|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
1.7.2011 9:17:10   
ronja
Križnar v oddaji nerga čez zavestno poneumljanje s Hollywoodom, poziva k izklapljanju tevejev nakar kot šolski primer primernega inn pravilnega zahodnjaškega ukrepanja poda izjemno gesto megaholivudske zvezde, kakršen je "naš", ej "NAŠ" Džorž Kluni, ki se je odpovedal 750.000 $ in jih vložil v CIA-in projekt satelitskega nadzora

Ja, to je tudi mene zmotilo... Potem sem pač to vzela kot da se da iz vsake slabe stvari potegnit tudi kaj dobrega in seveda je tudi med hw zvezdniki kak ok človek, ki mu ni vseeno in izkoristi svoj velik vpliv za kaj dobrega... Navsezadnje tudi njegova Siriana ni glih tipičen hw film... (čeprav mi je sicer ta igralec ni preveč všeč, ker ne maram "šarmatnežev", ampak se očitno trudi delat kaj dobrega).

samo je lažje bentit čez folk in glumit zagrenjenega filantropa, kot dajat pametne praktične nasvete navadnim ljudem..

Ja, samo ti so pa toliko bolj učinkoviti! Poglej ločevanje odpadkov! Koliko ljudi zdaj že ločuje! ker smo dobili prave informacije, kako bi lahko pomagali okolju, lahko to delamo - pač vsaj tisti, ki jim ni vseeno in ki imajo možnosti (pač ločene smetnjake v neki dogledni bližini). Zato se mi zdi, da če vidiš, da je nekje problem in ga poznaš, potem je fajn dat čim bolj konkretne nasvete, zato pa sprašujem, ker sama nimam pojma ne o kapitalizmu, ne o problemih 3. sveta, bi pa vseeno rajši delala dobro kot slabo. Škoda se mi zdi delat slabo iz nevednosti.

naredi kaj, spet mislim konkretnega?

No, tiste kamerice je prešvercal dol in naj bi pomagale - bila tam nisem, tako pravi on - in ker v gl. verjamem ljudem, dokler jih ne dobim, da lažejo, pač verjamem tudi njemu, da ne bi tega počel, če ne bi pomagalo... Ampak gotovo se da še kaj drugega.

Od kje predpostavljaš, da ne bi nekaj spremenila pri sebi, če to pomaga drugemu? Ampak, ker nimam zaboga ne ideje, kako lako s čimerkoli pomagam npr. ženski mojih let v Sudanu, sprašujem na tem področju bolj razgledane glave?

Podpis. Metulj, jaz prisežem, da ne provociram - čisto resno bi rada izvedela, kaj bi pomagalo - svetu na sploh. Za okoljevarstvo mi je približno jasno, pa čeprav se vedno tehta, ampak vsaj vem, kako tehtat.
Tu mi ni pa nič več jasno: če kupujem, podpiram izkoriščanje otrok, če ne kupujem, bojo umrli, ker ne bo zaslužka in bojo oni prvi na cesti. če dam za rdeči križ ali unicef, bo najverjetneje 90% mojega prispevka šlo za delovanje organizacije, poti vseh prostovoljcev, nekaj za lokalne šerife in mogoče en mali procent tudi komu, ki bi to res rabil. In tudi če pride to tja, imaš še vedno Ankičin argument o lovljenju rib, s čimer se zelo strinjam - vendar vsaj cepiva bi jim lahko nudili, ni treba, da še 1x toplo vodo odkrivajo... Če grem v humanitarno akcijo... kaj naj rečem - po izkušnji sem si izoblikovala eno dokaj razočarano mnenje - pa sem bila v mali, kjer smo si vse sami plačali in ni bilo nekega zapravljanja sponzorskega denarja... Ampak vseeno pomoč niti približno ni prišla tja, kjer bi jo rabili, ampak nekam, kjer so bili ljudje čisto zadovoljni tako kot je in smo jim samo vsiljevali ene bedarije, brez katerih jim je čisto ok. Sodelavka je bila v veliki in je ravno tako prišla nazaj z ugotovitvijo, da pač moramo delat lokalno, da od tu ne moremo ne vem kaj spremenit tam dol... Ampak vseeno se mi zdi, da je kamen na kamen palača in če bi se vsi malo potrudili, bi lahko kaj spremenili - če bi vedeli, kako. Če bi nam kdo dal te male konkretne nasvete.

Ronja, "lubika", zakaj ignoriraš kar je že napisano??? V sistemu kjer naj bodo profiti od prodaje samo pravično prerazdeljeni ker se verjame, da bodo dobički tako alocirani rešili revščino velike večine, postavljamo pod vprašaj potrošniško družbo.

