|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
25.10.2006 19:36:45   
Sibil_
Snorklja to glede uz prevečkrat se tudi jaz strinjam.Sicer pravijo, da naj ne bi bilo dokazano nič škodljivega, ampak zakaj se potem otroček v maternici odmika uz-ju?Moj prvi sin je celo pri 32 tednih brcnil tisto sondo, kao poberi se kaj me motiš.Še ginekolog se je smejal temu.user posted image

No, moj ginekolog ne naredi uz pogosto, zato pa takrat ko ga tem bolj uživam.In hočem imeti posneto in vse obrazloženo.Je pa res dober, jaz sem ful zadovoljna z njim in njegovim delom.No, če pa so kakšne težave je pa logično, da je na vrsti več uz pregledov,. da se pač stanje pregleda.user posted image

Danes smo sestavili predalnik za pikico, tako da sem prav zadovoljna.Jutri moram pa dopoldan z malim k tašči-bljak.Ampak ker ga pač ne smem dvigat grem tja, da ga imata tašča in tast čez.Pa še igrata se non-stop z njim in je vesel, ker jaz pač ne zdržim 4 ure igranja.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Snorklja)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
25.10.2006 19:45:32   
babri
Punce, glede mazanja trebuščkov- jaz si pri prvi nosečnosti nisem skoraj nič mazala trebuščka in nimam niti ene strije ali kake druge posledice, tako da tudi pri tej nosečnosti ne bom komplicirala.
meni ginekologinja tudi na vsakem pregledu naredi ultrazvok in nimam nič strahu ali pa slabe vesti, da bi to otroku kaj škodilo.
a ima od katere otročiček nizek srčni utrip. moj pikec ima 145 ali pa 140. a katera ve če je to slabo??? 

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
25.10.2006 19:51:07   
A-N-J-A
Jaz se mažem z navadnimi losioni ali kremami.Tud v prviuser posted image sem se,mi je pa tazadnji mesec ene par strij ratal na spod strani trebuha.Pa se sploh ne sekiram,še ponosna sem na njihuser posted image .
Jaz mam jutri pregled,pričakujem napotnico za morfologijo,pol se bom pa probala pri Pušiju naročit,če ne bo mel že vse zasedenuser posted image .

dolgolaska ja jaz že tud z roko čutim našga fuzbalerja,prej sem se pa ful sekirala kdaj ga bom sploh čutlauser posted image .Elo se pa z roko čutla kasnej,sam se ne spomnim točno kdaj.

tinaaja jaz takrat nisem dobila nobene napotnice sam poklicala sem v porodnišnico in se naročila.Napotnico pa dobiš če gin.meni da je dobro če ti zmerijo al ti pa G zmeri.

Vsem ostalim čestitke za dopolnjene tedne in opravljene morfologijeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
25.10.2006 20:16:19   
sezam
Bravo vsem, ki ste prišle do polovice user posted image user posted image user posted image
dajada - čestitke za user posted image . Zgleda, ad bodo res prevladovali user posted image . user posted image  Glede brezplačnega merjenja materičnega vratu je pa, da če se odločiš, da boš sodeloval pri raziskavi vzrokov za predčasni porod, je tu 2 pregled merjenja (vsega skupaj so 3 pregledi).

sibil - vas pa tale bolezen ne popusti. držim pesti, da vas čimprej zapusti. Na test glukoze grem - 20.11. Delala sem ga tudi že v prvi user posted image . Na test pa baje dajejo nosečke po 30. letu. Zgleda pa tako, da na tešče spiješ 2 dl vode s 50 g glukoze. Pred tem ti vzamejo kri, nato pa šeenkrat po 1 uri. Če pri tem testu pokaže na glukozo, se test ponovo čez 1 teden, kjer popiješ 2 dl vode  s 100 g glukoze. Kri ti vzamejo 4 x- preden popiješ, nato pa vsako uro. tako, da si tam 3 ure.

draja - tebi so rekli, da delaš test po zajtrku. ri nas pa povdarjaj, da moraš biti tešče user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
25.10.2006 20:33:10   
A-N-J-A
sezam a pol to še delajo?A si 100%?Daj mal več info kje se prijaviš!

