|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   makovo pecivo - kako??
14.11.2005 21:32:25   
palma
Punce,
jaz obožujem makovo pecivo. Okus maka se mi zdi res enkraten. Pri tem užitku pa mi dela težavo to, da nikakor ne znam pripraviti peciva iz maka. Sem preizkusila že precej receptov, pa se mi dogaja, da je pecivo potem zgoraj zelo pečeno, spodaj pa je še čisto mokro, kot surovo. Ampak dlje ko pečem, bolj "črn" postaja zgoraj...user posted image user posted image . Skorajda ne verjamem, da tako mora biti. Ima katera kakšen res dober recept ali nasvet, zakaj mi ne uspe? user posted image  Pečiča ne more biti kriva, ker je nova - ima pa ogromno funkcij, morda ne pečem na ta pravi??!!
Bi bila zelo hvaležna...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: makovo pecivo - kako??
14.11.2005 23:13:27   
sezam
MAKOVE ČOKOLADNE REZINE
(20 - 40 rezin)
         2 jogurtova kozarca mleka
2 jogurtova kozarca moke
2 jogurtova kozarca sladkorja
1 jogurtov kozarec olja
1 vanilin sladkor
1 pecilen prašek
2 jajca
100-150 g maka (lešnikov ali orehov)
po želji 2 žlici ruma

za čokoladni preliv:
50 g čokolade
2 žlici sladkorja v prahu
1 žlico masla ali margarine

 
Dobro premešaj vse sestavine, da dobiš precej redko tekoče testo. V pomaščen in pomokan pekač zlij pripravljeno testo. Peci pri 180 C približno 45 minut.

Ko je pečen, ga vzemi iz pečice in postavi na rešetko, kjer naj se približno 3 minute hladi. Nato ga premazi s čokoladnim prelivom.

Preliv:
Čokolado, sladkor in maslo daj v manjšo posodo, jo postavi na štedilnik in pri manjšem ognju raztopi. Med tem ko se čokolada topi, nenehno mešaj.
Čokolado pa lahko stopiš tudi v vodni kopeli – vzemi večjo posodo, jo napolni do polovice  z vodo, ki jo zavri. Nato daj vanjo manjšo posodo s čokolado, sladkorjem in maslom ter mešaj da se čokolada stopi.

Premazano pecivo postavi v pekaču za nekaj časa v hladilnik, da se čokoladni preliv strdi. Nato nareži pecivo na rezine.

(odgovor članu palma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: makovo pecivo - kako??
15.11.2005 7:44:49   
al1*
Tudi jaz delam po istem receptu kot Sezam, le da na testo namažem marmelado in po marmeladi še čokoladni preliv. Tako je pecivo bolj sočno.

_____________________________

lp


(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?