|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hinavski svak
31.1.2006 20:00:42   
Anonimen
A sem prav prebrala?
Upam, da se hecaš!
... da bi šla z njima živet, ko se odselita.
Pa kaj imaš ti za početi z njima?!

Edino, na čemer je potrebno vztrajati, je to, da petrolejska peč v sobo z dojenčkom ne sodi. Ampak močno sumim, da je svak tako reagiral zato, ker te je imel poln kufer. Kdo te pa ne bi!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
31.1.2006 20:27:18   
anckabancka
Boš razumela, ko boš imela svojo družino. Ne pravijo brez veze, da je po poroki najbolje, da se odseliš stran od svoje družine, pa če so še tako dobri odnosi.
Biti moraš vsaj tako daleč, da tašča ne more priti v copatih do tebe. user posted image

Mi smo zaenkrat še blizu, pa se v redu razumemo ker:
- nikoli ne prideta na obisk, če nista povabljena
- nikoli ne komentirata nereda v našem stanovanju (pri dojenčku je to čisto normalno), pa imata sama vse "po reglcih",
- se ne vsiljujeta na noben način

Moti me pa to, da se skozi stene vse sliši, posledično tudi jok našega user posted image . Pol pa slišiva kak komentar, kot: "Včeraj je pa veliko jokal." Pa tud tega sem se že navadila in se ne sekiram. Bom že sama zrihtala otroka, tako kot jaz vem, da je najbolje zanj.

Tvoji sestri pa ne bi škodilo več samostojnosti. Pa mož in žena morata VEDNO skupaj držat!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.1.2006 20:56:37   
mimica
Zdi se mi, da moraš biti še zelo otročja ter da bi rada imela nečaka kar malo za "svojega ". Tudi jaz sem teta že šest let in sem do njegovega tretjega leta živela doma ( tam, kjer so tudi oni ). Prevzela sem vlogo tete in ne vlogo mame in sicer : sem šla z otrok na sprehod, se igrala z njim, mu pokazala kake bedarije ( kar kot starš ne moreš ),....Nikakor pa jim nisem likala perila, pospravljala stanovanja,... ker bi me brat user posted image . In prav je tako ! Tudi jaz bi ! Vedno vem, da sem del njihove družine, a glavni so oni trije. Vedno sem se prilagajala njim, ko je šlo za nečaka ter vedno prosila za dovoljenje. Da pa bi jima solila pamet kako in kaj pa mi ne kraj pameti ni padlo, saj sem se ravnala tako kot sta delala onadva, pa čeprav bi kaj jaz naredila drugače. Dobro te razumem kako lahko imaš rad nečaka, a moraš vedet da imajo starši glavno besedo.  
Ne, seveda ni prav, da prepoveš obiske starih staršev, saj so le ti del širše družine in pomemben kamen na otrokovi poti življenja. A včasih ne gre drugače ( boš sama videla, ko boš imela družino ), saj nekateri ljudje ne razumejo, da niso starši in da babice niso za to, da komandirajo mamo, ampak zato, da ji pomagajo kadar si pomoči zaželi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.1.2006 21:39:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Mami ni bil všeč že od začetka, pa je rekle, OK, ker je oče njenega vnuka.

No, potem si pa predstavljaj kašen občutek mora biti, ko se vseliš v hišo, kjer si nezaželjen oz. te ne marajo... In po tvoje tvoj svak tega seveda tega sploh ni vedel in občutil... ja - potem pa svizec...

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pripravili smo jima sobo zgoraj, vse sem uredila za malega, zlikala, spravila vse, ker se sestri ni dalo.

Ej, samo malo: vse lepo in prav, da pomagaš sestri, ampak a je potrbeno takoj iz sebe delati mučenico in sestro prikazovati kot neko nadvse leno bitje!?!

Otrok je le prišel na svet. Mama stalno kaj govori hčerki kaj naj dela, kako naj skrbi za otroka, ker pač nova mamica še nima pojma.

To pa zelo razkuri njenega fanta, ki nas zvečer ozmerja in se mi upa rečt koji
K***C sem vse zlikala za otroka, njega pa kot da ga ni? Mislim, kaj naj mu zlikam spodnje perilo al kva? Mislim halo!!

A ti res ne raumeš, da hoče, da jim daš mir in jim daš DIHAT...

Tako sem jezna, da mi je očital te stvari, da mi gre prav na bruhanje ko ga vidim. Še sreča, je sestra malo bolj pri sebi in mu (vsaj upam) ne bo dovolila tako govorit z mano. Ne upam ga niti pogledat. Celo noč nisem spala, ker me je tako razjezil. Jokala pa sem kot nevihtain me še zdaj bolijo oči.

Kaj naj naredim? Naj sploh še govorim z njim? Naj se ga izogibam? Pobot, namreč ni več mogoč, preveč mu zamerim, ker nas ima za divjake, ko paje njegova družina res tišja, ampak ko udarijo udarijo zelo kruto, Pri naši hiši se res kriči, udarcev pa ni bilo, tudi pri vzgoji ne. Pri njih pa ravno obratno, tihi so, ampak ko udarijo, udarijo.
In po pravici povedano: od včeraj zvečer ga sovražim iz dna srca!!

