|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hiska. Ali jo imate/zidate?
11.10.2005 8:31:09   
tanaja*
Hmmm, midva pa nekako bolj razmišljava v tej smeri, da bi kupila dobro ohranjeno starejšo hišo z veliko zemlje (ker imamo kar nekaj psovuser posted image ). Potem bi jo počasi že adaptirala. Imava svoje stanovanje v mansardi (hiša njegovih staršev) 100m2 . Sva razmišljala, da bi stanovanje dala v najem, a verjetno ne bo šlo. Edino možnost vidiva v tem, da si kupiva hišo na leasing. Ima mogoče katera izkušnje s tem? To je neka nova varianta v SLO. Želiva hiško malo umaknjeno iz vasi, ker se ukvarjamo z vzrejo psov. Sploh niso moteči, niti ne lajajo, ampak lahko pa to koga moti, pa tudi po naravi sva taka, da imava rada mir. Pa tudi vsi smo bolj glasni (pa ne mislim, s tem, da se kregamo, ampak smo ful free, radi poslušamo musko na glas, pa TV na glas, pa govorimo na glasuser posted image user posted image user posted image ...), radi imamo obiske pasjih prijateljev in žurkeuser posted image in vse to je lahko moteče v strnjenem naselju. Predvsem pa rabimo prostor za vse naše vragolijeuser posted image . Primerno hišo iščeva že kar par let, ampak zdaj nama pa res teče voda v grlo, ker sta se njegova starša ločila in se je hiša razdelila. Mansardo sva dobila midva, srednji štuk tast (ki ga je že prodal), pritličje pa tašča, ki si tam zdaj ureja stanovanje. V glavnem, meni se zdi ta način nemogoč za živet, zato želiva obadva čimprej stran, po možnosti pred julijem 2006, ko se vselijo "ta novi" (sploh nimam pojma komu je tast prodal, sva pa morala na sodišču podpisati, da psi ne bojo moteči za okolico in ne bojo lajali splohuser posted image user posted image user posted image ).
Upam, da nama bo kmalu uspelo, ker sva oba že kar precej živčna glede tega....

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.10.2005 8:54:20   
Ajsha
No, nam pa na kraj pameti ne pade, da bi zidali hišo - razlogov je pa veliko:

- zelo je resničen tisti rek, ki pravi: zidaš hišo, rušiš dom To pomeni, da poleg vsega odrekanja in zidanja in kregarije zaradi pomanjkanja sredstev, časa in ostalega dobiš potem veliiiiko hišo, kjer se družina povsem porazgubi; vsak v svoji sobi gleda svojo televizijo, srečaš se pa le še mimogrede

- za tisti denar, ki ga bi porabil za gradnjo hiše greš lahko vsako leto enkrat na Maldive, enkrat na Bahame in na smučanje v St. Moritz.

- hišo težje pustiš samo, stanovanje res samo zakleneš in greš. Hišo pa ti mora kdo "čuvat", pa rože zalivat pa ponavadi imaš skupaj s hišo še kakšno žival - pes, mačke, ipd., za kater mora tudi kdo skrbeti, če te ni

- v Ljubljani je tako, da hišo lahko gradiš izven mestnega območja, kjer ni več mestnega avtobusa. To pomeni za otroke, da so vezani na tvoj prevoz ali pa avtobus, ki se pripelje mimi enkrat na 4 ure. Otroci so odrezani od dogajanja in nikamor ne morejo sami

- zjutraj so straaaaaaašne kolone za v mesto - prav tako za nazaj, tako da izgubiš veliko časa v tisti gneči na cesti - pa še alternative nimaš, ker kot že rečeno ni avtobusa

To je nekaj razlogov, da bomo mi še naprej uživali v stanovanju v mestu.

LP!

Love is in the air...

