|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   buče....
1.10.2011 10:40:29   
diana 28
Pozdravljene...

Imam eno morda butasto vprašanje glede buč... Ponavadi sem vesdno uporabljala zelene bučke pri kuhanju sedaj pa sem dobila dve rumeni buči od enega kmeta. Res ne vem ali jih lahko uporabi za pripravo npr. bučne kremne juhe saj sta precej veliki-cca. 50cm (podolgovati). Pri kumarah vem, da niso več tako dobre ko so večje, pri bučah verjetno velja isto user posted image .

Prosim za pomoč, ker res ne vem ali je ''užitno'' ali jo raje vržem stran... Saj me je sram tega vprašanja user posted image vendar verjetno ve bolje veste in nebi rada ''zgubljala časa''.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: buče....
1.10.2011 12:56:33   
K_a_t_i
Bučo olupi in očisti semen. Potem pa iz nje pripravi odlično bučno juho. Simpel kot pasulj (no, še bolj) user posted image - prepraži čebulo, dodaj na kocke narezano bučo (oboje posoli), prepraži, dolij vodo. Proti koncu kuhanja dodaj muškatni orešček (malo), zmiksaj in po želji dodaj žlico kisle smetane. Njamsi. Pojej kar tako, ali pa noter potunkaj prepražene (ali pa tudi ne) kockice kruha
Dober tek!

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: buče....
1.10.2011 14:52:05   
blak
tudi rižota je zelo okusna.
Bučo narežem na kose in jo dam kuhat. Ko je skoraj kuhana (torej skoraj mehka), jo odcedim. Vode ne mečem stran! ampak jo shranim za zalivanje rižote. Kose buče dam v kozico, jih zmečkam s tistim za pire delat, dodam riž in počasi delam rižoto. Zalivam z vodo, ki sem jo prej shranila. Proti koncu dodam žličko masla in parmezan. Tudi to pride tako kremasto in zelo dobro. Evo, v pon grem na tržnico in v nabavo buče! Si mi lušte naredilauser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: buče....
1.10.2011 17:45:48   
drifty
Iz te buče lahko narediš tudi odličen bučni štrudelj. Sploh ni pomembno kako velika je buča. Prereži jo na pol, očisti jo semen in "olupi" jo (jaz odrežem stran zunanji ovoj).
Potem postopaš enako kot za jabolčni štrudelj. Ker je buča malo trša jo lahko naribaš in najprej na maslu malo prepražiš, da se zmehča. Nadev za štrudelj lahko mešaš tudi 50:50 z jabolki ali kakšnim drugim sadjem. Odvisno od tega, kako močan okus po buči ti je všeč.

Mojim je bučni štrudelj še bolj všeč od jabolčnega. Pri nas se jeseni velikokrat sliši: "Kdaj boš naredila tisti ta oranžen štrudelj?" user posted image

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: buče....
1.10.2011 21:11:30   
katipi
Drifty, jaz bi ga tudi naredila. Lahko, prosim, recept?user posted image

(odgovor članu drifty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: buče....
2.10.2011 10:16:30   
diana 28
Waw...user posted image Hvala vsem za odgovore... Bom poskusila danes za začetek skuhat kremno juho... user posted image Upam, da mi uspe. No, glede na to, da je lahko za pripravit ga nebi smela polomit... user posted image    Kar grem na delo.... user posted image

Naslednjič pa gotovo pripravim tudi ostale dobrote....


< Sporočilo je popravil diana 28 -- 2.10.2011 10:18:31 >

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: buče....
10.10.2011 14:58:16   
odavoda
Bučna juhica

Bučna rižota

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?