|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Na morje z babico in dedkom??
30.4.2011 23:02:17   
blaža
Naš ta starejši je šel smučat za en teden s taščo in tastom prvič pri 5ih letih, 5 ur vožnje daleč. Ni mi blo lih uau, malo me je stiskalo pri srcu, ampak to je moja zadeva, otrok je mel vso pravico it, se veselit,..je tudi včasih reku, da ne ve, če bi šel,.. pa sva ga še sama z možem spodbujala, da naj gre, da bojo lepe počitnice,.., ker sva bla tudi sama prepričana, da se bo res imel lepo. Prav škoda bi blo, da ne bi šel, sploh si pa ne bi dovolila, da ne gre zato, ker jaz ne morem popkovine prerezat,..Otrok ni naša last,..

Drugače pa v tvojem primeru ne bi želela, da gre s taščo in tastom na morje, zgolj zaradi tega, da ne bi bil odsoten, ob prihodu novega družinskega člana. To mi je pa zeloo pomembno, pa da bi prišel v porodnišnico ga pogledat in vse ostalo kar bi sledilo,..

Drugače te pa razumem, da ti je tesno pri srcu, poznam ta občutek,.. pri drugem otroku, se boš že navadla,..user posted image Pa hormončki te tudi najbrž malo dajejo zaradi nosečnosti user posted image

lahko ti pa še povem, da si lahko srečna, da ti ga sploh vzamejo, da si upajo z njim tako daleč, se pravi, da sta res fajn babi in dedi, ker nekaterim je lažje it sam, da se lahko na plaži sončijo brez skrbi,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 76
1.5.2011 21:29:18   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

torej: nekaj časa nazaj sta moja tašča in tast omenila, da bi bilo zelo fajn, če bi naš 4letni mulc šel letos z njima na morje, kajti midva z mojim letošnje poletje ne boma šla, saj konec junija pričakujemo dojenčka. moj je rekel, da ni problema, jaz pa sprva nism nič kaj konkretnega rekla. pošteno povedano, mi ta misel ni bila najbolj všeč. pa ne zato, ker se nebi zastopila z njima (ravno nasprotno-imamo zelo fajne odnose). nevem, nekak mi ni bila všeč misel, da bi tamalega dala nekomu za en teden in da bi bil tako daleč stran od mene. oba z atijem ga imama grozno rada, zato je v meni ostal blagi dvom. ampak ok, ostalo je pri tem, da načeloma gre z njima na dopust.

nato pa je mali čez nekaj časa začel trditi, da bi šel na morje, ampak samo z mamico in atijem, da nebi šel z babico in dedijem. in mi je kar malo odleglo. res je, da ga nihče od naju ni k temu napeljeval. se je pač tako odločil. to sem tudi omenila tašči in tastu in poudarila, da ga nihče od naju ne bo silil v nekaj, kar sam hoče. nato pa je bil prejšnji teden pri njima na obisku in občutek imam, da sta mu kar malo "možgane oprala" s tem morjem. spet je začel sanjati o tem, na veliko govoriti in podobno. kot da bi bil podkupljen na nek način. nevem, no... v meni je še vedno ostal dvom, ki se je s časoma večal. in nato mi tast in tašča povesta, da imata namen iti v črno goro s tamalim. ja halo!!! to sem pa nato kar šok doživela. naj povem, da midva z mojim nikoli še nisma šla na tako dolgo pot z njim. ves čas sem si predstavljala, da imata mogoče namen iti kam bližje, recimo v istro al kej podobnega. ne pa tako daleč. in ker mi trenutno hormoni delajo 200 na uro, sem si začela predstavljati vsega boga stvari, kaj se lahko z malijem zgodi. da se pripeti kakšna prometna nesreča, da hudo zboli, da se kje izgubi in podobno. tak mi je bilo hudo, da sem se mogla začeti cmerit kot dojenček :P poleg vsega bi pa bil datum odhoda ravno takrat, ko dobimo dojenčka. jaz si pa zelo želim, da bi bil mali od vsega začetka zraven, da se čimbolj navadi na novega člana, ker ga želim vključiti v to stvar v vseh pogledih.

te svoje dvome sem nato povedala tudi mojemu in hvala bogu je tudi moj začel dvomiti v to, ker je tudi on predpostavljal, da bo dopust kje bližje. zato sva se odločila, da malega na boma dala na dopust babici in dediju. moram reči, da mi je padla cela skala s srca. svojemu malemu res nočem vzeti veselja, dala bi mu vse, kar bi rad imel, ampak tole pa enostavno ni šlo.

kaj menite? sva z mojim odreagirala pretirano in bi ga lahko pustila na morje (konec koncev sva se pa začela meniti sedaj, da bi pa mogoče za konec tedna skočili recimo septembra kam blizu na morje za kakšna 2, 3 dni)? kdaj ste ve pustile svoje otroke na dopust s svojimi starši?

lep dan in hvala za vsako mnenje.

