|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 12:52:12   
ronja
Pri nas so na rod. sest. vzg. posebej povdarile, da lepo lepo prosijo, če otroke dovolj oblečemo, po možnosti plastovito, da jih lahko manj oblečeta za ven, ker je dop. bolj toplo kot zjutraj, ko jih pripeljamo in dovolj toplo obujemo - da naj bojo zdaj obvezno nepremočljivi čevlji, ker grejo ven v vsakem vremenu... So se namreč pritožile, da včasih cela skupina ne more ven, ker nekdo ni primerno obut... Sem vprašala, kaj naredijo - a gre ena prej pogledat čevlje, pa sta rekli, da se jima je že večkrat zgodilo, da sta šli dol z vsemi otroki in so se morali obrnit, ker obutev ali obleka ni bila primerna vremenu za bit zunaj... Ne bi bila na njihovem mestu - da pripelješ dol celo skupino z obljubo, da grejo ven, potem pa jih nagoniš nazaj gor... Uf, mojidve sta samo dve, pa si kaj takega ne upam naredituser posted image . Bi sledil uporuser posted image .

Tako da mogoče je za pripeljat otroka v avtu sicer vse superduper, samo če potem cela skupina ne gre ven, ker je en v poletnih supergicah, zunaj pa luže, pa tudi ni fajn...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 12:57:30   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Meni se zdi pretoplo za take vaje. Zara nosi to kramo res samo pri minusu, pa itak jo vsak dan dostavim in poberem, tako da ni panike.

A ven ne grejo nič?

Sem pozabila napisat, da je v šoli. user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 13:11:56   
november2010
jaz sem dala samo zadnjih par dni bundo, ker je blo zjutraj res mraz, pa še to je taka, da se lahko termovelur spodaj odstrani če je ptem ko gredo ven že topleje.... drugač pa windstoper pa kakšno jopo še spodaj.... jaz se vedno držim tega da oblečem v več plasti.
Kapo pa če že dam, dam eno tanko bombažno.

_____________________________

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 13:38:56   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- ampak je v bistvu isto, če ima otrok topel pulover, pa vetrovko čez ali pa bundico, tako da se mi zdi to brezveze.



Saj v osnovi je isto, samo meni je razlika v tem, da si lahko pri večplastnem oblačenju po potrebi slači, če ima majčko in bundico, pa nima kaj dosti za slečt ali dodatno oblečt.

Moja še v tej sezoni ni imela na sebi ničesar prav zimskega. Čeprav je pa res, da je zelo "vroča" in ji je večkrat lepo toplo še takrat, ko sem jaz že malo zmrznjena user posted image  Oblečeno nosi najlonke (hvala, ronja, ker se nikakor nisem spomnila, kako se temu reče user posted image ) in trenirko (ne čisto tanko), spodaj pa še tanke nogavičke, zgoraj pa spodnjo majčko in tanko majico. V vrtcu ji po potrebi slečejo najlonke. Za čez ima termoflis in brezrokavnik (malo bolj debel), na glavi tanko bombažno kapo ali trak, obute pa superge. Včasih ima spodaj namesto trenirke in najlonk tudi tanke legice in jeans (nepodložen), potem pa je v vrtcu samo v legicah.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 13:52:10   
Peli
Jest jima oblečem sp.majčko in tanko majico z dolgimi rokavi, čez pa bundico. Prejšni teden sm triletniku dala žabe in tenko trenerko, ta večjemu pa dokolenke in kosmateno trenerko, ta teden pa smo spet le pri tankih trenerkah, obujeta pa kar se jima zazdi, smo sicer že zvlekl zimske čevlje, a danes je šel ta mal rajši v gumijastih škornjih, ker se mu je kr smejal, da bo čoftal po lužah. Jima pa dam v garderobo za vsak slučaj tenko kapo, drugačeče ni vetrovno jih še ne nosita, seveda pa je moral ta večji it v vrtec z dvojnimi rokavicami, jih je navlekel ene čez druge, more pokazat da ma Spidermenove rokavice user posted image .

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 15:32:10   
ronja
Lejli zadnjič nisem dala kape, ker je hotela imet kapuco gor, pa me je vzg. spomnila - tako da očitno je fajn, da majo... od takrat pazim, da jo ima v vrtcu, tudi če je ne oblečemo vedno za do tja (čeprav je zunaj navadno itak mraz).

Saj v osnovi je isto, samo meni je razlika v tem, da si lahko pri večplastnem oblačenju po potrebi slači, če ima majčko in bundico, pa nima kaj dosti za slečt ali dodatno oblečt.

Ja, saj se strinjam, ampak zdaj je itak že nekaj časa prehladno samo za poletno vetrovko... Tako da imata itak skoz pulover spodaj in imajo vzg. samo več dela, ko morajo vse to gor navlačit... Sicer sta res imeli samo včeraj bundo, ampak če bi jo mela doma, bi jima jo dala že prej.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 16:16:04   
valči
Ne,še je res prehitro,po moje.Ena vrtičkarica in dva šolarja-1,3 razred.
Imajo jaknice za ven,flis,tamala trak,srednja nič na glavi,ker pravi,da ne rabi,večji si da ghor čisto tanko kapo,pravi,dfa rabi.

Žab večjadva načeloma ne nosita,tamali pred novembrom mislim,da ne bom dala.

In ni smrkanja,kašljanja,nič.Nosijo adidasice,no tamala,da ponazorim,večji nikice,srednja,pač obične superge.Nič zimskega še.Bom konec tedna šla v nakup za obutev,pa na dile po bunde,kape.

