|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vaša mnjenja
14.3.2011 12:01:09   
čipka
syncMaster-jaz ti samo priporočam, da si nabaviš DVD dokumentarec z naslovom THE SECRET s slo podnapisi-in boš našla marikateri odgovor-verjemi mi. Mene je popolnoma šokiral in mi dal odgovore na moja marsikatera vprašanja, ki mi jih do zdaj ni nobeden še dal. Res toplo priporočam ne samo tebi, ampak vsem.
Jaz sem dobila DVD od mojega najboljšega prijatelja in ga 2 meseca tut odprla nisem. Šele, ko se mi je dvigoval prah na njem sem si rekla, no, pa da vidmo kaj je spet ena "bedarija" tole. Dobesedno sem ostala odprtih ust.
En dober citat je iz tega dokumentarca ven:
NOTHING NEW CAN COME INTO YOUR LIFE, UNLESS YOU OPEN YOURSELF UP TO BEING GRATEFUL FOR WHAT YOU HAVE...

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 51
14.3.2011 12:14:09   
syncMaster
Spontan, saj te nisem hotela napadat, zvenelo je najbrž res tako.
Vem, da sem sama kriva in rada bi bila dovolj močna, da presekam vse to. Zato imam dogovorjene termine s terapevtom, da še z njim predebatiram te stvari. Saj je lahko rečt, pejt, ampak realnost je vse prej kot lepa. Imam prostor, kamor se lahko umaknemo in vso podporo svojih staršev, ampak, še vedno kljuva v meni vprašanje, ali sem res naredila čisto vse.  Zato bi rada mnenje strokovnjaka za stvari, čeprav smo na svojem področju sami svoji strokovnjaki.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 52
14.3.2011 12:31:47   
Spontan
Sej v resnici nisem čutil kot napad. Omenil sem to, ker vem da si zdaj v tej fazi premlevanja in tukaj lahko ostaneš neskončno dolgo, predno se sploh odločiš, da se premakneš, kaj šele da se zares premakneš.
Ker zdaj je očitno na vrsti še terapevt. Nič novega ti ne bo povedal, kot že veš. Kot človek je tvoja dolžnost, da se ceniš, spoštuješ, ljubiš in da si v vezi, ki te dopolnjuje. Če je to to, ostani, če ni, lahko greš. Nikomur se ti ni treba opravičevat ali poslušati mnenja drugih, čeprav kao strokovnjakov. Nihče ne more biti večji strokovnjak za tvoje srce, kot si to lahko sama.

Ti pa tudi jaz priporočam knjigo THE SECRET. Za DVD pa še nisem slišal.

Vsi pripomočki, ki ti pomagajo spoznati samo sebe, so dobri.
In vsi, ki ti sugerirajo kaj je najbolje narediti, so škodljivi.

Vprašala si me eno osebno vprašanje, ki ti nisem odgovoril iz preprostega razloga, da ne izlivam svojega življenja na portalih. Tudi tebi to ni potrebno početi. Ne bo ti koristilo.
Vse kar s tem dosežeš je to, da se tvoj EGO počuti malo bolje, ker bereš kako se drugi, nepomembni faktorji zate, strinjajo s tabo. In s tem si samo podaljšaš ta čas trpljenja, ker moraš spet na točko, ko si sama s sabo in ko se vprašaš kaj si želiš. Ko se je potrebno odločit, si vedno sama s sabo. In boljše je biti skoz pri teh zadevah sam s sabo. Kakšen dober prijatelj pa je drugo. Če ga je sploh vredno obremenjevati zaradi teh malenkosti.

