Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pecivo - izvolite recepte 10.11.2005 23:06:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako teja., na tvojo željo objavljam recepte treh vrst peciva, ki si jih želela. Morebiti bo zanimalo še katero drugo, zato sem odprla novo temo. Recepti so zelo enostavni, pri meni preizkušeni že večkrat. MASLENI OBROČKI 150 g masla ali margarine raztopimo, ohladimo in primešamo 75 g sladkorja v prahu 1 vanili sladkor to vse skupaj mešamo, da dobimo penasto kremo. Nato dodamo: 1 jajce 175 g mehke moke 25 g jedilnega škroba Zmešamo in napolnimo injekcijo ali vrečko... Z njo na pomaščen pekač ali na peki papir narišemo majhne obročke oz. tolarčke (tako eni pravijo) brez luknjice v sredini ali pa z luknjo, kako vam pač uspe. Pečemo pri 180-200 stopinjah 8-10 minut, da so lepo zlatorumeni. ČUPAVCI (BITLESI) Biskvit: 10 dag sladkorja 3 dag margarine 1 jajce 25 dag moke 1 dcl mleka 1 pecilni prašek Preliv: 1 margarina 35 dag sladkorja v prahu 6 žlic mleka 20 dag čokolade 30 dag kokosove moke Sestavine za biskvit zmešamo skupaj in pečemo v pečici približno 20 minut pri temperaturi 180-200 stopinj. Ko se biskvit ohladi, ga narežemo na primerno velike kocke. Sestavine za preliv, razen kokosove moke, zmešamo skupaj in segrevamo tako dolgo, da dobimo vročo tekočo maso. V maso pomočimo kocke biskvita in jih povaljamo po kokosovi moki. Ponudimo ohlajeno pecivo. CIMETOVE CIGARE (ŠIBICE) 25 dag moke 1/4 vrečke pecilnega praška pol žličke cimeta 12 dag sladkorja 10 dag neolupljenih mletih mandljev 12 dag masla 2 rumenjaka 2 žlici kisle smetane ali mleka Premaz: stepeno jajce V moko damo pecilni prašek, cimet, sladkor in mandeljne. Dodamo v dlani razmehčano maslo (jaz to opravim kar v mikrovalovki), naredimo kašico, primešamo rumenjaka in kislo smetano ter zgnetemo testo. Damo v hladilnik, da pol ure počiva. Testo narežemo na kose, oblikujemo dolge svaljke, te narežemo na koščke in spet posvaljkamo, da dobimo enakomerne, približno 5 cm dolge paličice. Hehe, pri meni pa so nastale bolj cigare. Paličice polagamo na pekač, premažemo z jajcem in jih pečemo okoli 15 minut pri 180 stopinjah. Pa dober tek vsem skupaj!
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 10.11.2005 23:17:06
|
|
|
|
Magi*
|
oooo, hvala Blacky. Bitlese je pa moja babica vedno delala. njamiii.
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 10.11.2005 23:20:43
|
|
|
|
Andra
|
Blacky, kaj lahko pridemo kaj probat?
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 0:17:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Absolutno lahko, se bom posebej potrudila za vas. Se slišiva.
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 8:00:39
|
|
|
|
dory
|
Najlepsa hvala :)...o rezultatih moje peke vsekakor obvestim :)
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 12:29:11
|
|
|
|
total
|
Nisem še slišala za ta recept čupavci,a gre res samo 1 jajce,jaz mam kokosove kocke,to ni isto,al je???
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 12:52:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa zanima, kaj bi lahko dala namesto kokosove moke? Meni tako ne leže kokos od nosečnosti dalje.
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 12:53:38
|
|
|
|
ZARA
|
Blacky, pa ti si pravi leksikon podatkov !!!
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 19:03:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Total, preverila in je prav samo 1 jajce. Bi pa se temu lahko reklo kokosove kocke tudi ja. A imaš enak recept, svetli biskvit, na koncu povaljan v čokoladi in kokosu? Koliko pa imaš ti jajc v receptu? Gekko, jaz bi mogoče na koncu povaljala biskvit v čokoladi in zdrobljenih lešnikih ali mandeljnih. Bi bilo verjetno tudi zelo dobro, kaj praviš? Poskusi, pa nam javi. Zara, hvala. Rada delim z vami.
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 19:13:30
|
|
|
|
total
|
Blacky,jaz mam kokosove kocke z 6 jajci,tud namakaš v čokoladi in povaljaš v kokosovi moki,a si mogoče že jedla tudi kokosove kocke,noter pa nadev čokoladni,spolh nikjer ne najdem recepta zanj.
|
|
|
|
RE: Pecivo - izvolite recepte 11.11.2005 19:28:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, zdaj pa upam, da ni narobe ta recept napisan. Bom ga morala v kratkem preizkusiti. Tiste tvoje kokosove kocke s čokoladnim nadevom pa bi tudi jaz z veseljem sprobala, pa žal nimam nobenega takega recepta. Zdaj pa grem peči jabolčno pito in bounty.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?