|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ja ali ne?
31.10.2005 13:42:05   
Anonimen
Jaz na "miloščino" ne bi računala. Torej: JA, če on toliko zasluži, da lahko normalno plačuje najemnino + vse stroške + za življenje potrebne stvari + da se nič ne pozna, če ti nisi zaposlena. V nasprotnem primeru pa NE. Jaz sem ziheraš, kar se otrok tiče, in bi tako naredila.

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
31.10.2005 13:42:23   
ur+sa
ja hvala gina. res je.. jest vidim pri nas doma, kme je mamica imela pri 18, oz. bila je v 19 letu.. in mi je super, k mam tko mlado mamico...
ni to razlog da jih je tut hocem imeti, kot mlada mamica...
jest znotraj sebe vidim da si zelim otroka...pripravljena sem, kot se nikoli,... to sem si ze dokazala s tem, da sexava sedaj cisto brez zascite... in ja rada bi postala mamica, sploh pa zato, ker je zelja po minimalno 2 otrocih...

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.10.2005 13:51:11   
Primoza
Pametno razmišljanje iz prav tega razloga sva se odločila, da imava otroka, preden sva kupila stanovanje in sva zato nekaj časa živela pri njenih starših. Drugega sva imela pa že na svojem. Dalj časa kot eno, dve leti pa ne bi živel v zasilnih rešitvah. Službi sva imela in ne ne vem kako slabi, oba imava ša kar visoko izobrazbo. Ampak stanovanja ni bilo šans kupiti pravočasno, za to bi moral oropati banko.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.10.2005 14:01:30   
ur+sa
res hvala vam za odgovoreuser posted image

kakorkoli pogledam, nevem ce se bom prav odlocila...
samo mislm, da grem kar svojim ciljem in zmagam naprotiuser posted image user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.10.2005 14:29:27   
rija
nadvse si zelim imeti cimprej otroka. Moj bi ga sprejel, ampak on bi sel prvo rad nekam na svoje
IZVIRNO SPOROČILO: ur+sa

Glej, nisi pa omenila še enega zelo pomembnega apekta: tvojega partnerja. Kot lahko sklepam, on še ni tako daleč z željo po otroku kot ti. Bi ga sprejel, ampak....user posted image

Jaz sem definitivno za otroke ob svojem času. Zame bi bilo to pred desetimi leti, pa mi žal do danes ni uspelo. Po eni strani bi bila rada mlada mamica, po drugi pa: kaj mi bo pa zdaj manjkalo? Vsaka stran ima zame določene prednosti, enih ne bom nikoli zvedela, z drugimi se bom ubadala naslednje leto...
Ti se vsekakor odloči, kot misliš, da se bo zate najbolje izšlo. Itak boš vse, kar ti bo življenj prineslo, mogla živeti ti in ne mi.

...vox populi...

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
31.10.2005 14:30:17   
lex
 Jaz ti iz osebne izkušnje priporočam, da si najprej porihtata stanovanjsko situacijo. Jaz sem lani zanosila bolj nenačrtovano kot pa načrtovano in takrat sva tudi začela renovirati spodnjo etažo hiše (treba je bilo obnoviti se - tlake, elektriko,..........), na začetku ko je moj metav ven stvari je bilo OK - kot da ne bi nič delala kar mi je pasalo, ker sem bila prve tri mesece čist hin ko sem prišla iz službe. Potem pa se je začelo pravo delo in je bilo potrebno kuhat za zidarje in delavce in takrat odkrito povedano ni lušno s trebuhom letat okol in jim nosit vse mogoče k riti, pa še utrujena sem bila full.
Res je minilo in sva se vselila (še malo pa bo eno leto user posted image ), ampak nikoli več zidarjev k bajti ko bom noseča!

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
31.10.2005 14:31:21   
rija
In še nekaj: napačnih odločitev ni. So samo boljše in slabše.

...vox populi...

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.10.2005 14:37:52   
Anonimen

imam se vedno na razpolago da recimo ne zacnem jemati KT, sluzbo ze itak iscem in jo recimo nekje dobim , stanovanje, pa tut ze..

Ja, kar po drevesih rastejo tako službe kot stanovanja user posted image  

Počakaj malo, saj se nikamor ne mudi. Zdaj ko nimaš službe ti je pač malo dolgčas in razmišljaš, kaj bi delala...aha, bi pa otroka...ko boš imela službo pa ti ne bo več dolgčas. Najprej si nekaj ustvari potem pa imej otroka. Moje skormno mnenje.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
31.10.2005 14:48:28   
tinaaja
itak zgleda, da si se ze odlocila...
V zivljenju pa je vcasih tako, da je bolje poslusati razum kot custva in drugic obratno... Jaz bi v tvoji situaciji sigurno razum - ti pa daj tisto, kar je pravilno zate user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.10.2005 15:58:52   
kapica
Ja, kot pravi tinaaja. Zgleda da si se ze odlocila.