Na dopust s starimi starši ni šla še nikoli, ker mi precej hodimo okrog.....je pa prvič bila pri starih starših na počitnicah 5 dni pri letu in pol, ko sva bila midva oba službeno odsotna istočasno.....in večkrat gre k eni babici, ki stanuje 300 km vstran za teden ali dva....

Zate je pa boljše, da sina ne "pustiš" na dopust s starimi starši.....glede na to, da te poleg tega, da boš ti en teden brez njega, obremenjuje tudi razdalja, kam bodo šli, ker vi nikoli niste šli tako daleč (mimogrede, nesreča se lahko zgodi v domači vasi....bolnice in zdravstvene domove pa imajo tudi v Črni Gori, ker tudi tam imajo otroke)......

Vsaj po mojem bi se morala "obremenjevati" zgolj s tem, da bi otrok bil prisoten doma v času rojstva drugega otroka.....ne pa s tem, da bo šel pri 4 letih nekam sam...prej ali slej bo šel sam tudi nekam z vrtcem ali šolo in je vseeno boljše, da to prvo samostojno izkušnjo pridobi v domačem vzdušju in ne z nekim institucionalnim varstvom....

Tako da, boljše, da septembra greste vi nekam na morje, da bosta otroku nudila izkušnjo morja, ki si jo tako želi.....z dvomesečnim dojenčkom to vsaj več naj ne bi bil noben problem....

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 77
1.5.2011 23:31:19   
ZmajTolovaj
Jaz take situacije ne bi pustila, prvič zaradi dojenčka, drugič pa zato, ker je tast star 80 let in komaj normalno pripelje do LJ, kaj šele do Črne gore. Ima se pa za Schumacherja.
Drugač nimam problemov s tem, da gre otrok za teden ali dva na morje z babi. Sam da ne vozi dedi user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 78
2.5.2011 8:45:13   
skuštrana
V tej situaciji jaz ne bi pustila (novorojenček pa to, no way..). Pa če je to prva daljša odsotnost od staršev tudi ne bi pustila tako daleč.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 79
4.5.2011 11:15:51   
Micy
Hoj.

Nisem vsega brala, ker je preveč.

Bom samo povedala, da gre letos tudi najina 5 letnica prvič na morje z taščo in tastom  (zlata babi in dedi).  Idejo sta dala sama, ker se jima zdi, da je že dovolj velika, se zavedata vse odgovornosti in vem da bosta poskrbela zanjo 150 %.
Na morje z njima ji pustim, ker je tudi sama dovolj odgovorna in razgledana punčka, da ne bo panike če je sedem dni ne bo z nama.

Gre pa tudi iz tega razloga ker imam jaz sredi avgusta rok za rodit in tudi pri nas za dlje časa na dopust letos ne bomo šli.

Tamala gre pa v začetku julija, tako da bo takrat ko pride dojenček doma ob meni, atiju in novemu članu.

Aja tudi naš Dedi je razmišljal, da bi šel do Korčule, pa je upošteval moje in moževo mnenje (tudi babi se je strinjala z nama), da naj izbere kakšno bližjo varjanto.
No izbrali so KRK, kar je nama čisto super, če slučajno do česa pride.

Ampak če bi tako razmišljali, da se lahko kaj zgodi bi jo preprosto vedno imela doma in je nebi spustila nikamor, tako pa grejo že sedaj v maju z vrtcem na kmetijo in komaj čaka.

Lep dan

Micy

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
5.5.2011 9:15:39   
ronja

poleg vsega bi pa bil datum odhoda ravno takrat, ko dobimo dojenčka. jaz si pa zelo želim, da bi bil mali od vsega začetka zraven, da se čimbolj navadi na novega člana, ker ga želim vključiti v to stvar v vseh pogledih.

Jaz bi otroka obdržala doma izključno zaradi navedenega razloga, da se ne bi ob veliki spremembi, ki jo prinese dojenček, počutil odrinjeno, daleč stran od mami, ki ima doma novega dojenčka.

Podpis pod Ankico, tudi sama ne bi dajala otroka stran medtem, ko ravno dobimo novega člana - takrat mora bit otrok zraven, mora prit že prvi dan pogledat bratca/sestrico (zato, da je on taprvi med sorodniki, ki vidi novorojenčka, da lahko on drugim pove, ne obratno, to je otrokom važno) in po moje je tudi fajn, če pridejo vsi skup po mamico in novorojenčka. Drugič sem bila v p. v sobi s punco, ki je rodila 3. otroka in ker še niso zamenjali avta (so ga imeli že kupljenega, samo ga je moral it še iskat ali oče še ni prestavil sedežev ali nekaj takega), se je oči 2. dan menil s starejšima otrokoma, kateri bo prišel naslednji dan z njim po mamico in bratca. Ne morete si mislit, kako je bila punčka žalostna, čeprav se ji je res potrudil lepo razložit. Pa je to malenkost v primerjavi s tem, da te takrat sploh ni zraven. Jaz bi okoli roka imela svoje otroke lepo zraven. Kar se poroda tiče, bi šla v p. bolj na koncu in za tisti čas bi že našla koga, ki mu lahko zaupam provorojenca, saj tako malo pa tudi ni zaupanjavrednih ljudi...

