|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
29.8.2006 10:25:03   
Anonimen
Katja pv - jaz imam pa Ouček Farkaševo - tudi SB MS. Ti, saj Čopijeva dela nuhalno svetlino, a ne?

Punce, bodite pridne, grem še malce predavat.

(odgovor članu katja pv)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
29.8.2006 10:59:08   
katja pv
Tako je raho. Dela pa jih ob torkih popoldan.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 152
29.8.2006 11:20:52   
tikka
punce, sporočam, da sem včeraj preživela prvi pregled. Trema in nestrpnost in skrbi so minile, ko sem prišla v čakalnico, nadomestila jih je radovednost.  Na pregled sva šla oba in ginekologinja mi je naredila kar ultrazvok skozi trebuh in ne vaginalnega. Naša pikica se je lepo videla, srček utripa in vse je ok. Velika je 20 mm in se lepo razvija. Dobila sem tudi čisto prvo slikco in pogled na monitor in na mojega, kako komaj zadržuje solze me je čist raznežiluser posted image . Tako da so danes vse skrbi pozabljene in doma na mizi se prav ponosno šopiri moja prva materinska knjižicauser posted image .

Naslednji pregled imam čez 5 tednov, vmes pa še NS v Dravljah. Včeraj mi je dala napotnice za laboratorij, kri in vodo. Sicer sem test za tokso in rdečke že opravljala in rdečke so ok, na tokso sem pa negativna user posted image  (čudno mi je, ker v življenju sem premečkala na stotine mačkov, potepuških, vaških, vse sorte) ampak bom pač zdaj bolj pazila.

sedaj pa komaj čakam na nuhalno, da spet vidim mojo pikicouser posted image

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 153
29.8.2006 11:37:24   
Tinka1
user posted image Pozdravljene punceuser posted image
Sporočam da bom imela prvi pregled ta četrtek 31.08. in moram priznat da me je kar malo strah če je vse o.k.! Ker je to moj prvi mi je postopek čisto neznan in se ne morem znebit straha. Bom javila kako je šlo. Imam vprašanje; kako je z nuhalno? Je ta pregled vključen pri G ali je potrebno se kje posebej naročit? Drugače sem iz MB-kje se naročiš in je potrebno kaj plačat ? Praktično zakaj je ta pregled in kaj ti povejo?
Ufff, sem radovedna, upam da mi bo znala katera odgovorit.
user posted image so se začele včeraj, tako da so cigareti zadnje kaj pomislim.
A imate tudi ve probleme z zaprtostjo? Me ful matra!!! pa še sprehodi do wc-ja ponoči mi ne ujidejo, saj sem tako napihnjena kot  da sem v 3. mesecu. Malo me domači že po strani gledajo. Rečejo še nič! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Imejte se lepo
user posted image lp tinkauser posted image

(odgovor članu tikka)
Neposredna povezava do sporočila: 154
29.8.2006 14:54:42   
BINCI
ojla punce

po dolgem času se spet oglašam.Komaj čakam da bom imela prvi pregled,še 8 dniuser posted image ,ful se mi vlečejo ti dnevi,no u glavnem upam da bo vse v najlepšem redu.Drugače mi je pa že malo manj slabo kot mi je bilo na začetku,najhuje je če sem lačna pol mi je pa še slabo po vrhu vsega,če skos po malem jem potem kar gre,pa spat hodim zvečer že ob osmih.

ps:čestitke vsem novim nosečkam,lepo da se število aprilčic povečuje

lepo bodite pa,pauser posted image

(odgovor članu Tinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 155
29.8.2006 16:04:29   
Anonimen
Katja pv - ali se moraš naročiti pri Čopijevi za NS posebej?

(odgovor članu BINCI)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
29.8.2006 19:04:41   
katja pv
Kolikor jaz vem se naročiš v ginekološki pisarni in ti povedo termin. To dela namreč samoplačniško in je torej od 16h dalje. Ne vem pa koliko v naprej se je potrebno javiti, ker meni naredi to malo mimo vrste (se kar direktno dogovoriva kdaj), ker smo družinski prijatelji in nisem tudi pri 1. user posted image urejala tega preko pisarne. Iz uvajalne šole za starše se pa spomnim, da je glavna babica omenila, da se je potrebno prijaviti, da ti povedo termin. Najbolje bo če pokličeš pa vprašaš.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 157
29.8.2006 20:08:56   
Mimi*
Pri meni tudi že več ali manj vsi vejo za nosečnost tako,da ne bom več anonimna 3user posted image
No,razen v službi.Zato dopoldan bolj berem vaše poste(na skrivaj user posted image user posted image ),ker bi me takoj razkrinkali..

