|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koruzna , ajda moka, prosena kaša
30.5.2011 12:41:17   
sakuL
rabila bi pomoč in sicer imam zelo omejeno uživanje hrane.

se kdo spomne kaj jedi narejenih iz koruzne moke/zdrob, ajdove moke in prosena kaša.
edino meso je piščanc, vsa zelenjava prekuhana in omejena...

kar mi pade na misel so edino suhi ajdovi in koruzni žganci, pa potem polenta -suhauser posted image

imate mogoče kaj idej, res bi mi bile zelo vpomoč. Hvala.




_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
30.5.2011 12:52:39   
Katy78
Proseno kašo lahko uporabiš kot prilogo, namesto riža, se pravi z zelenjavo in/ali z mesom. Isto je z ajdovo kašo (sej to verjetno tudi lahko?). Mi imamo npr. radi da ajdovo kašo nekje do polovice skuhaš, potem pa jo daš v pekač, gor pa zelenjavo in piščanca in potem v pečico. V bistvu lahko isto narediš tudi s proseno kašo.

Polento si tudi lahko izboljšaš in jo kuhaš skupaj z zelenjavo oz. jo dodaš pri koncu. Pa jaz ne maram tiste čisto trde polente, ki jo lahko kar režeš, raje jo skuham da je bolj "tekoča" - ma, saj veš kaj mislim user posted image , ker drugače je meni tudi presuha. Drugače pa malo po netu pobrskaj, receptov je zagotovo ogromno.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
30.5.2011 12:59:13   
sakuL
ja ajdova kaša pride v poštev, samo zelenjava so edino bučke, kumare in korenjeuser posted image user posted image

prosena kaša, tega mislim,da spoloh še nisem jedla user posted image

bom experimentirala, to z ajdovo kašo si mi dala super idejo.

riž tudi lahko jem ....user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
30.5.2011 13:12:09   
Hope2
Fajn bi bilo,če napišeš kaj vse lahko ješ- mlečni izdelki, mleta rdeča paprika...kaka dieta je to oz zakaj ne smeš?

Proseno in jadovo kašo lahko rabiš tako kot riž, se pravi, kot da bi rižote kuhala- dodaš vs emogoče not kar lahko ješ. Skuhaš lahko tudi juho, narastke (tu je vprašaj sadja, oreškov, mleka....)

Katy je dala veliko idej. Tudi mi pečemo piščanca z ajdovo kašo. Samo jaz piščanca najprej v ponvi popečem, da dobi lepo skorjo, nato v tej ponvi do polovice skuham kašo, dodam kose piščanca, zalijem še z malo vode in dam pečt.

Iz polente elahko narediš lazanjo. Namesto testa, uporabiš polento. Skuhaš, daš na dno pekača, potem zelenjava po želji, pa polenta ali zelenjavna omaka... sir? daš v pečico spečt. Lahko pa dodaš še piščanca ali na trake narezene in že popečene, ali v omaki in mletega piščanca....

Isto lahko narediš z narezanimi bučkami, plast bučk, kaka druag zelenjava, piščanec...

Bučke lahko napolniš z ajdovo kašo, proseno kašo, rižem, dodaš zelenjavo.... in zapečeš. Napolniš jih lahko z mesom.

Polento skuhaš, jo z vilico poradeliš na pomaščenem peki papirju za kak centimeter debelo. Pustiš da otrdi, potem z modeli z apiškote izrežeš in daš v pečico spečt.

Iz koruzne moke, ajdove moke, lahko narediš mufin kruhke, dodaš oreške, semena, mal bučnega olja.


Iz ajdove moke lahko narediš maso za palačinke, le da je bolj gosta-dodaš ji lahko tudi koruzno ali belo, če jo lahko. Vsuješ v mali pekač, nato pa not vtakneš na trake narezane kose piščanca - že popečene, dodaš lahko na kocke narezano zelenjavo, ki jo lahko in daš v pečico



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.5.2011 13:13:47 >

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
30.5.2011 13:49:15   
sakuL
jem lahko:
*riž, riževa moka, riževi rezanci, koruzna moka, zdrob, kor. rezanci, ajdoma moka, ajdova kaša, ajdovi rezanci, perutnina,
KUHANO ZELENJAVO: *krompir, korenje, bučke, kumare, kitajsko zelje, zelje, koleraba, brokoli, cvetača, V MJAHNIH KOLIČINAH; KUHANO! česen, čebula, grah, fižol, leča

SADJE, samo KUHANO:borovnice, ananas, lubenica, melonauser posted image (nevem kako je to mišljeno kot kuhano??) (ne smem pa jabolka, bananne, marelice, jagode, breskve, )

nikakor ne smem imeti najedilniku: JAJC, MLEČNIH IZDELKOV, PŠENIČNE MOKE, SOJE.

še vedno mi diši ajdova kaša s tole malo zelenjave in veliko piščanca user posted image



_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
30.5.2011 13:55:09   
sakuL
aja tudi začimbe so omejene, dovoljena je sol in v mejah normale poper, kaj drugega pa ne.

zakaj ne smem tega jesti---ker imam alergijo na veliko stvari in imam prečiščevalno dieto, ker bodo delali na meni teste, ker so stvari na katere sem alergična na novo pojavljen alergen.




_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
31.5.2011 7:00:52   
Hope2
Kaj pa riževo mleko?

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
31.5.2011 9:52:46   
sakuL
to lahko pijem, nisem ga še nikol :)

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
31.5.2011 9:53:57   
sakuL
to lahko pijem, nisem ga še nikol :)

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koruzna , ajda moka, prosena kaša
31.5.2011 15:18:41   
Hope2
Potem si lahko v njemu skuhaš proseno kašo, ajdovo kašo, riž- ala mlečen riž. dodaš sadje za okus.
Narediš lahko narastek, npr skuhaš na riževem mleku proseno kašo ali riž (ne sladkaj, ker j emleko že sladko,), daš v pekač, not nasuješ borovnice oz sadje, ki g alahko in daš še malo v pečico. Malo improviziraj- take jedi potem lahko imaš za zajtrk in večerje

Pojdi v kak kalček (tu najdeš neverjetno ogromno stvari brez jajc, mlečnih izdelkov, glutena....) ali pa poglej na oddelku za diete za kakšnimi smetanami- imaš riževe in ovsene, pa si lahko testenine v kaki omaki narediš- samo tu moraš mal ekpserimetirat, ker so ene sladke.

Palačinke. Vzameš ajdovo kašo, riževo mleko, radensko ali vodo, sladkor in sol. Nardeiš palačinke- in borovničev nadev, ali pa drugo sadje ki ga lahko, mogoče popečen ananas- ta zna bit slastem. Samo ajdove palačinke so delikatne za delat, ker se rade trgajo, ampak vaja dela mojstra

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?