|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rojevanje
13.11.2011 13:55:19   
disere
prvič rodila pred 12-imi letiuser posted image ...prišla ob 10.30 v bolnico že kar 8cm odprta ob 12.30 sem svojo hčerko že držala v rokah, meni sploh ni bilo hudo rodit, sploh nisem utegnila razmišljati kako boli, ker je šlo tako hitrouser posted image ..sedaj po 12-letih pa pričakujem dvojačne dvojčice in samo upam, da bom lahko rodila naravnouser posted image ...

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.11.2011 14:40:20   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Dvomim, da natrenirane mišice kaj pomagajo (ne vem če poznam katero tapravo športnico, ki je zlahka rodila).

Joj, mišice športnic pa res nimajo veze pri rojevanju, tule si ga mal biksnila. Gre za 2 vrsti različnih mišic - pri rojevnaju pomaga treniranje medeničnega dna- to pa nobena športnica ne trenira na trenažerjihuser posted image - trenira pa vsak aženska med seksom in če si tolk samodisciplinirana, da še vsak dan parkrat potreniraš sama. Medtem ko športnice trenirajo vse ostale mišice v telesu in ravno ta natreniranost mišic lahko celo ovira lahek porod, ker so močne in skrčene in otežujejo ležji prehod. Ko rodiš ne pritiskaš s trebušnimi, ritnimi ali katerikoli mišicami, ampak z mišicami medeničnega dna. Ok delajo tudi ostale mišice, ampak te so glavne

Mene so zelo strašili, da bom zaradi natreniranih in močnih mišic težje rodila, ampak k sreči nisemuser posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.11.2011 16:20:47   
pasijonka
Natančnost, punce, natančnostuser posted image Rekla sem, da je fajn biti fizično dobro pripravljena in imeti tudi natrenirane mišice medeničnega dna. Pa prvo ne pomeni biti miss fitnessa, ampak dobra splošna kondicija zelo pomaga, če porod traja dolgo, prav tako je seveda nujna, če ne želite roditi na hrbtu (jaz nisem želela) ampak v kakšnem drugem položaju. O natreniranih mišicah medeničnega dna pa je že ena zgoraj napisala kaj in kako plus seveda to, da je možnost raztrganin v tem primeru precej manjša.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
13.11.2011 17:46:37   
november2010
Prvič prišla v porodno okol 8.30, rodila ob 10.50, drugič prišla v porodno okol 19.00 rodila 20.20.

Itak je težko nekaj pametovat kaj in kako, jaz verjamem, da pomaga fizična kondicija - jaz sem tudi že, ko sem hodila k ena raca, vsak dan hodila na sprehod.
Ko grem pa v porodnišnico pa imam v glavi dvoje: 1. dihanje 2. poslušat osebje, oni že vedo kaj počnejo. Obakrat se je obneslo.

Jaz verjamem, da je to pripmoglo k lažjemu porodu, očitno pa sem tudi ena izmed tistih, ki imam pač srečo, da mi je rodit čisti užitek :)

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
13.11.2011 17:53:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pasijonka

Natančnost, punce, natančnostuser posted image Rekla sem, da je fajn biti fizično dobro pripravljena in imeti tudi natrenirane mišice medeničnega dna. Pa prvo ne pomeni biti miss fitnessa, ampak dobra splošna kondicija zelo pomaga, če porod traja dolgo

Točno to.
Splošna fizična kondicija ne pomeni, da pretečeš marataon, ampak pomeni samo splošno kondicijo, to, da si fit. Za to se sploh ne rabiš ukvarjati s športom, dovolj je samo konstantno dnevno gibanje; greš hitro peš kamorkoli lahko greš, peš po stopnicah, na sprehod namesto na posedanje na kavo. Vse to zahteva minimalno časa, pripomore pa ogromno, če se giblješ dosledno, to je vsak dan vsaj eno uro, približno. Ali od tri četrt do ene in pol, to je že čisto dovolj.

Šport pomaga, je pa treba vedeti, da je v nosečnosti priporočljiva samo zmerna športna vadba in ne intenzivna, s katero bi nadoknadili zaostanek za nazaj. V tem smislu je tudi vprašanje, kako se v nosečnosti pripraviti na porod, deloma nesmiselno, ker to pa res ni čas, ko prvič ugotavljaš, kaj je gibanje.

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Mene so zelo strašili, da bom zaradi natreniranih in močnih mišic težje rodila, ampak k sreči nisemuser posted image

Tudi mene so spraševali, s katerim športom se ukvarjam, a se razen z nekaj plavanja poleg zgoraj navedenga nisem. Enako so me strašili z delavskimi urami za porod, ker močne mišice potrebujejo več časa, da se sprostijo kot ohlapne - in to je eno od bistvenih delov poroda, sproščene mišice.

Ampak - teorija nima vedno prav user posted image . Eno popoldansko sem oddremala, in je bila punčka tu. Ne vem, zakaj nihče ne priporoča spanja, ker je takrat telo daleč najbolj sproščeno in voljno. Najbrž se sliši preveč enostavno.

(odgovor članu pasijonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
13.11.2011 17:55:31   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: november2010

Prvič prišla v porodno okol 8.30, rodila ob 10.50, drugič prišla v porodno okol 19.00 rodila 20.20.

Itak je težko nekaj pametovat kaj in kako, jaz verjamem, da pomaga fizična kondicija - jaz sem tudi že, ko sem hodila k ena raca, vsak dan hodila na sprehod.
Ko grem pa v porodnišnico pa imam v glavi dvoje: 1. dihanje 2. poslušat osebje, oni že vedo kaj počnejo. Obakrat se je obneslo.

Jaz verjamem, da je to pripmoglo k lažjemu porodu, očitno pa sem tudi ena izmed tistih, ki imam pač srečo, da mi je rodit čisti užitek :)

dodala bi še 3.

ne se zakrčit.  ni fajn.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?