Jaz sem si pri 20-ih ustvarjala se svoj domek, sluzbo, solo. In sem vedno rekla , ko bo vse to, bom pa pripravljena imeti otrocka. Sedaj pri 25-ih, imam svoje stanovanje, dobro sluzbo, vse urejeno, in kaj zdaj? Zdaj pa ze vec kot eno leto cakam na otrocka.

Tako da samo recem, ne prevec planirat in studirat, naredi to kar si sedaj v tem trenutku zelis/ta.

Vso sreco !

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
31.10.2005 19:13:46   
ur+sa
al bina: meni otrok ne pomeni preganjenje casa.. to je moja zelja.. in ne zato, da bi si z njim krajsala dolgocasne dneve-ne razumi to narobeuser posted image

jest mam ze dolgo zeljo postati mama, to se mi zgodilo cez noc... trudiva se oba,(jaz tudi s sluzbo) in isceva kako ugodno dobro gnezdo...user posted image

itk vem, da rabis prej veliko vec, kot si vcasih mislimo.. user posted image  apamk, ce si zelimo res vse najprej , da je tipitopi, potem si ze krepko prestar...(vsaj jest bi se tko pocutila)

hvala vam za vspodbudne besede in za odgvoreuser posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
31.10.2005 19:19:36   
karmy
opazila sem da vedno bolj k razmišljaš prideš do toliko ovir da ti postane kar slabo... in če bi vse ženske razmišljale tolk velik kolk morjo uredit ono in tisto, namesto da bi se sprostile in imele takrat otroke ko si res res želijo, potem bi človeštvo izumrlo...zmeraj v življenju se najdejo ovire...v kakršno koli smer pogledaš in ovire so zmeraj prisotne:

stanovanjske
finančne
duševne
psihične
fizične...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
31.10.2005 19:29:01   
ur+sa
karmy, mogoce nisem prav povedala..
saj pravim,(da ce bi predno bi si zelela imet otroka), DA CE BI NAJPREJ ZELELA IMETI VSE TIPITOPI, POTEM BI BILA ZA TAKE STVARI ZE KAr STARA...
ovire so vedno in bodo vedno, tega se zavedam...user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
31.10.2005 19:31:05   
karmy
več k 100 let stara ampak takrat bi ble pa zdravstvene težave user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
31.10.2005 20:02:04   
Pupica
ur+sa jaz bi s sedanjim znanjem definitvno se odločila za otroka.
V tvojih letih, bi pa tut cincala kako pa kaj....poslušaj pa srce. Aja pa poglej koliko so ti tudi starši pripravljeni pomagat. Pogovori se z njimi, kaj bi bilo, če...
Ne da jih kar prisiliš, "Noseča sem, a boste pomagal...?"In če jih en bi motilo, če je kdo doma, da bi lahko popazil, če so pripravljeni tut kaj finančno pomagat.Potem JA za user posted image .
drugače raje NE, pa potem ko bo štalce, nabavita še kravcouser posted image

LP in veliko sreče v katerem koli primeru!

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
31.10.2005 21:31:52   
kepa*
Pogovorita se, ker mislim, da se morata glede otroka strinja oba.

Letos pa bo!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 41
31.10.2005 21:32:44   
Anonimen
Najprej pošlihtat življenje, potem pa šele misliti na otroka. To je moje mnenje. Otrok je zelo velika odgovornost, nimaš več veliko časa zase, kaj šele za težave, kako boš dobila službo, opremila stanovanje in skrbela, da bo vajin odnos ostal takšen, kot je bil pred otrokom. Otrok je nekaj najlepšega na svetu, a nanj moraš biti pripravljena tako ti, kot tvoj fant. Po tvojih besedah pa vidim, da fant ni pripravljen in ga ti bolj kot ne siliš v to.
Ne rini z glavo skozi zid. Pa saj si stara šele 20 let!!!!!! Uživaj življenje najprej, šele potem se podaj na ta pota, ko bo čas za to in boš imela urejeno življenje. Otrok ni pravljica, ki se je enkrat naveličaš in zapreš knjigo. Otrok je za večno.
Moja sestrična vztraja pri otroku s partnerjem, s katerim sploh nimata ugodnih pogojev za življenje. Zakaj? Zato, ker misli, da si bo s tem zagarantirala, da bosta ostala skupaj celo življenje. A se tudi pri tebi v ozadju skriva kaj takega? Ne vem, samo vprašam.user posted image