Meni je še res prehitro za bunde,no.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
25.10.2011 19:00:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 19:23:20   
nusi
primerjanje kaj imajo drugi otroci na sebi me vedno samo zmede - eni imajo že cel mesec flis kape, to še za pozimi ni, ko ti glava spodaj zašvica. Tudi žabe in bunde se že dolgo nosijo. Js sm bla res že zmedena, ker nikol nisem vedela kaj naj dam za v vrtec, doma imaš vse pri roki, tam pa imajo tisto kar zjutraj prineseš. In sm kr lepo vzgojiteljico vprašala user posted image , naj mi malo svetuje pa kolk jih one kaj po občutku slečejo/oblečejo. Naši so še mahni, veliko hodijo, ne norijo še tolk po celem igrišču, tako da je moj strah pred švicanjem odpadel.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 19:50:22   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

da naj bojo zdaj obvezno nepremočljivi čevlji, ker grejo ven v vsakem vremenu... So se namreč pritožile, da včasih cela skupina ne more ven, ker nekdo ni primerno obut... Sem vprašala, kaj naredijo - a gre ena prej pogledat čevlje, pa sta rekli, da se jima je že večkrat zgodilo, da sta šli dol z vsemi otroki in so se morali obrnit, ker obutev ali obleka ni bila primerna vremenu za bit zunaj... Ne bi bila na njihovem mestu - da pripelješ dol celo skupino z obljubo, da grejo ven, potem pa jih nagoniš nazaj gor... Uf, mojidve sta samo dve, pa si kaj takega ne upam naredituser posted image . Bi sledil uporuser posted image .




joj revčki... to mora biti pa res hudo user posted image

Mi smo vsi že septembra nesli v vrtec par podpisanih gumi škornjev, ki jih imajo v posebni omari. Ko gredo v dežju ali mokrem ven jih obujejo vsem po vrsti in je krasna rešitev za jesen, pomlad, ko še ni premrzlo. Pa tudi še nogavičke jim obujejo, da jih ne zebe, če škornji niso podloženi. 

Pozimi pa nosimo s seboj pajaca in snežke (če jih nima že obute) in gredo potem v tem ven. Res, da je kar precej za vlačit (če nimaš dveh kombinezonov) ampak se da. Ko se vrnejo v vrtec kombinezone tudi obesijo na radiatorje, da so do 14h suhi).

Poleg tega imajo v vrtcu kar nekaj rezervnih cunj/škornjev, ki jih obujejo/oblečejo neprimerno opremljenim in gredo res lahko vedno vsi ven. Je pa res, da gre pri nas za zelo majhen vrtec (3 skupine, 50-60 otrok) in je vse našteto veliko lažje izvedljivo kot v kakšnem velikem vrtcu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 20:22:29   
aprilčica07
Naš 4,5 letnik ima za v vrtec eno prehodno jakno (med vetrovko in bundo), kape nima še. Če ga zebe si da na glavo kapuco. Tako, da ima samo nogavičke, kaneterčko, hlače, tanjšo dolgo majčko, čez majčko na zadrgo in jakno. Približno na isti način so oblečeni tudi vsi ostali. Je pa res, da smo doma v toplejšem koncu Slovenije.user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
25.10.2011 21:18:16   
tintin
žabce - štrample (tanjše) nosi ta mlajši (18m), v vrtcu mu damo hlače (tanko trenirko) dol, tako da je samo v štramplih...dala sem mu jih, ker je bil ves mrzel (je bolj suhcen)...sicer pa po feelingu, npr. v nedeljo je bil kar mraz in je imel jopico  +zelo tanko bundico, danes pa npr. jopico in softshell...čevlje prehodne, kapo bombažno...aja ponavad mu dajem bodi brez rokav + majčko

večji - 4 leta...hlače in nogavice...pa zgoraj malo manj kot mali.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
26.10.2011 10:02:01   
thaiss
mi smo sicer na bolj topli stani naše deželice, danes ob 7h zjutraj je bilo 18°cuser posted image
tako da res nimam občutka kako sebe oblečt, kaj šele 4,5 letnika
te dni ko je tako toplo ima
spodnjo majčko brez rokavov
nogavičke
spodnji del trenirke/tanke bonbažne ali bombažne prehodne hlače
navadno bombazno t-shirt
vetrovko
teniske oz danes dežne škornje
prejšnji teden ko je bilo malo bolj hladno z burjo je imel povrhu majčke jopčko in softshell

kape/šale/rokavice/žabe....je še vse pospravljeno z zimskimi bundami

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ...
26.10.2011 11:19:38   
ronja
joj revčki... to mora biti pa res hud

ja, njim in vzg...

Tudi mi smo nesli še ene škornje v vrtec, samo sem opazila, da so v Lejlini skupini edini... Zato pa pravim, da je včasih treba malo širše pogledat, ne samo v smislu: "ah, saj zdaj je še toplo, itak ga z avtom pripeljem, jaz  svojih otrok ne zavijam v vato in so še zdaj v poletnih supergicah in tenkih puloverčkih, mi smo dolgo v poletnih oblekah, itd..." Ker včasih je to precej nepraktično, ne samo zanje.

Če imajo v vrtcu več za oblečt, lahko še vedno ne oblečejo vsega - če nimajo dovolj in predvsem, če ni nepremočljivo, pa nimajo kaj naredit - lahko samo milo prosijo na vsakem rod. sest. če lahko to lepo prosim upoštevamo (do zdaj so res še vsakič to prosile...) Če so rokavice tam, še ni treba, da jih dajo gor, če jih pozimi ni, pa ven ne morejo... Zato manj je več tu ne drži glih... Vem, da se mojima skisa, če sta non stop notri (itak sta dovolj bolani, pa že takrat ne moreta ven) in vsi grejo radi ven... Pa je res škoda, če se vzg. da it ven, pa potem zaradi take bedarije ne morejo it...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?