Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 16:48:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Še nisem sploh 2. noseča, ampak pri prvem porodu pa je bilo čisto tako kot pri tebi: EA, 54 cm, 3220 g, rezana, zašita, en mesec nič sedenja na riti. Niti na obroču ne. Še zdaj po 5 mesecih čutim skelečo+srbečo bolečino tam spodaj. Odnosi pa včasih tako boleči, kot da bi me z nožem rezali. Me je tudi strah za vnaprej..
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 16:58:13
|
|
|
|
vidja
|
Prvič sem bila prerezana, ampak očitno ne tako hudo, ker sem po enem tednu čisto previdno že lahko sedela, seveda pa je bilo še kak mesec čutiti zbadanje. No pri drugem porodu čez tri leta pa je šlo brez rezanja in sem že drug dan lahko sedela!! Po moje torej ni nujno, da te tudi drugič režejo, je pa res odvisno od babice.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 17:09:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila rezana in šivana pri prvem porodu, ker sem rodila 6 tednov prezgodej in baje zato, da se otrok preveč ne matra avtomacko prerežejo (velika je bila 45 cm in težka 2250) Po porodu pa tudi par tednov nisem sedela, pa hemeroidi so zginili po parih mesecih. No, pri drugem porodu. ki je bil 14 dni pred rokom so me pa prerezali, ker je bil prevelik (53 cm in 3850) ampak rezana sem bila na istem mestu kot prvič. Vse se mi je zelo hitro pocelilo, normalno sem sedela že po 14 dnevih.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 19:17:13
|
|
|
|
bskrle
|
Prvič rezana in zašita, bolelo dober mesec, pri drugem porodu se je koža pretrgala na mestu prvega šiva. Imela sem nekaj raztrganine, pa je lepo zašil zdravnik. Kot jaz vem babice ne šivajo.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 19:44:39
|
|
|
|
TONČI.
|
Ja, ja. Sem bila rezana in šivana znotraj in zunaj. Še sedaj po dobrih 7 mesecih me boli. Kaj šele pri in kopanju ali brisanju tam spodaj. Me ni sram povedat, da ko me je šivala me je bolj bolelo kot porod sam. Pri šivanju so mi dali masko.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 20:37:32
|
|
|
|
polhek76
|
Jaz sem bila pri prvem porodu rezana in šivana kar precej, ampak povečini zato, ker je bila tamala v zadnjični vstavi. Pol sem seveda dolgo težko sedela, hodila. Sedela sem sam na polovici rite... Pri drugem porodu pa se je babica zelo potrudila in ni bilo treba ničesar. Me zanima kako bo tokrat. Presredek prerežejo babice, epiziotomijsko rano pa šivajo zdravniki.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 20:54:41
|
|
|
|
Katja6
|
Prvič, prerezana in šivana, ni bolelo, sedela sem normalno. (otroček 3750, glavica 36 cm) drugič nič rezana (otroček 4320, glavica 38,5 cm), dva okrasna šiva. In drugič se mi zdi da so malo dlje čakali, preden so mi rekli naj potiskam. Ne mislit že vnaprej da bo hudo, pa bo šlo. Zdravo dete in čimmanj šivov....
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 7.6.2006 21:02:57
|
|
|
|
lelaval
|
Prvič sem bila dosti in grdo rezana in šivana (še babica pri 2. porodu je rekla, da so me res grdo zrezali), mesec po porodu nisem mogla niti sedet. 2. sem bila manj rezana, 3. pa zopet več (a baje ne tako grdo, kot prvič). Poznam pa ženske, ki so bile pri prvem porodu rezane, pri 2. (in celo 3.) pa nič.
