|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ja ali ne?
31.10.2005 10:56:51   
ur+sa
zivijo. mogoce bo vprasanje zvenelo neodgvorno in otrocje, samo mi bo vsako mnenje v pomoc, tako da vas prosim, da mi poveste kaj bi ve naredile, na vasem mestu.user posted image

nadvse si zelim imeti cimprej otroka. Moj bi ga sprejel, ampak on bi sel prvo rad nekam na svoje.
ker se nimam sluzbe, sem se (v bistvu se se nisem) odlocila da sedaj s prvo M zacnem jest KT.
tale moja M se kar hitro bliza, in sedaj sem padla v veliko dilemo in nevem kuko naj se odlocim.user posted image user posted image
*nekaj me vlece na stran, da naj jih zacnem jesti , si dobim sluzbo in greva lohk na svoje...
* ker pa zelja po otroku prevelika, mi ni do cakanja....in bi ga kar sedaj imela, in prav tako nekaj casa lahko se vedno delala...

moja zelja je postati cimprej mamica....sem preipravljena sprejeti odgovornost do otroka in ga ljubiti do konca zivljnja...

prosim, povejte mi, kaj bi ve naredil, ce bi bile na istem kot jas?user posted image

user posted image  hvala vam

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ja ali ne?
31.10.2005 11:13:57   
Marogica
Jaz bi se odločila proti otroku in ti povem tudi zakaj:
1. prvo bi si uredila stanovanjsko situacijo (otrok potrebuje prostor in to je mišljeno, da je težko živeti v sobici z otrokom, ali pa v majhnem stanovanju. To ne pomeni, da se ne da, vendar je najmanj, kar bi naj otroku nudila, je svoja sobica ali svoj prostor. Seveda ga ne potrebuje takoj, vendr vedno večji bo, težje bo za vse tri.)
2. našla bi si službo (lahko boš prejemala porodniško-finančni aspekt, najbolj pomembno pa je, da se vsaj nekaj časa "socializiraš" tudi na tem področju, ker to pomeni zate osebno samopotrjevanje, učenje ter drugaćen vzgled otroku)
3. se prepričala, če so pogoji zreli za otroka(s tem mislim vajino zvezo, ki je očitno "mlada", kar pomeni, da sta vidva po letih mlada in vama priporočam, da še malo živita življenje, hodita po svetu, se bolje spoznavata in ugotovita, če sta res za skupaj-in to za celo življenje, ne za nekaj let.)
Otrok pomeni odgovoronst na vseh področjih, ne pa samo, da ga ljubiš in imaš rad. To je premalo. Na žalost je tudi finančni aspekt pomemben, pa čeprav govorim o osnovnih stvareh, je denar enostavno važen.
Torej, jaz bi počakala na tvojem mestu. Pri tvoji odločitvi (kakršnakoli že bo) pa ti želim vse najboljše
p.s. mi je pa všeč, da si to vprašanje sploh zastavila-najbrž bi tudi ti rada odgovorno ravnala in ti ni čisto vseeno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2005 11:19:25   
ur+sa
hvala ti marogicauser posted image
ja res je , ker je zelja velika in nebi rada rinila z glavo skozi zid, sem se (tezko) ampak sem se odlocila, da prosim za pomoc vas,..k ste ze kar dosti izkusene..

ja sva mlada.. ali pa tudi ne(kakor vzames) jaz 20 on 25. skupaj sva 3 lata in 7 mesecev, tko da glede zveze.... ni samo rinjenje glave skozi zid..
bom upostevala tudi tvoje mnenje, ker si mi zelo lepo razlozila pogoje oz.zakaj ne.

ceprov se mi zdi da negleda kako sem bom odlocila, mi bo zal?user posted image

hvala tiuser posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2005 11:29:45   
daddy
   Mislim da v svojem srčku poznaš odgovor. Nosečnost lahko prestavljaš v nedogled, lahko pa se odločiš ( če ta želja prevlada v tebi - in mislim da bo to drugo ) za otroka. To itak pomeni da ne boš vzela KT, zanosila skoraj zagotovo ne boš takoj, pa tudi ko boš bo trajalo devet mesecev da donosiš in rodiš otroka. To je skoraj leto dni časa, včasih še več. Vsekakor dovolj da rešita tudi stanovanjski problem in vse ostalo.
  Želim ti torej povedati da lahko želji združiš ( otrok in biti na svojem ).

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2005 11:32:48   
Marogica
ur+sa, težko ti rečem, da ti bo kdaj žal. Tudi pri sebi ne razmišljam, da mi je žal, ko sem imela prvega otroka šele pri 35tih. Vendar se življenje pač drugače obrne. Ko sem ti pisala odgovor, sem primarno mislila na otroka-to nežno bitje, najšibkejši člen, ki ne more nič za to, kakšno situacijo mu starši nudijo. Sekundarno pa je pomembno, kako se tudi vidva počutita v dani situaciji, ker počutje staršev vpliva na razvoj otroka. Vsaj v grobem.

