Encijan
|
Kaj je zdaj to s tem kašljem, pa prehladi? Tudi mene se je lotil, in to takoj po pregledu, ki sem ga imela v sredo. Ne vem, a sem res postala tako občutljiva, da mi že najmanjša sapica škodi. Dva dni sem imela malo povišano temperaturo, pa grlo me je bolelo in nos puščal. Ta dva dni sem v glavnem prespala, čez vikend pa sem spanje že kombinirala z branjem knjig in gospodinjskimi opravki. Čeprav likanje me pa še čaka! Kar nekaj odlašam, kup pa raste. Dobro, da ne likam vsega... 7. novembra sem naročena na morfologijo, meni niso nič naročili glede mehurja, tako da se s tem najbrž ne bom obremenjevala. Aja, da ne pozabim, je začel vse močneje brcati, tako da ga sedaj tudi jaz čutim in vem, da so to brcike in ne črevesje ali kaj drugega. Še posebno živahen je bil takrat, ko sem ležala s prehladom in mi kar polepšal sicer bolj "žalostne" dneve. Sem pa opazila, da vse močneje čutim svoje utripe v steni materice oz. na trebuhu. A ste to opazile tudi druge? Kdaj pa se boste kaj udeležile predporodne priprave? Saj tiste, ki pričakujete 1. , najbrž vse greste? Meni je sestra rekla, da grem lahko že sedaj, čeprav v zloženki piše, da je tečaj namenjen nosečnicam po 7. mesecu. Se še nisem odločila. Jaz bom šla najbrž kar v Lj, ker tja hodim k G, najraje bi tam tudi rodila, čeprav ne vem, če bo možno, tako da končne odločitve še ni. Glede kg se moram na žalost pridužiti taboru , ki se prehitro redi, G me na to sicer ni nič opozoril ali celo okregal, ampak bi skoraj raje videla, da bi me. oz. bi se o tem pogovorila. Upam, da ne bom dosegla svojega max. teže iz preteklosti, ampak sumim, da se hitreje redim tudi zato, ker si je telo tisto mojo neslavno težo pač na žalost zapomnilo, maščobne celice pa samo čakajo, da jih nahranim in se napihnejo. Saj bi raje videla, da se motim in se bo naraščanje teže umirilo. Sladkarije sem v glavnem črtala na celi črti, tako da v prehrani prevladuje sadje in zelenjava, pa seveda meso in mlečni izdelki, ki pa mi zadnje čase ne pašejo preveč. Navaditi se moram tudi na več manjših obrokov, pa mi ne ratuje najbolje. To je področje, ki se ga moram zdaj temeljito in načrtno lotiti, pa tudi redno gibanje moram uvesti. Ker sem na bolniški, imam kar slabo vest, če grem ven na sprehod, ampak mi je to G posebej odobril in priporočal, tako da bom na slabe občutke raje pozabila in naredila vse, da bo z mano in še bolj z vse OK. Encijan
|