|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I'm sorry - prevod
28.1.2014 18:40:26   
mateyka
ne, to samo halucinira naš ego, kot bi verjetno rekla patrino user posted image

a ste videle - samo da smo začele omenjat kaka štala je včasih bila z delovanjem RR in evo - se je spet pojavil en "glitch". čim spregovorimo o tem, se vrne user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
28.1.2014 18:42:30   
mateyka
mislim, da je tako - ko oddaš sporočilo in se pojavi error, klikneš samo refresh strani in v bistvu je objava gor (čeprav javi kao napako).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.1.2014 18:44:59   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ne, to samo halucinira naš ego, kot bi verjetno rekla patrino user posted image

a ste videle - samo da smo začele omenjat kaka štala je včasih bila z delovanjem RR in evo - se je spet pojavil en "glitch". čim spregovorimo o tem, se vrne user posted image

Čisto poduhuvljen je postal RR. Bere misli in usreniči.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.1.2014 10:02:45   
petea
no, če želite, da rabo utemeljim s SSKJ, se sklicujem na tole:

žàl [žau̯] prisl. (ȁ) 1. v povedni rabi, s smiselnim osebkom v dajalniku izraža neprijetno čustvo, žalost zaradi storjenega slabega, nepravilnega dejanja ali opustitve česa dobrega, koristnega: najprej je bil surov, potem mu je bilo pa žal; žal mu je, da ga je udaril; iz srca, neizmerno, zelo mu je žal za vse hudo, ki ga je povzročil / kot opravičilo ne bom več tega storil, žal mi je

Ena je že omenila ton izrečenih besed. Razlika je v dinamiki pogovora, če nekdo za svojo napako prizna svojo krivdo, kot pa, če od drugega zahteva, da mora biti prizanesljiv do njega.

En zanimiv primer:
V vrtcu je je vzgojiteljica 3-4 letne otroke želela naučiti, da, če koga npr. udarijo, potisnejo, ščipnejo, se mu potem opravičijo z 'Oprosti!'.
Namesto, da bi otroci postali bolj uvidevni drug do drugega, se je začelo dogajati ravno nasprotno, na nek način se je to razvilo v tekmovanje 'kdo bo koga': otroci so si še naprej oz. nekateri še bolj nagajali, da so potem od drugega, dejansko izzvanega slišali 'Ti oprostim'. Tako so se pravzaprav rangirali, saj so si nekateri privoščili vedno več, ob čemer jim je bilo pravzaprav vseeno za to, kar so storili oz. so pravzaprav še okrepili svoje neprimerno obnašanje, češ, če mu potem, ko se spravljam na nekoga, rečem 'Oprosti', pa je tako ali tako vse v redu, četudi mi je vseeno za moje početje, ker mi on mora reči, da mi oprosti.
Šele ko je vzgojiteljica uvidela, da so se zadeve odvile v nasprotno smer od željene, je uspela z otroki razrešiti sporočilni nesporazum in uspešneje razreševati odnose v skupini.

P.S.: Besedna zveza 'Oproščam se' je tudi meni čudna. user posted image Sama praviloma uporabljam 'Se opravičujem' ali 'Žal mi je'.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: I''m sorry - prevod
29.1.2014 13:07:39   
mateyka
ne, ne želimo utemeljevanja s sskj, želimo, da priznaš, da je slovenščina živ in fleksibilen jezik, in da zaradi tega nisi preveč picazlajsta z raznimi različicami, sploh če vsi vemo kaj človek misli ali hoče povedat. evo user posted image

p.s. prevod za zgoraj; in vse te mamo rade, se oproščamo in zato se ne smeš jezit, če ti pametujemo, da ne bodi dlakocepska user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 29.1.2014 13:16:10 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: I''''m sorry - prevod
29.1.2014 13:18:05   
petea
user posted image user posted image user posted image

seveda je slovenščina živ jezik, ravno zato je treba včasih izrazje tudi spreminjat, ali pa vsaj malo pretehtat uporabo jezika oz. besednih zvez
user posted image

dlakocepstvo pa mi je že zlezlo pod kožo, tako da bom z njim še naprej grenila sebe in RR user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 29.1.2014 13:19:56 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.1.2014 15:13:30   
mateyka
profesionalna deformacija? user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 32
29.1.2014 16:08:07   
petea
Ja.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?