Domača tičino masa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Hope2 -> Domača tičino masa (22.9.2011 12:02:37)

Oz karkoli podobnega tej masi, da lahko doma naredim. Pa če je katera delala doma in ima kako slikco torte bi jo prosila, da vidim kako izpade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Oz vsaj mnenje kako ste bile zadovoljne z oblikovanjem, valjanjem in okusom

Pa še angleški izraz za tako maso[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

hvala




StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 12:11:03)

Jaz jo delam po tem receptu.

http://www.kulinarika.net/recepti/13212/sladice/marshmallow-fondant/

Dodam edino malo več sladkorja, ker drugače je preveč pocasto. No saj to boš videla, ko jo boš gnetla. Mi je pa veliko boljšega okusa kot prava tičino. Pa lažje delam z njo, mi je bolj raztegljiva[sm=smiley36.gif], kot plastelin.




Hope2 -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 12:19:31)

Tole dobr zgleda, hvala ti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . A je simpl, nimaš kaj zgrešit?
Danes sem ravno videla ena knjigo s tortami in kako delat figurice. Bo treba v nabavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Aja še to. S čim spodaj namažeš? A je treba sploh namazat?




uškinamama -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 12:24:55)

napišeš naslov knjige?




Hope2 -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 12:32:05)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

napišeš naslov knjige?


Ja, ko bom šla v nabavo- zdaj nisem niti naslova gledala, sem sam na hitro not pokukala. Je pa v angleščini.




StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 12:37:20)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Tole dobr zgleda, hvala ti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . A je simpl, nimaš kaj zgrešit?
Danes sem ravno videla ena knjigo s tortami in kako delat figurice. Bo treba v nabavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Aja še to. S čim spodaj namažeš? A je treba sploh namazat?



Čist smipl res. Mal packanja, ampak jaz uživam v tem.
Včasih namažem z marmelado, včasih s smetano, včasih pa sploh nič. Sam gor ruknem[sm=smiley1.gif]

Za naslov knjige se pa tudi jaz priporočam!




Ribica ** -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 14:56:20)

Jaz sem zadnjic delala, pa nisem prevec navdusena, no.

http://malenoreideje.blogspot.com/2011/09/morska-torta-s-fondantom.html

Res pa je, da ta smrdljiva zelatina in to ni bilo vroce, ko sem zlila v cuker, ker sem vse prej pripravila, potem pa sele cuker presjala (in 900g ne presejes kaj hitro).




Ribica ** -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 14:56:51)

Aja, torto sem pa premazala s cokolado in z masleno kremo, ker je bilo cokolade premalo. Smetana topi ticino.




StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 15:20:37)


IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

Jaz sem zadnjic delala, pa nisem prevec navdusena, no.

http://malenoreideje.blogspot.com/2011/09/morska-torta-s-fondantom.html

Res pa je, da ta smrdljiva zelatina in to ni bilo vroce, ko sem zlila v cuker, ker sem vse prej pripravila, potem pa sele cuker presjala (in 900g ne presejes kaj hitro).


Meni ta recept z želatino ni potegnil. In sem najdla tistega, ki sem ga prej nalimala. In je res super. Poskusi enkrat.




StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 15:23:23)


IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

Aja, torto sem pa premazala s cokolado in z masleno kremo, ker je bilo cokolade premalo. Smetana topi ticino.


Pri tej masi, ki jo jaz delam, dam normalno smetano spodaj. In se mi masa nič ne stopi. Pri pravi tičino se mi je pa topila. Samo jaz res na tenko namažem, pa naj bo to smetana, marmelada, maslena,čokoladna krema.




poli* -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 18:39:42)

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?




Sacherca -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 19:43:22)

Nekaj idej za ustvarjanje

https://picasaweb.google.com/Priscilakca





StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 19:56:43)


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.




blaža -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 20:30:36)


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.




blaža -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 20:41:32)

Od doma narejenih mi je ta najbolj ok. Se vidi tudi po slikicah priloženih zraven recepta, da je ok.

http://www.kulinarika.net/recepti/13342/sladice/domaca-ticino-masa/




StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 21:17:06)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažim[sm=smiley36.gif]. Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.






StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 21:20:35)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Od doma narejenih mi je ta najbolj ok. Se vidi tudi po slikicah priloženih zraven recepta, da je ok.

http://www.kulinarika.net/recepti/13342/sladice/domaca-ticino-masa/


No vidiš, meni pa ta z želatino ne potegne. Mi je tist z bonbončki velik velik boljši. Pa še lažje je za nardit. Vsaj zame. Tebi, ki si bolj doma v teh vodah je najbrž vseeno kaj se lotiš, ker ti najverjetneje vse uspeva tipi top[sm=smiley2.gif]






blaža -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 21:22:29)

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažim[sm=smiley36.gif]. Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.





Uf, korajžna si! Jaz se ne upam, da mi se ves trud usračka. Bog ne daj, da bi se kej topilo, ratam še jaz potna ( vlažna)[sm=smiley36.gif]




StrawberrY -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 21:28:13)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažim[sm=smiley36.gif]. Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.





Uf, korajžna si! Jaz se ne upam, da mi se ves trud usračka. Bog ne daj, da bi se kej topilo, ratam še jaz potna ( vlažna)[sm=smiley36.gif]



Jah jaz samo za domačo uporabo delam, tako da se ni za bat. Tud če se kej usračka ni problema. Posračka se pa v vsakem primeru[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




blaža -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 21:30:34)


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Kje pa se kupi te marshmallow bonbončke?
Je nujno kaj namazati pod tično?



V Muellerju, včasih imajo tudi v Lidlu. Takrat, ko imajo ameriški teden.
Jaz včasih nič ne namažem pod tičino, samo gor fliknem.



Predvidevam, da ne navlažiš fajn oz sploh ne zgornjo plast biskvita.

jaz navlažim celo torto, ker so mi všeč sočne torte. ne maram pa suhega biskvita, še posebaj ne ob robu.

smetana se lahko da pod tičino, le da je boljše, če je rastlinska, ker ne vsebuje veliko vlage. Še najboljše, če se jo malo trše stepe in se da pol lahko gor tičino maso.


O ja navlažim[sm=smiley36.gif]. Samo zgoraj potem nič ne namažem (se to redko zgodi, ampak se). In torte so vedno fajn sočne. Vsaj za naše in bližnje okuse.





Uf, korajžna si! Jaz se ne upam, da mi se ves trud usračka. Bog ne daj, da bi se kej topilo, ratam še jaz potna ( vlažna)[sm=smiley36.gif]



Jah jaz samo za domačo uporabo delam, tako da se ni za bat. Tud če se kej usračka ni problema. Posračka se pa v vsakem primeru[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]



[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. mah, meni se niti za doma ne sme posračkat, ki sem moje takooo razvadlaaa, da je ruba, da rečejo kaj je pa to zdej?! [sm=jezicek.gif].

P.s moj mož je kritik za moje torte ;)




Ribica ** -> RE: Domača tičino masa (22.9.2011 21:34:17)

O ne ne, ne bom vec probavala domace ticine, ce se kdaj, jo bom kar kupila. S prekrivanjem torte tudi jaz nisem imela tezav, samo figurice so pa ze druga pesem, pa masa se mi ni dobro barvala. Sem ugotovila sele, da se lepo obarva sele, ko jo razvaljam, prej je bila pa kot da bi bila marmorirana.




Hope2 -> RE: Domača tičino masa (23.9.2011 5:30:21)

Tole z želatino se mi zdi bolj komplicirano, pa tudi dvomim, da najdem določene stvari pri nas, no vsaj ne vem kje jih naj iščem.
Bom probala z murshmellowsi, ker teh pa imamo malo morje in vseh možnih barv. Bom kar te dni enkrat probala figurce delat.

Sacherca hvala za tale link. No zdaj pa sem v dvomiih, če bi sploh še po uno knjigo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]






Hope2 -> RE: Domača tičino masa (23.9.2011 5:45:12)

Pa še eno vprašanje za izkušene. Ko delate velike figurice, a naredite celo figuro iz te mase ali not daste testo od torte in ga ovijete z tičino maso. Ok , če npr delaš avto ali kaj škatlastega, okroglega najbrž ovijete testo, kaj pa če je kaj bolj razgibane oblike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], . Malo izkušenj in idej delite prosim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Hope2 -> RE: Domača tičino masa (23.9.2011 11:36:57)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

napišeš naslov knjige?


Evo, sem šla danes gledat, kupla nisem, ker mi je sacherca pomagala z linki.

Cakes& sugarcraft

http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=catalog&parent=179&pg=1




Stran: [1]