V glavnem,to je moja druga nosečnost.Punči je rojena 17.4 2004.
Znakov nosečnosti nisem imela niti prvič,zdaj pa tudi neuser posted image

Genikologa sem vmes zamenjala in sedaj hodim v Lj.-Vič.A mogoče še katera hodi tja,da bi mi dala kakšno info.,kar se tiče dr.Kluna?

Papa in uživajte

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 158
29.8.2006 21:18:36   
taška30
Hojla, aprilke, jaz sem še vedno brez kakršnihkoli znakov, pravzaprav če sem odkrita, večino časa v dnevu kar malo pozabim, da sem noseča.user posted image user posted image
Tamalo (10,5kg) dvigam normalno in tudi ne razmišljam o tem, da je ne bi, a ste kje slišale da se ne sme?user posted image  No, razen če mi G reče, da imam rizično nosečnost in da resnično ne smem, potem bom pač pazila. Vsaj zdaj od začetka se mi zdi, da to nima veze, mogoče potem ko hodiš s trebuhom okol malo pomerkaš kako dvigneš - že zaradi hrbtenice.

Jaz imam pa pregled šele 15.sept, to je točno 2 meseca po zadnji M, fuuul pozno, takrat bom že v 9-10 tednu?! Ampak takšen sistem pač ima moja G, nimam kaj.user posted image

Čimmanj slabosti ter drugih tegob in lepo se mejte, Taška

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 159
30.8.2006 7:34:11   
BarbaraE
Ja, jaz tudi dvigujem svojo prvorojenko. Saj pa drugače včasih ne gre. Sem ravno zadnjič en odgovor od Pušenjaka brala, da je načeloma nezdravo dvigovanje v nosečnosti predvsem zaradi hrbtenice. No, pa seveda, to velja, če ni rizična nosečnost. V rizični se ne dviguje težkih stvari. In jaz bom pač dvigovala svojo punco, dokler bom lahko.

Taška - eni G imajo tak sistem, da naredijo malce kasneje pregled + UZ, da je že zihr, da se vidi srček. Moja dela med 7-8 tednom.

Mimi - ne vem, če ne hodi moja kolegica h dr. Klunu. Jo bom ob priliki povprašala. Ona je tudi po porodu zamenjala svojo G in šla k novemu in mislim, da je res dr. Klun. Ti sporočim, če kaj zvem.

Midva doma nisva še nobenemu povedala. Povedala sem edino tu na RR in ena kolegica me je razkrinkala. user posted image  Ma, ne vem, ali bova zdržala do NS ali bova pa že prej. No, če me bo pa kdo prej razkrinkal pa tudi prav. Torej, če me bo kdo direkt vpr., a si ti slučajno nosečka (tako kot me je kolegica), potem bom itak povedala. Zdaj pa le vpr, kdo si bo upal biti tako direkten. user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 160
30.8.2006 8:23:25   
Anonimen
Dobro jutro souser posted image !

Ali tudi na vašem koncu dežuje? Pri nas je tako moreče vreme + avtomatično vzdušje, da sem jaz ponovno postala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Danes mi je malo manj slabo, tako, da sem lahko spila celo kavo, ampak voham pa še zmeraj kot policijski pes za odkrivanje mamil. Če kaj zavoham, takoj user posted image user posted image user posted image , pa ne glede na to ali diši ali smrdi. Za dvigovanje pa sem spraševala zato, ker me je  prejšnjič kolegica okrcala, da ona ni svojega otroka dvigovala, ko je bila drugič noseča. No, pri nas to ne gre. Dokler me G ne bo opozorila ali opomnila, da nekaj ni vredu, do takrat ga bom normalno dvigovala, saj mojegauser posted image ponavadi popoldan in zvečer ni doma, ker je v službi - dela turnuse po 12 ur.

Meni se zdi, da o moji user posted image  govori že celo mesto - pridem v lekarno, da bi kupila Tifol, od prijateljice mama na kasi, lekarna nabito polna, več kot pol poznanih, prosim tifol, on pa pred vsemi. Veš kako moraš jemati - kaj boste spet zibali, da nisi prepozno začela jemati...
jaz pa: ja, o, uh ...hmmmm... ja, seveda, ne ne bom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vsak drugi v lekarni pa: kaj si res noseča?
Jaz butl pa: Ne vem.

Mislim...

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
30.8.2006 8:27:28   
Anonimen
No, spet sem bila prehitra!

Lepo prosim, če mi še ostale napišete vse podatke, da bom dopolnila seznam. Tiste, ki ste že bile pri G in vam je ta slučajno popravila PDP, pa javite spremembo.

Saj veste, kako gre: PDP, nick, kraj kjer boste rodile, Katera nosečnost je, Rojstni datum in spol prvega otroka.

HVALA!!!

