|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Začasna preselitev Romov v Postojno
5.11.2006 14:04:34   
kalbo
Primoza, linka ni, ker se je to dogajalo v enih rdeče obarvanih cajtih.

Kar se pa vodovarstvenega območja tiče, pa domačinom v Ambrusu zaradi vodovarstvenega območja prepovedujejo gradnje na zazidljivem območju. družina Stojan, al Strojan ma pa kolibe v nezazidljivi hosti, nad vodnim zajetjem. Toliko o omejenosti.
Svetnik v občinskem svetu pa pomeni tudi odgovornost, ki je pa Grosupeljski Cigani nočejo sprejet, zato ni svetnika tam. Lesjaka pri tem podpiram, čeprav ga v drugih točkah niti približno.

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 176
5.11.2006 14:11:28   
Anonimen
Eni govorijo o umorih, hudih telesnih poškodbah - a to so "ciganski prekški". Lepo prosim takšna dejanja policija definitivno obravnava. Pe še nekaj če natančno prebereš policijsko statistiko je lepo razvidno tudi število prijav prebivalstva, število neupravičenih pojav, uradnih zaznamkov ipd. Tu notri se skrivajo tudi "romski prekrški", pa še vsi ostali. Vse ostalo je pa natolcevanje po načinu rekla-kazala.

Amapk kot sem dejal lažje je verjeti parim navedbam "brez kritja" kot uradnim podatkom.
IZVIRNO SPOROČILO: Udb

IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Pa še nekaj saj niste funkcionalno nepismeni: obstojijo organi, ki zelo temeljito preverijo nepravilne ukrepe policije, to so delno tisti, vključeni v notranjo organizacijo policije, pa tudi zunanji, to je upravni inšpektor. Verjemite mi da zelo temeljit preiščejo vse postopke in da v primeru ugotovljene nepravilnosti sledijo hude sankcije.

Na koncu so pa še ustavno sodišče,  varuh človekovih pravic, evropske inštirucije.

Bla, bla! Meni je sam novomeški kriminalist povedal, da se policaji ne upajo v cigansko naselje!! Tiste 2x letno ko grejo pobrat necepljene pse in kup orožja, dobijo pomoč  specialcov iz Lj. Tko, da...uradno je vse lepo urejeno, kaj se pa v resnici dogaja...pa po moje ni vredno razpravljat.

Tipični "bla, bla", kot si rekel "rekla-kazala".
Udb: Nimaš pojma o delu policistov na tem območju. In nisi bila nikoli v stiku z družino Strojan. Moj user posted image je  v stiku z njimi vsak dan (trenutno so premeščeni)! Dvakrat je pri njih eksplodirala bomba, imajo ogromno orožja (ampak sam bog vedi kje v hosti imajo zakopanega) in rada bi tebe videla kako greš pogumno in neoborožena v ciganski tabor po orožje user posted image user posted image . In kaj bi rekla? "Prosim, izročite mi orožje?"....Draga moja, če še ne veš, je za "akcijo" kot je odvzem orožja potrebna posebna "specializirana" (in oborožena) enota. Ne govori nekaj tja v tri dni...
In izjave, da policija "ne stori nič" - lepo vas prosim? Policaji pridejo, popišejo, podajo predlog naprej tistemu, ki je pristojen za reševanje. Kaj je pa policist kriv, če državni tožilec izpusti krivca? Nič, ampak javnost pa govori: policija ne stori nič! In to zato, ker ne poznate postopka dela policistov in pristojnosti reševanja! In še nekaj kar ti novomeški kriminalist osebno ni povedal, pa je meni osebno povedal moj dragi: policisti morajo velikokrat sami raziskati določeno k.d. čeprav nimajo zadostnega znanja o (kriminalnih) preiskavah. To delo bi morali opraviti kriminalisti, to je njihova pristojnost in dolžnost. Zakaj do tega prihaja ne vem, mogoče je kriminalistov premalo, so preveč zasedeni,...ne vem. A bom zdaj rekla, da so kriminalisti nesposobni? Ne ne bom, ker nimam dovolj znanja o njihovem delu!

