|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Stiki z otrokom
25.10.2006 13:29:38   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: sreckanosecka

ne mi zamerit, ampak to kar ti govoris je vse ena sama teorija...lepo, da se zavzemas za enakostjo med spoloma, ampak v tem doticnem primeru ne smes spregledat zelo pomembnega dejsta, in sicer starost otroka...jaz ga v tem primeru ocetu definitivno ne bi dala za vec dni skupaj...sej, ko bos mel enkrat otroke, bos razumeluser posted image

če se otrok ne doji več.. zakaj bi bil samo pri mami?? to je zelo narobe.. otrok rabi tudi bližino očeta..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.10.2006 13:36:13   
Mina1
Jaz pa mislim, da se ravnaj tako kot sta se dogovorila na sodišču.Če je to 2-krat na teden je tako in pika.Če pa nimata dogovora je pa to absolutno tvoja presoja in odkrit pogovor s partnerjem bo prinesel mirno kri.

Točno tako.

Pa še nekaj tole ko berem in se čudim o tem, da mamico ne sme brigat, kaj se ta čas dogaja, ko je otrok pri atiju - ta je pa bosa no.

Eno podobno sem celo slišala celo na CSDju, res ne morem verjeti.

Tako da bom še naprej brala in se čudila.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.10.2006 13:38:56   
Anonimen
če se otrok ne doji več.. zakaj bi bil samo pri mami?? to je zelo narobe.. otrok rabi tudi bližino očeta..
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

spet ena tvojih biserov. Močno dvomi, da se je isti očka že prej izkazal za dobrega očeta, verjetno se že prej ni posvečal otroku.

zahi, kaj naj ti še rečem, vedno mlatiš v isti mlin, pa prav nič ne veš o ničemer.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
25.10.2006 13:41:31   
Anonimen
Me je "odgovorni" oče klical in se odločil, da je ne bo vzel čez vikend, ampak da jo bo v soboto prišel ob zjutraj iskat in jo popoldne pripeljal nazaj. Vsaj ena pametna izjava od njega.

Zahi... glede bližine očeta. jaz se s tem čist strinjam, samo on je imel že tolk šans in vsega, pa je vedno raje izbral prijatelje in pijačo. Naj ima pa njih še naprej.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
25.10.2006 13:43:55   
tina a
Nisi nič napisala kako imata stike določene. Če imata določene npr. 3x na teden od 16 do 18 ure, potem to pomeni to. Če pa imata napisano 3x na teden od 16 do 18, vsak drugi vikend in en teden v času praznikov, počitnic ..... Potem pa mu jo žal moraš dati.

V kolikor pa želiš to spremeniti, moraš na sodišče vložiti vlogo za spremembo stikov. Nekako tako. Teh zadev se ne ureja več na CSDju, ampak vse preko sodišča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.10.2006 13:52:57   
Anonimen
Na CSD je določen da ima stike po potrebi, želji in glede na obveznosti otroka, in da se o njih sproti dogovarjava.

Zgleda da sem bila takrat preveč dobra in me sedaj to tepe.

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
25.10.2006 13:53:12   
tulip
Hmm, neprijetna situacija...
Če oče otroka pozna in otrok njega, je vesel, ko ga vidi in podobno, bi ga verjetno pustila pri njem... Enkrat je vedno prvič in najbolj težko.. Po drugi strani pa me moti, če oče to ZAHTEVA kot svojo pravico in ne gre za otrokovo željo po tem. Pri 11 mesecih so otroci res še piščančki in navezani na mamo, sploh če se še dojijo, kot se je moj.
Zato je po mojem potreben odkrit pogovor z očetom, da mu zaupaš tvoje strahove in če bo razumel, kakšna je situacija in ti skušal priti naproti, mu otroka lahko brez skrbi zaupaš. Drugače pa...če sta dogovorila, da ima lahko otroka čez vikend, ne bo druge kot da gre k njemu, bo že poskrbel po svojih najboljših močeh zanj, verjetno ne enako kot bi ti, a otroku zaradi tega ne bo nič hudega! Tako bi bilo npr. če bi morala ti kdaj nujno v bolnišnico, za otroka pa bi poskrbela varuška..Hudo, ampak bi šlo!
Verjamem pa da si v glavi vrtiš filme 'kaj če, in če...', tudi jaz bi si jih in bi si zastavljala sto vprašanj, ampak navadno se stvari v resnici vedno boljše odvijejo, kot smo jih pri sebi premlavali, tako da pogumno - če ne poskusiš, ne moreš vedet!user posted image  

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
25.10.2006 13:56:01   
nincy
IZVIRNO SPOROČILO: Mina1

Pa še nekaj tole ko berem in se čudim o tem, da mamico ne sme brigat, kaj se ta čas dogaja, ko je otrok pri atiju - ta je pa bosa no.

Se strinjam. Je čist normalno da mamico skrbi kaj se dogaja z otrokom, ko je pri atiju.