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
25.10.2006 20:49:54   
*sonchek*
Ojla user posted image

Danes sem imela cel dan opravke, zato se šele zdaj oglašam. Huh, sem mislila, da imam še toliko energije, da lahko tako kot sem včasih, letam cel dan okrog. No, ampak priznam, da sem res utrujena in da komaj čakam, da grem spat user posted image

Ste se pa pridno razpisale in sem morala kar precej nadoknadit. Vidim, da vas je že kar nekaj imelo morfologijo in da vas g. večinoma naročajo že takoj po dopolnjenem 20. tednu. No, jaz komaj čakam naslednji petek, čeprav me je vedno bolj strah, pa še sama ne vem česa user posted image

Kar se tiče UZ in (ne)varnosti le-teh, jaz pravim takole: če bi bil tako škodljiv, jih verjetno sploh ne bi delali. Sicer pa, tiste, ki ne želite UZ, jih lahko zavrnete, ravno tako kot vse preiskave in preglede. Sama sem imela do sedaj tri UZ (eden od tega je bil samoplačniški, pri izbrani g.), pa moram priznati, da nisem imela občutka, da bi user posted image kaj motilo - še celo pretegovat se je začel in sesal prst user posted image Je pa res, da bo to najin prvi sonček in da  so UZ nekakšna vez med nama in user posted image   pa še lažje si predstavljava vse skupaj...

babri najin user posted image je imel na zadnjem pregledu srčni utrip 170, ampak nimam pojma če je imel vajin prenizkega user posted image

Glede brezplačnega merjenja materničnega vratu pa tudi mene malo več zanima - a to omenim svoji g. in me bo ona napotila dalje ali kako user posted image user posted image Če ima katera kakšne informacije, bi bila zelo hvaležna user posted image

Tako, mislim, da sem imela za danes dovolj športanja - user posted image je začel brcat ko nor, tako, da grem malo počivat in božat trebuščka user posted image

Pozdravček vsem user posted image in user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
25.10.2006 21:28:03   
magor
Hojla, srečkice!
Za Žabiko podatek: stara sem 33 let in bom rodila v LJ.
Glede dopusta-izkoristite ga pred nastopom bolniške ali porodniške, ker je baje prekinitev bolniške pred porodniškim dopustom zaradi izrabe letnega dopusta nezakonita. Tako so meni povedali "tisti nad mano"user posted image .
Strije-jaz se mažem z NIVEO Q10, pa zaenkrat pomagauser posted image . Jutri imam morfologijo in že komaj čakam, čeprav me je tudi strah. Veselila sem se NS, potem sem pa 2 meseca trpela do izvidov. Upam, da je z mojo bejbiko vse o.k.

Jutri vam poročam. Malo sem že utrujenauser posted image , grem še malo TV pogledat, pa moža(zdaj, ko otroci spijouser posted image user posted image user posted image ), potem pa aja-aja. Nočka vsem

Zdaj smo družinica 6M, čakamo novega M-čka

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
25.10.2006 21:50:45   
Anonimen
Snorklja, sicer se strinjam s teboj, da je en kup UZ čisto po nepotrebnem in bi se jim dalo izognit. Po drugi strani, pa ti povem svojo zgodbo. Moja mami je mojega brata rodila 2 meseca prezgodaj s CR, in imel je hude zdravstvene probleme, tako da so mislili, da ne bo preživel. Vsak teden dvakrat sta hodila na Staro goro še celo leto po njegovem rojstvu. Pa si je do petega leta komaj opomogen. Sedaj mu nič ne fali in je zdrav. Mami je zanosila le 6 mesecev po njegovem rojstvu in se odločila, da me obdrži, čeprav nisem še bila planirana... In ker je bilo z bratom tako hudo vse narobe so ji pri meni vsak teden delali UZ in ji vsak teden vzeli kri. In to je bilo pred 24 leti, ko tehnika še ni bila tako dovršena. In mi čisto nič ne manjka. Sej je bila tudi špinača včasih hudo opevana, sedaj pa ni več... Vse gre iz mode in se kasneje zopet vrača, od oblačil do konec koncev UZ pregledi.

