|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
3.10.2006 13:17:34   
eya
no, pri nas bo pa porova juhica po mojčinem receptu danes (hvala mojčika)- je že zelo dolgo nisem jedla, sama je pa še nikoli sploh nisem delala.

Glede spanja: Žiga spi v najini spalnici, vendar bi ga tudi rada dala v svojo sobico, samo še nimamo uštimane. Pokrit je pa samo s prevleko za kovterček, ker drugače je takoj moker. Oblečen je v pižamico...če je bolj hladno-v plišasto, če pa je normalno (to pri nas v spalnici pomeni 24 st.), pa v navadno bombažno.

No, jutri bo pa prišla na vrsto verjetno provansalska omaka (hvala Ankica!), pa kakšni njoki, mnjami. Ja, pa za mojega dragega mesojedca bom morala tud kaj zraven narest, ker dva dni zapored bo težko zdržal brez mesa...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
3.10.2006 18:02:28   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: maychika

ja, kar se zaroke tiče...ne bi rada bila spet št.1 v novi statistiki. No kratko in jedrnato. Moj dragi me je zaprosil kar doma na kavču pred televizorjem in to med reklamo za margarino Rama. JA, kdo bi si mislil, da si bo ženska to zapomnila ane. Lepo od njega, da je počakal reklame, da ni prekinjal karkoli že sva gledala. Tko da...huje kot pri meni skoraj ne more biti. Se strinjate? Aja, Ankica...hi hi...ti naši možje so res razred zase.
Maja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  To je bilo pa danes boljše od jabolka za zdravje. Sem se tako režala zraven, da me je moja pikica ful začudeno gledala. No in pol sem se smejala pa še njej.
Maychika, tvoj mož si pa res zasluži user posted image  za izvirnost. A to pomeni, da zdaj vedno kupujeta margarino Rama? user posted image

Ko boš dala svoje slike od poroke v album, prosim skopiraj še link, ker me ful zanima, ni se mi pa za iskat med albumi. Ostale pa tudi.

Zvezdica, ja mi spimo skupaj. Zaenkrat ni druge variante, ker še ni financ za ureditev zgornje etaže. Pa verjetno je tudi jaz ne bi mogla imeti tako daleč od sebe, da mi je kar prav.

Eh, glede kuhe imam pa jaz ravno neko obdobje, ko se mi ful nič ne da. Verjetno zaradi user posted image .

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
3.10.2006 18:04:56   
Marelica
Aja, moram priznat, da smo mi dva dneva zdaj kar uživali ob lepem vremenu. Šele zdaj se kisa. Včasih se pa le splača živet na severo-vzhodu.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
3.10.2006 21:56:12   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: *zvezdica*

Aja đe moja izobrazba…

he he he, zdej vem kje so bli Đji. Sem prav šla pogledat. hi hi hi
user posted image  Aja, zvezdica, naša tudi zadnje čase samo cucelj grize in nič kaj dosti ne poje. včasih mi gre kar na živce, ko po celi noči jaz ful zagreto njej pripravim mlekeca in ji dam iona pa brrr, grrr, gruuu, bbbbb, grize cucelj in se pači in spušča glasove. Kolikor je luštna, mi gre na živce, ker pol sploh nič ne poje.Je pa danes adno kašico jedla s takim užitkom kot še nikoli ( je bila ravno naspana) in je vsako žličko pospremila s smehom in glasnim aaaaammmmmmm. F A C A !!!!! Mi našo ponoči oblečemo samo v plišasto ali bombažno pižamico in jo pokrijemo s kovtrčkom. Spalnica ni prav dosti ogrevana in je prav fino zvečer notri...zjutraj je že bolj slab zrak, čeprav imamo včasih še okno odprto. No, pa ji odgovarja. Se nič ne pritožuje. Vsaj meni še ni nič rekla. hi hi hi Naša tudi spi z nama v spalnici, ker na žalost nimamo še ene sobe. Upamo na večje stanovanje v bližnji prihodnosti, verjamem pa da bi pikica bolje spala v svoji sobici, ker bi imela ful bolj mir. Midva z možem namreč občasno rada ... smrčiva od utrujenosti in pol ne spi ona, ne spim jaz ne spi nihče (razen atija...njega ne zbudi nič na svetu...niti jaz ko skup padem...hi hi hi...nice to know)... Upamo, da se bova lahko zmenila za nakup eneg stanovanja v našem bloku, 2 nadstropji više...je trosobno s kabinetom. Trenutno prazno in bo naprodaj in upamo, da nam (da ne bojo kaki kolegi zainteresirani). Samo mora najprej mož dobit za stalno službo (obljubljeno mu je decembra), da vzame en ornk kredit in odplačava vse dolgove in bova imela en kredit in pika. Tko se pa iz položnic in kreditov in ostalih stroškov sploh ven ne vidimo in jim ne kaže konca. uf...no toliko o tem kje naša spi (kako hitro zaidemo) marelica...ne vem če sem kdaj kupila margarino Rama...mogoče jo podzavestno preziram tam na policah oz. v hladilnikih... hmmmm....se bo treba poglobit v to... ME PA VESELI; DA MOJA ZAROKA TOLIKO LJUDI ZABAVA...HI HI HI.... Sej kaj pa ti preostane druzga kot smejat se. Men je sam važn, da je bla poroka tolk zlo fajn, de bi jo vsako leto ponovila. SLike so dodane, povezavo bom pa prilepila. Nikoli ne pomislim, da bi to naredila. Res je blo super. Sam mam na računalniku sam fotografije od fotografa (ki ga na gostiji potem ni bilo)... tisto bi mogla skenirat, pa če se mi bo dalo, bom enkrat dodala... ma ne verjamem, da se mi bo TOLK dalo...priznam že vnaprej... http://ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?v=moji&albumid=16158&asortType=3&apage=1 evo ga....saj je samo 5 slik... moram še kako z rižem dodat... no to bom pa zdajle... lahko noč dekleta... maja eya - me veseli, da si šla v leclerc in dobila za malega. Meni so tudi bodiji fini, pižamice pa tudi. Paše tko luštna je v njih. Bom sproti gledala, če je kaj pametnega v akciji in vas obveščala....  

