|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kitajska hrana
17.1.2011 20:15:19   
onka
Pred kratkim sem bila v kitajski restavraciji in sem bila zelo navdušena. Jedla sem piščanca z gobami in bambusom. Za kakšen preizkušen recept kitajske hrane se priporočam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kitajska hrana
17.1.2011 20:20:35   
Sa.Ka
Mongolsko  goveje meso.Njamsi.user posted image

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kitajska hrana
17.1.2011 20:43:32   
tix
Men je kitajska zakon, sladko-kisla omaka user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kitajska hrana
17.1.2011 21:02:46   
lunka1
Jaz ti priporočam, da se držiš kar restavracije. Kuhati kitajsko hrano doma je težko, ker nimaš pravih začimb. To ti povem po desetletnem uživanju kitajske hrane in obisku Kitajske (države)... Se ne splača - tudi če že dobiš primerne sestavine, okus ni niti približno isti.


Če pa se vseeno odločiš, da poskusiš doma, potem so obvezne sestavine: soja, ostrigova omaka, ribja omaka, čili, arašidovo in sezamovo olje,...


Eden enostavnejših receptov pa je recimo tale:
V voku na arašidovem olju ubiješ jajce ali dve, razžvrkljaš in popečeš. Jaz nato vedno umaknem, popražim narezan por, sesekljan česen, čili, manjše koščke korenčka,  dodam kuhan riž, ga popečem, dodam jajca, grah, začinim (omake). Pazi s sojo, ker je ful slana... Nastane ene vrste pečen riž, ki ga lahko ješ samega ali kot prilogo. Prej lahko dodaš še koščke mesa, gobe itd,...


Vse omake pa zgosti z riževo ali tapiokono moko - čisto drugačen okus pride kot z navadno moko.


Če te zanima ti lahko napišem še recept kitajske juhe...

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
18.1.2011 9:10:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kitajska hrana
18.1.2011 9:30:04   
vesna_b
jaz pa se čisto ne strinjam... user posted image
ne, saj ne, drugega se nisem lotila, ravno zaradi začimb in vsega, naredim pa doma odlične pečene kitajske rezance s piščancem. ker mojega ne spraviš v kitajsko... pa rezance delam doma in vedno grejo...

pa še enostavno je za naredit - piščančja prsa narežem na male kose, korenček narežem na tanke trakce, razžvrkljam 3 jajca in odcedim kalčke.

potem na par kapljicah olja popečem piščanca, katerega čisto malo posolim, in ga zavijem v folijo - ostane topel pa še mehek postane, ker rezance je tudi tamala, stara 2,5 let.
takrat pristavim vodo - in ko zavre, dam notri kitajske riževe rezance, ampak meni so najboljši čisto tanki. ko zavrejo, jih ugasnem in malo z nožem narežem (kar kuhane, v vodi, zaradi tamale)

na isti maščobi kot meso na hitro popečem korenček, poberem ven in spečem še jajčka - jih ves čas mešam, da so manjši "kosi". dodam meso, korenje in rezance, ki jih odcedim seveda, premešam, dodam kalčke, in zalijem s sojino omako. jaz delam mešanico svetle in temne omake, ker ima temna premočan okus, in dodam malo vode. vse premešam in dam vok na mizo. kmalu je prazen... če boste delale občasno ali za probo, priporočam svetlo omako.

ostalega pa res ne grem doma kuhat, čeprav me mikajo spomladanski zavitki... user posted image

aja, pa dodajate lahko različno zelenjavo, ki jo na hitro popečete, da še malo hrusta

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kitajska hrana
19.1.2011 13:31:52   
zvezdica_1
lunka1

a lahko prsim napišeš' recept za juho??
ker tiste juhice v kitajski so mi res svetovne....