Lp, jjasna

(odgovor članu magor)
  Neposredna povezava do sporočila: 2333
25.10.2006 21:51:28   
malička
Ojla da se še jaz malo javim po dolgem času. Danes smo imeli morfologijo in je vse v najlepšem redu , spola pa na žalost nismo zvedeli, moje počutje je user posted image , bruham že od včeraj, vse kar pojem izbruham in če nebo jutri bolje grem nazaj k zdravniku, sicer pa tudi jaz že čutin brcike našega navihančka, nič lepo se imejte, pa da boste zdrave, ker sedaj se začenja čas prehladov in viroz.

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
26.10.2006 7:22:21   
Snorklja
Jutro....

SONCHEK.....bom mal pikra, UZ je vez med tabo in tvojim user posted image  ?!? Hmmm....
ANJA.....3D UZ ni samo drugi računalniški program (vem, delam v IT-ju)

Prav, da ima vsaka svoje menje, bo bolje čez nekja mesecev, ko bomo lahko svoje pikice  gledale vsak dan in jih stiskale k sebi.

Malo pobožajte svoje bušije, ker to je definitivno vez med user posted image  in nami. user posted image to čutijo.

Lep dan vsem skupaj, Snorklja.

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
   [Brisano sporočilo]
26.10.2006 7:28:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malička)
  Neposredna povezava do sporočila: 2336
26.10.2006 7:54:46   
A-N-J-A
Snorklja sej jaz nisem kar neki napisala,to nama je razložu Pušenjak na NS,ko sta se z mojim neki glede UZ pogovarjala.
Saj drugač je pa vseen,brezveze o tem debatirat,vsaka ve zase kaj je najboljše za njenega user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
26.10.2006 8:23:45   
NMJ
Končno se tudi jaz lahko pohvalim - sem na polovici user posted image  

torej naša dva user posted image user posted image  sta stara 20 tednov !

Tudi jaz komaj čakam morfologijo in upam ,da bo moja G. temeljita in si bo vzela čas. Jaz sem imela do sedaj namreč samo 2 UZ (1.GP in NS) zato že komaj čakam, da ju spet vidim in upam da bo vse ok.

Vsem, ki pa ste že opravile ta pregled pa seveda ČESTITKE user posted image , ker je vse v redu.

Jaz bom potem očitno ostala brez dopusta iz l. 2007, ker bom do porodniške na bolniški user posted image . Bom poklicala našega direktorja , če se da kaj urediti.

Pri nas se je že prikazal sonček in očitno bo še en lep dan. Izkoristite ga.

lp

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
26.10.2006 8:44:54   
bibi
Dobro jutro srečke nosečke!

Pa sem le prišla k sebi! Sem mislila, da me bo pobralo, tak sem bila boga. Nič vnetih mandeljnov, nič boleče grlo ampak me je peklo vsedo pljuč in sem mal paniko usekala, da nimam slučajno kakšne pljučnice. Ampak je že bolje, sedaj se že čistim oz. bolj po domače gnoj kidam! user posted image

V torek sem imela OGTT test za gestacijski diabetes (upam da sem prav napisala). Danes pa imam ob 14.30 morfologijo!

Aja pa danes smo stari točno 22 tednov! user posted image  user posted image  user posted image

Vam jutri sporočim kako je bilo. Zdaj pa veselo na delo!

Pa pa! user posted image

(odgovor članu NMJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
26.10.2006 8:51:07   
dolgolaska
OOO!
Kar se tiče UZ, se strinjam z Anjo...Če bi bili škodljivi jih nebi delali...ali pač....user posted image    user posted image    user posted image  
....in tudi če si jaz želim mojega otročka večkrat v 9 mesecih videt je to tudi moj problem,a ne?
Snorklja,a tebi ga ni lepo gledat????  user posted image   user posted image   user posted image   A ti nisi naredila še nobenega UZ do sedaj???