Bo pa ona najbolj vedla kakšen je oče, in kolk se je kaj brigal za otroka že prej. Ima že prave reazloge, da jo skrbi.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.10.2006 13:57:29   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V bistvu sta morala nekako doreči stike na sodišču, ko sta se pogovarjala o sporazumu za preživnino. Morala sta določiti kdaj in koliko stikov bo očka imel.

Zdej njegova pravica - v bistvu ima pravico, samo ne na silo in za ceno tega, da ti nagaja. Ti lahko na CSDju ali sodišču poveš, da mu ne zaupaš tako malega otroka in to je to.

Aja, a kr tako enostavno. Pa rečeš da jo je še čudno pogledal, a bo potem obsojen pedofilstva?

No, toliko o enakopravnosti.

PS: Na kakšno silo? Tukaj bo sila edino, če bo mama očetu to prepovedala, kljub njegovi pravici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
25.10.2006 13:57:29   
tina a
Torej to pomeni samo eno stvar - čimprej to uredi. Meni osebno je odvetnik svetoval, da morajo biti obiski fiksno določeni - najina stvar pa je ali se tega drživa. Ker sva oba nekako stremela takrat k temu, da bi se sproti dogovarjala in "po potrebi". Sedaj pa moram priznati mi to zelo prav pride, da imam določeno kako in kaj. Torej nazaj na CSD, če si se že v štartu tam dogovarjala oziroma jaz bi to uredila kar na sodišču. Kaj vidva nista bila nič na sodišču?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
25.10.2006 14:04:39   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: Nixxon

Zdej njegova pravica - v bistvu ima pravico, samo ne na silo in za ceno tega, da ti nagaja. Ti lahko na CSDju ali sodišču poveš, da mu ne zaupaš tako malega otroka in to je to.

Aja, a kr tako enostavno. Pa rečeš da jo je še čudno pogledal, a bo potem obsojen pedofilstva?

PS: Na kakšno silo? Tukaj bo sila edino, če bo mama očetu to prepovedala, kljub njegovi pravici.

Na silo je tukaj bolj prispodoba, kot pa dejansko puljenje kričočega otroka iz materinega naročja. Ni fajn, da mama ali pa oče rine z glavo skozi zid, saj s tem povzroča škodo otroku. Edina "sreča" v vsej tej situaciji je, da je deklica zelo majhna.

Drugače pa je pri ločitvi zelo težko potegniti črto. Na žalost smo samo ljudje. In ko smo prizadeti počnemo čudne stvari. Tako mame kot očetje ... tukaj ni izjem!

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 36
25.10.2006 14:07:01   
Zahi

Zahi... glede bližine očeta. jaz se s tem čist strinjam, samo on je imel že tolk šans in vsega, pa je vedno raje izbral prijatelje in pijačo. Naj ima pa njih še naprej.

ne vem zakaj sta šla narazen.. samo včasih ko v zakonu ne gre več.. se dec umakne v gostilno.. kar pa ne pomeni, da nebi bil rad z otroci.. če me razumeš..

lej.. pojma nimam kako mate pri vas doma.. branim samo stališče očeta.. tudi on si zasluži čas z otrokom, če to hoče in če je tega sposoben.. koliko je pa sposoben pa pokažejo samo leta in otrokov odziv na to..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
25.10.2006 14:08:50   
Zahi

sme jo brigat (ste pač firbčne user posted image ) samo ne sme se vtikat dokler je z otrokom vse OK.. tudi očetje se verjetno ne vtikajo v vaš čas z otrokom..

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 38
25.10.2006 14:45:53   
Mina1
sme jo brigat (ste pač firbčne ) samo ne sme se vtikat dokler je z otrokom vse OK.. tudi očetje se verjetno ne vtikajo v vaš čas z otrokom..

Ne bom rajši komentirala tega. Enostavno sem v življenju veliko več dala skozi kot ti in ti si te stvari predstavljaš čisto drugače, kot je v realnosti.  

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.10.2006 14:50:33   
Zahi

Ne bom rajši komentirala tega. Enostavno sem v življenju veliko več dala skozi kot ti in ti si te stvari predstavljaš čisto drugače, kot je v realnosti.  

draga moja.. realnost je danes na sodiščih user posted image

če sodišče določi otroka očetu za kak dan.. je pač otrok tist dan pri njemu.. dokler je z otrokom vse OK.. se mama ne sme vtikat in praskat okoli tega.. če je pa otrok v kakršni koli nevarnosti.. je pa to drugo.. se strinjam..

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
25.10.2006 14:52:01   
Anonimen

še enkrat si preberi post prve anonimne in kaj zdej govoriš o pedolilstvu, še en poleg zahija, ki brca v temo.