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
3.10.2006 22:24:17   
barba
Uf, ste velik napisale user posted image , sem komaj vse prebrala.

Skoz manj mam časa za RR.user posted image  Men so ma faksu dovolili nadeljevat študij na pedagoški smeri brez diplome oz. so mi podalšal absolventa zarad user posted image  - materinstva. Tko bom delala 2 predmeta, ker sta na vsake 2 leti. Sem komaj čakala, da grem mal na naš faks.user posted image  Pa z aerobiko začnem naslednji teden.user posted image

Pri nas Meta spi v vreči/žaklju, ki sem ga sama zašila. Oblečena je v pižamo, bodi brez rokavov in nogavičke. Ful ma velikokrat mrzle noge in ji nogavice kar redno obuvam.
Spi tud še pri nama, ker je bistveno lažje kot vstajanje in lutanje sred noči v drugo sobo. Sicer je soba zrihtana, sam polna igrač in cunj za zlikat.user posted image  Aja, naše nočno vstajanje se je kar umirilo. Zdaj se zbudi 2x za dudo, če se čist zbudi pa prižgemo luč in se user posted image  kar sama zabava. Sej kar hitro nazaj zaspi.

Jst sem dons skuhala svinjsko meso z zelenjavo, pečen krompir in paradajzovo solato.
Svinjsko meso z zelenjavo: meso narežeš na trakove in ga popečeš na olju. Potem ga shraniš na toplo in v olju v katerem se je peklo meso popražiš čebulo in česen. Potem dodaš še zeleno/kolerabo in korenje ter popečeš. Vse skupaj zaliješ z malo sladke smetane in zelenjavne juhe in začiniš (sol, poper, majeron). Ene 10 min pokuhaš in dodaš še bučke- za 5 min. Na koncu v vse to daš meso, da se pogreje in dober tek.
Recept je iz Lise-čarovnija okusov. Jaz kuham samo po teh revijah. Ful so mi fajn in preizkušeno zelo dobre jedi.

Aja, zaroke midva nisva imela. Sva zlo kmal ko sva se spoznala začela govort o poroki.user posted image  No ja skupaj sva 3,5 let, od tega 1,5 leta poročena. Takrat je blo vse skupaj splet okoliščin in sva kar določila datum in moje starše mal šokirala. Poroka je bla super. Tud jaz sem sama kar dost nardila. Slike bom pa še dala v album - upam, da kmalu.
Šibam pripravit stvari za jutri, ko se bo user posted image  spet merkala pri tašči. Mala je ful ful pridna v varstvu.user posted image

Lahko noč

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
4.10.2006 8:26:44   
*zvezdica*
No mi smo prestali 1.obisk plavanja za dojenčke. Marcel je res naaajbolj užival user posted image . Jooj je bil faca, jaz sem se mu lahko samo smejala user posted image Ko je zagledal vodo se jezačel kar tresti od navdušanja.. V vodi pa je imel usta ves čas do ušes  in brcal ko norcuser posted image . Komaj čakam, da bo naslednji teden, da greva spet!

No super, da ste objavile recepte…mi ne bo zmanjkalo idej za kuhat. He he jaz se pa trenutno kar mal pri stari mami švercam…nas skoraj nič ni doma ko finiširamo s stanovanjem, pa nas stara mama razvajauser posted image . No, danes bodo filane paprike…mmmnjaaami

Jah, ne boste se me še znebile s spalnimi vrečamiuser posted image …kakšne pa imate…jaz jo imam brez rokavčkov pa tako sicer  volneno ampak bolj tanko. Zdej sm čist zbegana kako je s tem…mi je mami pravla da so nas dajal v vrečo pa spodaj napravli nekaj čist lahnega, ampak so nas čez še z dekco pokril. Jaz sem mislila, da se čez vrečo nič ne pokriva, zato sem pa 2 dolga rokava dala, ker ponoči zna že kar fino zahladit….Jah nimam predstave kolk toplo pride…bi mogl še zame eno sešit da bi sprobala kakšni so pogoji user posted image .mah celo znanost lahko iz tega naredim user posted image

Naš mali je ponoči mel celo štalo…vsako uro se je ene 5x zbudil pa kr nekaj jokcal pa se ves čas noro premetaval. Ne vem kaj mu je blo. Mogoče ga je zvijal, ker cel dan ni kakal user posted image . Ob 3h sem pa obupala in sem ga dala med naju spat..in glej ga lumpacijusa v trenutku je zaspal kot bi ga eden posekal. Ne mi rečt da ga v ta velki postli vse težave minejo…matr so že pregnani teli naši mladiči. Že zdaj nas vrtijo okrog prsta…kaj šele bo user posted image .