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 20.6.2006 8:10:40
|
|
|
|
sončnica
|
Hvala vsem za malo upanja, da v drugo ne bo tako hudo. Zdaj v drugi nosečnosti v 7. mesecu spet čutim vsak šiv posebej. Da ne omenjam nešteto spodletelih poizkusov zbližanja z možem, ki so se vedno končali z mojim jokom. Notranji šivi pa so še posebej neudobni. Torej moram pri porodu zabičati babici, da naj stori kar hoče, le čim manj rezanja. Če bi že pri prvem porodu vedela vse to, kar vem sedaj, bi bilo najbrž drugače. Uživajte! mavrica
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 20.6.2006 12:22:06
|
|
|
|
puncica
|
Jaz sem bila v prvo rezana in dobila 6 šivov. V drugo pa sem v najtahujših popadkih v skoraj joku rekla babičarju Anžetu: "A me boste kej rezal" in le ta je rekel, da se bo maksimalno potrudil da ne bo potrebno in če sem bila prvič rezana, sem rekla da ja. In na koncu se je izkazalo, nič nisem bila prerezena, pa tudi strgala se nisem , tako da sem že drugi dan lahko lepo po turško sedela. Prvič je bila punčica velika 50 cm, težka 2990 in glavica 34, tamal princ pa je bil velik 49 cm, težek 3050, glavica pa je bila 33,5. Tako da bistvene razlike ni bilo in po moje bi tudi prvič lahko rodila brez potrebnega reza a po moje so hotl bol hitr zaključit. Tako da ni nujno da te bodo tudi drugič rezali. Prvič sem normalne spolne odnose imela po 3 mescih, ta drugič pa čakamo da se čišča ustavi, pa da imam jutri prvi pregled, drugače bi lahko že prej . LP in nič bat, izrazi pa željo da ne bi bila rada rezana, mogoče pa bodo potem bol pozorni na to. Vsaj pri meni je bilo tako
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 20.6.2006 22:04:04
|
|
|
|
Golobček
|
Jaz sem dvakrat rodila in bila dvakrat rezana in šivana. Še sedaj po devetih mesecih čutim šive. Ampak za naše sončeke se vse potrpi.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 20.6.2006 22:27:33
|
|
|
|
natalia
|
mene tudi skrbi glede tega.
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 20.6.2006 22:42:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila rezana in šivana.Imela sem ogromno šivov,pa me ni nič bolelo.Že takoj sem lahko hodila in sedela.Imam pač velik prag bolečine,no v bistvu bolečin sploh ni bilo.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 22.6.2006 14:10:56
|
|
|
|
sončnica
|
Seveda za naše sončke vse. Ampak jaz sem bila tudi po porodu tako slabotna, da sem dojila lahko samo leže, kupčka mu je pa kar babica podirala, ali pa ati. Komaj sem čakala da pridem domov. Res sem bila presrečna in hkrati tako žalostna, da niti svojega štrukeljčka ne morem pocrkljat. Upam da v drugo res ne bo tako.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 22.6.2006 17:50:00
|
|
|
|
minica
|
jaz mislim da je zelo odvisno od ginekologa ki ti pomaga in te prereže če je potrebno. jaz sem tudi rezana, ampak moram povedati da me niti rez, niti šivanje ni bolelo. drugi dan, ko je inekcija popustila me je seveda kr precej bolelo, ampak vseeno ne tako zelo. lahko sem se celo usedla, čeprav malo "postrani". glede sexa pa mislim da je bilo veliko tudi v moji glavi. kljub temu da so se mi šivi hitro pocelili sem rabla približno 4 mesece da se je tudi na tem področju vse normaliziralo.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 23.6.2006 12:11:52
|
|
|
|
nelky
|
Enkrat sem nekje brala, da se tudi porodnišnice razlikujejo med seboj glede tega, kdaj se odločijo za rezanje presredka. V enih ga prerežejo skoraj rutinsko, v drugih pa le redko. Na žalost sem pozabila, kje imajo katero od obeh doktrin. A katera ve kaj o tem? Čimmanj rezanja! Nelky
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 23.6.2006 12:15:56
|
|
|
|
rija
|
Moj edini porod se je končal brez rezanja, brez zlate žile....ker sem imela malo sreče in PREKRASNO BABICO ki me je čuvala......čuvala.....pa držala presredek, mela prste v riti ampak HVALA JI! Marsikje drugje bi me zak....pa že zdavnaj zarezali.....
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 23.6.2006 13:14:38
|
|
|
|
asso
|
Jaz sem v prvo bila rezana (raje rezan kot raztrgan). Šivanje me je glih malo "peklo" po treh dneh je bilo boljše in kar hitro sem normalno sedela. Po dveh mesecih pa skoraj nisem vedela, da sem bila šivana... Tako, da v drugo bo kar bo...