Moj odg. se je nanašal na metulj, ker je edina dala nek konkreten nasvet, ampak ta je bil če strnem - porabimo manj - in to je to. Jaz pa nisem ziher, da je to dovolj.

Joj, bakfark, imaš point z vsem, se strinjam, samo to je res pesimistično gledanje. Ampak glede na to, da je naravnih virov dovolj za ves svet, če bi jih znali pametno (in neprekomerno) izkoriščat, glede na to, da bi se rast prebivalstva ustalila v teh deželah, ko bi enkrat dosegle standard in imele recimo brezplačno kontracepcijo (saj si večina žensk vseeno ne želi bit ves čas nosečih... Kdo bi si to želel?user posted image Ok, vem, enim je fajn, vsekakor pa je veliko takih,ki nam to ni glih blaženo stanje).Torej če bi se z dvigom standarda prebivalstvo ustalilo in bi okolju prijazno porabljali vire, bi se dalo teh nekaj milijard lepo nahranit, ne da bi bil kdo, ki se trudi, čisto na dnu - vedno imaš tudi ljudi, ki jim tak življenjski stil ustreza - tisti naj pač živijo kot jim paše - ampak za vse ostale mislim... Misliš, da je to res popolnoma nemogoče?


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
1.7.2011 12:09:30   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kako bi se pa morala obnašati, spet mislim konkretno, da bi lahko rekla, ok, mar mi je, obnašam se odgovorno do prebivalcev Sudana in tretjega sveta? Kaj bi morala narediti, da bi oni živeli bolj srečno?


No, to so tisti konkretni nasveti, za katere sem spraševala. To tudi mene zanima. Civilna družba je eno, posameznik pa drugo - kaj lahko posameznik naredi - razen da ne kupuje več kot rabi?



Zanimivo.......kaj bi lahko posameznik storil......

Zmanjšanje emisij CO2 smo mi s ploskanjem pozdravili.......državam v razvoju pa to preprečuje, da se razvijajo.....pač dobesedno sedijo te države na ogromnih zalogah nafte in premoga, ki ga pa zaradi omejevanja emisij CO2 ne smejo doma uporabljati preveč......ampak ga morajo izvoziti oz. zaradi zmanjšanja emisij porazdeliti tudi na razviti svet......

Subvencije v kmetijstvu v razvitih državah so velik problem za razvoj lokalnega kmetijstva in prehrambenega sektorja v teh državah......presežki se izvozijo v te "tretje" države in z nizkimi cenami uničujejo domače pridelovalce.......

Kar želim povedati je, da tisto kar je za nas dobro, ni dobro za tiste v Afriki......

In ker se pozameznik težko odpove svojemu blagostanju v korist tistega, ki ga ne pozna, je odgovor preprost......pozameznik ne bo storil NIČ, razen tega, da si bo opral zgolj svojo vest, ker on pa lahko izbira ali med vegi in mesnim mejujem, med Mercedesom ali BMW, med počitnicami v Tuniziji ali na Tajskem......in gre na koncert LiveAida, ali pa podari neko malenkost neki dobrodelni organizaciji.......pa še lepo bo izpadel pred drugimi, ker bo na ta način pokazal, da mu je mar za lakoto v Afriki.....


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
1.7.2011 13:42:41   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

IZVIRNO SPOROČILO: masreja

Saj vem off topic ampak vse eno se drznem napisati vprašanje, ki se mi je postavilo in nanj ne najdem odgovora.


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

...Je bila v Egiptu in neke spremembe se dogajajo.


Katere spremembe pa so to?





O, hello, kako kaj na vašem koncu?



Za en drek! Ali pa dva dreka...


Vse ostalo pa... se mi brez zamere ne da pisat. Včasih kaj na blogu napišem pa še tega se izogibam, če se le da...


Tole debato o Križnarju in Šerugi spremljam, ker se mi zdi vredna mojega časa in se v njej prepletajo zelo zanimiva mnenja. To bi bilo pa tudi vse. Z drugim besedam berem pisati pa nimam namena :)







(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
2.7.2011 16:06:09   
shewolf
Masreja, kje pa živiš? 

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   [Brisano sporočilo]
4.7.2011 8:41:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
4.7.2011 8:52:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
4.7.2011 8:59:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   [Brisano sporočilo]
4.7.2011 9:01:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu masreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
4.7.2011 12:57:47   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: masreja
Vse ostalo pa... se mi brez zamere ne da pisat. Včasih kaj na blogu napišem pa še tega se izogibam, če se le da...


men je pa kul to, kar napises - ker tvoja zgodba ima drugo dimenzijo, kot politicna novicka v cajtengu.