Marcel in Zarja

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
4.10.2006 10:36:51   
mojčika
*zvezdica* naša vreča je brez rokavov, bombažna, a dokaj debela, kot da bi med dva blaga dala še malo pene...no upam, da razumeš, nekaj toplega je vmes, ma ne vem kaj, te vreče so res fajn, so zelo mehke in dobro perljive, saj kdaj pa kdaj nočna plenička tudi prepušča...
To s cartanjem mi je znano, popoldan mi kdaj zaštrajka in se po pol ure zbudi, če jo primem v naročje in se skupaj vleževa, takoj stisne očke in spi tudi po dve do dve in pol uri, vsake toliko pa v kotičkih očes prečekira, če sem še tam...lumpi, kaj češ

Naš dnevni recept, zopet mineštrca, ker sva sami...

CVETAČINA MINEŠTRCA

cvetačo bom narezala na večje kose, da se ne bodo reveč zdrobili, da bo čista juhica za MM, dodala pol čebule in popražila na olivnem olju ali maslu, zalijem z vodo in dodam jušno osnovo (zelenjavno), kuham eno uro, da je cvetača mehka, na koncu spet dve žlici olivnega olja...posebaj skuham riž, ki ga dam v mineštrco namesto makarončkov...

MM bo jedla čisto juhico, iz juhice bom vzela nekaj cvetače in riža in spasirala, tako bo kašica in juhca...

Sem ugotovila, da če kombiniram čisto in gosto pojemo precej več...

Midva pa greva jutri na koncert Deep Purple, tetica bo pazila in dala spat...jeee kako se veselim, no malo me pa tudi skrbi...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

Neposredna povezava do sporočila: 1007
4.10.2006 12:50:29   
maychika
Samo napišem kaj bomo danes jedli, pol pa preberem za nazaj...ČE sploh pišemo danes kaj bo za kosilo. Če ne...pol me bo pa malo sram...
user posted image Danes bomo imeli krompirjevo solato in polpete...mislim, da recepta ne potrebujete...to je samo ideja...
user posted image  Sem ravno krompir pristavila, mala spi, tko da malo surfam...
user posted image  hi hi, več smajlijev kot teksta dober tek vsem

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
4.10.2006 13:45:22   
eya
user posted image

Tale možic je pa samo za Mayo Marino-vse najboljše za 6 mesecev!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
4.10.2006 14:14:37   
mojčika
 user posted image eya zate od MM

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
4.10.2006 14:42:35   
mojčika
Nace rojen 29. 03. 2006 (kajča)user posted image

rojstvo: 52cm, 3260 g
1. mesec: 54 cm, 3980 g
2. mesec: 59 cm, 5070 g
3. mesec: 62 cm, 5800 g
4. mesec: 64 cm, 6400 g
5. mesec: 65 cm, 7060 g

Mina 29. 3. 2006 (Nenya, Neva, 2. 11. 1979, prof. ang. bodoči magister) user posted image

1. rojstvo: 3200g
2. 2,5 mesec: 3730g
3. 4. mesec: 5340g
4. 5. mesec: 6000g

Tia  31. 3. 2006 (maychika, Maja, 21. 3. 1979, diplomirani upravni organizator)  user posted image

ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 
6. mesec: 9000g, 69 cm

Žiga 1. 4. 2006 (Eya, Vesna, 14. 11. 1979, dipl. biolog)  user posted image

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

5. mesec: 6650g, 65 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika, Mojca, 22. 3. 1976, prof. slov. jezika, vaditelj plavanja)   

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina) user posted image
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

5. 7400g, 70cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica, Barbara, 29.8.1979, univ.dipl.ing.agr. )    user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm
4,5m: 7430, 64 cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1) user posted image

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1 mesec
3. 4780g, 56 cm - 2 mesec
4. 5780g, 61 cm - 3 mesec

5. 6500g, 64 cm - 4 mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia)
user posted image

1. 2780g, 49cm - ob rojstvu
2. 3330g, 53cm - 1 mesec
3. 4110g, 56cm - 2 mesec
4. 4990g, 60cm - 3 mesec

5. 5900g, 63,5cm - 4.5 mesec 

Meta 9. 4. 2006 (barba, Barbara, 25. 1. 1981, bodoči prof. fizike)  user posted image

rojstvo: 3690g, 54cm
2. mesec: 4920g, 59cm
3. mesec: 5690g, 62cm
4. mesec: 6600g, 65cm  
5. mesec: 7215g, 67cm  