Božajte user posted image .
Pošiljam vam en velik user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
30.8.2006 8:39:02   
SM10
Grozen je ta deževen dan, ker me še bolj utruja.
Jutri popoldan imam prvi pregled in upam, da bo z mojim malim srčkov vse OK.
Slabost še niso prehude, kdaj pa kdaj mi malo postane slabo, ampak ni hudo.
Apetit je še vedno bolj slad, paše mi goveja juha in včeraj mi je špinača dišala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
30.8.2006 10:25:52   
lilka
Tikka, super, sem vesela, da je vse vredu. Tudi jaz že komaj čakam moj prvi pregled.
Tinka1, moje prijateljice hodijo na nuhalno  v Mariboru na Fontano, to je vse kar vem.

Meni tako slabo, da bi bruhala ni še bilo, mi pa tako malo čudno postane vsake toliko časa, kot da mi je slabo, samo me ne sili na bruhanje. Predvsem zjutraj in zvečer me tako dajeuser posted image , drugače pa se super počutim in se že psihično pripravljam na poročno potovanje.user posted image
Tudi jaz čisto pozabim, da sem noseča, v bistvu še skoraj nihče ne ve, se še trudiva da skrivava, samo staršem in bratu sva povedala. Direktrorju bom povedala jutri ko pride, ker se mi zdi fer, kaj pa če bom mogla v bolniško on pa tako nepripravljen, že tako bo težko dobil nadomstilo zame.Samo mu bom rekla, da ostalim sodelavcem še ne želim povedati, bom potem ko pridem iz dopusta.
Raho jaz službeno veliko sodelujem z lekarno in sem tudi cvikala da bodo farmacevteke kaj pripomnile, ko sem prišla najprej po teste nosečnosti in potem že drugi dan po Tifol, pa niso nič pripomnile.

Res nas je že veliko aprilčic, zato držim pesti za vse nas, pa poročajte kako ste, ker je zelo fajn to brat.user posted image Eno pikapolonico za srečo vam pošiljam....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 164
30.8.2006 18:50:49   
cicmar
Tudi nama sta se koncno pokazaliuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!
Sem se kar nekaj casa obotavljala, ampak vidim da se imate super, pa sem se danes odlocila, da se vam pridruzim. ZM 5.7.06, PDP-po mojih izracunih 11.4.07.
Sem kar malo v strahu, ceprav je bilo na UZ vse v redu, 5.9. pa imam prvi pregled pri G.
To je moja drugauser posted image ,prva se zal ni srecno koncala...Drugac pa imam podobne znake, kot ostale. user posted image user posted image  sicer nic, prsa so ze vecje za eno stevilko, apetit prevelik, slabosti pa zjutraj, zvecer, pa se mal vmes...
Se pisemo...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 165
31.8.2006 7:06:20   
gaja*
Dobro jutro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem preživela user posted image user posted image user posted image pri pregled.user posted image
Seveda celo noč prej nisem spala user posted image user posted image Zjutraj pa sem bila še 100x bolj na trnih, kot ponočiuser posted image
Moj user posted image je mel včeraj rojstni dan, pa še dopust, tako da sva šla kar skupaj... Moj G je bil pa včeraj takooooo fajni, res. Ko sem prišla k njemu sva šla takoj na ultrazvok, pa smo poiskali pikico, ki je velika komaj 7mm user posted image , ampak srček že bijeuser posted image user posted image user posted image Po izračunih moje M in Ultrazvoka je razlike 4 dni, kar je G rekel, da je čist OK. Pa glede na moje prejšnje M, ni to nič čudnega user posted image user posted image Pač zdaj štejemo po moje user posted image user posted image
Srček je tako skakal sem in tja user posted image user posted image user posted image Oh, sem bila tako vesela, da sem komaj zadrževala solzeuser posted image   Tako, da sem včeraj dobila že materinsko knjigo, kasneje sem mogla iti dat še kri (3 tavelike epruveteuser posted image ) in vodo. Vodo sem komaj nakapala  v lončekuser posted image user posted image user posted image , saj sem pred pregledom šla na wc, ker me je že itak tako tiščalouser posted image user posted image user posted image
Dobila sem tudi naslednji datum za pregled (čez 4 tedne) in komaj čakam da minejo ti dneviuser posted image Ko bom naslednjič tam, se bova čez približno 10 dni dogovorila še za nuhalno. user posted image
Tako da, najina pikica je vredu in midva sva čist presrečna... In moj je dobil za rojstni dan prvo sliko najinega user posted image . Sicer ne vem, kaj imajo datumi z možem, ker zdaj prvi pregled je bil na njegov rd, naslednji pa za njegov goduser posted image user posted image user posted image Sva se ful nasmejala včeraj.

