|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Domača tičino masa
22.9.2011 12:02:37   
Hope2
Oz karkoli podobnega tej masi, da lahko doma naredim. Pa če je katera delala doma in ima kako slikco torte bi jo prosila, da vidim kako izpadeuser posted image . Oz vsaj mnenje kako ste bile zadovoljne z oblikovanjem, valjanjem in okusom

Pa še angleški izraz za tako masouser posted image

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 12:11:03   
StrawberrY
Jaz jo delam po tem receptu.

http://www.kulinarika.net/recepti/13212/sladice/marshmallow-fondant/

Dodam edino malo več sladkorja, ker drugače je preveč pocasto. No saj to boš videla, ko jo boš gnetla. Mi je pa veliko boljšega okusa kot prava tičino. Pa lažje delam z njo, mi je bolj raztegljivauser posted image , kot plastelin.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 12:19:31   
Hope2
Tole dobr zgleda, hvala tiuser posted image . A je simpl, nimaš kaj zgrešit?
Danes sem ravno videla ena knjigo s tortami in kako delat figurice. Bo treba v nabavouser posted image

Aja še to. S čim spodaj namažeš? A je treba sploh namazat?


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.9.2011 12:30:15 >

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 12:24:55   
uškinamama
napišeš naslov knjige?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 12:32:05   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

napišeš naslov knjige?


Ja, ko bom šla v nabavo- zdaj nisem niti naslova gledala, sem sam na hitro not pokukala. Je pa v angleščini.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 12:37:20   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Tole dobr zgleda, hvala tiuser posted image . A je simpl, nimaš kaj zgrešit?
Danes sem ravno videla ena knjigo s tortami in kako delat figurice. Bo treba v nabavouser posted image

Aja še to. S čim spodaj namažeš? A je treba sploh namazat?



Čist smipl res. Mal packanja, ampak jaz uživam v tem.
Včasih namažem z marmelado, včasih s smetano, včasih pa sploh nič. Sam gor ruknemuser posted image

Za naslov knjige se pa tudi jaz priporočam!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 14:56:20   
Ribica **
Jaz sem zadnjic delala, pa nisem prevec navdusena, no.

http://malenoreideje.blogspot.com/2011/09/morska-torta-s-fondantom.html

Res pa je, da ta smrdljiva zelatina in to ni bilo vroce, ko sem zlila v cuker, ker sem vse prej pripravila, potem pa sele cuker presjala (in 900g ne presejes kaj hitro).

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 14:56:51   
Ribica **
Aja, torto sem pa premazala s cokolado in z masleno kremo, ker je bilo cokolade premalo. Smetana topi ticino.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 15:20:37   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

Jaz sem zadnjic delala, pa nisem prevec navdusena, no.

http://malenoreideje.blogspot.com/2011/09/morska-torta-s-fondantom.html

Res pa je, da ta smrdljiva zelatina in to ni bilo vroce, ko sem zlila v cuker, ker sem vse prej pripravila, potem pa sele cuker presjala (in 900g ne presejes kaj hitro).


Meni ta recept z želatino ni potegnil. In sem najdla tistega, ki sem ga prej nalimala. In je res super. Poskusi enkrat.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 15:23:23   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

Aja, torto sem pa premazala s cokolado in z masleno kremo, ker je bilo cokolade premalo. Smetana topi ticino.


Pri tej masi, ki jo jaz delam, dam normalno smetano spodaj. In se mi masa nič ne stopi. Pri pravi tičino se mi je pa topila. Samo jaz res na tenko namažem, pa naj bo to smetana, marmelada, maslena,čokoladna krema.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 18:39:42   
poli*
Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 19:43:22   
Sacherca
Nekaj idej za ustvarjanje

https://picasaweb.google.com/Priscilakca


(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 19:56:43   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 20:30:36   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 20:41:32   
blaža
Od doma narejenih mi je ta najbolj ok. Se vidi tudi po slikicah priloženih zraven recepta, da je ok.

http://www.kulinarika.net/recepti/13342/sladice/domaca-ticino-masa/

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 21:17:06   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažimuser posted image . Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 21:20:35   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Od doma narejenih mi je ta najbolj ok. Se vidi tudi po slikicah priloženih zraven recepta, da je ok.

http://www.kulinarika.net/recepti/13342/sladice/domaca-ticino-masa/


No vidiš, meni pa ta z želatino ne potegne. Mi je tist z bonbončki velik velik boljši. Pa še lažje je za nardit. Vsaj zame. Tebi, ki si bolj doma v teh vodah je najbrž vseeno kaj se lotiš, ker ti najverjetneje vse uspeva tipi topuser posted image



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 21:22:29   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažimuser posted image . Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.





Uf, korajžna si! Jaz se ne upam, da mi se ves trud usračka. Bog ne daj, da bi se kej topilo, ratam še jaz potna ( vlažna)user posted image


< Sporočilo je popravil blaža -- 22.9.2011 21:23:03 >


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 21:28:13   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažimuser posted image . Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.





Uf, korajžna si! Jaz se ne upam, da mi se ves trud usračka. Bog ne daj, da bi se kej topilo, ratam še jaz potna ( vlažna)user posted image



Jah jaz samo za domačo uporabo delam, tako da se ni za bat. Tud če se kej usračka ni problema. Posračka se pa v vsakem primeruuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 21:30:34   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažimuser posted image . Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.





Uf, korajžna si! Jaz se ne upam, da mi se ves trud usračka. Bog ne daj, da bi se kej topilo, ratam še jaz potna ( vlažna)user posted image



Jah jaz samo za domačo uporabo delam, tako da se ni za bat. Tud če se kej usračka ni problema. Posračka se pa v vsakem primeruuser posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image . mah, meni se niti za doma ne sme posračkat, ki sem moje takooo razvadlaaa, da je ruba, da rečejo kaj je pa to zdej?! user posted image .

P.s moj mož je kritik za moje torte ;)

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Domača tičino masa
22.9.2011 21:34:17   
Ribica **
O ne ne, ne bom vec probavala domace ticine, ce se kdaj, jo bom kar kupila. S prekrivanjem torte tudi jaz nisem imela tezav, samo figurice so pa ze druga pesem, pa masa se mi ni dobro barvala. Sem ugotovila sele, da se lepo obarva sele, ko jo razvaljam, prej je bila pa kot da bi bila marmorirana.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Domača tičino masa
23.9.2011 5:30:21   
Hope2
Tole z želatino se mi zdi bolj komplicirano, pa tudi dvomim, da najdem določene stvari pri nas, no vsaj ne vem kje jih naj iščem.
Bom probala z murshmellowsi, ker teh pa imamo malo morje in vseh možnih barv. Bom kar te dni enkrat probala figurce delat.

Sacherca hvala za tale link. No zdaj pa sem v dvomiih, če bi sploh še po uno knjigouser posted image



(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Domača tičino masa
23.9.2011 5:45:12   
Hope2
Pa še eno vprašanje za izkušene. Ko delate velike figurice, a naredite celo figuro iz te mase ali not daste testo od torte in ga ovijete z tičino maso. Ok , če npr delaš avto ali kaj škatlastega, okroglega najbrž ovijete testo, kaj pa če je kaj bolj razgibane oblikeuser posted image , . Malo izkušenj in idej delite prosimuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Domača tičino masa
23.9.2011 11:36:57   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

napišeš naslov knjige?


Evo, sem šla danes gledat, kupla nisem, ker mi je sacherca pomagala z linki.

Cakes& sugarcraft

http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=catalog&parent=179&pg=1

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?