|
RE: VRTEC, JASLI v razmislek 20.10.2012 16:38:19
|
|
|
|
ronja
|
Ronja, nekako imam občutek, da imaš vedno neko slabo vest, ker imaš pupe vpisane v vrtec,da vam nekako držijo mesto... v resnici pa jih imaš večinoma doma... Seveda jo imam, ker se mi zdi grozno, da nekdo drug pa ne bo dobil mesta zato... Celo dveh mest, če smo natančni. Ok, malo me tolaži to, da v tavečjih skupinah itak ni problem dobit mesta, pa vseeno, mogoče mora zato vozit otroka drugam, kar ni fajn. Ampak nisem pa nora, da ju izpišem, pa potem ne dobim mesta za malega, pa da moram vsakega vozit na svoj konec ali plačevat varstvo za vse tri, kar bi bilo glih 3x moja plača... NImam kje vzet;), vsaj če jim hočem kdaj kaj nudit (in to hočem). Če imam lepo možnost, da grejo vsi v vrtec, ki ga imam pred nosom... Tako dobra pa nisem, da bi se temu odpovedala, ko vem, da bom rabila;). Kadar pišeš o brezposelnih, si zlahka predstavljam, da se mi izteče pogodba in ne dobim takoj nove, kar se bo najverjetneje zgodilo. In bom brezposelna. In priznam, da ne bi šla malih kar izpisat, sploh ker bom itak še delala za službo, dokler ne skončam, kar moram. In ker si predstavljam, da bi bilo za male kar težko, če bi jih potem dala v nek tretji vrtec, ne pa da se vrnejo v isto skupino itd... Bi kar premislila, predno bi to naredila... če bi bil pa začasni izpis, bi ga pa ziher izkoristila - in nekdo bi lahko imel tačas otroka not, mogoče bi se tudi tistemu poznalo, magari da ma rešeno za samo par mesecev... Je pa res, da je težko to ogranizirat. Se strinjam s tabo, da bi bilo prav malo bolj preverjat. Na splošno se mi zdi,da se v slo. večina stvari zalomi pri preverjanju, inšpekciji, enostavno jih ni dovolj, pa še tako čudno razporedijo (vsaj za biologijo vem), da ima en inšpektor čez stvari, ki so tako različne, da ni šans, da bi jih vse obvladal. Uvedla je to ta vlada v prejšnjem mandatu, češ da tako manj pokurijo za potne stroške (prej je bil en inšpektor za eno reč, drugi za drugo in so se pač vozili, kjer je bilo potrebno kaj preverit). Ja, super, samo zdaj je brezveze, da jih imamo. Tudi inšpektorji so čisto nesrečni, ker valjda vejo, da ne morejo čisto nič naredit tako... Mi je bilo prav hudo jih poslušat... Vskakor ne bi dala brezposelnim prednosti pri vpisu v vrtec, dala bi prednost zaposlenim, ja. Ali imajo brezposelni brezplačen vrtec? Sem mislila, da se ipak gleda prihodke cele družine? Ali sta oba brezposlena? V tem primeru je res bedarija, da je otrok v vrtcu, ker da bi pa oba takoj dobila službo, je pa ipak malo verjetno... Po drugi strani pa je res: če si sami ne želijo bit z otrokom, potem je brezveze, da je z njimi, je boljše, da je v vrtcu... Samo zakaj jih potem imajo? Stanislava, predlogi zaenkrat: - začasni izpis - preverjanje iskanja zaposlitve in temuprimerno plačilo v vrtcu (če se izkaže, da nekdo ne namerava it v službo in torej ne rabi varstva).
|