R. Tagore

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2005 11:35:21   
karmy
jzt nism mela načrtovano nosečnost ampak se je vse lepo pošlihtalo... nisem mela nič zrihtano...tak da otrok ne rabi vsaj 2 leti full velik prostora ker ponavadi otroci pr taki starosti še niso tako zelo aktivni da bi tekali po stanovanju...

uglavnem poslušaj svoje srce to je vse

velik sreče user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2005 11:42:41   
daddy
   Res je, tudi Marogica ima zelo tehtne argumente. Res je za razmislit in res za dat na tehtnico popolnoma vse vidike.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.10.2005 11:48:37   
rija
jaz se v celoti strinjam z marogico.

Pa si mogoče pomislila, da se zelo veliko prepirov v zakonu oz. zvezi zgodi ravno zaradi denarja. Ker ga ni. Kruto vendar resnično. In že dolgo ne verjamem, da je za otroka dovolj ljubezen. Vsaj odkar ga tudi sama pričakujem in mu pripravljam gnezdece.

Na žalost.

Jaz bi si na tvojem mestu najprej uredila življenje: našla službo, stanovanje in potem načrtovala otroka.

Mislim, da imaš s svojimi dvajsetimi leti za otroka še obilo časa.

...vox populi...

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.10.2005 11:53:06   
ur+sa
najprej daddy hvala ti za lepe besede... in ja..obstaja moznost obojega zdruzituser posted image  (in ta mi kar ustreza, nebi rada zaradi tega se odpovedala otroku,...) ja zelja je prevelika...user posted image
verjetno bo (in je) treba poslusat srcka, res.user posted image

marogica & karmy: sem mi zdi da recimo, zdej se midva s polzjo hitrostjo baseva nekam na svoje,.. to je tako zelo pocasi, da se v bisvtu skoraj nc ne spremeni... ampak, se mi nekak zdi, da recimo ce bi pa zdej zanosila in itak morva nekm na svoje.. bo pa to kar nekak tako zelo naredila in se zbasala na svoje..
(ase motm)?*user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2005 11:56:49   
ur+sa
ja odgovori so dovol tehtni...
rija:ja ljubezen je recimo najmanj kar lahko narediva.. denar bi bil (mam razumljive starse, in verjamem da ce se kaj naredi, bosta priskocila na pomoc, fant pa tudi dosti zasluzi)

res nevem kaj bom.. drug teden pa me bo obiskala M... ker recimo, kaj pa ce se naredi, pa se vedno nisva na sovjem,...
mah sej nevem.. user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.10.2005 12:01:54   
Primoza
Zadeva je kompleksna, mnenja sem, da če piliš vse do potankosti, mimogrede zaideš v forum "težave z zanositvijo".

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.10.2005 12:02:07   
daddy
 A vidš, UR+SA. Logično je da boš dobila nekaj različnih nasvetov, končna odločitev pa bo vendarle na tebi ( na vama ). Meni se pa ne zdi najbolj problematično ali sta že na svojem ali še bosta ( pa bosta slej ko prej ). Bolj je umetnost presoditi kdaj je človek ( in zveza ) dovolj zrela za otroka. Na to moraš ti sama ( in oba s partnerjem ) sebi odgovoriti, in to popolnoma iskreno. V tej smeri ti pišem da poslušaj svoj srček - in res ga daj.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.10.2005 12:02:26   
karmy
lej ne zanosi vsaka takoj..včasih traja včasih pa takoj zanosiš... tle morš štet 9 mesecev nosečnosti...in čas dokler zanosiš...tk da je vse neka loterija brez KT user posted image  ...

tk k sm rekla na začetku...poslušaj svoje srce in če je tvoj ful za to...( po pogovoru ) in pol ne vem kaj na bi vaju ustavljalo.. še posebej ker gresta počasi na svoje...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.10.2005 12:02:42   
Marogica
Mislim, da se motiš. Vrstni red bi si jaz tako napravila:stanovanje, služba(ali obratno), otrok. Ti trenutno razmišljaš o drugačen vrstem redu:otrok, stanovanje, služba.
In imaš prav, mogoće bosta šla prej na svoje, to pa je tudi edina prednost, ki jo jaz vidim. Dolgoročno gledano, pa tako ne funkcionira. Funkcionira, če se "zgodi", ker mora. Če pa hočeš dogovorno in predvsem dolgoročno ravnati, se pa najina mnenja razlikujeta.
Pa še to, kar je napisala rija-denar igra res veliko vlogo v celotnem življenju. Na žalost.