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc) user posted image

rojstvo: 2950g, 48cm
1. mesec: 3900g, 53cm
2. mesec:4950g, 56cm
3. mesec: 5600g, 60cm

5. mesec: 6900g, 68cm

Marcel 10. 4. 2006 (*zvezdica*, Urša, 12. 9. 1977, sociologija- kadrovsko menedžerska smer) user posted image

rojstvo:  2950g / 49 cm
1.5 meseca:   4190g / 55 cm
2.5 meseca:   5770g / 62 cm

5. mesec: 7340g / 66(68) cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena, Helena, 15. 12. 1977, zobotehnik)
user posted image

rojstvo: 3040g, 52cm
1. mesec:4325g, 55cm
3. mesec:5620g, 60cm

5. mesec: 6510, 63 cm  

Blaž 15. 4. 2006 (ksenija., Ksenija, 24. 8. 1975, gradbeni tehnik in vaditelj plavanja) user posted image  

Rojstvo: 3480g, 49 cm
1. mesec: 4300g, 54 cm
2. mesec: 5180g, 57 cm
4. mesec: 5940g, 61 cm
5. mesec: 6520g, 62,5 cm 

Manca   20. 4. 2006 (2mak)  
  user posted image
ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11, Špela, 11. 1. 1979, univ. dipl. ekonomist) user posted image

rojstvo: 2680g, 48 cm
1. mesec: 4100 g, 54 cm
2. mesec: 4700 g, 58 cm
3. mesec: 5975 g, 61 cm

4,5. mesec: 6700g, 64 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979, Maja, 11. 6. 1979, zdravstveni tehnik)  user posted image

1. rojstvo: 3450g, 53cm
3. mesec: 5980g, 64cm

4. mesec: 6700g, 69cm
5. mesec: 7680g, 72cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica, Andreja, 11. 6. 1979, prof.  geo. in zg.)   user posted image

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm
3. 6150g, 61cm
4. 6690g, 65cm 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
4.10.2006 14:51:12   
Marelica
Joj, Mojčika, si me malo prehitela in boš morala še enkrat...

Evo našo statistiko:

6m: 7300g, 68.5cm

Je bila pa danes takooooooo objokana skoraj cel cajt. Ja kaj češ, če smo jo pa zlobneži zbudili, ko je zaspančkala v avtu. Pa še pikico je spet dobila in čez par ur bo mogoče spet jok in stok.
Pa za nevrofiziologa smo dobili napotnico, da jo malo v ramenih zrahlja. Je rekla zdravnica, da bi se pa zdaj že lahko začela kotalit. user posted image  No bomo videli...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
5.10.2006 8:17:31   
*zvezdica*
Ja maychika tvoj je res izbral fenomenalni način za snubitev user posted image
Khm khm tud jaz se ne bi hvalila glede mojega dragega…se mi zdi, da kotira kar visoko na našem spiskuuser posted image . Ko sem zanosila sva itaq oba vedela, da se bova poročila, toda moj dragi ni hotel kar tako določiti datuma. Sem morala čakat na posebno priložnost in na prav posebno zasnubitev…no, vsaj tako mi je on zadevo predstavil. Jaz pa čakam, pa čakam…pa nič! Sem si že mal mislila …nooooo a bo kej fant moj?! No in je prišel big day….moj predragi se je s sodelavcem odpravil na Juriš na Vršič…a na njuno »smolo« sta zgubila ključek za odklenit kolesa, ki so bila zaklenjena na strehi avtomobila. Od same žalosti sta uboga revčka utopila vso svojo neizmerno razočaranje v litrih piva. Proti večeru me je klical naj ga pridem iskat v eno gostilno….ves majav se je spravil v avto..ko pa sva prišla domov je kar pred vhodom pokleknil na tla in me z božanskim zadahom zasnubil! No, ko se je čez par urc zbudil z rahlim mačkom sem najprej preverila če se sploh še spomni teže svojih besed. V zagovor pa je rekel, da je človek v vinjenem stanju še poseeebaj iskren. No, pa rečte če ni to višek romantike!!!user posted image
No, lahko pa vseen rečem, da je moj možek naaaajboljši (vsaj zame).

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
5.10.2006 11:58:56   
Nenya
Ojla!
Punce, jaz vam morm povedat kaj se mi je včeri zgodil.
Z user posted image sva bila zmenjena da greva gledat kopalnice in on je mel najin avto z avtosedeš
žem, midve z Mino sva bili pa doma. Ni problrma jaz tamalo spokam v avtosedež Jane, dam na zadnji zic, ker ma avto airbag in gremo. Na prvem ovinku (blagem) se mi cel sedež prevrne!!!!!!!! na stran, bil je zapet s pasom in vse!!!!!!!!!!!!!!!!!, med vožnjo takoj postavim sedež nazaj gor, na prvem mestu ustavim (najprej sem hotla kar tam na sredi ceste!) zlavfam okrog avta, odprm zadnja vrata in Mina visi na pasu z glavo sklonjeno na prsi!!! Porinem jo nazaj (mela je zaprte oči)  in zavpijem njeno ime, ona pa začudeno odpre oći - spala je! Povem vam, da sem se postarala za vsaj 10 let, tolk sem se tresla, da sem komi naprej peljala, kuj k sva se z dragim ŽS dobila sem jo dala v njen sedež! Groza
Eya mislim, da maš ti tud Jane, će maš avtosedež, prosm pazita z Žigcem.