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 1.8.2006 21:37:19
|
|
|
|
Meggy
|
Tudi mene ni šivala babica, ampak mora to opravit zdravnik-kolikor vem. Jaz sem rodila z EA v Slovenj Gradcu in se mi zdi, da šivanje lažje preneseš, ker sem bila še rahlo ohromela od EA tam spodaj. Sicer mi je pa dal tudi, napreden me je začel šivati, injekcijo tam zraven, da je vse rahlo utrpnilo, tako da ni bilo hudo. Zgleda, da vsak zdravnik dela to po svoje, kot mu paše, čeprav to ni lepo in fer do porodnice, ki že itak prej prenaša bolečine med porodom. Vsaka bi morala dobiti to enekcijo, kot sem jo jaz na primer, da ti koža na predelu kjer te šiva, umrtvi. PS: Jaz sem imela 9 šivov pa me je samo peklo pa tudi sedela sem kar kmalu. Sem se pa redno oz. 3-krat na dan pipsala z sprejem Byvacin, ki ga dobite samo na recept-GA PRIPOROČAM, KER VELIK PREJ ODPADEJO ŠIVI IN ZACELIJO. LP
< Sporočilo je popravil Meggy -- 1.8.2006 21:40:33 >
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 3.8.2006 8:47:54
|
|
|
|
katja34
|
rodila sem l.91 bila sivana,saj sem bila stara 17 let in 56 kg tezka...a rodila 4100 tezkega otroka..bila je zima,bolnisnica stara,zeblo nas je,tako da sem ujela se prehlad in tudi sivi so se mi vneli...po vrnitvi domov stanje se slabse,nisem niti v avto mogla,,noro bolelo,tako da sem morala nazaj v bolnisnico po antibiotike...moz pa me je naprej umival z hrstovim lubjem(v lekarni za sive),grdo se mi je zacelilo,vidne brazgotine... leta 94 sem rodila ponovno,enaki sivi,le da se niso vneli in sem v 14 dneh bila dobra.... vidni so se danes in tudi na otip najdem njihove brazgotine.. konec leta me caka se ena zgodba...edino kar sem lahko naredila,da sem kupila olje-kremo za mazanje presredka po 34.tednu,da postane elasticen in, upam,da bom s tem kaj pripomogla,da se bo samo od sebe kaj stegnilo tam spodaj:)))))) sivanje je bilo pa prvic bolece ampak takoj po porodu...pri drugem otroku pa smo me pustil prb.4 ure lezat v porodni,da sem se cist ohladila,sele potem je prisel ginekolog in bolecine take,da sem grizla rjuho...o kaksni anesteziji takrat ni bilo niti v sanjah zamisliti..se sedaj slisim njegove besede ENA LEVA,ENA DESNA...
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 3.8.2006 9:07:32
|
|
|
|
krfjolca
|
Pa zakaj zaboga to delajo na živo???
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 3.8.2006 9:32:41
|
|
|
|
Seven*
|
Mene je prvic zdravnica taaaakooo lepo zasila. Res si je vzela cas in vsakic ko me je zabolelo, je dodala injekcijo anestetika. Ful je bila prijazna, res lepo je delala, pa so me morali zaradi vakuuma grdo veliko vrezat. FUL! Zaradi tega, ker se je ful potrudila, sem ze naslednji dan prakticno normalno sedela. Pa sem imela notranje in zunanje sive. Sivala me je vec kot eno uro. V drugo je bilo sivov manj. Sival me je na zivo, pa potem ruknil mojega in mu kazal mojo tamalo. Pa rekel mu je: "A bo dobro haha? A je vredu?" Jaz pa s privezanimi nogami gor kot kaksna krava.. BLEEEH! Aja. Tisti sivi so mi sli narazen, morala sem hodit na spiranje s peroksidom, medtem ko sem imela otroka na intenzivni. Joj, ko se spomnim..
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 3.8.2006 10:58:12
|
|
|
|
mala maja
|
1. bila šivana, bolelo ko , rabila sem cel mesec da sem se sploh lahko normalno usedla. 2. bil zakompliciran pord z nožno vstavo. Bila veliko rezana in se zardai tega ker sem dobila ornk anastezijo da so me lahko zašili, ker sem se precej raztrgala(notranji in zunanji). Šivi so se hitreje zacelili in tudi po 14 dneh niso bili več zelo boleči. sem pa prakticirala da se se večkrat na dan umila pod mrzlo vodo. Aja pustili pa so brazgotino.ŽAL 3. sploh nisem bila šivana.
|
|
|
|
RE: Rezanje in šivanje presredka 3.8.2006 11:31:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene so tudi šivali in imam na to precej grde spomine, na samo šivanje namreč. Kar nekajkrat je iglo zapičil tja, kjer ni več držal anestetik (ne vem, kako si to prenesla ti, Katja, če te je v celoti zašil brez narkoze ), zraven pa je prav nesramno pihnil: "A bote pr mir al kva tle skačete?!", zašil me je pa tako grdo, da je ostalo povhno bulic, brazgotinic ipd. Kot ena velika grda karfjola Pa ne da bi zdaj hotela imeti ne vem kako estetsko cvetje tam okoli, ampak prav videlo se je, da bi se dalo tudi lepše zaheftat. No, bolelo me pa res ni dolgo, pa vnelo se tudi ni, to je pa vendarle še najbolj pomembno, ne da?
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?