Anonimen
|
No, pa je tudi naš Gospod Otrok prilezel do 10-ih mesecev. In to na Janov 9. rojstni dan. Torej danes proslavljamo dvojno. Na šihtu sem si seveda vzela frej dan. Malo z zamudo sporočam še podatke za seznamček - pri 10-ih mesecih Robi tehta 9.100g in meri 73 cm. V posteljici ali stajici samostojno stoji v nedolged, v hojici se že dobro orientira in skorajda ne hodi več v rikverc , se pa še na trenutke zavrti okrog svoje osi . Premore 6 zob, na srečo pa še ne ve, da z njimi lahko grize. Uspešno je prestal 3. cepljenje in očitno bo tako kot pri prejšnjih dveh - brez vročine in rdečice. Še vedno podnevi spi samo po eno uro , tako, da me daje kronična neprespanost (iz ene nočne v drugo, vmes pa... ). Ponoči je pa mir, hvala Bogu. Je tisto, kar jemo mi, ampak seveda v manjših količinah, 2x dnevno pa mora biti obvezno še flaška z mlekom (kravjim), v katerega je primešan Čokolino, Medolino, Frutolino ali kakšen drug -lino. Tistega grdega oranžnega psa še vedno ne da iz rok, pa čeprav se valja po kupih igrač. V vozičku se zlepa ne uleže več . Reče "ata", "papu", "dej" in "baba", o kakšni MAMI ni pa ne duha ne sluha . Ko mu rečem:"Reci MAMA," se gospodič nasmeji in reče:"ATA!" Vse predmete veselo spušča iz rok in preverja, če bodo zagotovo padli na tla . Bolje to, kakor pa prej, ko je vse nosil v usta. Čez poletje se je tako navadil, da je bil doma samo v bodyju ali kaj podobnega, da je revež zdaj čisto živčen, ko ima na sebi dolge hlače in dolge rokave. V bloku se namreč še niso spomnili priklopiti centralne, pa je vsako jutro komaj kakšna stopinja nad ničlo. Prijateljčkov vrstnikov Robi žal še nima , ampak zaenkrat jih tudi še ne pogreša. Ima verjetno že nas treh + Gospe Pes čez glavo dovolj. Ja, pa moram ga pohvaliti, da se je z njegovo pomočjo Gospa Pes skoraj popolnoma socializirala: začela se je oglašati, gre k vratom, ko kdo pozvoni, skupaj z Robijem se podita po stanovanju in podobno. Predalov imamo komaj kaj, zato mi na srečo ne brska po njih, mi pa odpira pečico na štedilniku, loputa s pokrovom od WC školjke, trga zavese,... Eh... kaj naj vam še rečem... pestro imamo v vsakem primeru... Tem vašim srečanjem pa ne sledim ravno najbolje... A mi zaupate, kdaj se v naslednjih dnevih (ta teden?) dobite na kakšnem kofetu kje v Ljubljani? Do nedelje sem frej, pa sem pomislila, da bi se vam res morda enkrat pridružila, če me sploh marate.
|