Kar se tiče zaupanja starim staršem z vnukom na dolgi poti itd... kar te pač skrbi, ti mi težko povemo, ker so si stari starši različni in tudi mi imamo različne tolerance - ti veš, koliko jim lahko zaupaš in kje (recimo jaz tašči popolnoma zaupam pri njej doma, ne zaupam pa ji na vikendu, ker se njej nekateri kmetijski strupi ne zdijo nevarni; svoji mami popolnoma zaupam pri njej doma, nisem pa ziher, da ne bi nikoli peljala otroka brez sedeža, ali da bi lahko normalno vozila, če bi se ji malidve zadaj drli, tako da vozi ju ona ne, tasta pa po moje to ne bi ganilo, mu tu bolj zaupam, čeprav je spet problem s sedeži, tako da ju pripeljava lepo vedno midva, pa je vse ok), verjetno pa bi enega 4 letnika babi in dedi lahko shendlala. Kar se bolezni tiče, so po moje stari starši večinoma bolj panični kot mi, tako da tu jim navadno lahko kar zaupamo. Nesreč pa ne moreš predivdet, lahko edino veš, ali bosta otroka privezovala in vozila previdno ali ne - to pa ne vem, kaka sta onadva.
Pa tudi otroci so različni. Na morju sem videla tudi zelo male, ki so bili sami z babi in dedijem na morju in so prav uživali (je pa res, da so vsi ti tudi doma živeli skup s temi babicami in dedki), mojidve sta pa pri letu in pol že pozno popoldne začeli težit za mami, kadar sta bili na celodnevnem obisku, pa ne glede na to, pri kateri babi sta bili. Zdaj pa ni problem, čeprav prespat pa še nočeta drugje. Bo počasi vse:).

Razloga, da skupaj ne greste na morje - NI. Če ti kdo reče, da je tam za dojenčka prevroče, je odgovor enostaven - ne moreš verjeti, ampak nekateri dojenčki se tudi rodijo na morju. Pa s tako malim je najbolj vseeno kje si. Vse kar potrebuje je mamina bližina in senca. To pa boste ja našli? Volk sit, koza cela (ali drugače - prvorojonec bo užival v morju, mama bo pomirjena).

Podpis. Ronja je rojena julija in avgusta, takoj, ko je minilo 6 tednov, smo takoj po najinih pregledih (dobesedno, takoj po njih, so me pobrali v zd in piči miki) šibali na morje. Imeli smo se prav fajn in mali ni bilo nič narobe, da je na morju, celo boljše je spala tam. Vedela sem, kje poiskat zdravnika, če bi bilo kaj narobe, to je pa vse, kar rabiš.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 81
5.5.2011 9:17:22   
ronja
V tej situaciji jaz ne bi pustila (novorojenček pa to, no way..). Pa če je to prva daljša odsotnost od staršev tudi ne bi pustila tako daleč.

hehe, spet si napisala v dveh stavkih to, kar sem hotela povedat na celi strani! Kako vam to rata?user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 82
5.5.2011 10:44:58   
pety78
V tem primeru, kot ga navaja avtorica posta, tudi jaz ne bi dala svojega otroka na morje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 83
10.5.2011 12:41:27   
sanjačica
Sledi občutku.  

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 84
13.5.2011 12:14:52   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

poleg vsega bi pa bil datum odhoda ravno takrat, ko dobimo dojenčka. jaz si pa zelo želim, da bi bil mali od vsega začetka zraven, da se čimbolj navadi na novega člana, ker ga želim vključiti v to stvar v vseh pogledih.

Jaz bi otroka obdržala doma izključno zaradi navedenega razloga, da se ne bi ob veliki spremembi, ki jo prinese dojenček, počutil odrinjeno, daleč stran od mami, ki ima doma novega dojenčka.

Zaradi drugih stvari (nesreča, bolezen,...) pa ne vidim razloga, da ne bi bil s starimi starši, saj so menda odgovorni skrbniki, še posebej, če je želja obojestranska.

To je tudi moje mnenje.

Če pa drugače hodite na morje ti pa povem, da enomesečni dojenček odlično prenaša morje in se mi to ne zdi razlog, da bi letos ostali doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
16.5.2011 13:16:01   
muška
nisem prebrala celega posta - niti odgovorov/preveč vsega.

No, moje mnenje, teden dni ni tako hudo dolg in ne vidim razloga, zakaj dete ne bi šlo na morje s starimi starši, seveda pod pogojem da si to želi. In ker ravno navajaš nosečnost in porod, naš novorojenec je bil star teden dni, ko sta mož in moj prvrojenec šla za 10 dni na morje. Seveda sem ju pogrešala, ampak ona dva sta luštno uživala, midva za malim pa tudi. IN ko sta prišla nazaj, ni bilo nobene panike z  spoznavanjem dojenčka/bratca.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 86
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

dojencek
v3sn4

z dojenckom na letalo?

da (64%)

ne (36%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!