Pa še nekaj: specialna enota policije (specialci) in posebna enota policije sta dve čisto različni ekipi! In v akcijah "romi" sodeluje posebna enota policije in ne "specialci" kot si napačno informirana. Še en dokaz o nepoznavanju dela policije.

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
5.11.2006 14:32:49   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Primoza, linka ni, ker se je to dogajalo v enih rdeče obarvanih cajtih.

Cajti so tudi zdaj rdeči. Vsak jih namreč gleda s svojimi očmi.user posted image

Ker če boš rekel, da ne, da so zdaj beli al pa črni cajti, boš izpadel nestrpen.user posted image

p.s.
Da ne bomo zakoračili čist mimo teme bi zapisala sam še en preblisk - od kje je že doma "strpni" predsednik vlade?user posted image

In da ne bo kakih podtikanj: vsakršna podobnost s čimerkoli je zgolj naključna, se ve.

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 178
5.11.2006 14:33:55   
Anonimen
Ja, imela si srečo. 

Ja, kot pri vsem ostalem v življenju. Mogoče mi malenkostno, ampak res marginalno pomaga tudi moja glava. Ampak samo ob dobrih dneh. 

Kako ne moreš tega sprejet, da so Romi tako zelo nasilni, da pogovor ne reši nič?? 

Einstein,se mi zdi. Problema nikoli ne bo rešila sila, ki ga je ustvarila.  Nasilje ne bo rešilo nasilja.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: začasna preselitev romov v postojno
5.11.2006 15:03:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žužu

oto pestner pa ni iz iste 'veje'. sem že pozabila, kak se njim reče. vglavnem ti cigani so čisto drugi.
tisti romi, iz katerih izvira pa oto, pa so veliko bolj kulturni, v slo jih je zelo malo. so popolnoma enaki nam, spoštujejo sočloveka, so kulturni, izobraženi, čisti. imajo svojo kulturo, ki pa je ne obešajo na veliki zvon in ostale posiljujejo z njo.
mešati njih s pravimi cigani, je isto, kot bi dejal da sta podgana in pikapolonica sestri.

Pa saj ne morem verjet, pa to je za crknit od smehauser posted image user posted image user posted image ...sploh pa da ne začnem iz katere "veje" si ti...

(odgovor članu žužu)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
5.11.2006 15:09:32   
karmy
no no žalt se pa glih ni treba user posted image vsak je iz svoje "veje" tak da ne seri. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 181
5.11.2006 15:11:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

tak da ne seri. 

Ne jedi.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
5.11.2006 15:16:04   
kalbo
Caffe, če bi prišlo k Strojanovim po orožje toliko policistov, kot jih sedaj ščiti, bi blo gotovo drugače. Se pa strinjam, da dva policaja proti celem Ciganskem naselju žal ne moreta nič. Torej je kriva Policija, ne pa tista dva policaja, ki sta prišla tja.

kar se pa rdeče obarvanih časov tiče, sem mislil pa na medijsko svobodo, ki je bla na mnogo nižji ravni kot je danes. Je pa res, da gremo spet nazaj tja, počasi ampak vstrajno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
5.11.2006 15:16:10   
karmy
user posted image user posted image mah pobijte se med sabo z besedami... pa upam da boste imeli takšne sosede kot so romi iz ambrusa kdaj za sosede (tisti, ki ne vejo zakaj vaščani tako pizdijo) 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 184
5.11.2006 15:20:54   
Primoza
Saj je vse res in prav amapk privleči vodovarstveni pas ven ravno ko se gre okrog romov je pa bosa. Dve nesreči oz. kriminalni dejanji ki sem ju omenil v gornjih linkih:

Izlitje nafte pri Ribnici 1998, ko je prišlo s 14 dnevnim zamikom do hudega onesnaženja zajetja.

