rainbow
|
Čeeerrr! Mislim, končno se lahko vsedem za računalnik, zamudila vse zanimive debate kaj še lahko sem pripnem moje kratke izpiske iz knjige Jem, torej hujšam, za tiste nove, če vam kaj pomaga, ta stare profe pa naj mi oprostijo, da kradem prostor Če bo kateri kaj koristilo, jaz imam kratke izpiske iz knjige na hladilniku ZDRAVO PREHRANJEVANJE PO MONTIGNACOVI METODI Prepovedana živila: Krompir Izdelki iz bele moke: - bel kruh - testenine - peciva - keksi - rogljički… prečiščen riž korenje med koruzni kosmiči lubenica sladkor sladkani kosmiči čokoladne sladice mlečna čokolada sladoled banane PRIPOROČENA ŽIVILA Polnozrnat kruh, kruh z otrobi Nerafiniran riž Nesladkani kosmiči Ovseni kosmiči Sveži sadni sok brez sladkorja Testenine iz črne moke/graham/polnovredne Mlečni izdelki (iz posnetega mleka, s čim manj maščob) Čičerika Leča Sveže sadje Marmelade brez sladkorja Ješprenj Črna čokolada s 70% kakava Fruktoza Soja Arašidi (neluščeni) Zelena zelenjava (oz vsa zelenjava) Šampinjoni ZJUTRAJ na tešče - spijemo sveže iztisnjen sok pomaranče/limone/grenivke - pojemo en sadež: kivi, jabolko ZAJTRK 20 minut kasneje: zajtrk z veliko ogljikovimi hidrati - polnozrnat kruh /graham kruh/kruh z otrobi/polnozrnat prepečenec - kosmiči brez sladkorja - sadna marmelada brez sladkorja - posneto mleko - pusta skuta - jogurt - kava brez kofeina - blagi čaj - kompot brez sladkorja brez maščob (maslo, margarina) in polnomastnih mlečnih izdelkov zajtrk iz beljakovin in maščob - umešana jajca - trdo kuhana jajca - jajca na oko - omleta - slanina - hrenovke - domača, kuhana šunka - siri - posneto mleko - kava brez kofeina - čaj brez kruha!! zajtrk samo s sadjem - različno sadje - mlečni izdelki iz posnetega mleka MEDOBROKI -jabolko, nekaj mandljev, lešnikov ali orehov, košček polnozrnatega kruha, košček sira s čim manj maščob KOSILO Sestavljeno iz predjedi, glavne jedi, sira ali jogurta kot sladica Brez kruha!!! a) predjed - surova zelenjava (paradoižnik, kumare, šampinjoni, stročji fižol, por, zelje, cvetača, brokoli, artičoke, kisle kumarice, redkvice - vse vrste zelene solate - začinjena s prelivom (sol, poper, vinski kis, olivno olje) - ribe - mesnine - jajca b) glavna jed - meso (perutnina, goveje, svinjina redko) - ribe - priloge (zelenjava, dušena, kuhana na sopari) VEČERJA Mora biti najlažji obrok dneva in popolnima brez maščobe - zelenjavna juha kot predjed - priporočena leča, grah, fižol - testenine z zelenjavo - ali samo sadje z jogurtom - ali žitarice z jogurtom/skuto aja, pozdravljena mimika1; kako ti gre? Veš kaj, jaz sem na začetku tudi mimo vstrelila, po enem tednu pa mi je šlo dosti bolje. Zgornje izpiske imam na hladilniku če mi ni kaj jasno in pogledam. Tudi jaz priporočam žlahtno čokolado, pa morda vseeno ne zvečer, ampak dopoldan. Biba12; solata je ok, zrezki tudi; jaz ponavadi v omako z zrezki dam pol deci smetane za kuhanje pa deci vode. Čisto v redu. S testeninami pa res lahko narediš dosti zelenjave; bučke so fajn, paradižnik itak, melancani, gobice, jaz sem danes naredila omako z grahom in bučkami, pa malo smetane za kuhanje zraven, fajn začiniš, celo moj mož, ki ne bi prej tega za nič na svetu jedel, je rekel, da je super in pojedel dvojno porcijo, kar seveda ne bi smel Tanikaa, hvala za pohvalo ; seveda je počasno hujšanje dosti boljše kot hitro, zato pa je ta Montignac tak fajn, da je potem 2.stopnja, da se ne zrediš nazaj. Seveda se je treba kar kontrolirat. meni je sicer šlo dosti hitreje dol, po moje je telo doživelo šok, ko ni bilo več čokoladic, nutele in drugih skritih in manj skritih sladkorčkov ki sem jih prej dnevno konzumirala. Glede večerje, Montignac predlaga nekje do 3krat tedensko večerjo z ogljikovimi hidrati ala čičerika in leča ; jaz edino kar včasih naredim so ovseni kosmiči z mlekom, če sem imela beljakovinsko kosilo, drugače pa ne. Evo, danes smo jedli testenine za kosilo , za večerjo pa skuto z jogurtom. Ok, vas kasneje čekiram, če bo še katera tu