|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rezanje in šivanje presredka
3.8.2006 13:17:01   
Marjanda
Jaz sem bila prerezana pri prvem in tudi pri drugem porodu. Pri prvem porodu sem morala imeti obroč, da sem lahko sedela in sem jih čutila še vsaj 14 dni. Sedaj ko sem drugič rodila, sem kljub šivom že drugi dan normalno sedela, in jih nisem skoraj nič čutila. Zdaj je en mesec od poroda in šivov sploh ne čutim. Rodila sem v Ljubljani, in ko sem vprašala koliko šivov je, mi sicer ni povedala koliko jih, ampak da dela drugačne šive, sicer ne vem kakšne, vendar očitno ne takšne kot ponavadi, ker je bila bistvena razlika, kot prvič.

LP Muser posted image

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.8.2006 13:20:45   
Tiki
1. rezana, notranji in zunanji šivi + naredil se mi je ogromen hematom, da so ga genikologi iz cele porodnišnice hodili gledat  user posted image  in zmajevali z glavami. Otrok velik 53cm s težo 4110g. Preventivno proti vnetju dobila antibiotike in se je kmalu pocajtalo. Pred 2. porodom sem si od 36. tedna naprej masirala presredek s posebnim oljem in pila čaj malinovih listov 1-2x na dan, in sem imela porod kot si ga lahko vsaka samo želi. Ne trdim, da zaradi masaže in čaja, definitivno pa ni škodilo. Nobenega šiva, pa sestra na oddelku me je hecala: "a vi sploh veste, da ste rodil?.". Otrok težak 3800g in velik 54 cm. Tako, da po mojih izkušnjah je 2. veliko lažje, tako porod kot vse ostalo.
Srečno, pa nikar se v naprej ne sekiraj. Se boš potem, če se boš imela za kaj user posted image .

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
3.8.2006 15:14:01   
petraz
Jaz prvič nisem bila nič rezana in šivana, rodila sina težkega 3700g in 51 cm, ne vem pa kako bo sedaj pri drugem.... Upam, da me ne bodo rezali. Je pa res odvisno od babice in pa seveda od prožnosti presredka. Med drugim, jaz sem si v prvi nosečnosti masirala presredek z mandljevim oljem... sedaj pa še ni napočil tisti čas....user posted image

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
3.8.2006 22:34:07   
Badeja
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Sival me je na zivo, pa potem ruknil mojega in mu kazal mojo tamalo. Pa rekel mu je: "A bo dobro haha? A je vredu?" Jaz pa s privezanimi nogami gor kot kaksna krava.. BLEEEH! Aja. Tisti sivi so mi sli narazen, morala sem hodit na spiranje s peroksidom, medtem ko sem imela otroka na intenzivni. Joj, ko se spomnim.. user posted image user posted image

... Tudi pri meni je bilo enako... Šival naju je isti zdravnik ( rodili sva namreč na isti dan), če mu lahko sploh tako rečem. Šivana na živo, ko sem mu 100- ič rekla da boli in ni nič naredil sem mu rekla da zahtevam da me neha šivat. Naredil je še 2 šiva in rekel, da se za teh 10 zadnjih šivov res ni splačalo dajat anestezije. Šivi šli seveda narazen, hodila na izpiranje, zdaj po 11 mesecih pa imam pri user posted image  ful težave. Pa ko sem hodila na izpiranja so vsi zdravniki vedeli, kdo me je šival, tako da... Sploh ne vem kaj dela tam resnično ne. Aja mojega pa je ven poslal, ker pač zgleda bolj, ne vem kako naj napišem. user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.8.2006 8:36:54   
ana25
Barbara 2 in Seven

Kdo je ta zdravnik, ki vaju je tako grdo matral? In kdaj je bilo to? V LJ?

Da se ga izogibamo še predno pridemo v njegove mastne rokeuser posted image .

Res si en želim takega mesarja, groza.