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.10.2005 10:10:37   
LONA13

No midva bova s hiško počakala še nekaj dooolgiiiihhh let Trenutno živiva vsak pri svojih staršihin čisto blizu ker sva soseda.
Sedaj se gradijo staovanja cc 20 min. vožnje ven z lj, kjer sva enega zaarala. CCa 55 m2, za zašetek bo dovolj ker smo samo trije. Kredita ne morem dobit ker mi v službi pogodbe niso podaljšal, me bodo pa nazaj vzel ko končam porodniško - upam vsaj. Glavnino kredita za stanovanje bo vzel lubi, razliko bo dala pa moja babica, ki je pred leti prodala hišo in ima nekaj dinarčkov na zalogi....
Včesih je bilo lažje zgradit hišo kot danes.....  

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.10.2005 12:09:43   
tinkatonka

Mi zidamo hiško v kateri bosta dva stanovanja po cca 80m2 ogrevalne površine. V eni bova midva v drugi pa njegova sestra. Bomo imeli pa vse ločeno (vhod, števec za elektriko....). Se pozna, da nismo potrebovali kupovati zemlje in pa da zidamo vse sami. Če plačaš zidarje je to ogromni strošek, tko pa zidamo s pomočjo sorodnikov. Ravno zdaj ko smo v fazi pokrivanja strehe se na naši hiši dobi tudi po 10 sorodnikov, ki smo jim hvaležni v dno duše da pomagajo.

user posted image user posted image user posted image user posted image za sorodnike!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.10.2005 20:50:51   
tesa
Vedno je bilo mogoče in vedno bo zidati hiško. Važno je le, da imaš dovolj volje pa greuser posted image .
Mi2 imava čisto povprečne plače(jaz malo manj, moj malo več) pa sva si upal začeti brez prihrankov. Res je, da sva podedovala parcelo in to je bilo vse. Vzela sva kredite in začela. V dveh letih sva pozidal, zaprla z okni, naredila vso napeljavo in tlake. Manjka nam le notranja oprema, fasada in okolica. Denarja je zmanjkalo in morala sva malček počakati, da se odplačajo vsak kratkotrajni krediti, zato smo zdaj dve leti pavzirali. Med tem smo si zapolnili čas z novim članomuser posted image . Zato smo hišo dali malo na stranski tir. No drugo leto pa končno računamo, da jo dokončamo in se vselimo. Med tem smo normalno živeli,; oblečujemo se sicer ne v Benettonu user posted image , hodimo na morje, na izlete; se zabavamo..skratka nič hudega nam ni. user posted image
Skratk vse se da, če je le volja in pridne roke. Mi smo vse delali sami s pomočjo, dobrih prijateljev

Lp

**Kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor.**

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.10.2005 21:11:58   
Suza
Mi gradimo. Nam je sicer vreme malo zagodlo letos, upam, da bo drugo leto boljše.
Klet imamo dokončano, material do strehe kupljen. Tako da so sedaj vse prihranki pošli. Spomladi vzamemo kredit in do zime zazidamo do konca in naredimo inštalacije in se na zimo vselimo (upamo).
Parcelo smo pa dobli.

Prijatelji so angeli, ki nas dvignejo s tal in nas spomnijo, da znamo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
12.10.2005 7:09:11   
k1
midva imava povprečne plače, pa zidava. 

lani na jesen sva začela, drugo leto konec leta planirava selitev.

če kdo reče da ne gre - mi smo živi dokaz, da gre!

tudi sama sem bila mnenja, da je v današnjih časih nemogoče zidat hiše, če nimaš nekih bajnih milijonov. ampak sedaj vidim, da se vse da, če se le hoče. je pa res, da imam zlatega moža, ki za vsako delo poprime sam (sami smo gradili, pokirvali streho, delali žlebove, notranje stropove...). sam bo delal ploščice, stene, elektriko.... tako da - če se sam lotiš, gre... če pa moraš vse plačati - pa s povprečnimi plačami zagotovi NE GRE. računat je treba, da je treba za delo odšteti skoraj toliko kot za material.

moto mojega dragega - kjer je volja je tudi pot - pri nama definitivno drži.