...da se user posted image  izogiba UZ....????Kaj pa vem,sej ko se pobožaš po bušiju te tudi brcne nazaj ali pa pač ne...a to potem pomeni da mu/ji tudi ne paše da se božaš po bušiju...user posted image   user posted image   user posted image

BARBI...moj lenobec ima tudi 145 utripa....ne ni nič narobe...baje da imajo fantki bolj počasen utrip.....user posted image   user posted image   user posted image  

ANA2007...kako se reče tej Niveini kremi???Me zanima,zato ker imam kozmetiko od Nivee rada in odgovarja moji koži,pa bi si jaz tudi to kupila,da probam!
ČESTITKE VSEM ZA USPEŠNE PREGLEDE!user posted image   user posted image
Jaz imam pregled 13.11. in že komaj čakam!!!!!!!

Bodite pridne!
LP!user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
26.10.2006 9:17:53   
Anonimen
Jutro marcevke user posted image

Zdaj pa smo tudi mi zacutili rahle brcike user posted image user posted image user posted image ....Vceraj,ko sma z user posted image gledala tv zvecer in zdaj sem se ze prav navadila,da imam roko na trebuscku,me jeuser posted image ene 4-5krat rahlo brcnil.Potem pa sma menjala roke in je cez cas tudi user posted image rahlo brcnil...Priblizno sem vedela kje se user posted image giblje.Pa prej ko sem se prebujala in sem zopet cutila,da miga sem ga spet malo pobozala in me je spet rahlo brcnil....Sma bila full vesela vceraj,da sma ga oba cutila,cist raznezenauser posted image ....

Do moje morfologije je se kar dalec 14.11 ampak glede na to,da pospeseno delamo na stanovanju,da se bova lahko preselila dnevi kar letijo in tudi teden se takoj obrne....

Uzivajte v soncku user posted image

(odgovor članu dolgolaska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2341
26.10.2006 9:27:29   
anna2007
dobro jutro punce!

dolgolaska jaz imam:
NIVEA BODY (temno plavo in bel čep) - Bogato negovalno MLEKO za suho kožo. Tako piše. Tudi piše da ima minerali, mandjevo olje in vitamin E.
Ampak je zelo bolj učinkovito če ti mož namaže, jaz sem fulll zadovoljna.

lep in sončen danuser posted image
anna

Neposredna povezava do sporočila: 2342
26.10.2006 9:31:49   
soncek78
Hello user posted image  in user posted image !

Danes imamo 19t. Kako je lepo. Včeraj sem začutila prve premike, ampak me ni še prav brcnil. Moj user posted image  je že prav nestrpen, komaj čaka da ga bo tudi on čutil.

user posted image  vsem za dopolnjene tedne. Jaz že nestrpno čakam morfologijo, ki bo 17.11. Firbčna sem če bomo imeli user posted image  aliuser posted image  .

Dekleta lepo se imejte, user posted image  se in božajte bušije.

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D

Neposredna povezava do sporočila: 2343
26.10.2006 9:35:03   
*sonchek*
Jutro user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Snorklja
SONCHEK.....bom mal pikra, UZ je vez med tabo in tvojim user posted image  ?!? Hmmm....

Ne moti me, če si malo pikra user posted image  In tudi mi ni težko priznati, da UZ je nekakšna vez med mano in mojim user posted image  Je namreč prvi, prvič grem skozi vse lepe in malo manj lepe stvari v nosečnosti in to, da ga lahko vidim še predno, ga lahko stisnem k sebi, mi veliko pomeni. Seveda pa UZ ni edina vez - čutim vsak njegov/njen gib, z možekom ga cele dneve (in noči user posted image ) božava, se pogovarjava z njim, poslušamo glasbo.... Veliko je stvari, ki nas vežejo in UZ je pač ena izmed njih. Sicer pa, vsaka naj počne kar misli, da je prav, a ne? user posted image

