Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pasijonka Natančnost, punce, natančnost Rekla sem, da je fajn biti fizično dobro pripravljena in imeti tudi natrenirane mišice medeničnega dna. Pa prvo ne pomeni biti miss fitnessa, ampak dobra splošna kondicija zelo pomaga, če porod traja dolgo Točno to. Splošna fizična kondicija ne pomeni, da pretečeš marataon, ampak pomeni samo splošno kondicijo, to, da si fit. Za to se sploh ne rabiš ukvarjati s športom, dovolj je samo konstantno dnevno gibanje; greš hitro peš kamorkoli lahko greš, peš po stopnicah, na sprehod namesto na posedanje na kavo. Vse to zahteva minimalno časa, pripomore pa ogromno, če se giblješ dosledno, to je vsak dan vsaj eno uro, približno. Ali od tri četrt do ene in pol, to je že čisto dovolj. Šport pomaga, je pa treba vedeti, da je v nosečnosti priporočljiva samo zmerna športna vadba in ne intenzivna, s katero bi nadoknadili zaostanek za nazaj. V tem smislu je tudi vprašanje, kako se v nosečnosti pripraviti na porod, deloma nesmiselno, ker to pa res ni čas, ko prvič ugotavljaš, kaj je gibanje. IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Mene so zelo strašili, da bom zaradi natreniranih in močnih mišic težje rodila, ampak k sreči nisem Tudi mene so spraševali, s katerim športom se ukvarjam, a se razen z nekaj plavanja poleg zgoraj navedenga nisem. Enako so me strašili z delavskimi urami za porod, ker močne mišice potrebujejo več časa, da se sprostijo kot ohlapne - in to je eno od bistvenih delov poroda, sproščene mišice. Ampak - teorija nima vedno prav . Eno popoldansko sem oddremala, in je bila punčka tu. Ne vem, zakaj nihče ne priporoča spanja, ker je takrat telo daleč najbolj sproščeno in voljno. Najbrž se sliši preveč enostavno.
|