Anonimen
|
Jaz sem ravno danes nesla kreditne pole na banko, vzela bom 9 mil. SIT hipotekarnega kredita na hišo, ki bo sedaj prepisana na naju. Moja mami nama jo je dala. Ona živi v spodnjem štuku z mojim mlajšim bratom, dobesedno živita na socialni podpori. Zato je vse skupaj dala nama, ker je hiša potrebna obnove. Teh 9 mil. bova porabila za odplačilo starega kredita (2 mil.), ostalo pa nova streha z izolacijo, izolacija hiše in nova fasada, vsa nova okna. Ostalo bo okoli milijon, da rešiva prepis hiše, poravnava previsoke zneske na activah, kupiva kurilno olje. Torej, 6 mil. samo za 3 večja dela na hiši!!!???? Moja prijateljica in njen mož pa zidata hišo. On seveda živi v sanjah in se je skoraj skregal z nami, ko smo mu na začetku zatrjevali, da s 6 mil. ne moreš dokončati hiše. Halooo!!! On je trdil, da če delaš večino sam, da gre. No, sedaj sta tako daleč, da je on vzel 6 mil. kredita, ona 2,5 mil., sedaj je vzela novega 8 mil., s tem je tudi starega izplačala, torej skupaj sta sedaj porabila že 14,5 mil., pa še vedno ne bodo imeli izolacije na hiši in fasade, polken na oknih in še in še bo manjkalo. Zakreditirana sta oba za 15 let s hipoteko, drugih možnosti več nimata. Odkrito rečem Ne vem, če je vse skupaj vredno. Da ne govorim o tem, kako to vse razjeda njun zakon. Njuna hči mi je zadnjič rekla, ko sem ji razložila, zakaj stoji smrekca na strehi, ko jo na novo naredijo, da prinaša srečo v hišo, je rekla, to pa zastonj, ker v naši hiši ni več sreče in je ne bo. Ati in mami se samo še kregata. Stara je 8 let. A je potem vredno? NIKAKOR NE!!!
|