Hvala vama

PDP: 13.11.2006

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.8.2006 8:50:36   
Seven*
Joj Barbara. Nisem vedela, da so tebi tudi sli narazen. Grrr...

Ce nebi videla pri prvem porodu kako je, ce se nekdo potrudi, bi mislila, da tako pac je.. Ampak punce, meni je prvic zaradi vakuuma zarezala fuuuuuul, pa se po mesecu dni ni videlo popolnoma nic. Bila je zdravnica, mlada specializantka in si je vzela cas. Da jih ni sram.. BLEK! Bil je pa zdravnik na R.

Moj dragi je na svoj blog ful dobro napisal: "ta prav se ni nic hvalila, pa je delo dosti boljse naredila"

Gospa sem.

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.8.2006 11:14:18   
Badeja
Ana 25 to je bilo v Mariboru.

Seven, ja tudi mene je to doletelo, pa saj sama veš da se nimava kaj za čudit... Mi je rekel en zdravnik, ko sem prišla nazaj, da me bo pri drugem on zašil in se ne bo nič poznalo user posted image . Tak da še bomo mogli enga met, če bomo hotli bit lepi user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 32
5.8.2006 10:32:26   
X 500
Me je kar malo groza ko tole berem. Noseča sem 1. in me ni strah samega poroda temveč tega da me bodo rezali user posted image . Tiki in Katja 34 kako se imenuje tista krema za boljšo elastičnost presredka? Ne vem a res pomaga ali ne sam škodvat ne more.

Lp
X

Nia naju je osrečila 26.12.2006

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
22.5.2009 10:21:14   
soncek31
Oooouuu......tole pa boli , ko preberes dolocene prispevke....samo spomnila sem se na boleč porod, prerezana dvakrat, v 8-ih urah hematom 3 dni intenzivne, in posledica grda brazgotina (vec jih je). Vidim pa da ste nekatere imele še hujso izkusnjo v Postojni (grdi šalabajzerji), pravzaprav tam ce gre vse ok je ql , če pa je karkoli narobe so pa do konca neučinkoviti.
Jaz danes dve leti po porodu iscem moznosti in sem se pozanimala za plastiko presredka in upam , da mi bo ratalo vsaj omiliti brazgotino.
Za tolazbo tistim , ki se ne vejo kako bo.....moja prijateljica ki ima tako kot jaz ozko medenico je rodila v eni uri brez prerezanega presredka.....tako , da je vse skupaj odvisno od vec razlicnih faktorjev.

(odgovor članu X 500)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.5.2009 10:43:42   
Taddy78
Pri šivanju se mi vedno bolj zdi, da je ful odvisno od tega kdo in kako te šiva.
Naš sicer ni bil kaj posebej velik 51cm, je pa imel 4030g in obseg glavice 35cm. S tem da mi je babičar rekel (mali se je zataknil s trebuhom, tako da so mi ga tiščali ven), da če bi imel 500g manj, bi šlo težko, ker sem ful ozka.

koliko šivov sem dobila ne vem, ker je doktor rekel, da je to vse en šiv (bila obojestransko vtrgana ali vrezana, saj ne vem, ker nisem nič vprašala), šival me je 45minut, in sem kaki teden imela probleme pri sedenju-isto smo prakticirali napihljiv obroč, pa se mi to ni zdela neka huda zadeva. Po tako bolečem porodu se mi je to zdel mačji kašelj...isto se mi je naredil hematom, ki je potem sam od sebe izginil...

V glavnem glede na mojo izkušnjo, pa če bi me vrezali do riti, samo da je šel ven...

