|
RE: Zimske bunde, zimski čevlji, zimske kape ... 25.10.2011 10:00:09
|
|
|
|
ronja
|
In seveda se zdaj obremenjujem, da ga slučajno ne zebe, ker hodijo pa ven v vsakem primeru.... Vprašaj ga. jaz sem svojidve vprašala, ko smo šli v vrtec in sta mi pojamrali, da ju zebe. Naslednji dan sem jima dala pod trenirko najlonke, ki smo jih v vrtcu slekle. Ne vem, zakaj bi ju matrala, da ju zebe, če ni treba. Potem smo šli na lumpi tek in ker sta tja in nazaj hodili, tam pa "tekli", sva mislila, da bojo samo hlače dovolj - pa se je tamala prehladila, čeprav sem ji potem zavezala okoli nogic še svoj pulover - tako da sva zdaj obe bolni, pa še tavelika se je nalezla. Sem se sama sebi zdela prav trapasta, ker jima nisem dala žabic, čeprav se mi je zdelo hladno - ampa zaradi tistega - noben še nima... Ja, ok, noben še nima, noben pa tudi ni tako suh kot tamala, ki jo res takoj premrazi - je ipak razlika, ali imaš čez nogo 5 cm ali 10... Tako da zdaj ju bom lepo oblačila po svojem občutku (to vsakič rečem ), takrat vsaj zbolita ne. Pa imam vedno nekje zadaj v glavi tisto fopanje iz otroštva "jeseni je treba bit dolgo v kratkih rokavih" - čeprav sem po tem sistemu sama vedno zbolela in očitno sta malidve isti... Zgoraj sta do včeraj nosili vetrovki in pulover/jopico spodaj, včeraj pa že bundico (nazajgrede brez puloverja spodaj, zjutraj pa en tanjši). Kape še niso zimske, so jesenske - torej iz jerseya, ne iz volne ali flisa, take beanie kapice. Lejla ima tanke laske in jo zebe v glavo, če je brez. Rokavic še nista imeli, ker jih še nisem oprala (imamo spravljene v bratovi kleti in je treba čisto vse cote prej oprat - groza, celo garderobo!), ampak jih bosta začeli nosit. tudi sama jih za na kolo že nekaj časa imam, na lumpi teku sem jih dala Ronji, ker jo je zeblo in res ne vem, zakaj bi ju matrala. Navsezadnje je zdaj zunaj 2-3°C in toliko je tudi pozimi. Čevlji so prehodni - niso tisti debeli zimski za čez gležnje, sva pa zamenjala superge, ki sta jih imela do prejšnjega tedna za ene ornk čeveljčke, do gležnjev in upam da nepremočljive, ampak bolj tople kot so supergice.
|