Odlaganje sodov z nevarnimi odpadki 2006 v neposredni bližini zajetja s strani Slovencev, zatožili oz. prijavili so jih ravno Romi.

S tem ne mislim, da ni potrebno vodovarstvenega pasu striktno čuvati, ampak to ne v kompletu z ostalimi zadevami, kot na pa še to je narobe, ampak takoj takrat, ko se zadeva pojavi.

Vodni vir je kraški, kar pomeni da je še posebno ranljiv od vsepovsod in je takojšnje ukrepanje proti potencialnim onesnaževalcem še posebno pomembno.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 185
5.11.2006 15:21:49   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
A ste že napisali nauk zgodbe????

Romi- cigani so ljudje kot so to srbi, bosanci, slovenci, američani....vsak ima svojo kulturo in navado. A vas motijo cigani, ko imajo tak značaj? Mislite, da ciganov ne moti kultura slovencev, ki npr. morajo imeti vsi člani družine gsm-je? Njim je to neumnost, ker se raje zapeljejo do sorodnika z neregistriranim avtom v največji gužvi, da se pomenijo na 4 oči.user posted image  No, to pa je že spet druga zgodba....država je tista, ki tako skrbi za blagor narodu.... 

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
5.11.2006 15:23:23   
Barbs

user posted image user posted image mah pobijte se med sabo z besedami... pa upam da boste imeli takšne sosede kot so romi iz ambrusa kdaj za sosede (tisti, ki ne vejo zakaj vaščani tako pizdijo) 

Zakaj to upaš? Zakaj bi komurkoli kdorkoli kar tako, iz čistega mira, želel slabo?
Mar nisi potem točo taka, kot cigani, ki jih v gnevu omenjaš?

Kalbo, glede medijske svobode pa... no comment - oglej si samo spored na nacionalki - ena izmed cvetk je sobotna oddaja S Sašo Veronikom, ki je delal kot PR na vladi  ( Bajuk ga ima rad) , zdaj pa "kuha" z zvezdami. Pa še to slabo. Ampak, saj ni važno. Važno, da ima pri šestdesetih končno svojo oddajo.user posted image  

Jože Možina je pa itak car. S samo eno ta pravo oddajo si je zrihtal uredniško mesto.user posted image

Je pa res, da to ta trenutek nima nič skupnega s cigani.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 187
5.11.2006 15:33:40   
karmy
user posted image user posted image user posted image ah barbs... sploh ne vem zakaj govoriš, da misliš da so slabi romi  iz ambrusa u istem dihu pa govoriš zakaj smo tako nestrpni do njih? torej, ti bi rada da jih pustimo pri miru, vendar jih ne želiš kot sosede... torej.. kdo je tukaj nestrpen? user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 188
5.11.2006 15:33:46   
kalbo
Sej sem rekel, da gremo vstrajno nazaj v leto 60 z medijsko svobodo.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 189
5.11.2006 15:35:08   
kalbo
Pa da ne bo pomote, to ni rasna nestrpnost, ampak nestrpnost do neenakosti pred zakonom, ki je pri Ciganih zelo očitna.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 190
5.11.2006 15:35:10   
karmy
ja točno taka sem kot romi, ki jih omenjam..samo še ene par morm sprav v komo pa bo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 191
5.11.2006 15:36:36   
Barbs

user posted image user posted image user posted image ah barbs... sploh ne vem zakaj govoriš, da misliš da so slabi romi  iz ambrusa u istem dihu pa govoriš zakaj smo tako nestrpni do njih? torej, ti bi rada da jih pustimo pri miru, vendar jih ne želiš kot sosede... torej.. kdo je tukaj nestrpen? user posted image