Hvala user posted image . Jah vsake oči imajo svojega malarja parvijo in seveda tudi moje in kar pišem je bolj osebno med tem, ko novinarji so ali vsaj naj bi bili bolj nepristranski..

Tale debata je bila res zanimiva, veliko dobrih točk za razmišljanje se je utrnilo in priznam, da me večkrat potegne da preberem če je še kdo kaj napisal...

Ponavadi je RR bil bolj za možgane na off ampak tule se je pa pokazalo, da ni vedno tako... skratka dobra debata, ki sicer rešitev (še) ni pinesla je pa vsaj morda dala komu ( vsaj meni je) misliti.

lp, S.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
4.7.2011 12:59:17   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: shewolf

Masreja, kje pa živiš? 


Sorry šele danes zopet pokukala sem... Živim v Egiptu.

(odgovor članu shewolf)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
5.7.2011 21:00:31   
ronja
prvo je to, da si folk prizna, da za nase lagodje delajo drugo.

To se strinjam in tudi priznam - ampak z mojim priznanjem ni tistim revežem tam nič lepše... Razen zavedanja, da tudi nekateri tu razmišljamo, da to ni fer, ampak dvomim, da se to sploh sprašujejo. Ampak dokler nekaj konkretno ne naredimo zato, ne bo dosti sprememb. Zato me pa zanima: kaj konkretno ti delaš, ali kaj bi delala, če bi želela, da bi pomagala 3. svetu? Konkretni nasveti - kot je bilo ločevanje odpadkov, šparanje z energijo... - to mi manjka. Vedno volim ljudi, ki jim navadno niti v parlament ne uspe prit, pa nisem ravno ziher, da naredim s tem kaj dobrega.

Nek ekonomist je rekel, da je prav dat 10% zaslužka za dobrodelne namene. Križnar pravi, da je rešitev v tem, da pripeljemo tehnologijo do teh plemen. Torej da on tihotapi tja kamere ipd. Vendar nič od tega ni neka konkretna stvar, ki bi jo lahko vsak posameznik delal - tako kot lahko vsak ločuje odpadke, ugaša luči in zapira vodo, vžiga stroje ponoči, ko je itak presežek el. energije, ker pač nuklarke laufajo 24/7, podnevi morajo pa ob viških še ostale elektrarne prižigat (zato pa je el. ponoči ceneje). Rabimo konkretne male nasvete. Veliko malih, bo naredilo veliko. Če bojo vedeli, kako.

Kaj je torej po tvoje rešitev - ne rečt, če bi hotela, bi jo našla - resnično nisem dovolj pametna zato:
- ti praviš: ne trošimo prekkmerno, Bakfark pravi, da jih bo to ubilo
- eni pravijo, da je rešitev v humanitarni pomoči, drugi, da se tako ne bojo naučili lovit rib in bojo vedno bolj odvisni od nas
- eni pravijo, da je rešitev v šolanju, drugi da potem ti šolani pastirji nimajo kje dobit službe in so samo nesrečni pastirji, ki bi bili s svojim živeljenjem bistveno bolj zadovoljni, če se ne bi šolali
- eni pravijo, da je rešitev samo v politiki in da moramo volit take, ki ne bojo delali pi* - taki ali ne pridejo gor ali pa zato, da pridejo gor, morajo vsaj kako bedarijo naredit... poleg tega Slovenija nima ravno nekega hudega političnega vpliva, si lahko kar priznamo;).
- križnar pravi, da je rešitev v tehnologiji, da jo pripeljemo tja, drugi pravijo, da potem njegove vasi še bolj zbombardirajo
- eni pravijo, da naj damo denar v humanitarne namene, drugi pravijo, da jih s tem delamo odvisne in da naj pomagamo samo lokalno - tako Afriki ne bomo pomagali, ker ni ravno lokalna tu

Kaj torej???


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
5.7.2011 23:16:34   
betty.ford
pred svojim pragom bi morali najprej pomesti. je moje mnenje.

popotnik je popotnik - njegova naloga bi morala biti opazovanje in prenašanje sporočil v lastno deželo - nadgrajevati svoj sistem. in ne reševanje dežele, po kateri potuje... s tem začne izgubljati sebe kot popotnika. in začne postajati državljan te druge dežele.

po drugi strani imam občutek, da vsi postajamo državljani globalizacije in s tem si dovoljujemo vtikanje v katerikoli kotiček na svetu. hkrati pa se v tem izgubljamo.

ronja, vsaka pomoč in rešena težava pa seveda prineseta nov problem. vsak sistem bi se moral razvijati po svoje, v svojih mejah - rešitev zahoda ni nujno rešitev vzhoda.

drugače mi je bila pa oddaja všeč. ker je združevala različne poglede na svet.