NMJ čestitke za prvo polovičko nosečnosti tvojih user posted image user posted image  tebi bibi pa za dopolnjenih 22 tednov user posted image user posted image  Pa čimprej se pozdravi user posted image
leINA čestitke za brcike user posted image  Najin user posted image  že močno brca in se vsak večer z možekom, ko se tako crkljamo, smejiva, ko čutiva kakšne vragolije počne user posted image

Drugače pa se počutim fino - včasih se mi zdi, da se malo prehitro utrudim, a kaj hočemo. Pač malo več počivamo. zdajle sem s sodelavkami že spila kakavček in pojedla čokoladni žepek. Včeraj sem se tehtala. Zdaj imamo že 60 kilc, kar pomeni, da smo se zredili za 5 user posted image

Pozdravček od
user posted image

< Sporočilo je popravil *sonchek* -- 26.10.2006 9:36:16 >

(odgovor članu Snorklja)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
26.10.2006 10:10:31   
dolgolaska
ana2007...bom poizkusila to Niveino mleko...in povedala mojemu user posted image  tako kot si napisala ti...da deluje 100x boljše če maže oz.masira user posted image  !!!

Jaz pa sem se naročila na masažo hrbta,tako me boli,da komaj čakam petek,da se grem malo razvajat.Ob enem se misliva tudi kopati v bazenu...kaj je zdej z tem.....tampon da ali ne..user posted image   user posted image  

Sonchek...se strinjam z tabo....user posted image

JJasna...sem videla na tvojem trakcu da se  18.11. možiš....
Fullll dobr....a se že kej pripravljaš na to?????ČESTITAM!

LP!user posted image

(odgovor članu anna2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
26.10.2006 17:57:41   
Snorklja
Dolgolaska, seveda sem imela UZ in to tri, prvi, NS in morfologija.
Bolj kot ne pa mi je povod za to pisanje dala žabika, ki je šla dvakrat na morfologijo in še preden je imela prvi pregled je opravila še ne samoplačniški UZ. To pa se mi zdi pretirano.

Drugače pa tut js uživam, ko na UZ vidim svojega user posted image  kako veselo skače po mojem trebuščku, sesa palec....

LP, Snorklja.

Neposredna povezava do sporočila: 2346
26.10.2006 18:39:36   
Anonimen
Dolgolaska, ja čez tri tedne bova rekla DA. Vse je že pripravljeno, le še odštevava. Midva sva še najmanj živčna, ne vprašaj kako pa je z najinimi starši...user posted image

Drugače ima najina pikica danes 20tuser posted image ! Pa še morfologijo sem imela danes, pa je videla lulček, tko da je Pušenjak na NS dobro napovedal, da bo user posted image . Pa sem dobila sve slikci, enega k je gor on cel, drugega pa samo k se vidi lulček, tko da sem bodočemu očku pokazala premoženje njegovega potomca.user posted image user posted image user posted image
Imam pa bakterije v urinu in malo glivic, pa mi je dala vaginalete. Drugače je najin sinko čist dovolj velik za svojo starost in tudi ostale mene so OK, le mehurja nisva videle, ker je očitno malo prej lulal in ga bova spet pogledale čez 10 dni.

Lp, jjasna

(odgovor članu Snorklja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2347
26.10.2006 19:21:12   
sezam
A-N-J-A - 100 % sem, ker grem 6.11. na merjenje MV. Pozanimaj se pri svojem G. Meni je ona povedala.

barbi - mislim, da je utrip čist OK. Moja prva je imela zadnji mesec utrip med 160 in 170, pa je bilo že na gornji meji.

NMJ - bravo za 20 tednov user posted image user posted image

soncek78 - user posted image  za 19 tednov user posted image

bibi - tebi pa za 22 tednov user posted image user posted image  Si torej 2 dni pred mano

jjasna - bravo za 20 tednov user posted image user posted image  in user posted image , pa tudi čestitke za poroko

Naš mali user posted image  tudi kar fino brca. Je pravi fuzbaler. Če gledam trebuh, se vidi ko brcne user posted image . Drugače pa je počutje OK.