Mi pa zdaj jemo kašice, ampak tud približno ne tolk, kt eni od vas. Tud tekočine mi spije mogoče 20 ml vode, drugač pa nič. Magični lonček je le za igranje. Aja, ponoči jo mam jaz v bombažni pižamci in pokrito z bombažnim kovterčkom v svoji postelji, je kar pridna in se ne odkriva med spanjem, tko da je ne zebe. Smo pa v sobi vsi trije in do konca sept smo imeli še okno odprto pri vrhu. Naša ni prav zmrznjena.
Kupila sva ji večjo banjo v BC, tko da nismo več tko utesnjeni in veselo čofota.

Rezidenca je 'obrajhana' in na fino ometana, zdaj čakamo na vodovodarja in električarja. Držte pesti!

Ma sem bla včeraj user posted image , ko sem ugotovila, da je v Frutkih dodan tudi sladkor. Doma ji sicer kuham sama, včeraj pa sva bila od doma in je z veseljem pomlatila breskovega, pol mi je hitro postalo jasno zakaj. Jaz se trenutno namreč se slepim, da jo bom lahko držala stran od sladkorja vsaj do 1 leta. Sem optimistka, kaj?

Brrr je hladno, se beremo

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

Neposredna povezava do sporočila: 1014
5.10.2006 12:02:21   
mojčika
Pozdravljene dekleta...

No jaz sem se pa malo danes ponoči poigrala z MM, dala sem ji piti mleko, ki je bilo zelo redko zmešano, skoraj voda in mula je spila 40ml, ker ji očitno ni bilo dobro, spala pa je ravno toliko kot ponavadi, no še boljše, zbudila se je 7.30, ker se meni še ni dalo vstati, sem jo kar pustila, malo se je igrala z medekom in spet zaspala in smo se zbudili ob 9.00...
Očitno teh njenih 150ml mleka ponoči le ni tako nujnih, pa še zjutraj ni bila lačna vse do 11.00.
To z mlekom ponoči bom probala še enkrat, pa ne zaradi vstajanja, ampak zaradi zobkov, ker ne vem, kako bi jih še ponoči čistili, sej verjetno ne bo ratalo, mogoče pa...

Ja tudi meni so šle kocine gor, ko sem videla, da so FRutki sladkani, no a naša MM jih nima nič raje, tako veselo mamica čmajži naprej, radi imamo pa Hippovo sljivo, to pa zmažemo celo, sicer pa jemo tako kot vi Nenya..

To kar pa si doživela včeraj, grooooza, jaz bi po mojem kar sredi ceate vstavila, verjamem, da si dobila kak siv las, mene je itak vsake vožnje strah, sem začela fulll počasi vozit...No samo da ste ok...

Kosilo: Puran v sladko in kisli smetanasti omaki in potinstan grah...

Puran narezan na majhne koščke, popečen na maslu in jih posolim, že narejenega zalijem s sladko in kislo smetanco...
Grah popražim na maslu ali olivnem olju, zalijem z vodo in solim, narejenega potresem še z narezanim peteršiljčkom...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 5.10.2006 12:13:53 >

Neposredna povezava do sporočila: 1015
5.10.2006 14:28:46   
Marelica
Jooj, Nenya, groooza! Kako je to sploh možno, da se sedež prevrne? A je možno, da je kaj narobe s pasom? Še dobro, da je tamala spala in se zato ni prestrašila. Se mi pa zato ti smiliš, si znam predstavljat, da te je ful prestrašlo.user posted image  Pa hvala, da si nam povedala!

Mojčika dobra ideja tole z razredčenim mlekom. Bom še jaz poskusila. A veš, da smo mi ravno danes zjutraj nekaj drugega izprobali. Moj mož je danes pred odhodom v službo (ob 5:30) tamali dal za pit mlekca, pa je mene zraven prebudilo. Se mi je malo čudno zdelo, da jaz tamale nisem slišala in mi je rekel, da se je ful obračala. No in ko je v polsnu spila enih 40 ml (kako naključje), sem jaz rekla, naj ji stran vzame, da mogoče tako ni še lačna (je tako jedla sredi noči). No in je vzel stran, vtaknil dudo v usta in je dalje spančkala do 7h. Ob taki uri se tako že vsak dan zbudi, ker je naspana. No, lačna pa ni bila do 9h. Bomo morali začet malo reducirat te nočne obroke, da se bo začela odvajat. Mogoče bo pa to "jemanje stran" res pomagalo.

Moram potožit, da ima naša tamala neko čudno obdobje, ko ji GH sploh več ne diši. Vztrajno drži skupaj usta in še če jih odpre, hrano bolj nazaj ven porine, kot poje. In to take kašice, ki jih je prej kar mazala. Nimam pojma, kaj je zdaj to. Zdravnica je rekla, da nič hudega, ker tako ima rezerve v kilahuser posted image .

