|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 12:17:06   
zaspancek1
petea, oprosti, ampak ti tvoji odgovori se malo zapletajo. Enkrat je enomesečna odsotnost problem, drugič pa bi kar dvomesečna ne bila (seveda, če bi bila to dodatna plačana meseca)?user posted image Hm, kaj pa varianta, ki bi bila možna po predlogu zakona, kjer bi bil skupni čas dopusta podaljšan za 1 plačan mesec, če bi oče koristil več tega dopusta? Ne moreš reči, da je to slabo - je pravzaprav v smeri tega, kar ti predlagaš, samo mičkeno več bi "moral" biti doma oče. Ja, seveda bi bilo idealno, če tega ne bi bilo treba narediti z zakonom in bi starši, posledično pa tudi vsi ostali od delodajalcev dalje imeli v zavesti, da je dopust za nego in varsto otroka namenjen otroku in obema staršema. Pa žal ne živimo v idealnem svetu, zato je, tako kot povsod, potrebna spodbuda. In nagradni plačani mesec tudi danes ni nekaj, kar kar tako pade z neba.
Kar se kmetov tiče - ja, so posebna kategorija in trenutni neplačani dopust je pisan takorekoč samo njim na kožo, dosega pa vsekakor ne tak učinek, kot bi ga naj. Seveda je življenje na kmetih drugačno, ampak po drugi strani pa - zakaj pa gre kmet na bolniško, če ga potem vseeno vidiš na njivi, ko orje? Ja, vem, samo se ne bo, ampak, oprostite, če imamo ostali zaposleni kontrole, da se bolniška ne bi izkoriščala, bo tudi pri kmetih potrebno nekaj podobnega. Ali pa si dobiti in plačati pomoč na kmetiji (ne vem, če pri nas to kdo prakticira, v Nemčiji vem, da obstaja). Pa ok, vem, da pri malih to ne gre tako enostavno, ampak iz prakse vem, da tisti neplačan dopust koristijo večinoma ti taveliki kmetje.

Ko pišeš o plačani oz. neplačani odsotnosti in pri tem omenjaš dojenje - v tem predlogu zakona bi ravno to bilo končno zakonsko urejeno. Ne vem pa, kaj bo sedaj s tem oz. kaj bo dejansko ostalo notri. Pa se o tem sploh ni nič govorilo, samo vsi so bili proti predlogu zakona, ki ga očitno niti niso poznali.

IZVIRNO SPOROČILO: petea
Seveda je lahko moteča za delovni proces, podobno kot razna ostala kombinirana in krajša prisotnosti staršev in drugih delavcev na delovnem mestu, pri katerih se skuša ali mora najti ustrezna organizacija delovnega procesa.
A je uzakonjena pravica. Torej bi se morala najti volja, da se tudi v praksi izvaja. Pa se (praktično) ne.


Pa še tole odebeljeno - zakaj misliš, da pa je to (pravica do odsotnosti zaradi dojenja) pa potrebno zakonsko urediti (trenutno ni ravno)? Najbrž zato, da ne bo ostalo samo na paprju. Ravno tako je z vključenostjo očetov - če bi bilo zakonsko določeno, sem prepričana, da bi se tudi volja našla pri vseh.
Ampak kot že rečeno - zdaj si lahko oddahnete - to je črtano.

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 16.9.2013 12:38:00 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 13:16:32   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Samo tista mama se z dojenjem verjetno tako ne obremenjuje.....itak je pa takih mam koliko......? Glede na to, da če se prav spomnim le 4 % očetov koristi starševski dopust.......



So tudi mame, ki dojijo in delajo. In verjetno je potrebnega kar precej prilagajanja na strani obeh staršev.

A je važno, koliko jih je? Če je pravica uzakonjena in jo ima mama pravico izkoristiti, pa naj ima tudi realno možnost, da jo udejani! Seveda ob čim manjši količini komplikacij in celotni družini prijazno.

Očetov na dopustu naj bi bilo nekje med 5-7 %, odvisno od leta.



IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Če bi očetje koristili starševski dopust, država svojih izdatkov ne bi zmanjšala......bi pa država komot to pustila v zakonu, če je želela zgolj zmanjšati izdatke.....ker glede na javno mnenje, bi jih izgleda lahko precej zmanjšala.......


Je bilo že po objavi predloga s strani ministrstva več težav - ena izmed njih tudi ta, da že med koalicijskimi strankami ni bilo dovolj podpore za to. Torej zakon ne bi bil sprejet ...


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Pa saj je država črtala iz predloga zakona "sporen" člen....upoštevala je javno mnenje......


