|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   martinova pojedina..
7.11.2011 9:30:40   
mini86
a že kaj študerate kaj bote nardile..če mate še kašno idejo se priporočam

js bom:

-raca/goska in piščanec pečen na soli
-krompir v pečici
-riž
-rdeče zelje
-vinska omaka
-še kšna zelenjava samo še nimam ideje kakšna

za sladico pa pjane neveste

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: martinova pojedina..
7.11.2011 9:35:06   
Kerensa*
Enako, kakor vsako leto - pečeno gosko, rdeče zelje in mlince.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2011 12:35:18   
Vilma
Kakšen pa je okus goske v primerjavi z raco? Sta si podobna, al je goska bolj kot puran, al ima čisto svoj specifičen okus?
Raco sem že pekla, pa mi okus ni tako zelooo dober. Jo pa lahko pojem.
Sama se še nisem odločila, kaj bo letos za en ptič v moji pečici, definitivno pa bodo zraven  mlinci in rdeče zelje. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2011 12:56:17   
Hope2
Smo najbrž edini, ki ne pripravljamo tipičnih martinovih jedi- nismo ljubitelji race, ne goske, še najmanj dušenega rdečega zelja, pa mlincev tudi glih ne. Če pa nas kdaj kdo povabi na martinovo večerjo ali kosilo, no takrat pa kaj pojemo- saj izbirčni nismouser posted image

Torej pri nas bo za martina čist obično kosilo- tisto kar si bomo pač zaželeli tisti danuser posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2011 13:00:14   
mini86
tud js sm glih hotla vprašat kakšna je razlika med gosko in raco..
kera je boljša, ne vem karkol me zanima kar bi mi pomagalo pri odločitvi..

no če ma pa kera še kšn dobr recept za pripravo pa se ne branimuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2011 13:33:49   
darja.mark
Hope2 niste edini, tut pri nas skuhamo kar nam pade na pamet tisti dan. Race glih ne jemo, rdeče zelje jem samo jaz...samo zase pa ne bom packala...tako da, kar pade, pade...user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2011 19:31:53   
KT
Goska je bolj mastna kot raca - očitno se ji ne da preveč tekat naokoli user posted image posledično je tudi malo bolj sočna, raca pa prej suha in, za nekatere, preveč "lesena" - in kar kliče po omaki. Vendar če raco "pošteno" nafilamo (kisla jabolka, kostanj, itd.) zna biti raca veliko bolj okusna kot goska.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2011 19:32:47   
KT

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

-vinska omaka

Kako jo pripraviš?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2011 19:34:30   
Anonimen
Pri nas gremo za martina ponavadi v kitajsko restavracijo iskat raco na sečuanski način pa še kako dobroto zraven + kozarček terana in je bombastična večerja/kosilo user posted image

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2011 19:39:17   
benika
Pri nas bo piščanec, sladko rdeče zelje, mlinci in kozarec vinčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2011 20:50:19   
mini86
VINSKA OMAKA

rabimo
olje
1 žlica sladkorja
1 žlica ostre moke
1 dcl rdečega vina..najbolje merlot
cimet, klinčki, sol

na olju zarumeniš sladkor, dodaš moko in mešaš..doliješ vino in manj kot pol dcl vode.
ucpodi se strdi ampak mešaš tok časa dokler se ne stopi.dodaš cimet, klinčke in pikico soli

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
7.11.2011 21:02:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2011 21:44:51   
KT

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

VINSKA OMAKA

rabimo
olje
1 žlica sladkorja
1 žlica ostre moke
1 dcl rdečega vina..najbolje merlot
cimet, klinčki, sol

na olju zarumeniš sladkor, dodaš moko in mešaš..doliješ vino in manj kot pol dcl vode.
ucpodi se strdi ampak mešaš tok časa dokler se ne stopi.dodaš cimet, klinčke in pikico soli

Odlično! Hvala za ta recept!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2011 9:07:09   
mini86
še zmeri ne vem kaj naj se odločim-raca al goskauser posted image user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2011 10:04:07   
Vilma
Jaz imam doma že dve zamrznjeni raci. Nafilala jih bom z jabolki, za naprej pa še ne vem. user posted image  Menda se jih maže tudi z medom, ampak moram še malo preverit za točen recept.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2011 10:07:58   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

moje Martinovo kosilo bo najverjetneje kak sendvic, zalit z nekaj kozarcki cvicka nekje na poti med Litijo in Catezem user posted image  v dobri druzbi, hik - domov me bo pa fotr peljal user posted image

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2011 11:16:22   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Smo najbrž edini, ki ne pripravljamo tipičnih martinovih jedi- nismo ljubitelji race, ne goske, še najmanj dušenega rdečega zelja, pa mlincev tudi glih ne. Če pa nas kdaj kdo povabi na martinovo večerjo ali kosilo, no takrat pa kaj pojemo- saj izbirčni nismouser posted image

Torej pri nas bo za martina čist obično kosilo- tisto kar si bomo pač zaželeli tisti danuser posted image

to pa močno dvomim user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2011 11:58:47   
uškinamama
Nona kuha za martinovo za vse njene user posted image . Zelje, pečenice in seveda kroštoli.
Aja, a vinska omaka vam je res všeč?

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.11.2011 12:02:32   
mini86
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Nona kuha za martinovo za vse njene user posted image . Zelje, pečenice in seveda kroštoli.

men je..ampak SAMO meni..ostali je ne jejo..men pa paše mal polit po rižu al pa po mesu..ne uno ful ampak tko maluser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.11.2011 12:07:44   
uškinamama
Mini , sama se je ne morem navaditi  (čeprav kozarec vina rada spijem user posted image ). Mi je pa dobro ko popečeš pršut na malo olivnega olja, pa tisto zaliješ z refoškom in vse skupaj poliješ po polenti. To ste že probali? 

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.11.2011 12:33:38   
mini86
tega nisem še probala ker nisem pretirano navdušena nad polentouser posted image

men ta omaka paše točno 1x na letouser posted image

ker kozarec vina pa npr večkratuser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.11.2011 13:29:35   
mini86
evo js sm se odločila..poleg piščanca na soli bo tudi goska..

uzuni in notr jo bom natrla z timijanom, soljo, majaronom, česen
notr dala celo čebulo in pa filo

fila bo
korenče, kruh, jajce, peteršilj, majaron, jajca, kockice pršuta, na kocke narezan edamc,
po eni uri pečenja bom to filo dala še okol goske in jo hrustljavo zapekla..
po vrhu bom gosko namazala z medom da bo hrustljavo..

no za sladico sem si premislila in bodo pečena jabolka

< Sporočilo je popravil mini86 -- 8.11.2011 13:34:33 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?