R. Tagore

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.10.2005 12:08:52   
Rozinca
Se podpišem pod poste od MAROGICE.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.10.2005 12:26:24   
ur+sa
ja pricakovala sem razlicna mnejnja, in sem vam zelo hvalezna za odgovore.

ja, ker je zanosti takoj zelo tezko... imam se vedno na razpolago da recimo ne zacnem jemati KT, sluzbo ze itak iscem in jo recimo nekje dobim , stanovanje, pa tut ze..in mogoce kot napovedano zanosim, ko bo ze vse v najlepsem redu (recimo temu tako)...

nekak me je strah tega, da si sedaj iscem sluzbo in greva na svoje.. potem pa se bova nevem koliko casa matrala za otroka..user posted image  in ne bom uresnicila sovjih zelja... (mam namrec zeljo postati zelo mlada mamica)

ce po resnic povem, mi srcek nekako govori, naj jih ne zacnem jemati....

tko da...spet nc nevemuser posted image user posted image user posted image
ja marogica..mogoce res...user posted image
primoza:user posted image  ja potem pa so (bodo) tezave z zanositvijo,...

res tezka odlocitev... samo zelja je velika, moznosti za lepozivljenje imava dosti, samo tu obstajajo kot nekaksni pogoji za to: najprej siht, poj stanovanje, stalnega partenrja, s katerim se iskreno ljubita in zelita otroka,.. in nato nazadnje otrok..user posted image user posted image  (pa res je tako)

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Rozinca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2005 12:32:52   
Marogica
ur+sa, jaz sem pri 35 zanosila v prvo, ta drugega pri 38 pa po 3 mes. Mož je 6 let starejši. Ne zanosijo vse tako težko. In ne razmišljaj o tem. Naj ti ne bo to glavni problem. Si še mlada, tvoj partner tudi, tako, da je verjetnost, da hitro zanosiš velika. Jaz pač nisem nikoli o tem razmišljala ali lahko hitro zanosim ali ne.

R. Tagore

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2005 12:42:29   
ur+sa
hvala marogica za vspodbudne besede..user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2005 12:50:47   
Anonimen
Glede na to, da si še zelo mlada in imaš še dovolj časa, bi bilo mogoče res bolj odgovorno najprej poskrbet za službo in stanovanje, po drugi strani pa, tistim, ki najbolj načrtujejo, se jim rado zalomi. In še sama si napisala, da si želiš postati zelo mlada mamica.
Jaz verjetno ne bi preveč odlašala z zanositvijo na tvojem mestu, če je vajina zveza že zrela za ta korak. Res je, da otrok ni poceni, vendar z malo razumnega razporejanja stroškov sploh ni tak bav bav. Saj ne rabiš nabavit vsega, kar ti na vseh koncih ponujajo, ker vsega tega otrok ne rabi in tudi marsikaj lahko dobiš rabljeno veliko ceneje. Od začetka otrok tudi res ne rabi veliko prostora, torej imata teoretično gledano s tega vidika najmanj dve leti še časa za najti ustrezno veliko stanovanje.
Kar se porodniške tiče, je res, da bi bila veliko višja, če bi prej delala, samo po drugi strani pa lahko dobiš nadomestilo, ki je sicer nizko, ampak zanj ne rabiš prej nič delat. In še napisala si, da fant dobro zasluži, pa tudi starši bi vama pomagali.
Meni se je do zdaj še najboljš izšlo, če sem poslušala srce. Meni do sedaj še ni bilo žal. Tudi ovire je najbolje premagovati sproti, ko se pojavijo. Ne si greniti življenja z njimi že vnaprej, ko še ne veš, na katere boš sploh naletela.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
31.10.2005 12:53:46   
daddy
   Hej, čemu vendar si se zdaj tako zmedla? Glej, ti dam še en vidik: lahko ( teoretično ) prej poiščeš službo. Pa je ne dobiš za nedoločen čas, ampak ti samo podaljšujejo ( kar je danes žal vse bolj pogosta praksa ). zanosiš, in si spet kjer si bila prej - brez službe. Po drugi strani tudi delodajalci pri zaposlitvi ( včasih ni bilo tako, verjemi ) žensk devajo prednost kandidatkam, ki že imajo otroka. Ker vejo, da potem delavke ne bodo izgubili.