je pa res, da imava na zalogi še stanovanje, denar bo prišel prav za notranjo opremo stanovanja.

aja- pa noben starš finančno ne pomaga. kvečjemu le z delom in sva jim ful hvaležna za to.

malo furaš s krediti, malo z regresom, malo iz meseca v mesec - pa gre.

lp

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 32
12.10.2005 7:18:55   
CUKRČEK
Mi tudi imamo hišo v načrtu....sedaj živimo v mansardi v hiši mojih staršev. IN ker je malo prostora, midva bi pa še otroke imela , bova zidala. Parcelo bova najbrž zastonj dobila , tako da bo en strošek manj.
Pomembno pri zidavi je, da sam narediš čimveč in s tem prišparaš....npr. moj mož sam naredi marsikaj, jaz sicer ne obvladam takih del, toda bi se zelo portudila, da bi pomagala.

Vse se da. če je volja.....če pa volje ni, potem...

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.10.2005 8:14:45   
asija
Mi zidamo hišo. Selimo se spomladi user posted image user posted image user posted image . Parcelo je dobil moj dragi. ker drugače so se cene gibale od 2000000 in do 6000000 mio. Za ta denar pa že imaš hišo pod streho. Delali smo vse sami družina in ogromno prijateljev. Le enega zidarja smo imeli. Tako, da je hiša zrasla v enem letu. Na začetku še gre, ker vse kar narediš se nazven vidi, potem pa ko začneš delat v prostorih, se pa nič ne vidi stane pa ogromno. Vse je mio. ( Ometi, estrihi, centalna, podi), da o pohištvu sploh ne govorim. Ko so mi govorili, da ne bom dobila kopalnice pod mio, sem rekla da to ni res. Pa je. Kopalnica s kuhinjo je največja investicija.
V načrtu smo imeli malo, brez kleti. Vendar zaradi lege parcele (naklona), smo morali delati klet. Sploh ne vem zakaj sva naknadno dala celotno hišo povečati za 1 m. Tako, da imamo vseskupaj 300 m2. Preveč, preveč. Eni pravijo, da ne bodo delali hiše za otroke. Jaz pa pravim tisti "cigl" ni tak dragi, da ne bi malo vdignil hiše. Saj ne vemo kaj bo, ko bodo naši otroci odrasli. Gradili ziher ne bodo tako kot mi. Stanovanja pa tudi ne bodo poceni. Pač moje mnenje.

Glede smae gradne pa ni bilo dela, da ne bi šlo kaj narobe. Že pri sami zidavi smo morali nekaj spreminjat, ker je bil načrt čisto zanič. Ne vem kako lahko dajo tak načrt, če bi se ga držali ne vem, če bi hiša sploh stala. Pa še nek priznani arhiterkt ga je risal. Če bi še enkrat gradila, bi si sama skicirala in bi dala delat načrt po naročilu. Ni dosti dražji. Potem estrihi, pramalo so mi ga dvignili pri vratih, v eni okni so bili risi, ko so mi polagali kopalnico so bi drugačno fugirno maso dali na tla kot pa je na steni (za ploščice sva dala 6000 m2), sva popizdla. Sedaj ko so bi polagali parket so mi ga v dnevni že dvakrat brusili,user posted image user posted image user posted image ker prvič ni bil dobro položen. So se izgovarjali, da je tak občutliv les (ameriška češnja), ko sva ga kupovala nama tega nihče ni omenil. Vse skupaj je trajalo skoraj 4 mesece. Da so nama popravili. Pa še nesramni so bili po vrhu. Sedaj me je samo strah kakšni bodo kuhinji. V četrtek bi mogli priti montrirat pa ne vem če bodo. user posted image Nič ne gre kot bi moralo. Drugače bi pa tudi midva raje dala delat montažno hišo.
Vseskupaj gradimo 4 leta. Hiša bo gotova, razen za okolico nam bo denarja zmanjkalo. Do sedaj smo brez kreditov. Pač gledamo kako delamo z denarjem. Moj dragi dela dve službi hkrati. Drugače ne bi šlo.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
12.10.2005 12:31:36   
Annny
Mi2 eno hišo imava, vendar v njej ne živiva, ker nama nekako ni všeč, ker je v soseski, kjer vsak pozna vsakega in kjer vsak ve o vsakem še več, kot on sam..nekako ni. Sva nehvaležna, kajne? To hišo bova popolnoma adaptirala in prodala, ker sicer leži na odlični lokaciji.
Zdaj živiva drugje, imava prostorno nadstropje zase, prečudovit razgled, naravo in vse drugo na dosegu roke. Skoraj ne bi zamenjala.
Imava pa izbrano tudi lokacijo za najino sanjsko hiško, ideje, kakšna bo, tudi že imava, ampak bo treba počakati nekaj let, da se nabere toliko denarja, da jo bova začela in končala v nekaj mesecih..ni bolj utrujajočega in mukotrpnega dela, kot večletna gradnja, pomanjkanje denarja itd.
Jaz pravim, naj človek gradi, ko/ če si lahko privošči in če se mu ljubi.user posted image

