vesna_b -> RE: kitajska hrana (18.1.2011 9:30:04)
|
jaz pa se čisto ne strinjam... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne, saj ne, drugega se nisem lotila, ravno zaradi začimb in vsega, naredim pa doma odlične pečene kitajske rezance s piščancem. ker mojega ne spraviš v kitajsko... pa rezance delam doma in vedno grejo... pa še enostavno je za naredit - piščančja prsa narežem na male kose, korenček narežem na tanke trakce, razžvrkljam 3 jajca in odcedim kalčke. potem na par kapljicah olja popečem piščanca, katerega čisto malo posolim, in ga zavijem v folijo - ostane topel pa še mehek postane, ker rezance je tudi tamala, stara 2,5 let. takrat pristavim vodo - in ko zavre, dam notri kitajske riževe rezance, ampak meni so najboljši čisto tanki. ko zavrejo, jih ugasnem in malo z nožem narežem (kar kuhane, v vodi, zaradi tamale) na isti maščobi kot meso na hitro popečem korenček, poberem ven in spečem še jajčka - jih ves čas mešam, da so manjši "kosi". dodam meso, korenje in rezance, ki jih odcedim seveda, premešam, dodam kalčke, in zalijem s sojino omako. jaz delam mešanico svetle in temne omake, ker ima temna premočan okus, in dodam malo vode. vse premešam in dam vok na mizo. kmalu je prazen... če boste delale občasno ali za probo, priporočam svetlo omako. ostalega pa res ne grem doma kuhat, čeprav me mikajo spomladanski zavitki... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] aja, pa dodajate lahko različno zelenjavo, ki jo na hitro popečete, da še malo hrusta
|
|
|
|