No, jaz pa po starem. user posted image Voham kot lovski pes, slabo mi je neprestano in bruham kot za šalo...user posted image user posted image user posted image Prsi me ne bolijo več na pogled, ampak malo manj, se mi pa zdi da so že zdaj 3x težje. Kam to vodi???user posted image user posted image user posted image

LP vsem, zdaj ko lepo bije user posted image sem zeeeelo pomirjena,
se še beremo

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 166
31.8.2006 13:04:09   
lilka
Cicmar čestitamuser posted image , dobrodošla med aprilčicami, iz dneva v dan nas je več, pa rečejo da ni rodnosti v slovenijiuser posted image .....

Gaja* tvojemu opisu nosečniških radosti sem se pa zelo nasmejalauser posted image user posted image user posted image .

jaz sem še vedno zelo vredu, danes sem povedala novico direktorju in je rekel ja karsno, čestitam, zdej se pa le pazi...pa da bo še našel nekoga za nadomeščanje in da naj nič ne skrbim.Super!

Lepo bodite vse in pišite kaj!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 167
31.8.2006 14:05:23   
Anonimen
Dobrodošle vse nove aprilske user posted image !

Gaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - fajn, da je vse ok.

Punce, lepo vas prosim, povejte podatke, da lahko dopolnim in popravim seznam! To želim delati med vikendom.

(odgovor članu lilka)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
31.8.2006 17:43:45   
hariba
Tudi moj prvi pregled je za mano. Imela sem ga v torek. Napravili so mi tudi uz. Vse je v najlepšem redu je ugotovila ginekologinja.
Me zanima, če vam že intuicija govori kakega spola bo user posted image . Jaz predvidevam, da bo punčka, ker pri sinovih so se mi do osmega meseca gabile. Sicer ne poslušam in ne nasedam babjih čenč, samo to je pri meni res držalo. Zdaj pa požrem vse saldko, tudi bonbone, ki jih moja mularija ni hotela. So rekli, da so fuj user posted image .
Želim vam lep prihajajoči vikend.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
1.9.2006 7:10:52   
SM10
Dobro jutro.

Jaz se vam javljam, ker sem bila včeraj na prvem pregledu in nimam kaj dobrih novic. Po zadnji user posted image  naj bi bila včeraj 7t4d. Ko mi je naredila ultrazvok se je videla vrečka in lep mehurček, žal pa še ni bilo utripa, ker sem po ultrazvoku bila 6t2d. Zdelo se ji je, da se mogoče vidi mali utrip ampak je rekla, da je prehitro in me je naročila ponovno naslednji četrtek. Žal pa se je videlo tudi, da se nabira malo krvi. Dobila sem napotnico za bolnico, če slučajno začnem krvavet. Rekla pa je, da je zelo malo krvi (nekih 5mm) in je možnost, da se sama posuši.
Torej, če bo do četrtka vse OK izvem ali ostanem med vami ali pakiram.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 170
1.9.2006 7:22:00   
BarbaraE
SM10 - Ojoj, upam, da se bo dobro izšlo. Držim pesti zate. user posted image  Si ne znam predstavljati, kako ti je sedaj pri srcu. Vem pa, da bomo v tem tednu vse aprilčice mislile nate in držale pesti. Če se da, ti čim več počivaj. In še enkrat bodi močna, me ti stojimo ob strani. user posted image  user posted image

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 171
1.9.2006 7:28:07   
Mimi*
Ti bodi kar pozitivna,saj še nič ni ziher!!
Vse bo okuser posted image !
Bodi čimbolj mirna do naslednjega pregleda pol se bo pa vse videlouser posted image

Vse dobro ti želim!

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 172
1.9.2006 8:59:12   
Beti S
SM10-  držim pesti zate in za tvojega user posted image  . Poskusi čim več počivat in ne dviguj težkih stvari, do 5 kg je že dovolj. Pa še enkrat počivaj, počivaj, počivaj.
Poskusi razmišljat na ta način, ti bo lažje, če do tega pride: bolje da gre sedaj kaj narobe (če že more it), kot pa kasneje (pri 4,5..mesecih). Bognedaj da gre kaj narobe!

Vse najepše in najboljše ti želim.

Lp Beti

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 173
1.9.2006 17:35:11   
hariba
SM10 držim pesti zate!

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 174
1.9.2006 19:15:20   
KSIA
No, tudi jaz se po dolgem času spet javljam user posted image . Zelo me je strah, saj imam že tri dni rjavkaste izcedke user posted image . Predvčerajšnjim sem bila pri ginekologinji, pikica je OK, tudi srček že bije. Je rekla, da izcedek ni nič nenormalnega ??????!!!! Predpisala mi je Dabroston in to je to. Nič drugega, nič bolniške, nič mirovanja... Ima mogoče katera podobne izkušnje. Res me je strah. Drugače pa mi je še vedno slabo ob večerih, prsa me bolijo malo manj, so pa že dosti večja user posted image . Upam, da bo vse ok. Lep vikend, vsem!
Raho: nov datum poroda (mi ga je izračunala ginekologinja): 19. 04. 2007, LJubljana

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?