Lp

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.10.2005 14:09:08   
Anonimen
Jaz pa pravim tisti "cigl" ni tak dragi, da ne bi malo vdignil hiše. Saj ne vemo kaj bo, ko bodo naši otroci odrasli. Gradili ziher ne bodo tako kot mi. Stanovanja pa tudi ne bodo poceni. Pač moje mnenje.
IZVIRNO SPOROČILO: asija

OK kakšna je pa praksa izpred 30 let, ko tisti cigl tud ni bil tolk dosti. A kdo pomisli tudi na to? V SLO je dovolj stanovanjskega fonda ampak je napačno porazdeljen-prazne hiše v ruralnem okolju v urbanem pa pomanjkanje stanovanj. In to vse zarad enga cigla več v 70-tih.
Bom kar primer z domače bajte povedala:
mojim stršem je ostalo par palet ceglov in so povečali hišo za par vrst-vse skupi ni, ampak preveč. 'Bo za otroke, da se ne bodo stiskali tako kot mi, da bodo imeli kam it.' Ja šur 2od treh sva v LJ eden bo pa tud šel (najverjetneje proč). Posledica v vsem svojem življenju hiša ni bila ornk končana, vzdrževana in ogrevana. Naši so not zmetali eni dve mali premoženji. Za kaj že? Če bi bilo to v LJ bi bilo kul tako pa na periferiji to ne gre. Ne moreš oddajat, ne moreš prodat. Moraš pa vzdrževat in ogrevat. S plačo in financami, ki jih pač zmoreš. Ja z dvema ali eno ultra plačo lahko vzdržuješ tudi malo graščino, kaj pa z eno navadno, ali dvema?

No naj zida vsak po svoje in rešuje svoje bivalne razmere kot ve in zna, ampak prehitro pol na mino zaradi butatish odločitev investitorjev naletijo projktanti, ki so nič hudega sluteč projektirali po diktatu. Če pa naročnik ne ve kaj hoče, pol si je pač sam kriv in naj si to tudi pošteno prizna. Je pa res, da je po drugi strani tudi neodgovornih projektantov precej.

Mene ne bo nihče prepričal, da ena nezahtevna, normalna POVPREČNA družina ne zmore živeti na manj kot 150 kvadratih. S pametnim projektiranjem in poznavanjem lastnih navad in dovolj skromnosti se da marsikaj. Tudi zelo udobno živeti.

V svojem poklicnem življenju sem naletela že na vse sorte čudakov, sam zato še nismo projktanti budale. No smo, ker take stranke vzamemo.

CIT: Glede smae gradne pa ni bilo dela, da ne bi šlo kaj narobe. Že pri sami zidavi smo morali nekaj spreminjat, ker je bil načrt čisto zanič.

