Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 9:47:01
|
|
|
|
Paštetka
|
Saj ne vem kako naj vprašam Torta bo nogometno igrišče, torej pravokotna. Zdaj sem si računala, da bi v standard pekaču (tistem nizkem, ki je v pečici) spekla dva biskvita in ju prerezala na polovico. Torej ne po debelini, ampak po širini. Tako bi dobila 4 biskvite, da bi bila torta dovolj visoka. Torej višina 1 biskvita bi morala biti max. 1,5 cm. Zamislila sem si, da bi naredila biskvit za rulado. Problem imam, ker nimam velikega pekača pravokotnega, kjer bi se dale odstraniti stranice, in da bi potem lahko biskvit prerezala po debelini in širini.Imam manjšega pravokotnega, ampak tam bi potem sestavila torto s kremo. Problem so tudi količine, ker ne poznam recepta za ta velik pekač. Kako gre že tista formula na 100g moke 1 jajce ali kako? količinsko sem čisto zmedena. HELP! A je katera že delala torto z biskvitom za rulado? Jao....kompliciram.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.10.2012 9:48:04 >
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 9:53:48
|
|
|
|
razglednica
|
jooj kako si zakomplicirala evo moj recept za biskvit -3 jajca -9 žlic sladkorja -9 žlic moke -9 žlic mleka 1 pecilni 1 vanilij 4 žlice zmletih orehov ali kakav ali kokosa po želji
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 10:03:38
|
|
|
|
Paštetka
|
ej tega biskvita ziher ne bo dovoj. samo 3 jajca?
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 10:08:01
|
|
|
|
Paštetka
|
Jaz bi torej želela, da pride biskvita dovolj za velik pravokoten pekač, da ga prerešem po širini in višini, da ne rabim več pečt in dobim 4 biskvite. Zato prosim napišite zraven, za kako velik plej, pekač je vaš recept. ker recepte jaz lahko tudi po spletu poiščem, vendar ne vem količinkso koli to pride. ker vem, da sem nerodna pri rezanju in ker imam čudovit recept za roladu, sprašujem, če bo to testo Ok za torto. PA potem magari spečem 2 ta biskvita.
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 10:15:10
|
|
|
|
ronja
|
Za navaden biskvit vzamem jaz 200 g moke in 4 do 5 jajc, večinoma so tudi biskviti nekak tako sestavljeni, včasih je jajc še več, da je biskvit bolj bogat. Torej (vsaj) 2x več jajc kot tvoje 1 na 100. Ta 1 jajce na 100 g moke velja za testo za testenine, pride seveda trdo;). Za janeževe upognjence vzameš pa recimo sladkor in moko v teži jajc, ki jih daš. Stehtaš jajca in daš toliko cukra in toliko moke.
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 10:17:34
|
|
|
|
sazi
|
Jaz ponavadi naredim torto po enem receptu (testo), ki ga včasih uporabim tudi za rolado - isti recept. Če naredim iz njega rolado, jo ravno tako spečem v velikem pekaču, ampak je tanjše od 1 cm in precej temno rjavo - kakavovo. Količine so pa take: 6 celih jajc 3 žlice sladkorja 3 žlice kakava 3 žlice moke Najprej rumenajki + sladkor + kakav + moka + stepeni beljaki. Za zadostno količino bi jaz v tvojem primeru povečala vse za 17#: Torej 8 + 4+4+4
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 10:31:48
|
|
|
|
pomlad08
|
Moj recept za biskvit, ki pokrije cel pekač v višini cca. 1.5-2cm je: zmiksaš 4 beljake v sneg jim dodaš 120g cukra in rumenjake in miksaš naprej na koncu narahlo vmešaš 120g moke na 1 jajce torej 30g cukra in 30g moke. najlažja stvar na svetu, resno! pa sestavine so zmeri doma, tako da pri nas so take rulade tedensko na sporedu. ja, bo pa ok biskvit za torto, smo tudi že probali večkrat s tem istim receptom.
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 23.10.2012 12:45:48
|
|
|
|
AKP
|
Poišči si na kulinariki recept za Lanino torto. Tam je bisvit za ta velik pekač. Biskvit je preverjeno dober.
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 24.10.2012 13:21:59
|
|
|
|
marjetacveta
|
Sicer sm najbrž že prepozna in je torta že narjena, ampka vseeno, mogoče za naprej :) Osnovni recept za biskvitno testo: 1 jajce 20 g sladkorja 20 g moke olje, maslo ali margarina mleti orehi, mandlji, lešniki, kakav,...ki pa za svojo težo zmanjšajo količino moke za tortni model premera 26 cm....testo iz 7 jajc za tortni model premera 28 cm....testo iz 8 jajc za tortni model premera 30 cm....testo iz 9 jajc za tortni model premera 32 cm....testo iz 10 jajc
|
|
|
|
RE: Kako gre tisto pravilo moka-jajce? 24.10.2012 14:01:00
|
|
|
|
Tutan
|
Jaz dam nekje na 150g moke (ja, jaz sem tista, ki ne tehta - na uč ) 5 jajc. Kakšno torto boš pa delala? Čokoladno? Sadno? A ti misliš tiste pekače, ko jih dobiš zraven pečice? Tam bi jaz delala biskvit iz 200 ali 250g moke. + najmanj 6 ali 7 jajc, da bo fino rahlo.
< Sporočilo je popravil Tutan -- 24.10.2012 14:06:11 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?