(odgovor članu Nixxon)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
25.10.2006 14:57:54   
Zahi
no.. pač brcamo v temo.. ampak če je takšn onaše mnenje.. je pač tako.. ne bit užaljene zaradi tega user posted image

nekaj je pa realnost.. nekaj pa tema user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
25.10.2006 15:01:48   
Gina
Meni se zdi, da je zelo kmalu po ločitvi vedno vse sorte reči narobe. Stiki sploh. Dolgoročno pa se lahko vse zelo fajn uredi. In ni slaba varianta, če so stiki poleg predpisanih (npr. vsak drugi vikend) še po potrebi. Otroci rastejo, potrebe po stikih rastejo, starša se umirita, nehata ga srat in si polena pod noge metat. Situacija rata čisto fajn.  

Jaz pa tudi mislim, da smo včasih mamice preveč zaščitničke. Otroku večinoma v resnici ni kaj hudega pri očetih. Čisto paše jim. Pa očetje se samo tako lahko navadijo biti z otroki, če imajo možnost biti. Za vsako ceno jim branit daljše stike, četudi je otrok eno leto star, se mi ne zdi smiselno. No, ta varianta, da otroka za en cel dan vzame, se mi zdi še najboljša. Mamice ne bo skrbelo kako bo čez noč, oče pa bo z otrokom cel dan. Volk sit in koza cela.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
25.10.2006 15:09:52   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz pa tudi mislim, da smo včasih mamice preveč zaščitničke. Otroku večinoma v resnici ni kaj hudega pri očetih. Čisto paše jim. Pa očetje se samo tako lahko navadijo biti z otroki, če imajo možnost biti. Za vsako ceno jim branit daljše stike, četudi je otrok eno leto star, se mi ne zdi smiselno. No, ta varianta, da otroka za en cel dan vzame, se mi zdi še najboljša. Mamice ne bo skrbelo kako bo čez noč, oče pa bo z otrokom cel dan. Volk sit in koza cela.

točno to hočem povedat.. Hvala Gina..

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
25.10.2006 15:12:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

točno to hočem povedat.. Hvala Gina..

ampak brez zamere zahi, Gina vedno krasno napiše iz prve, ti pa ne in ne in ne in neuser posted image

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
25.10.2006 15:12:55   
Zahi

ampak brez zamere zahi, Gina vedno krasno napiše iz prve, ti pa ne in ne in ne in neuser posted image

če sem iz marsa.. jaz sebe razumem že v prvem postu user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
25.10.2006 15:46:35   
Anonimen
Na CSD je določen da ima stike po potrebi, želji in glede na obveznosti otroka, in da se o njih sproti dogovarjava.

Ni res!Nič te ne tepe.Stiki določeni na CSD-ju nimajo pravne moči. Torej če ti rečeš NE, je to NE.In pika. Potem mora oče vložiti na sodišče, da želi imeti več rtikov, potem pa se presoja dalje.
Tako da mamice ne se kar vdat.

To je ena stvar. Druga pa je mnenje o stikih. Jaz osebno tako malega otroka ne bi dala drugemu , čeprav je to očka. Saj ne pozna ritma otroka.
Medtem ko pa bi vojemu partnerju svojega otroka zaupala 10000% za kolikor časa bi bilo potrebno, ker otroka pozna, in ve kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
25.10.2006 16:28:43   
andrej77

Ni res!Nič te ne tepe.Stiki določeni na CSD-ju nimajo pravne moči. Torej če ti rečeš NE, je to NE.In pika. Potem mora oče vložiti na sodišče, da želi imeti več rtikov, potem pa se presoja dalje.
Tako da mamice ne se kar vdat.

To je ena stvar. Druga pa je mnenje o stikih. Jaz osebno tako malega otroka ne bi dala drugemu , čeprav je to očka. Saj ne pozna ritma otroka.
Medtem ko pa bi vojemu partnerju svojega otroka zaupala 10000% za kolikor časa bi bilo potrebno, ker otroka pozna, in ve kako in kaj.

a denar bi pa (od otrokovega očeta) vzela, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
25.10.2006 17:02:15   
til
Jaz ga definitivno ne bi dala nikamor pri tej starosti pa mi lahko z bazuko pride na vrata! če res misleš da ni primeren da bi imel otroka dva dni mu ga ne daj ker tko al tko ne boš te dni nič drugega razmišljala kot to kako je s tvojim otrokom. Mogoče bi se pa lahko zmenli za skupne obiske pa da vidiš kako se on obnaša pri hčerkici oz. kako z njo dela! Mogoče boš mnenje spremenila, nikoli se ne ve lahko da je tvoj bivši zadevo mal premislil in se hoče zaradi hčerke resnično poboljšati? Ampak to je samo moje mnenje na koncu boš naredila tako kot misliš da je prav v to sem prepričana!

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
26.10.2006 7:37:29   
Anonimen
a denar bi pa (od otrokovega očeta) vzela, a ne?

andrej andrej, kolk si glasen, kot vsi ostalo očetje, pravi petelini, ki se petelinijo kot turški mali petelini.

Tole o denarju oziroma prežinini vam ne da miru kaj? Ja, mama si goto kupi za preživnino nove čevlje v znesku 30 čukov.

(odgovor članu andrej77)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?