Citiraj mi, prosim, kje sem napisala, to, kar trdiš zgoraj. Hvala.user posted image

p.s.
Je pa res, da jih ne želim za svoje sosede. Ker imam že svoje cigane.user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 192
5.11.2006 15:37:18   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image ....še našemi se v cigane....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 193
5.11.2006 15:39:04   
Barbs
Prepričana sem, da se ji ni treba šemit.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 194
5.11.2006 15:40:24   
Anonimen

pa upam da boste imeli takšne sosede kot so romi iz ambrusa kdaj za sosede (tisti, ki ne vejo zakaj vaščani tako pizdijo) 

Ne rada govorim kaj so bo zgodilo, ampak močno dvomim, da če bom pogledala soseda v oči in ga kulturno pozdravila, mogoče kdaj poklepetala...ali pa roma prosila naj mi kako pito naredi njegova žena,posodi kakšen cd...res ampak res močno dvomim, da me bo narezaluser posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 195
5.11.2006 15:40:47   
karmy
ne ne želim nobenmu slabo... če vi mislte da so romi iz ambrusa bogi revčki, predlagam, da se preselijo v vašo bližino.  to velja za vse in ne sm za tebe barbs. delali so ****rije, in vaščanom je dopizdilo...

nema veze če imaš že svoje cigane tam okoli. naj pridejo še oni d bojo one big happy family. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 196
5.11.2006 15:43:10   
Anonimen
Primoza, ampak jz pa ne razumem, kako je država (nisem sigurna kdo je bil prejšnji lastnik zemlje) lahko prodala zemljo na vodovarstvenem območju ciganom. Ker gre za "zaščiteno" območje, torej območje kjer veljajo posebni režimi, bi valda lahko predvidevala kakšno "sranje" lahko nastane. Res cigani na samem območju zažigajo avtomobile, strupene snovi pa pronicajo v zemljo.
In tisti sodovi z žvepleno kislino...ja, tukaj pa, če ne bi cigani prijavili kaznivega dejanja, bi tvegali, da sami postanejo krivci. Vsaj pomojem, da je bil to razlog...kaj pa je ciganom mar za naravo user posted image Ne vem, mogoče pa le...user posted image
Problem je tudi v novem "starešini", ki ga pleme ne rajta kaj dosti. Prejšnji, Mihael je imel skoraj 10 let stvari dokaj pošlihtane...

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 197
5.11.2006 15:43:15   
karmy
nivess in barbs, brezveze mene napadata user posted image user posted image user posted image res je pointless k ne bosta čist nič dosegleuser posted image user posted image user posted image tukaj je le izmenjava komentarjev, in če vama ne potegne da jim je bilo zadosti, in so jih pregnali zarad tega, pol je to vajin problem. jaz sem še vedno trdno na njihovi strani (vaščanov) in jih popolnoma razumem. 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 198
5.11.2006 15:48:12   
Anonimen

ne ne želim nobenmu slabo... če vi mislte da so romi iz ambrusa bogi revčki, predlagam, da se preselijo v vašo bližino.  to velja za vse in ne sm za tebe barbs. delali so ****rije, in vaščanom je dopizdilo...

nema veze če imaš že svoje cigane tam okoli. naj pridejo še oni d bojo one big happy family. 

Sej jutri je zadnji dan za rešitev problema kam poslati Strojane iz Postojne.   Me zanima če obstaja kje takšen "dobrotnik"  ki bi jih sprejel...hmm..na svojo zemljo? user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 199
5.11.2006 15:49:23   
Anonimen

nivess in barbs, brezveze mene napadata. jaz sem še vedno trdno na njihovi strani (vaščanov) in jih popolnoma razumem. 

Nihče te ne napada, zakaj se počutiš tak ogroženo? Pa si res morala velike traume preživljat s temi svojimi sosedi..kot si sama rekla tu je le izmenjava komentarjev oz. mnenj.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

plavanje
tjaShiika

Ali ste obiskovali katere od programov plavanja z dojenčki???

da (12%)

ne (85%)

imam namen (2%)

Število vseh glasov: 48

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!