Ja, prav danes sem vzela iz skrinje puranji file. Škoda, ker nimam sladke in kisle smetane doma, ker bi lahko izprobala tvoj recept, Mojčika. V trgovino se mi pa ne da. No, bom naredila kar običajne pohane šnicle in riž z grahom. Moj user posted image  obožuje take enostavne stvari.

Sem pa zadnjič kar improvizirala nekaj zelo enostavnega. Melancan sem narezala na trakove in popekla na olju do mehkega. Potem sem jih pa primešala k odcejenim kuhanim širokim rezancem in dodala kislo smetano. Mljask!

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
5.10.2006 14:37:22   
maychika
joj kaj ste pridne s tem kuhanjem. jaz bom danes naredila kar iz konzerve. če mu ne bo všeč naj pa sam kdaj kaj skuha. bom naredila joto ali prebranac...to bo lahko izbiral.

mojčika, meni bi pa tukaj zraven še kak krompir pasal ali kaj podobnega...

hi hi zvezdica...tvoj se skorajda lahko kosa z mojim, mogoče sta pa takrat skupaj šla ga pit...pa načrte za zaroko delat. sej to je najhuj, ker je tud meni obljubljal oh in sploh in čisto nepozabno. No...ne morem reči da ni bilo nepozabno, ane...hi hi hi Sicer pa itak je tudi moj možek meni najboljši. nihče ni popoln in to paše zraven. je pa zato ful dobra duša in ga imam fuuuul rada. čeprav ga včasih tako zafrkavam, da si misli "baba prf....., teb se je čist zmešal".

Joooj, nenya. GROZA!!!! Tud mene bi blo kar kap. Sploh, ko bi videla tamalo, da ji glavica dol visi... Kakšna varnost za otroke ane... K sreči Mini ni nič. Rajši ga ne uporabljaj več.

Naša je pa danes sitna ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Sem že prav sita . Zdajle sem jo 4x v posteljico nesla. Je bla kao fuuuul zaspana. Sam sda sem jo položila v posteljico, je brcala na vse pretege, se igrala z dudo (ki ji je ne upam pustiti več same...mora zaspati...vam povem kasneje zakaj...) in oh in sploh. Zraven pa mož spi, ker je imel nočno. Skratka smo že ponoči in zjutraj dežurali in veš mojčika, da bom tudi jaz preizkusila s tem redčenjem. sem že pozabila, da lahko tudi tako... Dopoldne je samo kričala, ker se pač rada posluša (ma meni kmalu ni več luštno tega vpitja poslušat), edino zunaj je bla pridna...) Noče jesti oz. piti mlekca, od GH se mi pa zdi, da no tako sita. Predvidevam, da se ponoči zaradi tega zbuja. Komaj čakam, da dragi vstane...da si jo bova delila. Danes imam poln kufer vsega pa šele pol treh jeura.

Aja, jaz sem tudi v torek začela z aerobiko. Sva se s sosedo zmenili, da bova hodili, ker sama se k tej zadevi ne bi spravila. Tko da sem se počutila super, sploh zato ker sem naredila nekaj zase.

lepo bodite. naša je že budna.

maja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
5.10.2006 14:45:09   
Marelica
user posted image

Evo, naša Katarinca pošilja rožico in lep pozdravček vsem aprilčkom, no pa tudi aprilčicam in njihovim mamicamuser posted image !

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
5.10.2006 14:53:01   
maychika
aja saj res...duda... zadnjič ponioči sem ji dala jesti in dala potem dudo da zaspi nazaj kot običajno. pa se je nekaj igrala in oglašala, pa sem ji sklenila prižgat nočno lučko. pridem do posteljice in prižgem tamala pa začne kašljat. in glej ga zlomka. v usta je stlačila CELO DUDO. tko da sem ji jo hitro odstranila. zdaj me je pa vsakič strah, ker ona se ful z dudo igra, da jo bo spet strpala celo v usta. brez nje pa ne zaspi in tko moram biti ob njej vse dokler ne zaspi. tko da pazite tudi na to, predvsem tiste katerih user posted image  se radi z dudo igrajo.

grem...

aja jutri grem v MB. bi se z veseljem zmenila s kako, pa ne bo časa. jutri bomo tko pozno prispeli, da bo čas za spančkat, v soboto imamo pa trgatev.

pa drugič.

lp

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
5.10.2006 15:12:22   
mojčika
Se javim malo preden greva,

Katarinca lepa lepa deklicauser posted image ,

Tudi mi danes nočemo nič jesti, pa smo sedaj dva dni tako lepo jedliuser posted image , pa kakec sedaj čakamo, mi ga naredimo samo, če smo v stolčku, sicer pa neuser posted image , bliža se polna luna v sobotouser posted image

Maychika, krompirja mi ne jemo, ga možek ne sme, sicer se strinjam s tabo, da paše zraven, po ločevalni dieti pa ne, če katera še hujšauser posted image

No mejte se lepo, jaz pa grem na rock and rolluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
5.10.2006 15:52:33   
eya
*zvezdica*-tudi tvoj je res "romantik" po duši... user posted image user posted image user posted image  A kar pod kapo ga je imel, ko te je zaprosil? A te kdaj kaj heca, da poroka ne velja, ker ni bil prišteven, ko te je zaprosil? user posted image user posted image user posted image  Sicer pa-kako selitev, a ste že preseljeni?