(odgovor članu syncMaster)
Neposredna povezava do sporočila: 53
14.3.2011 13:03:00   
syncMaster
Mi je všeč, ker so tvoji odgovori tehtni, napisani so dobri razlogi.
Hvala

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 54
14.3.2011 13:11:55   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: čipka

syncMaster-jaz ti samo priporočam, da si nabaviš DVD dokumentarec z naslovom THE SECRET s slo podnapisi-in boš našla marikateri odgovor-verjemi mi. Mene je popolnoma šokiral in mi dal odgovore na moja marsikatera vprašanja, ki mi jih do zdaj ni nobeden še dal. Res toplo priporočam ne samo tebi, ampak vsem.
Jaz sem dobila DVD od mojega najboljšega prijatelja in ga 2 meseca tut odprla nisem. Šele, ko se mi je dvigoval prah na njem sem si rekla, no, pa da vidmo kaj je spet ena "bedarija" tole. Dobesedno sem ostala odprtih ust.
En dober citat je iz tega dokumentarca ven:
NOTHING NEW CAN COME INTO YOUR LIFE, UNLESS YOU OPEN YOURSELF UP TO BEING GRATEFUL FOR WHAT YOU HAVE...

18.4. izide v slovenskem jeziku tudi knjiga.....sem ravno danes dobila od Emke poziv k naročilu.......verjetno gre za isto zadevo, ker je naslov Skrivnost.....

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
14.3.2011 14:00:28   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: syncMaster

Mi je všeč, ker so tvoji odgovori tehtni, napisani so dobri razlogi.
Hvala

Super, torej zdaj pa razčisti sama s sabo, lahko tudi ob pomoči terapevta, če ti je tako lažje, čeprav boljše je drevo, ker je vsaj tiho, in potem akcija. Probaj doseči to, da se bo vse vajino razčiščevanje zgodilo, ko otrok ne bo zraven in da vama bo vedno na prvem mestu to, da bo čim lažje za otroke. Vidva sta nepomembna.

Ker ko bo on videl, da bo to vse izgubil, te bo začel jemati resno in takrat se bo v njegovi glavi marsikaj spremenilo. Lahko mu takoj pošlješ SMS. 'Odločila sem se, da te zapuščam. Prosim vzemi si čas, da to čimprej speljeva, Hvala.' In boš videla kaj bo.

Neposredna povezava do sporočila: 56
14.3.2011 14:19:35   
end1

DVD dokumentarec z naslovom THE SECRET s slo podnapisi

kje se ga da dobit?

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
14.3.2011 14:43:06   
honey*
http://www.ringaraja.net/forum/m_4668009/mpage_1/key_/tm.htm#4668369
Še od takrat se vse to vleče?
Neverjetno!
Koliko še rabiš da ti res poči film?

< Sporočilo je popravil honey* -- 14.3.2011 14:45:55 >

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
14.3.2011 15:49:04   
syncMaster
Ne, honey*, ne od takrat, še od 10 let nazaj.
Moj velik problem je, ker popuščam. Popuščam tako pri otrocih in tudi pri njemu. Ker mi, odrasli, nismo pri "izsiljevanju" nič drugačni, kakor otroci. Čeprav bi morali biti, saj smo pri teh letih odrasli in bi morali razumno razmišljati. In na tem področju sem kukavica, ker se mi vsak zasmili.

Spontan, saj zagrozim, rečem, nato omenjam celo izplačilo svojega deleža in preživnino za otroke. On pa lepo mirno, hladno ogovori: lej, če si se tako odločila, da greš, pejt, ampak posledice boš nosila sama. Jaz ne bom nič plačeval. Potem pride do kreganja in začneva kričati en na drugega, kriči naj že enkrat izginem. Čez uro ali dve, se obnaša, kot da se ni nič zgodilo, me hoče objet, poljubit, povohati vonj parfuma.

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
14.3.2011 16:03:50   
Spontan
Nikoli ne boš šla.

Neposredna povezava do sporočila: 60
14.3.2011 18:10:53   
ronja
Moj velik problem je, ker popuščam. Popuščam tako pri otrocih in tudi pri njemu. Ker mi, odrasli, nismo pri "izsiljevanju" nič drugačni, kakor otroci. Čeprav bi morali biti, saj smo pri teh letih odrasli in bi morali razumno razmišljati. In na tem področju sem kukavica, ker se mi vsak zasmili.