< Sporočilo je popravil sezam -- 26.10.2006 19:22:24 >

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
26.10.2006 20:13:17   
slumpo
ojla user posted image

no pa mam spet kaj povedat....danes sem imela klasičen pregled ker sem šele 18Tin 2 dni. morfologijo pa imam sedaj čez 4 tedne.

sva pa danes končno zvedela da je najina pikica fantekuser posted image .
ko sem se peljala domov iz postojne so mi šle kar solze ker sem bila tok srečna...sem si v podzavesti želela fantka in potiham upala čeprav mi je pa v bistvu čisto vseeno. vsak ma svoje prednosti.
tudi moj dragi je srečen čeprav je imel upanje da bo punčka.
sicer pa z ostalimi zadevami iz pregleda vse OK. sem pa danes govorila z G glede UZ in mi je povedala sledeče. odvisno je s kakšno intenzivnostjo dela ta UZ. moja visokih frkvenc ne uporablja in pravi da ni nevaren. tako da mislim da ni bojazni za strah je pa treba vedet kakšno aparaturo ima G. ampak danes več al manj majo kar moderne aparate. pikice motijo visoke frkvence ker občutijo vročino in tistemu se pravzaprav umikajo.

lep večer vsem user posted image  in pobožajte buhije...ker to pa naše pikice definitivno čutijo.
midva pa nazdravljava danes najinemu pikcu.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
26.10.2006 21:13:41   
Žabika
Pozdravljene!

Ko je Snorklja načela temo o UZ, sem se odločila, da se ne bom vmešavala! Da smo pač odgovorne osebnosti, ki vemo kaj delamo! Vendar pa se moram glede na njeno nadaljno pisanje pač oglasit!
Da razložim kako je s tem, čeprav se mi v bistvu zdi brez veze!

Ne vem od kje podatek da sem pred prvim pregledom šla še na en dodaten UZ, verjetno je bila pomota, ker jaz tega nisem naredila. ŠLa sem na kontrolni UZ 14 dni po NS, ker me je zanimalo, če moja pikica raste - na NS je bila kar za 11 dni manjša, kar mi nikakor ni šlo skupaj z ovulacijo, pa tudi ne z oploditvijo. Kontrolni UZ mi je potrdil normalno rast v vmesnem času in moje misli so bile zopet pozitivne. Enako je bilo s kontrolno morfologijo. Moja G je na 1 minutnem pregledu ugotovila, da je otroček majhen, ampak je glede na mojo višino rekla, da je pač to čisto normalno (ampak sej otrok vendar ni samo moj - oče otroka ima 1,9m). Temu primerno je tudi pustila PDP nespremenjen. Poleg tega nismo nič pogledali kako je z možgančki, kako je s srčkom, ali so žile res na pravih mestih, ...... pa še bi lahko naštevala. In zato sva se še enkrat odločila da greva do dr. Pušenjaka, ki nama je opravil strokovni pregled. Tudi pogovorili smo se zakaj je bila prva morfologija opravljena tako na hitro, saj jo tudi on opravlja podobno, ko je plačnik ZZZS. S pomočjo predhodnih podatkov iz pregleda NS smo tudi razjasnili dilemo, ali je otrok manjši ali mlajši - oboje meritve so pokazale, da je mlajši!
Mogoče je potreben samo pravilni pristop, ampak on je tisti, ki mu zaupam.

Razlogov za odločitev glede kontrolnih UZ imam več kot preveč; naj poleg zgoraj napisanega povem samo še tega, da delam v bolnici, kjer srečujem veliko tako ali drugače prizadetih otrok in vsaka mama ima svojo zgodbo - med njimi so žal tudi takšne, da jim na rednih pregledih niso odkrili osnovnih nepravilnosti!

Da ne bo pomote; 3D UZ, na katerem ti pol ure gledajo otročička in ti posnamejo cele CDje se mi zdi
brez veze oz. nepotreben UZ, kontrole - v smislu drugega mnenja - pa daleč od tega! Sploh če te to pomiri, se splača.

Lahko noč,
Žabika

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?