Nenya-joj, tole pa verjamem, da te je pretreslo... Kako pa si imela sedež-počez (v leže) ali tako kot sedež? Ker prva varianta itak ni priporočljiva in je bila slabo ocenjena, no, pa saj to sama dobro veš. Po moje sedež ni bil dobro pritrjen, ker pri nam je trdno zasidran, ga niti ne moreš premaknit kaj dosti... Sicer pa tudi že mi kupujemo večji sedež in tokrat bo imel čisto vse +na testih!!!

Pri nas tudi Žiga ne mara vode ali grenkega čaja. Tako, da mu zdaj dam malo razredčen Hippov jabolčni sok, tega pa z užitkom spije, kolikor mu ga dam-nekje 180ml (v 2 obrokih).

Fajn, da lahko delate malo bolj razredčeno mleko, pri dojenju pa to ni tako enostavno, žal. Jaz sem poskušala zdaj 2 noči tako, da sem mu dala dudo namesto zize...rezultat: vstala sem cca. 5x vsakih 20 min, da sem mu dala dudo, nato pa sem obupala in ga podojila. Bom pa poskusila s ful razredčenim sokom, mogoče ga bo pa to odvrnilo od nočnega zbujanja (se pa zbudi ob 2 in 5).

Bravo maychika za aerobiko...se moram še sama mal pohvalit...hodim že skoraj 1 mesec (user posted image , spet bo treba dat 10 kSIT za karto), 3x tedensko. Jaz ful uživam, mi ful paše, moram pa priznat, da sem tud ful vesela, ko pridem nazaj in spet stisnem svojega sončka.
Ej, kaj pa če nabavite večjo dudo... Al že imate tisto od 6 mesecev naprej?

Še nekaj by-the-way: a se vam tud Žiga zdi punčkast? Zadnje čase mu vsi govorijo: "kakšna lepa punčka" Danes sem spet 2x slišala ta stavek. Res, se sploh ne spomnim, kdaj mu je kdo nazadnje rekel, da je fantek... Pa da ne bo dvoma: NIKOLI ni oblečen v roza... No, pa saj me ne moti, ampak mi je pa že prav smešno...

Katarinca je pa ful luškana,mala smejčica, Žiga pa se zahvaljuje za rožico user posted image

< Sporočilo je popravil eya -- 5.10.2006 15:57:02 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
5.10.2006 18:03:05   
rozica11
Halu,

madonca mi tolk časa odpira tole okence za sporočilo da sem že pozabla kaj sem sploh hotla napisat user posted image .

Aja, ti Maychika a veš da sem se zadnjič ko je naša dudo po ustih valjala prav spraševala ali je možno da bi celo notr zbasala...no hvala za odgovor. Ima pa tut eno od chiccota, ki je cela iz kavčuka pa zelo prožna tako da bom pozorna na to.

Tudi pri nas imamo Jane-ta pa smo tisto lupinico že zdavnaj odstranli in kupili od Comfort baby lupinico, ki je bila zelo dobro ocenjena in dobro ojačana tudi v primeru stranskega trka. Smo kar zadovoljni z njo edino mal je zoprno ko jo je treba dat večkrat ven in notr, mi tako dol priteče da sem samo še za pod tuš.

Sicer pa naša mala je kot ptiček...se prav malo skoraj nič; samo 4x dnevno pa še to kak obrok s težavo, no moram pa rečt da spi pa ogromno...celo noč skoraj 12 ur, pa čez dan po skoraj vsakem obroku...me včasih fajn ozmerja ko ji tišim tisto flašo v usta. Zdej mi prepuza že celo posteljo, tako da jo dam včasih kar v stajico...ja pač eno zaščito je treba poiskat, ker je pa tako majhno stanovanje da kokr se obrne se nekam zadane...no da o men sploh ne govorim.

Haha, tut jest sem bila celo že 2x na aerobiki, no na stepu sem že povedala sem skoraj dušico spustila, na tnz basic pa je blo mal bolj človeško; danes grem na pilates mal špehca napet da mi bojo vsaj kakšne hlače prov.

Naša smrkolina še vedno smrka in ji kar teče z nosa...tako da je mučenje noska še vedno na sporedu, zdej je pa še oči nekaj domov privlekel tako da se bo tako stanje verjetno še nadaljevalo. No pa da ne bomo sam jamral, še neki lepga...v soboto se s službo odpravimo na Brione mal ribice pozdravt (bi kakšnega smeška dala zraven pa bo prej sobota tukej), no upam da bo lepo vreme; očka pa bomo postavli na preizkušnjo...cel dal z lumpo Lano; ha kar naj mal probajo.