Syncmaster, sicer nisem imela s fanti nikoli nobenih takih problemov, sem pa vseeno izkusila čustveno izsiljevanje - pač iz druge smeri, vseeno zoprno. Razumem, da je tvoj problem v bistvu to, da nikoli nisi prepričana, ali si res naredila vse, da bi bilo boljše. KOt da rabiš eno opravičilo, če bi ga hotela zapustit oz. odpisat iz svojega življenja. Z zelo podobnimi vprašanji sem se tudi sama ubadala in na koncu spoznala, da se čisto brez veze sekiram. Da nisem nikomur nič dolžna. Da mi ni treba milijonkrat poizkušat, če bi pa zdaj mogoče že šlo. Da lahko samo naredim tako, da je meni in mojim najljubšim fajn in to je to. Da za to ne rabim nobenih opravičil. Da je to, da smo mi srečni čisto dovoljšen in čisto legitimen razlog. Da ni treba, da se non stop prilagajam. Da ni neopravičljivo, tudi če bi pri tem komu naredila krivico. Da je včasih treba pač izbirat, koga boš osrečil, ker se vseh ne da, ker se želje izključujejo.
To me je naučila moja tastarejša hči, ko mi je nedvoumno pokazala in zelo zelo jasno povedala, kaj ji ni všeč. Takrat je meni naredil klik v glavi in vsi ostali niso bili več pomembni. Kako bo komu zoprno, kako bo kdo žalosten - ni bilo nič v primerjavi s tem, da je žalosten moj otrok (pa ne zato, ker ne bi dobil nove igračke, da ne bo kdo vsega vzel iz konteksta).
Malo me čudi, da tebi ta klik še ni naredil kljub temu, da ti dajejo otroci zelo jasne znake in da zelo lepo povejo, kaj jih moti in koliko jih to obremenjuje. Ne jemlji tega zlahka, ampak se poglobi v njihovo doživljanje - in ti bo gotovo počilo.

Od takrat naprej sem neprimerno bolj srečna in tudi veliko bolj mirna. Vem, da delam tako, kot je za nas najboljše in se nikomur več ne opravičujem zato. Nimam več slabe vesti. Uživam življenje in imam dobesedno ogrooomno energije več, pa celo bolj zdrava sem! Ne moreš verjeti, koliko enerije ti lahko pobere takole nesmiselno tuhtanje, kaj bi, če bi, pa kaj mogoče bo, če boš samo še malo potrpel tole in tole, itd... Včasih je enostavno treba naredit rez. pa skočit, pa magari v neznano. Ko si zanosila s prvim otrokom - nisi mela pojma, kaj te čaka, ne? Pa je bilo slabo? no, vidiš: neznano ni nujno slabo.user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 61
15.3.2011 9:27:14   
čipka
IZVIRNO SPOROČILO: end1

kje se ga da dobit?

Prijatelj pravi, da ga je potegnil iz interneta ven, potem pa še nevem-kje dodal podnapise. Lahko ti ga pa tudi prekopiram če želiš.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 62
15.3.2011 9:43:30   
zvezdan
syncmaster kaj se je pa zgodilo, da si prišla nazaj k njemu. Sem prebrala tvojo prejšnjo temo in sem videla da si odšla. če si imela enkrat pogum oditi ga imej še enkrat in predvsem VSTRAJAJ. Razumem kaj preživljaš. Tudi sama sem podobna...vse probam narediti za druge in nase pozabljm potem sem pa žalostna in jezna ker drugi tega ne cenijo. In v tem delu si sama kriva (tako kot sem se jaz) ker se postavljaš v vlogo žrtve. Predlagam ti da odideš...čim prej ker vidiš da ni nič bolje kljub temu da si ga že zapustila.