Oprosti Asja, ampak zakaj si pa kupila tipski projekt? A ste varčevali pri projektu? TO je pri gradnji hiše napaka št. 1!!!!!

Če nimašte denarja za kvalitetn projekt, niti ne začnite z gradnjo, ker bo to ratala jama brez dna.!!!!!!!

Pa zakaj se tega ne da ljudem dopovedat? S PAMETNIM PROJEKTITRANJEM SE DA ZEEEEELOOOO DOST PRŠPARAT. Samo nekomu je treba to plačat, ker zastonj Amerike ne bo odkrival nihče. Point je, da poceni projekt pomeni malo ukvarjanja z njim, ker ni finančne računice za projektanta. Če ti delaš 1 projekt 100 ur za to pokasiraš skoraj +0, se z njim ne boš ukvarjal. Ali pač? Če je to projekt, ki je normalno plačan potem si človek pač vzame zanj več časa. LOGIKA.

Pa ne šimfam tle nobenga, niti ne želim soliti pameti Asji ali komurkoli drugemu, želela sem predstaviti pogled še z druge strani.

Lep dan in uspešno gradnjo vsem, če bo ktera rabla kak nasvet, veste kje se me dobi. user posted image

Se še enkrat opravičujem, če se bo kdo čutil napadenega-naj ne jemlje osebno! Plis.

(odgovor članu asija)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
12.10.2005 14:10:16   
Anonimen
Bemti, zajuser posted image  sporočilo, pa saj se boste že pretolkle skoz.
Se opravičujem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
12.10.2005 14:18:53   
CatJa
Vse se da, če je volja. Se strinjam, zakaj pa bi, sicer user posted image

Ampak na konc koncev vsak/a pove, da sicer parcelo so dobili, to pa je tudi vse. Samo za info: v Velenju, pa ne v centru, zazidljive (!) parcele velikosti 1000 m2 niti pod razno ne dobiš pod 10 MIO. To se mi pa ne zdi ravno kakšna malenkost user posted image . Midva sva za ta denar zgradila in opremila mansardno stanovanje v hiši. Čeprav bi raje šla v svojo hiško, vendar bi naju po izračunih ta stala vsaj 40 MIO - pritlična, največ 150 m2, z opremo vred.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 38
12.10.2005 15:18:13   
kofetek2010
še ne, a jo bomo "morali" enkrat naslednje leto, ko najdemo primerno parcelo v našem koncu, kjer je cena m2 od 150€ naprej, naša želja pa je vsaj 1.000 m2 user posted image

gradnja kot gradnja, material te v celi SLO pride nekje enako, le parcele so v LJ in okolici ziljonkrat dražje kot drugje user posted image  

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.10.2005 17:56:50   
asija
Odgovor pikec0

Veš kaj, tudi mi doma imamo ful veliko hišo (z dvema stanovanjama) in verjetno bosta starša ostala sama. Mi se selimo, brat po končanem študiju pa tudi verjetno gre v tujino. Ampak nikoli ne obžalujeta, da sta takšno zgradila. Sedaj živimo še skupaj, kaj bi bilo če ne bi imeli prostora. Morali bi oditi v podnajemniško stanovanje. Jaz pravim, da se časi spreminjajo in hvala bogu, da si bodo moji otroci preskrbljeni kje bodo imeli možnost živeti. Glede ogrevanja in ostalih stvari pa moraš predenj začneš graditi razmišljati kako bo. Mi nismo tako kot eni "zadolženi do vratu" nazven pa lepa "bajta", nov avto, dobre obleke. Vsak dela in ve zase.
Tudi v 40 m2 se, da živeti!!!
Glede projekta, če bi vedela kako bo sigurno ne bi kupila tipskega načrta. Bila sva neizkušena. Saj se celo življenje učimo, a ne? Najlažje je reči, ko že imaš narejeno, zakaj pa nisi to storil tako?
Nisem rekla, da ste oz. so vsi projektanti butli. Naš je bil. Pravi nesposobnež. Samo denar je znal potegnit. Samo ljudje smo naivni in mislimo, da če drago plačamo, da smo dobro kupili. Pa se motimo.
Še par mesecev pa bo vsega konec in bomo lahko začeli uživat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.10.2005 18:34:58   
baguSka
Midva bova definitvno postavla montažno.