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
5.7.2011 23:20:03   
Anonimen
Ena resitev je ze v pogovorih, kot je tale diskusija na RR - da ljudje razmisljajo se v drugih okvirih, da se o tem govori, da se isce resitve -- torej, kolektivna odgovornost, ki spodbuja osebno odgovornost. Afrika potrebuje eno: manj vtikanja Evrope, Amerike, Indije, Kitajske itd. v njihove vire, saj je kontinent dovolj bogat, da se prezivi sam. Problem je v pretekli in pol pretekli zgodovini. Afrika je bila vedno od nekoga odvisna - ker so jo tako naredili. Namrec, bogastvo ki ga kontinent skriva je seveda bil in bo vedno privlacen. Vkljucitev velikih korporacij pa zaplete zadevo do te stopnje, da se zdi da en posameznik ne more veliko.

Nestle je npr. razvpit primer: uvaza surov kakav iz Gane, ki je najvecja pridelovalka kakava na svetu. Potem pa predelan kakav izvaza nazaj v Gano za, seveda, nekaj procentno povisano ceno. Ce bi Gana lahko uvedla industrijo in proizvajala lastno cokolado bi bila izredno bogata---kar naenkrat. Zakaj to ni? ker druzbena ureditev stevilnih afriskih drzav ni enaka kot v Evropi. Temelji na sistemu plemenske skupnosti, ki v mnogih drzavah, tudi Gani niso vec tako jasno zacrtane, ampak podtalno se vedno obstajajo. Tako ima pescica ljudi blazno bogastvo, vecina pa, ce so srecni, vztrajajo na nekem srednjem sloju. Ti bogati od nekod  denar morajo dobiti - prodajo tisto, kar imajo, za mastne denarce, ki grejo njim, ostali delajo za ficnike.

Manj razvite drzave od Gane imajo se to napako, da je velik procent ljudi, ki so zelo revni, nimajo sistemov, ki bi jih podpiral - niso socialne drzave- ni obveznega zdravstvenega zavarovanja, ni pokojnin (zato so otroci taksno bogastvo, so nalozba za prihodnost, ne samo drzave, nacije ampak posamezne druzine, saj bodo skrbeli za ostarele), ni socialnih transferjev pomoci, ni stipendij itd. Ni niti tako osnovnih stvari, kot je npr. zakon o informiranju (Gana, Juzna Afrika, po novem Nigerija, ce se ne motim se Senegal so edine drzave, kjer je zakonsko doloceno, da morajo politicne odlocitve biti javno dostopne informacije -- Sierra Leone npr. ze nekaj let caka na sprejetje tega zakona, vmes pa vsake nekaj kratov pretepejo kaksnega novinarja, pretepaci so iz policijskih vrst, delajo po nalogu vladajoce stranke, informacije ne pridejo v obtok, ljudje se ne morejo boriti-- ce nisi informiran, ne mores storiti veliko, saj se boris proti sencam). Tega je ogromno in vsaka drzava ima svoje posebnosti. Afrika je en konglomerat kultur, religij, navad, obicajev in zakoreninjenih tradicij, ki jih ne moremo posplosevat. Primer Nub je povecano priseljevanje Islamskih priseljencev, ki jih nacrtno naseljujejo na podrocje za to, da bi se  Nubska kultura pocasi izrodila. Nube, ki so izredno ponosni bojevniki, imajo vec tisocletno zgodovino in segajo v cas Egipcanskih faraonov - nekaj dinastij faraonov je bilo pravzaprav crnih in so prisli iz Nubskih gora v zgornjem delu Nila. Tega se ne omenja, ko se govori o Sudanu in Darfurju. Govori se o vodi, govori se o bitki za ozemlje, ne govori se o politicnih motivih, ki so zadaj.  Bo tehnologija pripomogla kaj k ohranitvi te kulture? Ne, direktno ne, ampak ce bi vec posameznikov, vec Evropejcev, vec belcev vedelo o zgodovini teh ljudi, gledalo Afriko resnicno skozi prizmo zibelke civilizacije ne pa kot usmiljenja vreden kontinent, ki potrebuje belca, da ga resi, bi se naredilo ze ogromno. Spremembe se rojevajo v glavah in obicajno v glavah posameznikov, tistih redkih, ki si upajo sanjati, kot si je upal Martin Luther King in si drznejo kljubovati in upirati, kot si je upal Nelson Mandela. Beli clovek mora spoznati, da Afrika vse kar potrebuje je sprejetje njenega ponosa, njene zilavosti in dovoliti Zenski, afriski mami, da doseze spostovanje, ki si ga zasluzi. Vecina fizicnega dela v Afriki je delo zensk, moski govorijo in diskutirajo o politiki, o resitvah, ki jih ni, o nasprotniku, ki se ga ne vidi. Med tem pa zivljenje tece in naprej ga vodi zenska.