Stara si pa... 12, 15, 17... Ne, draga anonimna, kaj več že ne moreš biti... takole odreagirajo otroci in pubertetniki, ne pa odrasla, zrela oseba.

Sestra je namreč precej lena in se njej ne da likat.

Pa smo spet tamuser posted image

Ona nima čisto nič proti nam. Mi je tudi rekla, da ko jih ne bo več pri nas, da bom lahko prišla k njim živet, ampak to je ona rekla, ne on.
On je tisti, ki me noče imet zraven, zato me je tako nadrl, ampak sama se ne bom odpovedala nečaku

HALO!!! A ti to resno? Mislimuser posted image

Vsi bi morali imeti nekaj koristi, ne samo starši, tudi stari starši so vredni ljubezni, saj brez njih nas ne bi bilo in ne bi morali imeti družine.

No, do sedaj nisem vedela, da je ljubezen koristuser posted image .

Vskakor ti pa svetujem, da začneš živeti svoje življenje, ne pa zdravit svoje komplekse preko družine svoje sestre - še posebej, če si ti tista, ki si se že oglasila pred časom in opisovala težave s sestro (!?) in njenim partnerjem in kupovanjem oblekic za dojenčka - malo višje je Catja prilepila link... Skratka: get a life. In to svoj. Sestrini družinici pa daj dihat in bodi dobra sestra, razumevajoča svakinja in teta, ki bo malčka razvajala in učila lumparije, ki jih straši ne smejo. Za higieno, prehrano in vse ostalo bodo že sami poskrbeli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
1.2.2006 16:47:48   
soncicaT
Tako ti bom rekla:

Če je kdo odgovoren za nastalo situacijo je to tvoja sestra, ki naj se začne obnašat zrelo in odgovorno.

Potem če živijo v vaši hiši, to pomeni, da ne rabijo delat vsega kar bi vam ustrezalo. Ne pozabi, da niso vaša last, da je to družinica za sebe in da se niti približno nimate kaj vtikovat v zadeve, ki se tičejo le njih.

Tretja stvar: sestrinemu fantu mora sestra dopovedat kako se obnašat v hiši...še prej pa bi morali vi sestri osvetlit problem...

Pri vas gre za tipičen primer patološke družine, kjer se niti približno ne ve, kdo pije in kdo plača...kr neki.

Zdaj pa kuhate neke zamere, ti se obremenjuješ z njimi, ampak pozabljaš nase, ti nimaš tu ČISTO NIČ ZRAVEN...je hiša tvoja last? Kje je tvoja mama? Kdo je starš v vaši družini?

A ste se kdaj usedli za mizo in se pogovorili, al le iščete napake drug pri drugem in potem za hrbtom opravljate in se sekirate in se bojite, itd, itd...

Oprosti, meni je to bolano in dlje ko boste vlekli take odnose, slabše bo.

Ti anonimna pa živi svoje življenje, se mi zdi da živiš sestrinega...

Ajajaj

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.2.2006 0:38:31   
lelaval
Anonimna - kot so ti že ene napisale - da bi šla živet z njimi - ne moreš živet njihovo življenje in z njimi, čeprav si njena sestra. Vloga tete ti je preveč stopila v glavo.
Da pa pišeš, da smo nesramne, ker ne pustimo, da nam stari starši dajo nasvete glede svojih vnukov, pa se vidi, da res nisi imela nobenega fanta - in še več - nisi spoznala svoje bodoče tašče.
Ko ti tašča pametuje o vzgoji (pa ne pozabi dodat, da ni imela časa za svoje otroke, ker je MORALA delat), pa o hranjenju, ko niso nikoli prav obuti in oblečeni, da ni vredu, da so na kolesu, nimajo copat, čevlji so pretanki, teniski prevroči, .... pa še in še bi lahko naštevala. Da o tem, da sem slaba mati niti ne govorim (že ob spominu na njene besede mi gre na bruhanje), da  ona VSE ve, ker je 2 gor spravla (zrastla sta res, ampak v kakšne osebe - njegova sestra je še več kot gnoj). Ko ji plačuješ vse stroške, pa ti dobesedno ne ostane za otroke za hrano, lastnemu otroku reče, da ima vnuke raje kot njega - a vsak vidi, jo že bližina vnukov vznemirja....
Ne, anonimna, nič še nisi doživela. Svak pa je daleč od hudobnega, če hoče biti samo s svojo ženo in otrokom. Resnično razmisli - preveč hočeš biti v njihovem družinskem krogu.

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.2.2006 12:53:11   
Moyca_
nič ne razumem tako je vse zmešano napisano

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

katero ime
ljupka

Katero ime vam je bolj všeč!

Marko (33%)

Luka (67%)

Število vseh glasov: 605

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!