Anonimen
|
Res nisem imela občutka, da bi bilo kako drugače napisano. Zato je bilo pa v mojih naslednjih postih nekaj ironije. Moram pa vseeno popraviti nekaj. Tistega stanovanja mi ne morejo dodeliti, ker mi je že dodeljeno. Samo najemna pogodba se mora zaradi zakonov malenkost spremeniti. Ampak oni je nočejo spremeniti in me poskušajo prepričati, da bi jim jaz stanovanje vrnila. No, tega namena pa nimam. Ker sem preveč denarja vložila tja in dokler mi ga ne vrnejo, kar mi ga po zakonu morajo, jim jaz pač ne vrnem stanovanja. Tam pa nisem prijavljena zaradi CSD, by the way. Kajti na CSD prav lepo vedo, kje imam stalno in kje dejansko bivališče. In otroški in starševski dodatek nimata s tem nobene povezave. Da bi pa jaz prejemala še kaj konkretnejšega od njih, pa nič ne vem. Edino zdaj sem oddala vlogo za izredno DSP (zaradi pogreba), pa še vedno nisem dobila odgovora. Tako, da je tisto stanovanje, če se mu sploh lahko tako reče, moja streha nad glavo, za katero ne pustim, da mi jo kdo vzame, pa čeprav mene ni tam. In čeprav me nikoli več ne bo. Sem jim jo pa pripravljena vrniti, v kolikor mi vrnejo denar ali pa dajo primerno stanovanje, katerega mi obljubljajo že 9 let. Tisto stanovanje namreč ni neprofitno ali socialno, ampak pač samo v lasti MOL-a, to je vse. In to ne pomeni nič drugega kakor to, da sem jaz podedovala pravico do uporabe. Miška, lahko mi pa verjameš, da mora biti pa človek dobesedno brezdomec, da bi bil lahko hvaležen za tisto luknjo. Pa še to po enem mesecu ne bi bil več. Do nujno potrebnih stvari lažje prideš na cesti kakor tam. Deni - ja, sem se. Zato sem se pa odločila, da grem do konca. Naj vsi vedo, če bo treba. Jaz nisem naredila nič nezakonitega. Še to, da sem se po njihovi krivdi odselila, sem jim pojasnila. Oni pa nič...
|