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.10.2005 18:53:55   
biba77
Midva bova zacela zidati pomladi.
Parcelo sva kupila lani. 17 km iz Mb, cca. 1100m2, malo vec kot 3 mio SIT. Projektni papirji, soglasja in prikljucki naju bodo pa se 2 mio. SIT prisli.
Imava ze kar nekaj nasparano in zraven se varcujeva po nac. stanovanjski shemi. Zidala bova klasicno, vendar tudi midva nimava cisto ravne lege, zato bo hiska podkletena in v kleti bo prostor za 2 avta (ker se bova pac morala vozit v Mb v sluzbe).
Pod streho bomo dali naredit, ostalo pa pridne roke (nas in prijateljev)! Pa bo... Racunava, da bova pred vselitvijo vzela en kredit, s katerim bova finisirala in se vselila in da bo nekje v 2-3 letih tako dalec.user posted image

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.10.2005 20:43:07   
anajmad
OOO bi imela hišo,ker sem tudi v hiši zrasla.Toda,ko pomislim,koliko stroškov je zraven vključenih,mi postane kr slabo.Moji starši imajo sedaj non stop stroške,pa hiša ni stara za moje pojme-30 let.Pa streha,fasada,nova okna itd.Ne vemuser posted image ,če se bomo kdaj odločili za hišo.Men je zdej kr idealno.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
12.10.2005 20:47:31   
baguSka
Ja stroški so vedno. Tud s stanovanjem. Je pa večje zadovoljstvo hiša.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 44
13.10.2005 9:02:39   
NATAŠA11
Moram priznati, da ste me kar potolažile z vašimi odgovori, ker sem jaz že začela misliti, da midva z mojim možičkom ne znava z denarjem. Kakor koli se obrneva, si ne znava user posted image  predstavljati, kako bi z najinimi dohodki prišla do svoje hiše. Tako sem bila že depresivna zaradi tega, pa tudi krega na ta račun je že bilo kar nekaj. Samo človek mora stopiti na realna tla, se zadovoljiti s svojimi možnostmi in planirati v okviru svojih meja.
Moja filozofija je tudi takšna, da si ne želim svojega življenja in življenja mojih otrok zapraviti na večnem šparanju in odrekanju  do amena za voljo štirih sten, ki pa so konec koncev večen odžiralec denarja, saj komaj nekaj narediš, splavaš na površje, pa že je potrebno obnavljati in vlagati v njih. 
Jaz oz. midva si želiva prijetno in kvalitetno družinsko življenje, ne pa en sam kreg in sekarancijo. Že tako je vsak dan polno enih skrbi in ovir. Je pa res, da imamo kje bit in ne rabimo plačevat najemnine.user posted image

Lep pozdrav!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
13.10.2005 9:52:53   
pupika
Midva tudi zidava, ravno včeraj smo dokončali z stenami  pritličje, sedaj pa nama bodo naredili tretjo ploščo. No midva sva na srečo dobila parcelo od tasta in tašče, potem so nama pomagali in plačali vso dokumentacijo in priklop elektrike. Midva sva do danes vložila okoli 5-6 milijonov, s tem da imava zidake za celotno hišo plačane, plačati morava še dimnik, pa železje in nosilce za tretjo ploščo.

No najin izračun
1,7mio zidaki za pritličje in mansardo
prva plošča 1mio
delo zidarji-klet 500Ksit
zidaki in vse kar je bilo za klet+ druga plošča 1,5
pa še kaj, pa se trenutno ne spomnim

Smo pa pritličje skoraj v celoti sami zazidali, en dan so prišli zidarji zidat, pa sem jih gledala kako zidajo, me je kar glava pekla, so naredili več pkode kot koristi. Res pa je da smo delali6 dni od jutra do večera, tudi do 23h zvečer.

