teta beta
|
2ursae, definiraj zajtrk . Danes se je npr. Daša zbudila okrog pol šestih (ponoči okrog treh, sem jo podojila), no, nekaj se je premetavala po postelji, se čisto zbudila, podojila sem jo okrog 6, ampak ni zaspala nazaj, men se pa tudi ni dal vstat, tako da je skakala po postelji in po meni. Malo pred sedmo je dobesedno padla dol in sva spali še do pol devetih. (Jaz sem pozno na netu zaradi dopusta, pa še rabim zjutraj malo spanca.) Potem sem ji kupila graham štručko, da jo je grizljala oz. bolj lizala, zraven par grižljajčkov sira, za probo pa sem prvič malo na tenko namazala z margarino. (A že dajete margarino?) Vsega skupaj ni bilo nič kaj . Potem sem jo dojila, sva šle po nekih opravkih, prejle sem ji hotela dat marelico, ni bilo šans, sem jo spet podojila in zdaj spi. Danes sem jo torej dojila že štirikrat . Pa do večerje jo bom verjetno vsaj še dvakrat... Sicer pa kakor kdaj, včasih ful je, zjutraj ji dam kak jogurt ali kruh, sam ali namočen v jogurt ali z maslom ali pa zjutraj to spustiva in začnem pol že kar s sadjem (med deveto in 12 uro). Sploh pa zadnje dni opažam, da sploh noče več sadja. Ne razumem, kot da bi se ji ogabilo ali pa je takrat mogoče že tako fertik, da ne pali. Popoldne tudi ponavadi dobi nekaj mlečnega, jogurt ali topfen, včeraj sem ji prvič dala lumpijev puding vanilija in je zmazala celega v dveh obrokih. Večerja je tudi ponavadi kašica z mlekom, mlečni gres, polenta ali kaj kar ostane od popoldanske malice. Tako da - ja, mlečne stvari so pri nas zakon! Malo pa tudi gledam, da vsaj nekaj poje, ker je tak drobižek. Če kdaj noče navadnega jogurta, odprem tudi sadnega, da poje vsaj kaj žličk, ji pač ne paše vedno. Bom pa še malo o hrani, ko sem že ravno pri tem. Včeraj je jedla malo boranje, predvčerajšnjim sem ji makarončke polila z golažem (samo omako), zadnjič je jedla sladko zelje, steblo od mlade čebule je bilo njami... Ne kuham več posebej zanjo, vsaj večinoma ne, sploh pa kadar sem takole doma. Problem je le, ker pri nas kuhamo bolj malo zelenjave, imamo pa zato govejo juho skor vsak dan . Rumenjak se spravljam ji dat že kor en mesec, pa še nisem prišla zraven. Ko je bila bolna, nisem hotela, ker nisem vedela, kaka bo reakcija, enkrat sem ji ga že dala v juhco, pa ni hotla nič, pol p kar pozabim. Je pa že rezance v juhi. Saj moram rečt, da je že kar dosti stvari, le količinsko bolj malo, sploh zdaj ko je vroče.
< Sporočilo je popravil teta beta -- 13.7.2006 12:25:58 >