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kitajska hrana
20.1.2011 22:40:00   
lunka1
Kao "kislo pekoča juha" user posted image


- file piščančjih prs, narezan na kočke (lahko tudi svinjina)
- nasekljan por
- dva korenčka, narezana na palčke
- konzervica gob, narezane
- konzervica bambusovih viršičkov, narezanih (dobro jih preplakni, najbolje da nekaj časa stojijo v vodi, ker drugače fuuuuul smrdijo - vsaj meni)
- jušna osnova (zelenjavna ali goveja juha, lahko tudi kocka)
- jajce ali dve, odvisno od okusa
- sojina omaka, poper, kis, čili
- riževa, še bolje tapiokina moka za zgostitev


Torej jaz v juhi približno 10 minut kuham koščke mesa, nato dodam bambus, korenček in gobice ter popram (solim ne, ker je sojina omaka ful slana!).  Pustim še malo, da se vse skupaj pokuha. Nato dodam moko, zmešano z vodo in dooobro premešam, da ni grudic. Ti dve moki, sploh tapiokina, naredita juho fajn gosto in "sluzasto". Pustiš par minut. Potem počasi vlivaš razžvrkljano jajce in mešaš zraven, spet kuhaš približno 10 minut. Medtem proti koncu dodaš sojo (približno 1dcl) in po okusu kis (pazi, da juha ne bo prekisla). Za tiste, ki imajo radi pekoče, dodaš še čili (jaz ga vedno "dokupim" v kitajski, mi dajo cel lonček za sabo user posted image ). Za najboljši efekt juhe je, da jo čimprej postrežeš in okrasiš z nasekljanim porom (oni sicer po kislopekoči juhi posujejo svež drobnjak). Jaz te juhe nikoli ne pogrevam, ker ni več toliko gosta in "sluzasta", tudi naredim jo nekje pol litra do litra... Bolj ko je gosta, boljša mi je..

Ja, dolgo je že ni bilo na jedilniku user posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kitajska hrana
20.1.2011 22:47:32   
lunka1
vesna_b

jaz tudi pogosto naredim rezance, in večinoma kar z navadnimi špageti, tudi ful dobro pride (kitajske rezance pa dam v juho, sploh če imam steklene rezance...)

delam pa čisto klasične - jajce, česen, por, paprika, korenček, bučka, kitajsko zelje, predhodno skuhani špageti, ostrigina omaka in ribja omaka. sojino omaku uporabljam bolj pogosto, večinoma samo za juho, ali pa z njo polijem razžvrkljana jajčka, preden dodam ostale sestavine. jaz ti priporočam omenjeni omaki, okus je popolnoma drugačen, bolj "kitajski" user posted image

spomladanski zvitki so pa tudi fuuuul enostavni, edino priprava je smotana, ker moraš riževe palačinke pomakat v vodo in se fuuuuuuuul sprijemajo...

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kitajska hrana
20.1.2011 23:17:41   
Sacherca
Pri nas doma ima pa moj preko kitajsko hrano...Vedno naredi zelooo dobro....Spomladanskih zavitkov se nisva delala,sem jih pa ze nekajkrat kupila v Lecleru,imajo po 4 ali pa 6 skupaj pakiranih,v hladilniku so ponavadi.

user posted image


user posted image


user posted image

Pa Hofer je imel v ponedeljek njihovo ponudbo
http://www.hofer.si/si/html/offers/ponudba_od_ponedeljka_17_01_2011.htm


(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kitajska hrana
21.1.2011 7:24:34   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

jaz ti priporočam omenjeni omaki, okus je popolnoma drugačen, bolj "kitajski" user posted image

spomladanski zvitki so pa tudi fuuuul enostavni, edino priprava je smotana, ker moraš riževe palačinke pomakat v vodo in se fuuuuuuuul sprijemajo...


hvala, bom sptrobala.

ej, a mi lahko napišeš recept za spomladanske zavitke? prosim user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kitajska hrana
21.1.2011 7:36:20   
Sacherca
Pa se malo kitajske pomoci

http://www.youtube.com/user/LjubezenSkoziZelodec#p/u/22/qzl4SYTdz3g

http://www.youtube.com/user/LjubezenSkoziZelodec#p/u/21/16NPxx1Rn4w

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kitajska hrana
21.1.2011 12:04:00   
zvezdica_1
lunka1

hvala, morem še samo v akcijo stopit

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kitajska hrana
21.1.2011 20:55:15   
lunka1
no, potem pa poročaj user posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kitajska hrana
21.1.2011 21:07:04   
lunka1
za spomladanske zavitke je treba kupit tiste "riževe tortilije" user posted image , skozi katere se vidi... jaz jih namočim v globokem krožniku s toplo vodo, da se zmehčajo, ampak je treba biti res previden, da prej ne počijo, oz. da se ti potem, ko so namočene, se sprimejo.

