buče.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


diana 28 -> buče.... (1.10.2011 10:40:29)

Pozdravljene...

Imam eno morda butasto vprašanje glede buč... Ponavadi sem vesdno uporabljala zelene bučke pri kuhanju sedaj pa sem dobila dve rumeni buči od enega kmeta. Res ne vem ali jih lahko uporabi za pripravo npr. bučne kremne juhe saj sta precej veliki-cca. 50cm (podolgovati). Pri kumarah vem, da niso več tako dobre ko so večje, pri bučah verjetno velja isto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Prosim za pomoč, ker res ne vem ali je ''užitno'' ali jo raje vržem stran... Saj me je sram tega vprašanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] vendar verjetno ve bolje veste in nebi rada ''zgubljala časa''.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





K_a_t_i -> RE: buče.... (1.10.2011 12:56:33)

Bučo olupi in očisti semen. Potem pa iz nje pripravi odlično bučno juho. Simpel kot pasulj (no, še bolj) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - prepraži čebulo, dodaj na kocke narezano bučo (oboje posoli), prepraži, dolij vodo. Proti koncu kuhanja dodaj muškatni orešček (malo), zmiksaj in po želji dodaj žlico kisle smetane. Njamsi. Pojej kar tako, ali pa noter potunkaj prepražene (ali pa tudi ne) kockice kruha
Dober tek!




blak -> RE: buče.... (1.10.2011 14:52:05)

tudi rižota je zelo okusna.
Bučo narežem na kose in jo dam kuhat. Ko je skoraj kuhana (torej skoraj mehka), jo odcedim. Vode ne mečem stran! ampak jo shranim za zalivanje rižote. Kose buče dam v kozico, jih zmečkam s tistim za pire delat, dodam riž in počasi delam rižoto. Zalivam z vodo, ki sem jo prej shranila. Proti koncu dodam žličko masla in parmezan. Tudi to pride tako kremasto in zelo dobro. Evo, v pon grem na tržnico in v nabavo buče! Si mi lušte naredila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




drifty -> RE: buče.... (1.10.2011 17:45:48)

Iz te buče lahko narediš tudi odličen bučni štrudelj. Sploh ni pomembno kako velika je buča. Prereži jo na pol, očisti jo semen in "olupi" jo (jaz odrežem stran zunanji ovoj).
Potem postopaš enako kot za jabolčni štrudelj. Ker je buča malo trša jo lahko naribaš in najprej na maslu malo prepražiš, da se zmehča. Nadev za štrudelj lahko mešaš tudi 50:50 z jabolki ali kakšnim drugim sadjem. Odvisno od tega, kako močan okus po buči ti je všeč.

Mojim je bučni štrudelj še bolj všeč od jabolčnega. Pri nas se jeseni velikokrat sliši: "Kdaj boš naredila tisti ta oranžen štrudelj?" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




katipi -> RE: buče.... (1.10.2011 21:11:30)

Drifty, jaz bi ga tudi naredila. Lahko, prosim, recept?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




diana 28 -> RE: buče.... (2.10.2011 10:16:30)

Waw...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala vsem za odgovore... Bom poskusila danes za začetek skuhat kremno juho... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Upam, da mi uspe. No, glede na to, da je lahko za pripravit ga nebi smela polomit... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]    Kar grem na delo.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image]

Naslednjič pa gotovo pripravim tudi ostale dobrote....




odavoda -> RE: buče.... (10.10.2011 14:58:16)

Bučna juhica

Bučna rižota




Stran: [1]