... lahko pa, da je bila samo lepo vržena javnosti 'kost za glodanje', saj so verjetno vedeli, da ne bo šel celoten predlog skozi ter da bodo nekje morali 'malo popustiti'.

Ob vroči razpravi o očetih na starševskem dopustu pa se praktično nič ne govori o drugih ukrepih, ki jih uvaja predlog in ki so naravnani tako, da bo država s tem zakonom skoraj zagotovo privarčevala nekaj denarja (verjetno so postavili časovne okvirje tako, da bo tudi podaljšanje nekaterih pravic še vedno 'rentabilno' za državo). Navajam dva ukrepa:

Z ukinitvijo neplačanega očetovskega dopusta - sem šla zdaj pogledat, da ga je 75 dni in ne samo 45, kot sem imela nekje v spominu.
Torej očetom se dejansko zmanjšuje čas, namenjen druženju z otrokom - trenutno ostaja le 15-dnevni plačan dopust (ter neprenosljiva pravica enoletnega krajšega delovnega časa v primeru, da ima družina vsaj dva otroka).


S skrajšanjem pravice do plačanih prispevkov enemu od staršev z vsaj 4 otroki, z dosedanjega dopolnjenega 10. leta najmlajšega otroka se meja pomika do zaključka njegovega 1. razreda (torej skrajšanje nekje za 3-4 leta).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 14:26:25   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
petea, oprosti, ampak ti tvoji odgovori se malo zapletajo. Enkrat je enomesečna odsotnost problem, drugič pa bi kar dvomesečna ne bila (seveda, če bi bila to dodatna plačana meseca)?user posted image Hm, kaj pa varianta, ki bi bila možna po predlogu zakona, kjer bi bil skupni čas dopusta podaljšan za 1 plačan mesec, če bi oče koristil več tega dopusta?



Ne, ne zapletam se.

Ves čas trdim, da naj koriščenje 9-mesečnega starševskega dopusta v 'dojenčkastem obdobju' ostane prosto dogovorljiva stvar obeh staršev. Torej da bo vsaka družina našla sebi ustrezno varianto, kdo in kdaj bo na dopustu.

Ker sedaj je (načeloma) zadeva dobro zastavljena ter bi potrebovala le nekaj manjših popravkov, dopolnitev.

Če bi država iskreno želela vplivati na to, da bi očetje več časa nameniti druženju z otroki, pa bi jim to lahko omogočila z dodatnim dopustom oz. s podaljšanjem plačanega očetovskega dopusta. A sedaj, to sem pravzaprav prebrala komaj danes - neplačan očetovski dopust v obsegu 75 dni ukinjajo. user posted image
Ta očetovski dopust pa bi očetje pokoristili ali v času, ko je otrok dojenček ali kasneje, ko bi oče in otrok želela imeti svoj čas za kakšne 'bolj resne zadeve'. user posted image

Tako bi otrok več možnost več časa preživeti z staršem(-a) tako celo leto kot dojenček, nekaj tednov pa bi ostalo za kasnejše obdobje.
Ali bi ta čas porabili npr. vsak petek, vsakega 3. v mesecu ali med poletnimi počitnicami pred vstopom v šolo, pa bi bila odločitev posamezne družine.


Ponavljam določene zadeve:
JA, enomesečna odsotnost delavca je lahko problem v nekaterih panogah, strokah, poklicih, dejavnostih ... - izberi, kaj želiš. Sploh, če mora biti izvedena točno določen mesec, ko delodajalcu ali delavcu (ali obema) to ne ustreza.
Lahko pa, da ni problem biti delavcu en mesec odsoten, ko se nek projekt zaključi, ko je mrtva sezona, so počitnice ipd.
Nekateri zaradi svoje narave dela ne morejo organizirati kombiniranega (izmeničnega) ali deljenega koriščenja dopusta. Pa naj bo problem na strani očeta ali matere ali obeh. In ker gre pri starševskem dopustu za dogovor dveh delavcev in posledično odzadaj še soglasje dveh delodajalcev in to za več mesecev vnaprej, je lahko to zelo obremenjujoče za vpletene, kako najti dobre kompromise za vse sodelujoče.
Kasneje, ko sta oba starša spet v svojih službah, pa gre ob dogovarjanju glede dopusta bolj za usklajevanje potreb enega delavca z enim delodajalcem.


Nekateri delavci lahko manjkajo en dan na teden ali na mesec ali ob priliki več dni/tednov. Ni pa nujno, da je to (zlahka) izvedljivo v času, ko je otrok dojenček.