nadevi so najrazličnejši... lahko jih narediš s popečenim mletim mesom, dodaš nariban korenček, kitajsko zelje, skuhane tanke riževe špagete, gobice, čebulo (kar se ti poželi...). vse skup začiniš s kitajskimi začimbami, malo omak, premešaš in napolniš zavitke - priporočam ti, da daš po dva lističa skupaj... potem jih v voku ocvreš (2-3 minute). lahko pa jih tudi skuhaš na sopari, potem izpadejo kot njihovi slastni dumplinig... škoda, ker teh ne delajo pri nas. pri nas dobiš samo klasične žličnike- z mletim mesom, jaz sem dol jedla s svega i svašta notri...

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kitajska hrana
21.1.2011 21:08:50   
lunka1
... sem pozabila. za "tavelike" zvitke je pomoje čist okej, če narediš navadne palačinke - samo z riževo moko, da pride bolj rahlo. potem pa tudi nadevaš in ocvreš. tega sicer še nisem poskusila, ampak pomojem, da ni kaj sfaliti..

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kitajska hrana
24.1.2011 8:05:56   
vesna_b
oooo, hvala - bom probala :)

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kitajska hrana
24.1.2011 21:38:22   
Pokora
lunka1 v Lj v Šiški imajo v kitajcu dim sume user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kitajska hrana
25.1.2011 19:17:39   
lunka1
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

lunka1 v Lj v Šiški imajo v kitajcu dim sume user posted image


eeeeeeeeeeeeej, sem se zadnjič mimo peljala, me je skor kap!!! bo treba definitivno it, vsaj za "take away"... ko sem bila na Kitajskem, bi lahko samo od tega živela user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kitajska hrana
25.1.2011 19:20:50   
lunka1
ej, zdele razmišljam, če sem sploh pravo restavracijo videla - isto, ki jo misliš ti.. (me je sram, ampak ne poznam lj. predelov...), peljala sem se po centru mim železniške postaje, nasproti je kao kitajski fast food in imajo tudi dim-sum. ampak verjetno to ni šiška, ane? user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kitajska hrana
25.1.2011 20:01:42   
Anonimen
Jaz sem pa prejšnji teden naredila rezance  kao po kitajsko in so mi ful dobro ratali ... v Hoferju sem kupila kikirikijevo olje, rezance in sojino omako. Potem sem pa doma na kikirikijevem olju v voku popekla 2 jajci in jih dala na sran. V voku sem nato na kitro prepražila mlado čebulo, korenje narezan na drobne palčke ter šampinjone ... začinila s sojino omako, dodala jajce in potem še kuhane rezance in vse skupaj zmešala .. ma skoraj tako kot v kitajski je bilo ... mnjaska user posted image

(odgovor članu lunka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kitajska hrana
26.1.2011 14:22:39   
Pokora
lunka1, a tm jih majo tut? jih morm jit sprobat če so ta pravi.
U bistvu je ta restavracija katero mislim, v Dravljah. To je, če se pelješ po Celovški proti mesti in en semafor pred obvoznico zaviješ desno, pa po ene 200m levo.
Bi pa jaz ful won ton juhco jedla. Sej jo majo povsod na jedilniku, sam tisti cmočki niso za nikamor...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kitajska hrana
26.1.2011 18:01:24   
Anonimen
Kaj je to dim sum?

(odgovor članu Pokora)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kitajska hrana
30.1.2011 21:54:05   
Pokora
taki cmočki. So različnih oblih in nadevov. Največkrat so soparjeni, lahko pa tudi popečeni. Pa zelooooo dobri user posted image
V strica googla vpiši dim sum in pritisni naj ti najde slike.




< Sporočilo je popravil Pokora -- 30.1.2011 21:55:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?