Rušt naju bo prišel okoli 730KSit, pa izolacijo bova še dala na streho pred zimo in tisto folijo čez, pa še stopnice naj bi pozimi naredili. Ostalo pa naslednje leto spomladi, bova videla kako bo z financami. Nama bo manjkalo še vrata, okna, pa zunanji omet in notranji omet, elektriko bo potegnil stric od mojga, ki je električar, joj pa še vodovod, potem pa oprema pa bo. Upava, da se bova naslednje leto proti koncu leta vselila, če pa zadaneva na lotu, pa že čez kaki mesec ali dva.user posted image user posted image

Ja ja sanjam a.

Aja še to, jaz sem si vzela nekaj gotovinskega kredita na 6 let(4,2mio) nekaj je bilo našparanega, pa naslednje leto si bo še moj vzel kredit na 10 let, pa jaz še kakega hitrega, pa nekaj bo šlo sproti tako kot sedaj. Imava pa res srečo, da nimava drugače nobenig stroškov, le to kar kupiva v trgovini, ker še živiva pri tastu in tašči, pa nama ni treba nič plačevati kar se tiče elektrike, vode, centralne,... 

(odgovor članu NATAŠA11)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.10.2005 12:01:50   
tiha
HOJLA, TANAJA!
Mi prodajamo hišo, ki bi bila vam pisana na kožo. Zraven hiše imamo še ograjen travnik, ki meri malo manj kot 3000 kvadratov. smo pa 15 km ven iz Lj.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
13.10.2005 12:52:27   
lory05
5 mio je pri nas, na obali, skoraj zastonj parcela, tu so cene parcel, tiste, ki so za kaj, okoli 30 mio in več, plače imamo pa enako kot na vašem koncu, nič višje. za papirje in komunalni prispevek v koprski občini je sigurno premalo 5 mio, pa vsi priključki in prispevki, lahko zračunate, koliko je treba porabit, preden sploh začneš zidat.

midva sva se lani preselila v najino novo hiško, majhno in pritlično, ampak najino. Pri parceli sva imela srečo, ker sva jo že pred nekaj leti kupila od občine, kar je bilo bistveno bolj poceni kot na prostem trgu nepremični, čeprav je majhna, za naju je dovolj.

Zidala pa sva zgolj in samo s krediti, ker prihrankov nisva imela, vse kar sva imela prišparano, sva dala za parcelo in papirje.
Mesečni obroki niso majhni, ampak nama ni žal, sva na svojem in to je čudovit občutek. Prej sva živela pri mojih starših, v svojem stanovanju, nikoli se nismo kregali, ampak je zdaj vseeeno ful boljše.

Odvisno, kakšen si ti tip človeka, po mojem. Imava prijatelje, ki so navajeni živeti bolj komot, trikrat na leto dopust, oblečeni po zadnji modi, večerje zunaj in niso pripravljeni se temu odpovedat, za svoje stanovanje, rajši živijo pri starših in se kregajo, ker starši,ki jih hranijo, tudi mislijo, da bi lahko kaj manj zapravili.
Jaz mislim, da ni cene za svobodo, vse drugo lahko pogrešam, samo svobode ne. Da ne bo pomote, jaz lahko prišparam na sebi, ker mi ni težko se nečemu odpovedat, na mojemu otroku pa nisem in ne bom nikoli šparala. Vedno se trudim, da ima kar si želi (skoraj).

Kaj je to za vas povprečna plača pa tudi ne vem. Za nekatere je povprečna tudi 250.000. Jaz recimo, bi bila presrečna, če bi imela tako plačo.

Zdaj komaj vidim, da sem zatežila, sorry.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.10.2005 20:45:31   
Joe
Ko bo čas, bom vedel, ali je čas za hišo ali ne.

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?