Zagotovo je krajšo odsotnost delavca zaradi nege otroka ob dovolj premišljenem pristopu delodajalcev marsikje mogoče izvesti, a na veliko delovnih mestih to ni ali je zelo težko izpeljati npr. zaradi pomanjkanja kadra, birokratskih preprek, specifičnih pogojev ali organizacije dela ipd.

Je bilo že večkrat napisano, da lahko enomesečna odsotnost privede do več težav kot daljša pa tudi kot krajša odsotnost, četudi je planirana. Čas je prekratek, da bi nekoga zaposlili za nadomestnega delavca, saj v tem času nekoga komaj dobro uvedeš v nekoliko težja dela, pogosto pa tudi predolg, da bi sodelavci prevzeli vso dodatno delo manjkajočega.





Odsotnost matere z delovnega mesta zaradi dojenja pa sem navedla, saj se ne strinjam s tvojo trditvijo, da to, ali je pravica plačana ali ne, nima vpliva na njeno koriščenje.
Ker po mojem mnenju jo ima.
Zato tudi sedaj skušajo nekoliko jasneje urediti to področje - če gre sedaj v predlogu res za boljše rešeno področje, ne vem, ker se nisem toliko poglobila v to. Seveda pa je pričakovati, da ima vsaka sprememba zakona tudi nekaj izboljšav in odprav anomalij.

Če pa želiš še en primer, ali plačanost/neplačanost pravice vpliva na njeno koriščenje: neplačan dopust je v primerjavi s plačanim leta 2011 koristilo približno 18 % očetov. V ta delež so vključeni vsi, ki so koristili tako del ali celoten neplačan dopust v dotičnem letu.
O tem, koliko od teh je dejansko zaposlenih - torej da ne spadajo v tisto sporno skupino kmetovalcev, samozaposlenih ipd - seveda ni javnega podatka.



(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 15:27:28   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: petea


A je važno, koliko jih je? Če je pravica uzakonjena in jo ima mama pravico izkoristiti, pa naj ima tudi realno možnost, da jo udejani! Seveda ob čim manjši količini komplikacij in celotni družini prijazno.



Pravico jo ima mati izkoristiti.....vendar se je zatiknilo pri plačilu......to bi nekoliko odpravila nova zakonodaja, da bodo plačani vsaj prispevki od minimalne plače...oz. za otroka do 9 mesecev pa bi se plačal sorazmerni delež minimalne plače......

IZVIRNO SPOROČILO: petea


Ob vroči razpravi o očetih na starševskem dopustu pa se praktično nič ne govori o drugih ukrepih, ki jih uvaja predlog in ki so naravnani tako, da bo država s tem zakonom skoraj zagotovo privarčevala nekaj denarja (verjetno so postavili časovne okvirje tako, da bo tudi podaljšanje nekaterih pravic še vedno 'rentabilno' za državo). Navajam dva ukrepa:



Ja....se strinjam.....nič se ni govorilo o drugih ukrepih, ki bi jih naj prinašala ista zakonodaja.....

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 16:02:46   
zaspancek1
user posted image Glej, ni mi treba dokazovati, da je to plačilo oz. neplačilo še kako pomembno. Jaz to že vem,ti pa si bila nedosledna - ko je enomesečna odsotnost očeta problematična, ampak tole pa ne bi bilo (se oproščam, ker citiram bolj peš - mi je hitreje):
Če bi država mislila resno s tem predlogom v stilu, da gre za dobro otroka, bi pričakovala kakšen predlog v stilu, da se (sedaj) neplačan očetovski dopust - tistih 60 dni, ki jih lahko že sedaj koristijo - spremeni v plačanega.

Na to te je že liliana opozorila user posted image :
Če bi država to storila, verjetno 1 mesečna odsotnost moških iz delovnega procesa ne bi predstavljala več tako glomaznega problema, kot to predstavlja danes.....user posted image

Se ti resno ne zdi ta tvoj predlog nelogičen? Meni, pa verjetno pe komu, je. Tu trdiš, da bi zadevo rešili (ta problem odsotnosti očeta z dela) tako, da bi jo še podaljšali in plačali. Potem bi pa več očetov lažje koristilo ta dopust. Hm ja, s finančnega vidika mogoče, ampak hej, saj bi tudi po predlogu bil plačan tisti mesec. Torej potemtakem plačilo in koriščenje dopusta tu le nista tako močno povezana. Je tako?user posted image Torej je težava mogoče kje drugje?user posted image