Glej, vzemi si čas. Nikamor se ti tako ne mudi. Pogovori se s partnerjem, v miru vse pretehtajta in pretuhtajta. Če bo želja po otroku prevagala, ga pa imejta. Če se odločita še malo počakati, pač počakajta. Bistveno je, da pretehtata res vse možnosti in da se res odločiš tako kot v sebi čutiš.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.10.2005 12:58:40   
ur+sa
ja hvala tasonka...kot vse bolj premlevam vase super odgovore.. mi pravite naj poslusam srce....

v bistvu ne vidim nobene ovire (take da se je res nebi dalo preskociti), mogoce je prisoten tisti strah... ki nevem zakaj in kako bi ga opisala.. user posted image

mogoce mi pa upse vse s proti. ceprav zdaj iscem vneto siht, in ce ga dobim , toliko boljeuser posted image .

res hvala vam za odgvoore zelo ste mi pomagale(i), (kot vedno) user posted image user posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.10.2005 13:04:32   
ur+sa
daddy ja res sem se zmedla, ceprov nevem zakaj..user posted image
naj se nekaj povem.. jest sem letos zakljucila srednjo solo, in sem se prav zaradi velike zelje, odlocila, da ne grem zaenkrat ni vec v solo, in da si najdem sluzbo, imam otroka, in greva nekam na svoje... sem se ze bolj priblizala moji zelji. teoreticno gledano je to cista resnica kar si povedal daddy.user posted image

ker sva ze ta mesec cisto brez zascite....user posted image ...mi je srce ze enkat odgvorilo.

Jutri je nov dan...

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.10.2005 13:20:09   
Anonimen
Saj strah bo vedno prisoten. Vedno te je nečesa strah, tudi če imaš službo in hišo. Mene je tudi strah. Bližje ko je porod, bolj me je strah, kako bova zmogla, ampak kot sem rekla, sproti bova reševala težave, ki se bojo pojavile.
No, da ti povem najino situacijo... Noben od naju nima redne službe, temu primerno bo tudi moja porodniška nizka. Tudi poročena sva, tako da odpade kakšno čirečaranje in prinašanje države okrog s tem, da sem kao samohranilka, npr. Sicer pa imava honorarje kar solidne, samo ves denar požre kredit in ostali stroški, ker sva končno se uspela zakreditirat in kupit garsonjero. Kako in kdaj bova prišla do večjega stanovanja, ne vem, ampak zaenkrat imava še nekaj časa za to. Otroka ne misliva zasipat z materialnimi dobrinami, dobro bova pretehtala, kaj res rabi in česa ne, kaj rabi novo in kvalitetno, kaj je dovolj dobro tudi rabljeno. Veva, da bova marsikaj dobila tudi za darilo, pa vedno se najde nekdo, ki ti kake cunjice in še kaj odstopi, tako da se da tudi tu veliko prišparat...
Res ljubezen in želja nista dovolj, sta pa najpomembnejša. Tako je moje mnenje.

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
31.10.2005 13:27:16   
Gina
Meni je žal, ker nisem imela mlajša otroke. Pa nisem bila stara, sploh ne, 1. rodila pri 25. letih. Mlad človek ima več energije in več potrpljenja. Poleg tega je luštno biti star 35, tvoj otrok jih ima pa 15, imaš čas še za vse živo počet v življenju, otrok je pa že velik, ti si pa še mlad.  Še ena reč je. Če imaš mlad otroke, se komot odločiš za več njih, tudi s presledkom v letih med njimi. Če začneš pri 30. , te možnosti nimaš.
Moraš pa vedeti, da lahko rata prvič (meni so vsi trije), lahko se pa mučiš še leta in leta. NIkoli ne veš. Če vidiš, da ne rata, imaš veliko časa, da ti pri tem pomagajo, in s tem veliko več možnosti za otroka, kot če začneš pri 30.

Obstaja pa tudi kakšen  resen razlog proti. Če si ti ali tvoj zelo zelo navezana na finančno varnost, če vama to veliko pomeni, če bi bila nesrečna, če bi morala biti v najemu ali se stiskati pri starših. V tem primeru ne imejta sedaj otroka, ker se bosta kregala zaradi financ. No pa še en je, če se vama zdi, da se še nista nažurirala, se še ne počutita dovolj stara - nujno to vprašaj svojega, ne more biti samo eden od para za. V vseh drugih primerih pa bi jaz poslušala svoj srček.

Svojim otrokom bom svetovala, naj imajo mladi otroke. Odločili se bodo pa itak sami.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.10.2005 13:34:52   
ur+sa
res to ni vse, je pa najvec in najbolj pomembno. pri nama je pa tako, da so obojni starsi zelo razumljivi in pripravljeni pomagati...
denar milo receno pri nama ni problem...(no je.. samo ne tak velik problem)
moja "tasca" (se ji vidi) da komaj caka, da kermu kej rata...
mam sestricno kma otroka, in vem da bi mi kaj posodila, ali podarila, tudi prijateljica (oz. od mojga sestricna) ma otrocka... in vem, da bi mi (nama ) prokoscili na pomoc..

samo ce zacnem jest tabletke.. sem za nekaj casa zopet zapecatena, ani tko? zdej  kjh ne jem, se tako dobro pocutimuser posted image  prov res.

pomoj me bo zelja cisto prevzela, in seveda se moj srcek strinjauser posted image

Jutri je nov dan...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?