No vidim da vse zelo pridno kuhate; pri nas sem tut jest prejšnja dva dni delala piščanca z omakco pa krompirček, ki sem ga potenstala v tej omakci, naslednji dan pa rižoto z zelenjavo in meskom. No dons pa smo jedli zelooo zdravo, ker očija ni bilo na kosilu in sicer juhco iz vrečke pa štruklje iz zamrzovalnika tut iz vrečke. Navodila za pripravo so pa na vrečkah user posted image .
Ma sem jest ena fajn kuharca pa naj še kera kej reče...za user posted image .

Ja vidim da mi kar ne zmanjka besed...no da se ne boste naveličale...ja mal manjkrat se oglasim ampak takrat pa orenk...

pridne bodte...hvala za rožico, pošiljamo nazaj @---)-------- bi dala iz smeškov pa neki štrajkajo

ALBUM MALE LANE: http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=14726&asortType=3&apage=1

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
5.10.2006 21:52:37   
halena
No pa da se še jaz malo oglasim,da me ne boste pozabile!!Sem bila odsotna par dni,ker sem v kuhinji ploščice farbala-ja,to je bil cel proces..Zadeva,ki se je vlekla 2 dni,to se pravi,da je bla kuharca na OFF,kar pa še ne pomeni,da smo bli lačni!2 dni smo jedli ješprenj v katerega nisem dala krompirja ampak samo fino zelenjavico(korenček,zeleno,grah) in par domačih dimljenih klobas!Možek je zadovoljen, če kaj plava noter,ko pa je to slišala tašča,je pa že začela od holesterola...user posted image -kr neki..

Ful sem bila pa šokirana,ko sem prebrala zgodbo o sedežu!!!!!Groza,mene bi tut sesulo!Po moje bi že visela tam kjer sem ga kupila in jih naplozila taprvemu,ki bi ga ujela..Mislim,dandanes pa take stvari..

Haha,zvezdica,pa sem se nasmejala tut tvoji romantični zaročitvi!!!Tej moški pa vedno trofijo pravi cajt!

Pridem pol nazaj gor,ker delam bučke za v skrinjo...-mater sem kuharca,še zvečer si ne dam mira!-če imam pa tako lepo kuhinjo zdaj!!!user posted image

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
5.10.2006 22:45:19   
2mak
Aprilke, H V A L A za vse nasvete o večernem hranjenju. Mogoče pa res ne rabi več kot le moje mleko... Sedaj je dve noči kar dobro spala.

Zdaj ste me pa "prisilile", da bom večkrat na RR, ker sem nora na recepte, na kuhanje in pečenje. Sicer moram priznat, da mi kak dan ful paše, ko si moj lubi zaželi halo pico, ampak to predvsem zato, ker je potem ful malo za pospravit. Mi smo danes jedli zunaj, včeraj sem pa naredila (med drugim) bučkino juhico, ki mi je res ful dobra, pa čisto enostavno je za naredit:

Bučke olupim, narežem na majhne kocke. Na olivnem olju prepražim česen (veliko česna), ampak samo toliko, da zadiši. Potem dam čez bučke in jih prepražim, vmes malo z vodo zalijem, da se ne zažge. In bučke tudi vegetam. Po 5-7 minutah dolijem vodo (malo manj kot 1 liter) in dam eno jušno kocko zraven. To nekaj časa kuham, potem s paličnim zmiksam in dam na koncu še trikot sirček noter. Mmmm, meni je to ful dobro. V juhico si lahko daste kroglice ali cmokce ali pač kaj podobnega. Pa dober tek!

Tudi moja mala spi še v najini spalnici. Predvsem zato, ker je zame to lažje. Se pa že pogovarjava kdaj jo bova izselila! user posted image

Glede zarok: midva sva sicer koruznika, ampak so mi zaroke pred tv-jem med reklamo za Ramo nekaj najboljšega! Se ne hecam. Saj je lepo, če je romantično, ampak če zna dragi to izvest lepo, se da tudi med reklamami. Mojo prijateljico je kar po sms-u vprašal. Vprašanje kako bi to moj dragi izpeljal... Mogoče vam tam enkrat leta 2053 poročam o tem... A je katera punca zasnubila fanta? A se to sploh "sme"?

Pozdravček vsem aprilkam in vašim srčkom. Aja, a vaši malčki imajo že zobke? (Nisem uspela prebrat za nazaj.) Moja jih še nima.

Jutri bo menda lepo vreme - izkoristite ga za kaj lepega!2mak

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
5.10.2006 22:55:11   
halena
...se mi je vse skupaj malo zavleklo..Ma bučke so že v skrinji..In ko ste vse tako pridne kuharice,bom jast priložila eno easy varianto,ki pa vsekakor nasiti!Celega piščanca položim na pladenj na katerega sem najprej posula 1kg grobe soli.Piško tako kot je iz vrečke nič ne začinimo,ker se bo na 200 stopinjah 1.5h pekla v lastnem soku.Zraven si mi2 z možekom narediva še veliko skledo solate in sva sita ko bobna!!

Zdej se grem pa k dragemu stisnit...Več jutri..Nočko!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?