kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Kot rečeno, ploskamo za vsak kakec, lužico, za vsako narejeno domačo nalogo. Bravo, naši krofki, res ste super, ker ste naredili domačo nalogo! Pa dobro, kdaj bo vam, sončkom in srčkom jasno, kaj so obveznosti in dolžnosti, ki so same po sebi umevne in ki ne potrebujejo nagrajevanja in kaj so dejanja, ki zaslužijo grajo, opomin, opozorilo? Ko prideš v službo točno - a te šef pohvali? Pridna punca, res si zlata vredna, ker prihajaš točno, dobiš bonus pri plači. Itak seveda. No, moj šef mi tudi ne reče, da naj dam kapo na glavo, kadar je hladno in se na sploh ne vtika v moje osebno življenje, kar se učitelji morajo. Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi moral bit prehod bolj zvezen. ne vem, zakaj bi bilo treba otroka bolj matrat za isti rezultat. Če lahko vse dosežeš z lepim, zakaj bi posegal po kaznih? Ko lepo ne dela več, ok, valjda probaš druge pristope, ker otroci se morajo navadit na red. Ampak po 6ih dneh šole pa... je še preceeeeeeeeeej drugih prijemov prej in verjetno bi vsi delovali. Nika, otroke učimo - tako da jih najprej pohvalimo za vsakič, ko nekaj naredijo dobro/prav. Potem jim to pride v kri in jih ni treba več vsakič hvalit. ne reči, da ti nisi svoje male navdušeno pohvalila, ko se je prvič prevalila na trebuh! Pa je zdaj ne več in ti je samoumevno, da to naredi, ne? Tako da ni treba vsega tako črnobelo gledat. Zveznost je ena fajn stvar, ker olajša veliko stvari v življenju. Ma sej se vsi strinjamo, da tale črna pika ni bla ravno najbolj taktna poteza. Sam panična reakcija staršev tetk in podobne okolice pa ta ukrep še dodatno brezveze potencira. Ja madona, če bomo hodil za vsako tako malenkost v šolo pamet solit...ja kam pa pridemo. Pogovort se je treba z otrokom in nikakor pred njim rušit učiteljeve avtoritete. Men so šli recimo lasje na roditeljskem pokonci...od raznoraznega pametovanja, do totalno butastih vprašanj. Vsa čast učiteljicam, da se jim ne strga, pa ne zarad otrok, ampak zarad trapastih staršev.
|