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
31.10.2005 21:44:43   
Anonimen
Oprosti, ampak jaz se pri 30-ih ne počutim nič kaj staro, pa sem letos rodila prvega otročka. Sva pa počakala, da sva si porihtala stanovanje, oba imava službi za nedoločen čas v državnih ustanovah. Šele potem sva bila odločena, da sedaj pa je čas za otročka. Zanosila sem po 2 mesecih (ni res, da ne rata takoj in se ne zanašaj na to!!) in mi ni in mi nikoli ne bo žal, da sva pri 30-ih postala starša. Tudi to iskanje službe in ustvarjanje kariere, rihtanje stanovanja, nakupovanje pohištva, skupni brezskrbni dopusti, .... ima en poseben čar, ki ga je treba doživeti. Čar in ponos, da si si nekaj ustvaril čisto sam in s svojim denarjem. Midva nisva imela nobene pomoči od staršev in po pravici povedano, če bi jo nama nudili, ne vem, če bi jo vzela, ker sva si hotela dokazati, da zmoreva sama.
Poleg otroka teh stvari več ne doživljaš enako, vse ti je samo btw.

Razmisli malo, jaz sem si pri 20-ih predstavljala, kako lepo je imeti otroka, realno pa sem vedela, da brez stanovanja o njem niti pod razno nimam kaj razmišljati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
1.11.2005 10:08:39   
ur+sa
imam dobre starse, in prav tako on. otroka si zeliva, oba... ce si ga nebi, nebi niti sedaj sexala brez zascite. (samo toliko , da veste, da si tudi on to zeli)

starsi bi bili pripravljeni pomagat, ker smo enkrat ze govorili okoli tega, tasca je pa ze kuj rekla, da bo otrok v njenem varstu (ok, to bomo se premislili, kako in kaj)
skupaj imava prav tako 4 stare mame in 2 ata, tko da so tut ze izrazl zeljo,da so pripravljeni otroka merkat, ce bova tako zelela (samo v vednost)user posted image

ne  otroka, nebi nastilmala zato, da me fant nebi pustil, to spolh ni res....zelja je obojestranka...in ce sem stara 20 let... uzivala sem ze, meni se neda vec skakat okol po diskotih, kot se nekaterim se da, pa ne me razuemet narobe.. jest sem od 12 leta tako uzivala, kot mogoce se kaka ne..
ne mislim, da ste stare tiste k niste mele otroke otroke pri 20.. pa ne me razumet tko narobe.. ja mogoce sem mlada.. samo razmisljam pa ze dokaj zrelo.. s fantom sva skupaj 3 leta in 7 mesecev, ze tko je placeval za vse on, ker sem jaz pac hodila v solo in nisem imela denarja.. (in ni mu bilo porblemma). OK itk da hocem imeti svoj denar..
ziviva ze od vsega (skoraj) zacetka skupaj, ceprav pri nejgovi mami, in tega sva sita.. user posted image

hvala za odgovore taksne in drugacne user posted image user posted image

cem da je odlocitev moja (oz. najina) in da bom to zivljene zivela mi2.user posted image  

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
2.11.2005 17:53:49   
Jutra
Da se ne bom preveč razpisala, se pridružujem mnenjem Marogice, Splišni in Blackyuser posted image

Ur+sa, ti si se pri sebi dokončno odločila še preden si odprla to temouser posted image  Od nas želiš samo še malo potrditve, a ne?

Mi je pa nekaj padlo v oči... Da si se do sedaj že zdivjala in ne rabiš več diskotek. Jaz sem se pozno odločila za otroka zato, da sem dvajseta leta izživela mladost dvajsetih let, pa da sem s svojim user posted image  do maksimuma uživala v dvoje, ker ko pride enkrat otrok, se stvari zelo spremenijo. Pa izkoristila sva ta čas, da sva se finančno osamosvojila. Računati na pomoč takšno in drugačno se mi ne zdi zrelo.

Praviš tudi, da seksata brez zaščite že en mesec. Kakšno zaščito sta pa imela prej? Kondome? Ker v tem primeru pa čisto razumem tvojega user posted image , zakaj je (tudi) pristal na to.

Pa argument za otroka ti je tudi to, da bosta prej šla na svoje, da se sedaj nikamor ne premakne. Misliš, da smo si vsi že kar pri 20-ih kupili/naredili stanovanje? To gre pa zelo počasi. Tvoj fant se mi zdi prav razumen možakar, ker želi najprej malo našparati. To sploh ni slabo, če imaš en kupček na strani.

Kakorkoli, vso srečouser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
3.11.2005 7:30:01   
ur+sa
jutra: hvala za odgovor.. em drgac sem res v eni veliki dilemi, ceprav resnicno povedano se malo bolj nagibam k temu, da bi ga imela, ceprav odlocitev se ni koncna.

mi2 resnicno vzivava ko sva skupaj,..sej se zavedava kaj prinese otrok.. ker ce se nebi , nebi niti sedaj sexala brez zasciteuser posted image
imava veliko zeljo po tem.... bova pa videla kaj bo cas prinesel.
prej sem bila zascitena s KT.

hvala vam za pomoc...user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?