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
15.3.2011 9:54:32   
syncMaster
Ah, saj veš, kaj se zgodi. S prošnjami te spravi nazaj, sem pa še toliko bolj jezna nase, ker mu niti ni bilo treba veliko prosit.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 64
15.3.2011 10:00:57   
zvezdan
torej vidiš da ni nič hudega ko greš na svoje...poskusi ponovno...morda ti uspe.

Vso srečo ti želim!

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

Neposredna povezava do sporočila: 65
15.3.2011 10:06:52   
zvezdan
aja pa še to...terapevt ne bo ničesar naredil namesto tebe...odločitev po boljšem življenju in aktivnost v tej smeri je samo tvoja in samo ti si ta ki lahko naredi korak. Čeprav sem dobila bolj občutek da se želiš le pogovarjati in dobiti mnenje v stilu: res si revca in on je prasec! On je morda res prasec ampak samo ti si ta ki si odgovorna za svoja dejanja, za svoje življenje. In edino ti si kriva zato ker mu to dovoliš. Ne razumi tega kot napad...sem sama v podobni situaciji (edino pri meni ni otrok in me ne zmerjajo) in sem prebrala mnogo literature v tej smeri...na koncu odgovarjaš le sebi!

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 66
15.3.2011 11:12:13   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: end1

kje se ga da dobit?

Prijatelj pravi, da ga je potegnil iz interneta ven, potem pa še nevem-kje dodal podnapise. Lahko ti ga pa tudi prekopiram če želiš.

maš ZS

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
18.3.2011 14:43:15   
tehnofil
- imava svojo hišo, ki sva jo zgradila in dva čudovita otroka, ki sta ....

? - NIMAVA svojo hišo, imava ODNOS ki sva ga zgradila in dva čudovita otroka, ki sta ....

Pozabila sta graditi odnos, oz. lažje (nam tudi) je "graditi" otipljive stvari.

.... res moje zahteve tako nemogoče? Jezi pa me, da se potem na koncu on z mano ne pogovarja.

Edina pot k graditvi odnosa je pogovor (če se pogovarjati znamo). Umetnost pogovora je ne povedati kaj čutiš ampak slišati kaj čuti tisti ki ti govori. In obratno. Utihneš pa takrat ko te je strah izpostaviti svojo ranljivost, ko izgubiš "upanje" da boš slišan. Na koncu je vsa povedano v stavku: Vem, da veš, da vem.

Ker smo večinoma nevešči v izražanju in v slišanju čustev, ker smo vsi prinesli iz svojih matičnih družin v svoj zakon določene (disfunkcionalne) vzorce obanašnja, obstajajo takšne in drugačne oblike pomoči zakoncem v krizi. Ne se ustrašit. Vsi zakonci so v krizi. Samo eni na začetku, eni globoko, eni neopazno, drugi občutno. Sam mislim, da so še najmanj v krizi tisti zakonci ki zmorejo priznati, da so v krizi in nato delajo na odnosu.

Neposredna povezava do sporočila: 68
11.9.2012 11:52:37   
syncMaster
Drage moje dame, mislim, da sem bila tistega marčevskega dne ( lansko leto ) nazadnje na forumu, kjer sem jokala in stokala in nič naredila.
Naj povem, da sem v septembru lanskega leta pa vendarle obrnila nov list v življenju ( sicer še s pomočjo nekoga user posted image ) in da sem pometla s preteklostjo in živim sedanjost, ki je čudovita in se ne oziram nazaj, ker se nimam za kaj.
Smo imeli še lansko leto po vsem tem, v maju, juniju in juliju tudi hospitalizacijo na psihiatrični bolnici, ampak vsa stvar le ni obrodila sadov.
Tako, da, vesela, srečna, zadovoljna user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 69
11.9.2012 13:15:44   
mateyka
me veseli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 70
11.9.2012 13:30:03   
nyna84
Lepo user posted image In kako je mož to sprejel, če lahko vprašam?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?
gagaga

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?

da (88%)

ne (12%)

Število vseh glasov: 48

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!