Hope2 -> RE: Kaj delate iz jagod ? (30.5.2012 9:58:21)
|
Jaz sem zadnjič jagode pokuhala z nekaj rjavega sladkorja. Zmiksala... zadevca se pokuha počasi, tak da se zgosti. Naredila sem še kremo kot za tiramisu z dodatkom vanilijeve arome. Vzela sem mini kozarčke, na dno dala zdrobljene špekulas piškote, jagodno kremo, tiramisu kremo, piškoti, jagodno kremo, tiramisu kremo, po vrhu še nekaj zdrobljenih piškotov in košček sveže jagode. Lepe plasti delaš. Pomagala sem si z vrečko, ker če z žlico delaš, potem mažeš kozarc in ni videt plasti:-). Bilo je noro dobro. Tudi z malinami tako naredim:-) Včasih pa sem delala fake jagodni tiramisu. Pač krema za tiramisu, baby piškote pa namakaš v mleko z medom (oboje pogreješ, da se med stopi). Zložiš piškote, potem preliješ z jagodno maso, pa krema, pa stopljena čokolada, piškoti, jogode, krema, po vrhu pa naribaš čokolado Še ena super truper sladica. Listnato testo razvaljaš, narežeš na štirikotnike. Fajn pomokaš. MOČNE mini kozarce obrneš na glavo, jih z maslom premažeš, posipaš z moko, daš gor testo in daš v pečico. V bistvu narediš košarice. v TE KOŠARICE (ohlajene) pa potem napolniš z vanilijevo kremo in po vrhu sveže zmiksane jagode (mal sladkorja dodadaš). Njami[sm=lev.gif] za okras še kako smetanco na vrh, po želji[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|