(odgovor članu soncek31)
Neposredna povezava do sporočila: 35
22.5.2009 12:19:30   
Akil
Prvič sem imela grozne problema, sem bila rezana in potem šivana. Rodila sem fantka težkega 3950g, dolgega 53cm, obseg glavice je pa imel 39cm. Še cela dva meseca po porodu me je vse bolelo. Prvi pregled pri g je bil čisto mučenje. Sedala na obroču skoraj tri mesece in hodila kot da jajce valimuser posted image . Pa sem masirala (oz mi ga je mož) presredek od 7meseca naprej z mandljevim oljem.
Drugič sem spet masirala presredek, ampak tokret z kremo cosmerba rjava in zraven sem pila čaj od malinovih listov. Rodila fantka težkega 3810g, dolgega 52cm in z obsegom glavice 38cm. Nič raztrgana, nič rezana, vglavnem super. Še isti dan po porodu sem sedela in jedla. Naslednji dan tudi po turško. Čez tri tedne sem že skakala in plesala po stanovanju. Sedaj po sednih tednih se počutim, kot sem se prvič po 6mesecih.
Obakrat sem rodila v Celju!

Sklep pa je: Nisem čist 100%, da pomaga tale čaj in krema za masiranje, ampak tale porod je bil res nekaj neverjetnega. V porodni sem bila samo dve uri in sem že rodila, pred tem sem imela pa zelo rahle popadke. Škodit ne more!user posted image

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.5.2009 20:11:34   
stuhica
oooo hudooo ko pomislim da morm še enkrat skoz to in sicer jaz sem rodila našga malega je bil majhen  48 cm, obseg glave le 32 in tehtal le 2750 in sem imela kar 4 šive, sšivana na živo katastrofa, in to tako da sej moj hecal dami je pustila vmes še eno majhno luiknjico,,,, kriza user posted image  so s emi šivi vneli, 14 dni nisem mogla sedet, klinc pa samo tuširat... sem si rano spirala z čajem od kamislice in je bilo potem po dveh dneh dober tkao da sama voda meni ni nič pomagala.... sem pa 10 dni samo ležala, do wc je bila kriza priti tako da zdajle ko sem vas brala kolk so bili vaši otročki večji in ste bile rezane, ne vem kako se mi bo izšlo oktobra ko pričakujemo še enga user posted image  samo če bo večji kot prvi me bodo garant spet rezal.user posted image user posted image .. sem pa bolj majhne sorte in mal bl močna  no ja preživel bomo samo  vprašnje kako???

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.5.2009 20:17:44   
Anonimen
Akil če bi pomagal,potem pa vse ne bi imele težav kajne.
Jaz sme prvič bila rezana 10 cm,pa sem komot sedela,skakala brez bolečin.
Drugič pa sme rodila težjega otroka z večjo glavico,pa nisme bila rezana.
Nisme čisto nič pila niti masirala

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
23.5.2009 22:35:10   
benika
Stuhica, moj prvi sine je imel obseg glavice 36 cm. Bila sem prerezana in šivana in še dooolgo po porodu se nisem mogla normalno vsest na stol. Še danes, po skoraj 4. letih, občasno še krepko začutim kje so me šivali. Drug porod je bil kot iz pravljice, obseg glave je imel 36, nič strgana, nič rezana, skratka fenomenalno. Tako da ne bodi tako zelo pesimističnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
23.5.2009 22:44:33   
valči
V tolažbo tistim,ki ste bile prvič rezane.Tudi jaz sem bila,zelo,na obeh straneh me je vrezala babca,G specializant me je res lepo zšil,si vzel čas,svaka čast.No bolelo je še kak mesec.

Drugič sem vzela kar obroč v porodnišnico,a ga je mož odpeljal,ker nisem bila rezana nič.

Tretjič pa tudi nič.Pa vsakič fajne babice v Brežicah.Mi je pri zadnjem porodu rekla,da če bom pridno poslušala,me ne bo rabla rezat.Pridna sem bila pa vsakičuser posted image
Prvo deteuser posted image imel OG 35 cm,3310 g,51 cm

Drugo dete user posted image imela OG 33 cm,3300 g,52 cm

Tretje deteuser posted image imela OG 35 cm,3450 g,50 cm

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
23.5.2009 23:41:13   
Anonimen
Jaz sem bla tudi zelo jezna zaradi tega šivanja, sploh ker so me tako grdo zašili, da moram na popravek.user posted image Še letos.user posted image Pa da ne govorim kolk me je bolelo, ker so mi šivi popustili, se vneli...user posted image Ampak sej če smo vse iskrene, po enih 3 mesecih kar pozabiš na vse te muke okol šivanja. user posted image

