lunka1
|
Kao "kislo pekoča juha" - file piščančjih prs, narezan na kočke (lahko tudi svinjina) - nasekljan por - dva korenčka, narezana na palčke - konzervica gob, narezane - konzervica bambusovih viršičkov, narezanih (dobro jih preplakni, najbolje da nekaj časa stojijo v vodi, ker drugače fuuuuul smrdijo - vsaj meni) - jušna osnova (zelenjavna ali goveja juha, lahko tudi kocka) - jajce ali dve, odvisno od okusa - sojina omaka, poper, kis, čili - riževa, še bolje tapiokina moka za zgostitev Torej jaz v juhi približno 10 minut kuham koščke mesa, nato dodam bambus, korenček in gobice ter popram (solim ne, ker je sojina omaka ful slana!). Pustim še malo, da se vse skupaj pokuha. Nato dodam moko, zmešano z vodo in dooobro premešam, da ni grudic. Ti dve moki, sploh tapiokina, naredita juho fajn gosto in "sluzasto". Pustiš par minut. Potem počasi vlivaš razžvrkljano jajce in mešaš zraven, spet kuhaš približno 10 minut. Medtem proti koncu dodaš sojo (približno 1dcl) in po okusu kis (pazi, da juha ne bo prekisla). Za tiste, ki imajo radi pekoče, dodaš še čili (jaz ga vedno "dokupim" v kitajski, mi dajo cel lonček za sabo ). Za najboljši efekt juhe je, da jo čimprej postrežeš in okrasiš z nasekljanim porom (oni sicer po kislopekoči juhi posujejo svež drobnjak). Jaz te juhe nikoli ne pogrevam, ker ni več toliko gosta in "sluzasta", tudi naredim jo nekje pol litra do litra... Bolj ko je gosta, boljša mi je.. Ja, dolgo je že ni bilo na jedilniku
|