Pomoc v obliki humanitarne pomoci je, z besedami mojega afriskega prijatelja: dead help. Tega sami nocejo, ker resi problem samo zacasno. Spremembe bodo potrebne v politiki, v sprejetjih zakonov, ki se nam zdijo samoumevni, v gradnji cest, zeleznic kjer se lokomotiva ne bo kvarila vsako uro, v gradnji sol, kjer bodo ucitelji placani dovolj, da se jim bo splacalo dejansko it v sluzbo delat. In v, vsaj omejitvi, ce ne izkoreninjenju podkupovanja. Tudi to je povezano s preniskimi placili za opravljeno delo, zato vsak zasluzi se nekaj zraven...in krog se zavrti znova.

Kaj lahko storimo mi? Malo, ampak lahko pricnemo pri zavedanju o dejanski situaciji v Afriki, ucimo otroke, o kontinentu, ki je bogat in ne samo reven in bolan, ter predvsem govorimo o Africanih kot o ljudeh s potencialom, ne pa o 'crnckih, ki se ne zganejo sami in o crnuharskih lenuhih' -- vse to slismo ves cas, tako v Sloveniji kot kje drugje. Se enkrat, spremembe se dogajajo najprej v glavah posameznikov. In ce mislite, da o Afriki ze dovolj veste ali pa da ne morete storiti nicesar, ker prihajate iz ene male drzavice, ali pa da itak je vse tako zelo zapleteno, da ena tetka iz Zgornje Kungote ne more spreminjati sveta ...think again. Danasnji svet je globalna vas, tisto kar doleti nekoga v Darfurju, lahko mene in tebe doleti cez nekaj let...v drugacni obliki, a vendar s podobnimi efekti. Homo sapiens je homo faber --bil in bo, ampak to njegovo nagnjenje k delu, k agensu hkrati pomeni tudi konstantno tekmovanje, kdo je boljsi in kdo bolj uspesen...s tem pa kdo si zasluzi vecji luksus in vec udobja. Nobena stvar nam ni podarjena, svet se vrti v sistemu dam-das, in danes jemljemo, jutri bomo morda ze morali dajati. Kot Afrika, ki to pocenja za stoletja...z vedno vecjo kolicino v Evropi, Ameriki in  Avstraliji izsolanih africanov pa dosega kapital, ki, ce ga bo znala pravilno naloziti, lahko v prihodnjih dveh generacij doseze ogromno...ko bi se ji le uspelo resiti pozresnih lovk teh istih, zavojevalskih, drzav.

Ronja, sprasujes kaj delam, da pomagam? ucim se. Berem, govorim, razumem. Ceprav sem belka in prihajam iz napredne Evrope, skusam skozi prizmo Afrike razumeti od kod prihajam in kdo sem. Pomagam v oblikah, ki so mi dovoljene in kjer lahko--kot posameznica posamezniku. Ne mores pomagati celemu kontinentu, lahko pa pricnes pri posamezniku. Sistem efekta, ki ga je lepo prikazal film Pay it Forward. Vanj verjamem. Morda sem pa samo optimistka...naj cas pokaze.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
9.7.2011 15:16:05   
shewolf
Super debata. Imate poanto, in eni in drugi. Masreja,  ti imaš prav družino tam, če prav razumem. Zanimivo. Zakaj pa ne bi malo povedala kako in kaj? Nekateri smo radovedni.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Kako sta se sporekla Križnar in Šeruga v ...
11.7.2011 18:47:24   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford
... po drugi strani imam občutek, da vsi postajamo državljani globalizacije in s tem si dovoljujemo vtikanje v katerikoli kotiček na svetu. hkrati pa se v tem izgubljamo.

Mhm, kar moraš tako živet, tudi če nočeš. Tudi, če se "upiraš" (kolikor je pač mogoče). Konec koncev nam ne preostane drugega.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 90
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?