zakopanega) in rada bi tebe videla kako greš pogumno in neoborožena v ciganski tabor po orožje . In kaj bi rekla? "Prosim, izročite mi orožje?"....Draga moja, če še ne veš, je za "akcijo" kot je odvzem orožja potrebna posebna "specializirana" (in oborožena) enota. Ne govori nekaj tja v tri dni... In izjave, da policija "ne stori nič" - lepo vas prosim? Policaji pridejo, popišejo, podajo predlog naprej tistemu, ki je pristojen za reševanje. Kaj je pa policist kriv, če državni tožilec izpusti krivca? Nič, ampak javnost pa govori: policija ne stori nič! In to zato, ker ne poznate postopka dela policistov in pristojnosti reševanja! In še nekaj kar ti novomeški kriminalist osebno ni povedal, pa je meni osebno povedal moj dragi: policisti morajo velikokrat sami raziskati določeno k.d. čeprav nimajo zadostnega znanja o (kriminalnih) preiskavah. To delo bi morali opraviti kriminalisti, to je njihova pristojnost in dolžnost. Zakaj do tega prihaja ne vem, mogoče je kriminalistov premalo, so preveč zasedeni,...ne vem. A bom zdaj rekla, da so kriminalisti nesposobni? Ne ne bom, ker nimam dovolj znanja o njihovem delu! Pa še nekaj: specialna enota policije (specialci) in posebna enota policije sta dve čisto različni ekipi! In v akcijah "romi" sodeluje posebna enota policije in ne "specialci" kot si napačno informirana. Še en dokaz o nepoznavanju dela policije.
|