|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj delate iz jagod ?
30.5.2012 9:20:19   
heli23
Jagode so začele noro zoreti in vsaki dan jih naberem skledo, nekaj jih pojemo že kar iz vrta, nekaj potem skupaj z sladoledom in smetano, sedaj pa še zbiram predloge na kakšen način naj še pripravim jagodne sladice?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj delate iz jagod ?
30.5.2012 9:24:54   
Tutan
Jagodna rulada s smetano.
Sladoled + jagode.
Jagodna marmelada (tole je nekaj najbolj dobrega....komaj čakam, da jih bo toliko, da naredim vsaj 1 liter domače jagodne marmelade).
Na kulinariki imaš en kup receptov za razne poletne sladice, kjer sadje nadomestič z jagodami.
Pa potem so še tukaj kakšni frapeji.
Čeprav domače jagode so vedno najbolj dobre sveže user posted image

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2012 9:51:02   
dayya
Palačinke z jagodami
- narediš palačinke ( maso delam iz pirine moke, včasih dodam še žlico ajdove ali koruzne )
- po želji namažeš z nutelo ali marmelado ali tudi brez
- jagode narežeš na tanke lističe potreseš in zviješ
- včasih dodam čez jagode še mal smetane
- odličn pregrizek za večerjo ali zajtrk
- najami naš mali to obožuje

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2012 9:58:21   
Hope2
Jaz sem zadnjič jagode pokuhala z nekaj rjavega sladkorja. Zmiksala... zadevca se pokuha počasi, tak da se zgosti. Naredila sem še kremo kot za tiramisu z dodatkom vanilijeve arome. Vzela sem mini kozarčke, na dno dala zdrobljene špekulas piškote, jagodno kremo, tiramisu kremo, piškoti, jagodno kremo, tiramisu kremo, po vrhu še nekaj zdrobljenih piškotov in košček sveže jagode. Lepe plasti delaš. Pomagala sem si z vrečko, ker če z žlico delaš, potem mažeš kozarc in ni videt plasti:-). Bilo je noro dobro. Tudi z malinami tako naredim:-)

Včasih pa sem delala fake jagodni tiramisu. Pač krema za tiramisu, baby piškote pa namakaš v mleko z medom (oboje pogreješ, da se med stopi). Zložiš piškote, potem preliješ z jagodno maso, pa krema, pa stopljena čokolada, piškoti, jogode, krema, po vrhu pa naribaš čokolado

Še ena super truper sladica. Listnato testo razvaljaš, narežeš na štirikotnike. Fajn pomokaš. MOČNE mini kozarce obrneš na glavo, jih z maslom premažeš, posipaš z moko, daš gor testo in daš v pečico. V bistvu narediš košarice. v TE KOŠARICE (ohlajene) pa potem napolniš z vanilijevo kremo in po vrhu sveže zmiksane jagode (mal sladkorja dodadaš). Njamiuser posted image za okras še kako smetanco na vrh, po željiuser posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2012 10:08:10   
Paštetka
MEni je še vedno najboljša malica kruh z jagodami

Jagode, pretlačim za vilico in jih nanesem na domač črn kruh in malo sladkam s sladkorjem v prahu.

Jao.... kako je to dobro.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2012 10:30:18   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

MEni je še vedno najboljša malica kruh z jagodami

Jagode, pretlačim za vilico in jih nanesem na domač črn kruh in malo sladkam s sladkorjem v prahu.

Jao.... kako je to dobro.

ma še boljš, če so gozdne jagode. to je res zelo dobro. sladica oz malica iz otroških letuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2012 11:25:25   
mateyka
jaaaa, gozdne jagode na kruhu, mmmmm.. user posted image

drugače jih pa moja tašča zamrzne ali pa vloži za zimski džem in potem delam pozimi pite, rolade in torte.
ja, rolada iz jagod s smetano in sesekljanimi pistacijami - mmmm..
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 30.5.2012 11:34:24 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2012 11:38:19   
mateyka
u, pa kakšna panna cotta z zmiksanimi in celimi jagodami - ful dobro user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 30.5.2012 11:39:10 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2012 11:54:55   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

u, pa kakšna panna cotta z zmiksanimi in celimi jagodami - ful dobro user posted image
user posted image

to delam jaz zadnje čase. In od kar se dobi odlična panacota v tetrapaku, ni šans, da jo več sama delamuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2012 12:09:54   
Tutan
Paštetka, hitro proizvajalca in kje jo kupiš?user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2012 12:34:57   
*miska.mcc*
jaz bom v petek, ko se domen vrne iz sole v naravi naredila jagodbo/sladoledno kupo.
jutri bom jagode narezala in jih posula s sladkorjem in dala v hladilnik.
pol pa sladoled, jagode, sladka smetana.
razmislja, da bi strla še bebi piskotke. samo pol moram te piskote z necem zalit.

any idea?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2012 12:51:53   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Paštetka, hitro proizvajalca in kje jo kupiš?user posted image

V Šparu sem kupila. Proizvajalec je Meggle. Je pa v literskem tetrapaku kot mleko. Piše Panacota. PA tudi tam jo najdeš kot so mleka (ni v hladilniku)
REs je 3 minute gotovo. samo malo pogreješ zmešaš, da se lepo razpusti in vliješ v kozarce. Edino v hladilniku mora stati nekje 4 ure preden postrežeš.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 30.5.2012 12:52:36 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2012 13:03:49   
Paštetka
evo še eno super sladico:
1000 lističev

Listnato testo narežeš na cca 10 cm kockice in jih spečeš, ohladiš
Narediš ali vanilijevo kremo ali kremo kot za tiramisu (z mascarponejem). Ta z mascarponejem mi je zakon.

zložiš potem na krožniku takrat ko serviraš:
listnato testo, mascarpone krema, na tanko narezane jagode ali mešano borovnice, maline (lahko tudi malo pretlačeno vmes), pa smet listnato testo, pa mascarpone krema, sadje in po vrhu listnato testo, + sladkor v prahu

lahko zložiš tudi samo en sloj: listnato, krema, sadje, listato testo.

K sadju lahko posipaš tudi malo nasesekljane pistacije

Kreme mora biti toliko, da lepo po spodnjem testu ven gre.

paziti je edino potrebno, da krema ni pretekoča (Hladilnik)

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 30.5.2012 13:04:42 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?