Kar se pa tiče neplačanega dopusta - ja, bi bilo zelo zelo zanimivo videti podatke kdo je dejansko koristil ta neplačan dopust. Večina zaposlenih defintivno ne, ker jim finančno ne znese. Izjema so takorekoč samo tisti zaposleni, ki so pač bili prisiljeni v to, ker so imeli npr. otroka v bolnišnici (to je definitvno problem, ampak bi se moral reševati drugje, ne pa s tem). Torej je to namenjeno komu že? V dobro vseh - ja, samo privoščiti si ga ne moremo. No, pa smo tam, kjer je danes tako super urejeno, da ne bi smeli nič spreminjati (kot to pravijo številni)...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 17:00:25   
petea
Eh, brez zveze.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
16.9.2013 19:43:51   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Eh, brez zveze.


Itak.....ker očetom ne bo treba na prisilno porodniško.....je dejal zakonodajalec.......user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
18.9.2013 11:39:34   
takotako

IZVIRNO SPOROČILO: Maat

No, no... o tem, kakšen delodajalec sem, pa ne moreš soditi na podlagi enega odstavka.

Naš delovni proces je pač tak, da na rezervi človeka ne moremo imeti, če pa eden od zaposlenih manjka en mesec, vskočim sama, tako da delam po 12 ur na dan in še vse vikende. Za manjkajočega se pa težko najde človek, ki bi ga posedel za računalnik in bi začel delati tisto, kar je prej delal nekdo 5 ali več let. Žal. Za takega bi rabila 14 dni uvajanja, kar je pa totalni nesmisel. Ostali zaposleni pa imajo tudi dela za malenkost več kot 8 ur na dan. Za več kot to pa si lahko mislite, koliko jih je pripravljenih delati.
Tudi sama sem šla na bolniško od danes na jutri, in to v bolnico, tako da so imeli res težave. Pa se je rešilo, na koncu se tako ali tako vse user posted image . Vendar je bila obremenitev ostalih zaposlenih ogromna, tako da poudarjam - vse je odvisno od vrste dela. Človeka na gradbišču ali za tekočim trakom lažje nadomestiš (ali pa en mesec niti ne občutiš, da manjka) - to je moje videnje, da me ne bo kdo spet narobe razumel.




Se strinjam z tem. Pa se tako otrok bi bil isto doma, samo oče bi vskočil za 1 mesec-kar pa lahko naredi že zdaj.

(odgovor članu Maat)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
18.9.2013 12:05:22   
ZmajTolovaj
Nehite komplicirat. Če kdo hoče ostat doma, naj, kdor pa ne, pa ne. LuLu -- kad krene lavina user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
18.9.2013 14:26:14   
ronja
A prisilno tiščanje matere na dopust te pa ne moti.....? Ker trije meseci so že zdaj obvezni za mater in jih nikakor ne more prenesti na očeta...

lili, tisti trije meseci so zato, da se ženska pobere po porodu. Mogoče si bila ti tako superduper, da si bila po 14ih dneh kot prerojena, taka kot prej, vendar ni nujno tako. Nekatere ženske imajo zelo težke porode, nekatere so rezane, nekatere izgubijo veliko krvi... in za to se mora telo malo opomočt. Zato ti meseci niso prenosljivi.

Kar se tiče bolnišk, ne poznam statistik. Kjer sem delala in moje prijateljice niso bile na bolniških. Sama sem delala vsakič dokler me niso hospitalizirali, potem mi pa niso več dovolili. Pri R. so mi spet dovolili it delat, sem šla in je bila štala.

zaspanček, ne rečejo vse ženske, da bojo same vse koristile in to je to, v moji okolici takih ni veliko. Že zadnjič si napisala, da smo kao same prekrižale tisti kvadratek - to ni res. Te stvari sva urejala skup, bila sva skup na CSDju in tudi zmenila sva se prej skup. Nama se je to bolj splačalo, ker se je meni s tem služba podaljšala, njemu se pa ne bi, ker je imel že takrat za ndč. S tem zakonom bi bila 3 mesece več brezposelna, recimo in nama ni žal, da sva se tako odločila. Čisto banalen razlog. Pri prvi sva premlevala, kaj bi bilo boljše in se na koncu odločila za to varianto. Pri drugi in tretjem nisva več toliko premlevala, vseeno sva se pa skup odločala. Vsakič sem mu posebej rekla, da je komot on z njimi, kolikor si želi, če bi rad koristil starševski dopust. So pa naši zizomani bili še pri 11 mesecih kar precej prisesani, tako da bi bila recimo 9 urna odsotnost resničen problem. In ne vem, zakaj matrat oba - otroka in očeta, če lahko sama z dojenjem otroka uspavam in potolažim v 10 minutah, on bi se pa matral še pa još. Iz principauser posted image . Pa je vedno rad preživljal čas z otroki in je super očiuser posted image . Stvari pač niso tako digitalne. Sama sem delala 4 ure uradno (neuradno sicer malo več), ampak me je na začetku vse res zelo tiščalo, ker so se pač na začetku še toliko dojili. 1 mesec prej pa so se še toliko več. Tega pač žal oče ne more delat, čeprav ima zelo rad otroka in čeprav se rad ukvarja z njim. Ni za 10 mesečnika dojenje nujno potrebno, jim pa velikokrat paše in če je vsem trem tako ok, ne vem zakaj bi jih silila drugače.
Jaz si pa nimam kaj oddahnit, ker že imava svoje predvideno končno število otrok;). Tako da se ne bunim zase;).

