bobek05
|
Pri nas je te dni vse po starem... Mali me na hipe spravlja v ponos (ker toliko že zna in razume - zdaj npr. vsak dan "hranimo" njegovega plastičnega rezgetajočega konjička, vse kar mu rečem, da naj naredi tudi naredi, pa čeprav sem na začetku včasih v dvomih, da je besedo slišal prvič in da ne bo imel pojma kaj je treba naredit, pa me vedno znova preseneti in res sem začela verjet, da je vso to pogovarjanje z njim, ki ga prakticiramo že od rojstva, le obrodilo sadove..), na hipe me pa seveda spravlja v obup (kot npr. ta vikend smo ugotovili, da že doseže vse kljuke - kamorkoli gremo /pa imamo doma res visoko kljuke/ in si potem tudi sam odpre vrata... - kar niti ni tako grozno, le da se npr. pri mojih starših bojimo, da bo padel po stopnicah)... Kako se ta do preprečit? Zaprta vrata očitno več ne zaležejo... Občutek imam, da je spet OBČUTNO zrasel ... Koliko je velik ne vem (posvetovalnico imamo nekje v sredini dec.), ampak gledam po oblačilih in smo zdaj prešaltali na 92 Nogo ima na srečo še vedno 25... Glede KG pa ne vem, mislim, da je nekje 11,3 kg. Kar se zobkov tiče - sta nam pravkar pokukali ven še zgornji trojki, tako da ima zdaj zgoraj obe enki, obe dvojki, obe trojki in obe štirki, spodaj pa samo obe enki in obe dvojki... Zdi se mi tudi, da odkar je v vrtcu, da več je in da ima malo zaobljen trebušček oz. ni več tak suhec kot je bil. In odkar je shodil, še samo HODI, HODI in HODI... V parku se nikoli ne usede ali postoji ter se zaigra s kaglico in lopatko ali čim drugim... Ves čas samo letam za njim, vse pregleda, vse vtakne v usta (zdaj celo po novem že pesek ), hoče počet vse kar počnejo veliki otroci, se igrati na napravah na katerih se igrajo oni, ker jih pač opazuje.. Govori še vedno ne veliko, ampak komunicira tako, da pokaže kaj bi rad (če ne primem za pravo stvar, odkima z glavo in še naprej kaže s prstom v tisto smer).. Pokazal je veliko zanimanje za knjigice in zadnji mesec smo pregledali menda že vse knjigice, ki jih premorejo za ta male v knjižnici. Včasih jih samo tiho opazuje in tu in tam kaj veselo vzklikne, ko zagleda kakšno stvar ali žival, ki mu je znana in nekaj žlobroče v svojem jeziku... včasih pa pride do mene ali atija, mu porine knjigo v roke in hoče, da se usede poleg njega, potem pa skupaj listata in vse česar ne pozna mu mora ati počasi izgovarjat, mali ga pa opazuje... Največja fora mu je še vedno, da ko ga vprašam kdo se gre kopat, da dvigne roko (kao JAZ) , po novem pa si zna tudi sezut čevlje (na ježke)... Prav lepo se usede na rit, odstrani ježeka in si potegne dol čevelj, potem pa še na drugi strani... Ful je posrečen V vrtec hodi z nasmeškom na obrazu, v igralnico ga ni treba rivat, joka več ne.. tako, da sem zelo zadovoljna.. Ta teden bo v pon. doma, v čet. in pet. pa v vrtcu, čeprav bom jaz doma, ker se bojim, da bi bili spet problemi, če bi bil predolgo doma. Služba je še vedno super. Seveda hodim domov bolj utrujena, potem pa še moram poskrbet za malega, ampak se vse da... Glede srečanja: - od 15 obveščenih julijk ste/so se javile 6 - od teh so 3 za 26.11., 2 za 12.11., 1 je pa vseeno - torej se bolj nagibamo k 26.11. - prosim povejte, če naj še počakam, če se bo katera še javila v naslednjih dneh, ali naj že kar rezerviram in podam končno število??? - prosila bi vas tudi, da tiste, ki pridete poveste KOLIKO vas bo prišlo, ker imate nekatere tudi po 2 otroka, kot npr. pravljica Kje ste ostale???? CIPRESA, Mič, LONA, Barbara_Tomo, jakaracman, ančkabančka, CAMPEK...??? P.S.: CIPRESA, ful se veselimo s tabo!!!!!