Men so vse te zgodbe če boste pridni in podobne vse larifari. Ko se porod zatakne, te nihče ne vpraša če te lahko prereže. Mene npr niso vprašali niti tega, če so lahko praktikanti poleg. Sem imela vsega skup 7 ljudi okol sebe, plus čistilko na koncu, ko je G vrgla posteljico v kanto in je falila, pa se je vse raztreščilo po porodni.user posted image

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
25.5.2009 14:34:53   
robika
Rezana prvic in drugic,s to razliko da me po drugem porodu niso mogli takoj zasiti tak da sem uro in pol lezala s prekrizanimi nogami in cakala na zdravnika,pol pa muke,pa ne zaradi sivanja pac pa zaradi enekcij ki so bolele kot h.... po enem tednu je bilo skoraj vse ok cez 14 pa smo ze bili v postelji aktivni....kje je volja tam je pot!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
26.5.2009 11:37:43   
giotti
Joj, mene je tudi tega ful, ful strah, sploh ker vem, da v Sloveniji to počnejo v veliko večjih procentih (okrog 40 %), kot je priporočilo zdravstvene organizacije WHO (5 do 10 %).  Vedno, ko se spomnim, delam keglove vaje. A mislite, da bo to kaj pomagalo?? Pa mislim si, da če greš na EA, da je večja šansa, da te prerežejo, ker ne čutiš, kdaj in kako potiskati in je potem vse skupaj malo bolj komplicirano in seveda zato bolj medicinsko. Torej, a je delala katera keglove vaje, ki pa ji je to potem dejansko pomagalo?

< Sporočilo je popravil giotti -- 26.5.2009 11:38:48 >

(odgovor članu robika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
26.5.2009 11:57:11   
anika87
giotti jaz jih delam, ker sem brala da naj bi bile tudi v pomoč, ampak nisem dosti pridna, pozabljam....user posted image delam jih občasno ko se spomnim v postelji.
Drugač pa sem si kupla olje od Welede, imaš prav za masažo presredka (malo mank kot 9 € je v DM-u).
Lahko si pa še tukaj prebereš, tema je sicer o čaju iz malinovih listov, ampak spodaj imaš dosti napisanega tudi o masaži presredka:
http://med.over.net/forum5/read.php?1,4683494

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 44
26.5.2009 20:53:43   
roberta
v prvo sem bila rezana in šivana (šival me je ginkolog in ne babica. a ni to stalna praksa tudi sicer user posted image ). da sem bila šivana v celoti pripisujem zasluge babici, ki je hotela, da le na vso moč potiskam, potiskam, potiskam in sploh ne popustim, še dihat skoraj nisem smela vmes in seveda, je bilo potem vse tako napeto, da bi se (verjetno) samo raztrgalo, če me ne bi prerezala user posted image  

v drugo pa sem nisem bila rezana, ker je bila ena super babica zraven, ki mi je že takoj rekla, da bova pazili na presredek in da naj slednim njenim navodilom, da ne bo treba rezati. in me je dejansko vodila skozi porod (v totalnem nasprotju s prvim porodom ob tisti "čarovnici"), mi povedala, kdaj pritiskat, kdaj naj popustim, da ne bo "počilo", kdaj spet pritiskat na vso moč in tako se je rodil otrok brez da bi bila šivana.

razlika je seveda ogromna. okrevanje je precej hitrejše, sediš lahko takoj, nič te ne peče, "reže", "špika" in ja, začetni spolni odnosi so veliko bolj prijetni kot v primeru rezanja presredka.

kaj naj ti rečem. upam, da dobiš babico, ki te bo znala vodit skozi porod!

roberta  

(odgovor članu sončnica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?