Ali da je velik problem organizirati delo maminemu delodajalcu, da bi bila mama doma 6 mesecev, nato 1-2 meseca delala, potem pa bi koristila preostali starševski dopust

To sem že prejšnjič pisala: ja, ne bo se problem zmenit očetom, da bojo vsake toliko vzeli kak dan dopusta in tako pokoristili tisti mesec. Vendar gre takrat delat mama - in me zanima, kateri delodajalec bi bil vesel, da mu pride mama pri 6ih mesecih delat za 1 teden, ap potem pri 8ih mesecih za 14 dni, pa potem pri 9ih mesecih za 3 dni itd... Na koncu koncev bi bil mali 1 mesec manj časa doma.

A enourna odsotnost ženske vsak dan z delovnega mesta pa ne moti delovnega procesa......user posted image mogoče si vsaka ženska - mati tudi ne more vzeti eno uro fraj, da gre podojit leto in več starega otroka.....pot domov ali v vrtec (da ne omenjam motenja ritma v vrtcu), dojenje, pot nazaj v službo....pri nekaterih že to znese več kot uro...
Res je. Zato pa tega ne delamo in rajši koristimo pravico do krajšega delovnika. Ker imaš pač oboje pravico in ker se delodajalec lažje sprijazni, da delaš 6 ali 7 ur in te za toliko tudi plačuje, ne hodiš vmes ven in takrat, ko delaš, delaš dobro in skoncentrirano, brez motenj. To jih razumem.

Se strinjam, da si trenutno širjenja pravic ne moremo privoščit. Vseeno pa mislim, da imamo še veliko rezerv, kjer mečemo denar skozi okno. In bi začela tam.
Ja, a pri nas se vse prepogosto uporablja sistem - vse ali nič, torej brezkompromisno enostransko določanje pogojev močnejše strani in striktno zavračanje dobrih predlogov nasprotne oz. 'napačne' strani.
Pa ne samo pri zakonodaji, ampak na praktično vseh področjih in na vseh ravneh odločanja.


podpis.

Tovrstno poudbo sem sama dobila, ko sem bila noseca, da si uredim bolnisko, delodajalec pa vzame "nekoga" z zavoda in za njega dobi denar. Ta z zavoda ima delovno dobo, jaz hodim v sluzbo, dobim polovico place vec, delodajalec pa subvencijo in polovico place od tega z zavoda....

Svašta!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
18.9.2013 15:11:27   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

lili, tisti trije meseci so zato, da se ženska pobere po porodu. Mogoče si bila ti tako superduper, da si bila po 14ih dneh kot prerojena, taka kot prej, vendar ni nujno tako. Nekatere ženske imajo zelo težke porode, nekatere so rezane, nekatere izgubijo veliko krvi... in za to se mora telo malo opomočt. Zato ti meseci niso prenosljivi.



Z vidika prisiljevanja so torej čisto nepotrebni......pa še drugače so plačani kot drugi del starševskega dopusta.......ker je itak logično, da ženska rabi tri mesece, da se pobere po porodu.....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Očetje ne rabijo na porodniško
18.9.2013 16:04:20   
ronja
Z vidika prisiljevanja so torej čisto nepotrebni...

Mislim, da so za zaščito ženske, ki je rodila. Da je jasno, da ta čas ona rabi in ga zato ne more vzet nekdo drug - ker ni namenjen samo negi novorojenca, ampak tudi okrevanju mame, zato je čisto ok, če je drugače plačano itd...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Varne škarje za striženje las otrok
abee

Ali misliš, da bi bile potrebne posebne varne škarje za striženje las majhnih otrok?

Da (55%)

Ne (41%)

Ne vem (4%)


Število vseh glasov: 78

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!