lory05
|
5 mio je pri nas, na obali, skoraj zastonj parcela, tu so cene parcel, tiste, ki so za kaj, okoli 30 mio in več, plače imamo pa enako kot na vašem koncu, nič višje. za papirje in komunalni prispevek v koprski občini je sigurno premalo 5 mio, pa vsi priključki in prispevki, lahko zračunate, koliko je treba porabit, preden sploh začneš zidat. midva sva se lani preselila v najino novo hiško, majhno in pritlično, ampak najino. Pri parceli sva imela srečo, ker sva jo že pred nekaj leti kupila od občine, kar je bilo bistveno bolj poceni kot na prostem trgu nepremični, čeprav je majhna, za naju je dovolj. Zidala pa sva zgolj in samo s krediti, ker prihrankov nisva imela, vse kar sva imela prišparano, sva dala za parcelo in papirje. Mesečni obroki niso majhni, ampak nama ni žal, sva na svojem in to je čudovit občutek. Prej sva živela pri mojih starših, v svojem stanovanju, nikoli se nismo kregali, ampak je zdaj vseeeno ful boljše. Odvisno, kakšen si ti tip človeka, po mojem. Imava prijatelje, ki so navajeni živeti bolj komot, trikrat na leto dopust, oblečeni po zadnji modi, večerje zunaj in niso pripravljeni se temu odpovedat, za svoje stanovanje, rajši živijo pri starših in se kregajo, ker starši,ki jih hranijo, tudi mislijo, da bi lahko kaj manj zapravili. Jaz mislim, da ni cene za svobodo, vse drugo lahko pogrešam, samo svobode ne. Da ne bo pomote, jaz lahko prišparam na sebi, ker mi ni težko se nečemu odpovedat, na mojemu otroku pa nisem in ne bom nikoli šparala. Vedno se trudim, da ima kar si želi (skoraj). Kaj je to za vas povprečna plača pa tudi ne vem. Za nekatere je povprečna tudi 250.000. Jaz recimo, bi bila presrečna, če bi imela tako plačo. Zdaj komaj vidim, da sem zatežila, sorry.
|