pelin
|
ZVIRNO SPOROČILO: pelin Po tem takem bi bilo tri četrt sveta prizadetega. Pa mislim da ni tako. So izjeme, kot so povsod. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Po tem takem bi bilo tri četrt sveta prizadetega. Pa mislim da ni tako. So izjeme, kot so povsod. To misliš zaradi kadilk ali kaj? Meni se ne zdi , da jih je tako veliko...vsaj v moji okolici ne... K sreči...V teh krajih kjer živim, sploh ne poznam nobene nosečke, ki bi kadila., pa jih je zadnja leta kar veliko...Pa tudi , ko se tako pogovarjamo ( ravno danes smo imeli podobno debato v službi), gledajo na kadilke v nosečnosti res z odporom in odklonilno...pa jim žal ne morem zameriti...tudi meni je namreč grozljivo videt žensko z nosečniškim trebuhom in s cigareto v ustih... Kaj misliš s temi izjemami? Da so otroci kadilk le izjemoma prizadeti? To ni niti pod razno tako...lahko rečem, da otrokom kadilk le izjemoma nič ne manjka oz. se rodijo bp. Velika večina se jih rodi prav zaradi mamičinega kajenja z različnimi negativnimi posledicami...Pa to ni izmišljotina...to je kruta realnost, ki ni zrasla na mojem zelniku...Le zakaj se potem v materinski knjižici posebej napiše če mati kadi...Misliš da zaradi lepšega? Ne...zaradi tega, ker so v porodnišnici prav zaradi takih mamic pogosti zapleti pri novorojenčku... si napisala, da niti po razno se otrokom kadilk ne rodijo otroci bp. Poznam ogromno družin, kjer so mame kadile, pa nobenemu nič ne manjka. Saj, če bi bilo tako kot ti praviš, bi bilo tri četrt sveta prizadetega. Prizadeti otroci se ravno tako lahko rodijo tudi tistim, ki živijo "najbolj" zdravo življenje kar se da. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: pelin Po tem takem bi bilo tri četrt sveta prizadetega. Pa mislim da ni tako. So izjeme, kot so povsod. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Po tem takem bi bilo tri četrt sveta prizadetega. Pa mislim da ni tako. So izjeme, kot so povsod. To misliš zaradi kadilk ali kaj? Meni se ne zdi , da jih je tako veliko...vsaj v moji okolici ne... K sreči...V teh krajih kjer živim, sploh ne poznam nobene nosečke, ki bi kadila., pa jih je zadnja leta kar veliko...Pa tudi , ko se tako pogovarjamo ( ravno danes smo imeli podobno debato v službi), gledajo na kadilke v nosečnosti res z odporom in odklonilno...pa jim žal ne morem zameriti...tudi meni je namreč grozljivo videt žensko z nosečniškim trebuhom in s cigareto v ustih... Kaj misliš s temi izjemami? Da so otroci kadilk le izjemoma prizadeti? To ni niti pod razno tako...lahko rečem, da otrokom kadilk le izjemoma nič ne manjka oz. se rodijo bp. Velika večina se jih rodi prav zaradi mamičinega kajenja z različnimi negativnimi posledicami...Pa to ni izmišljotina...to je kruta realnost, ki ni zrasla na mojem zelniku...Le zakaj se potem v materinski knjižici posebej napiše če mati kadi...Misliš da zaradi lepšega? Ne...zaradi tega, ker so v porodnišnici prav zaradi takih mamic pogosti zapleti pri novorojenčku... si napisala, da niti po razno se otrokom kadilk ne rodijo otroci bp. Poznam ogromno družin, kjer so mame kadile, pa nobenemu nič ne manjka. Saj, če bi bilo tako kot ti praviš, bi bilo tri četrt sveta prizadetega. Prizadeti otroci se ravno tako lahko rodijo tudi tistim, ki živijo "najbolj" zdravo življenje kar se da. Ne to si ravnokar napisala ti....Če bi dobro prebrala, bi videla kaj sem napisala...Tako kot se nekadilkam lahko rodijo prizadeti otroci, tako se kadilkam lahko rodijo zdravi...vendar je za večino težav pri otrocih kadilk krivo to , da so njihove mamice kadile v nosečnosti.... Tisto nakladanje o tem, da mamice, ki jedo tako in tako hrano z e-ji enako škodujejo,otrokom, kot mamice, ki v nosečnosti kadijo, je pa resnično žalostno...Kaj vse nekatere naredite da lažete same sebi...in to na račun zdravja svojega otroka...človek ne bi verjel,če ne bi prebral....Kako imate obraz se pogledati v ogledal z zavestjo da namerno škoduješ svojemu otroku...Namerno...to je bistveno....že tako ga večkrat kaj pihnemo po nesreči ali nehote...toda dan za dnem vleči čik čisto hladno celih devet mesecev in se ob tem zavedati, da škoduješ svojemu otročku...grozljivo... In ja....kljub cinizmu in posmehu pogumne anonimne... so lahko otroci prav zaradi nikotina tudi umsko prizadeti...Ne bi ti škodilo, če bi namesto časa, ko vlečeš cigaret in zastrupljaš svojega sončka, vsaj včasih kaj pametnega prebrala... Pa še to...če bi zbrale polovico svoje volje, časa in moči ki jo imate zato, da se norčujete in smejete vsem, ki se bolj sekiramo za vaše otrok kot ve, bi že zdavnaj prenehale s kajenjem... Drugače pa....podobne teme, kot so te, me vedno znova razočarajo in prizadenejo...Nikoli ne bom razumela, da obstajajo ženske, ki kljub materinskemu čutu namerno škodujejo svojemu otroku...Kakor že bo, vam iz srca želim, da se vam rodi zdravo dete...v bistvu ne toliko zaradi vas, kot zaradi njega...otroček pač ni ničesar kriv...
|