|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča,tast, stare mame, stari ati, babice...
25.12.2010 15:59:02   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Tarči

Razumem

Ampak ni mi jasno zakaj?

Greva na daljši sprehod npr. dve ure pa pol ure s tastarimi govori kam sva šla in razlaga. Haloooo? skupaj sva halooo vikend je???

Ni mi jasno greva na kavico ura 10 ali 9 zvečer spet zvoni tastari,...halloooo????

A narobe gledam saj nevem???

Greva v trgovino, greva spat, gledava tv, se crkljava, jeva, pospravljava,... telefon spet kličejooooo haloooo????

Mislim saj nemore bit res no... Ampak je skos in skos.

Oni so povezani, se imajo radi in si na tak način izkazujejo ljubezen. NJih sigurno ne bi motilo, če bi ti imela tak odnos s svojimi. Najbolj verjetno pa se vi niste nikdar toliko pogovarjali, niti si na tak način izkazovali ljubezen. Zato si ga želiš imeti zase, ker teh odnosov ne razumeš. Jaz sem bolj kot tvoj dec. Mi smo imeli identične odnose v družini, vsi smo se klicali, se pogovarjali, si zaupali in nikdar si nismo bili odveč. Ko me je nekdo potem hotel lastiti se individualno, ni nikdar nikomur uspelo. Jaz to občutim kot v vdiranje v moje dobre odnose s komerkoli. Če mi lastni partner ne privošči, da sem ljubljena od vse sorte različnih ljudi, če ne prenese, da drugim domačim enako mnogo posvečam pozornost, če si me hoče lastit, bo vedno potegnil ta kratko. NIkdar ne bom privat lastnina in sama se bom odločala, koga bom nazaj ljubila in na kašen način - ljubezen se ne deli, ampak množi. Morda imaš zato res kdaj pol ure manj časa za partnerja, ampak saj si s partnerjem tako že cel dan. Z nikomer izmed posesvinih ljudi nisem mogla biti, oz. so se nazadnje oni sprijaznili s situacijo, da nisem divja žival, ki bi se jo dalo na silo odtrgat od nekega vira ljubezni in zapret v njim prilagojeno kletko svojega živalskega vrta. Različni smo, a veš. Enim ustreza da se zaprejo med 4 stene in pripadajo samo partnerju, drugim je ok, če so ljubljeni malo širše - menim,d a tako dobiš boljše ljudi in na splošno boljši svet - če bi se več ljudi sprejemalo in ljubilo, namesto oviralo da te nekdo ljubi - sploh kadar gre za bližnje sorodnike.  

(odgovor članu Tarči)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.12.2010 16:13:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Tiste, ki se vam ne zdi nič narobe z obnašanjem njenega fanta in njegovih staršev...A ste se res poskušale postavit v Tarčino kožo? A ste si res poskušale predstavljat, kaj bi pomenilo, da bi vašega moža klicali njegovi starši 10x na dan? Vsak dan!

MOja tašča tudi kar naprej kliče tako mojega kot mene. Pa vmes jo še jaz kdaj pokličem, pa moj tudi. Danes je klicala ene 3x mene, ene 2x mojega, jaz sem jo klicala 1x pa ta mali 1x, pa nisem zihr, da je ni moj klical še 1x vmes, skor zihr sem,d a jo je. Danes smo se samo 2x slišali. Pa moj me ravno tako kar naprej kliče, ap jaz tudi njega. Meni je to normalno. zrasla sem gor tako. To je izkazovanje ljubezni. To je vpletenost v življenje. Če nisi z nekom prepleten, ga ne moreš imeti ravno ne vem kako rad. Ti je tujec. Saj ne dvigneš telefona, če se glih kregaš al pa seksaš, če malo karikiram. Al pa tudi. Dvigneš pa rečeš, da ne moreš, ali pa kar po pravici poveš kaj počneš. Saj ti dajo potem mir. Razumejo. Različni smo, saj pravim. Eni te reči razumemo drugače. Ne kot nekaj kar nas moti, ali kar se vsiljuje, radi imamo te vrste pozornosti in klepetanje z ljudmi.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.12.2010 10:54:42   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Tiste, ki se vam ne zdi nič narobe z obnašanjem njenega fanta in njegovih staršev...A ste se res poskušale postavit v Tarčino kožo? A ste si res poskušale predstavljat, kaj bi pomenilo, da bi vašega moža klicali njegovi starši 10x na dan? Vsak dan!

MOja tašča tudi kar naprej kliče tako mojega kot mene. Pa vmes jo še jaz kdaj pokličem, pa moj tudi. Danes je klicala ene 3x mene, ene 2x mojega, jaz sem jo klicala 1x pa ta mali 1x, pa nisem zihr, da je ni moj klical še 1x vmes, skor zihr sem,d a jo je. Danes smo se samo 2x slišali. Pa moj me ravno tako kar naprej kliče, ap jaz tudi njega. Meni je to normalno. zrasla sem gor tako. To je izkazovanje ljubezni. To je vpletenost v življenje. Če nisi z nekom prepleten, ga ne moreš imeti ravno ne vem kako rad. Ti je tujec. Saj ne dvigneš telefona, če se glih kregaš al pa seksaš, če malo karikiram. Al pa tudi. Dvigneš pa rečeš, da ne moreš, ali pa kar po pravici poveš kaj počneš. Saj ti dajo potem mir. Razumejo. Različni smo, saj pravim. Eni te reči razumemo drugače. Ne kot nekaj kar nas moti, ali kar se vsiljuje, radi imamo te vrste pozornosti in klepetanje z ljudmi.

Hm...mogoče je pa res neki na tem...user posted image
Kar se pa tiče odebeljenega dela...Najbrž sklepaš po sebi. Po moje še zdaleč niso vsi starši takšni...(sam poglej ronjino taščo...user posted image ) Če razumejo, je fajn...če pa ne...
Ok, da te vprašam še nekej...Kdaj pa je pri tebi meja kar se tega klicanja tiče? In kaj bi naredila, če bi partner šel čez te meje (ali pa če bi šel fejst čez te meje)? Bi bila še vedno tako zelo prepričana, da je samo v tebi problem?

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.12.2010 13:09:44   
pelin
joooj, meni bi tudi pokrov dvignilo...verjamem, da oni najbrž ne mislijo nič slabega, samo kje pa je njihov čut za eno mejo? Pa da jim ne pade na pamet, da so nekomu že res mal prišli čez? Po moje bi se morala najprej pogovoriti s partnerjem in mu lepo razložiti, da te tako pogosto klicarjenje in vtikanje nosu v vajino življenje pač zelo moti. Če to njega ne moti, bo verjetno tebi na ljubo zadeve nadaljeval, vendar bolj za tvojim hrbtom...to pa po moje tudi ni ravno vredu...
Glede tega, da si tako izkazujemo, da se imamo radi pa tole...tudi jaz sem zelo navezana na svojo mamo in ona name, posebej odkar je umrl oče....ni ga dopusta, da se ne bi enkrat na dan slišali, drugače pa smo tako v isti hiši...Vendar me nikoli ne kliče ona, temveč jo ponavadi jaz...izberem trenutek, ko ne motim ostalih oz. se ji ponavadi oglasimo zvečer pred spanjem kar vsi preko zvočnika...Ne kličem je pa petkrat na dan ali  za vsako figo...imamo svoje življenje in ona svoje...Tudi tašča ni kakšen telefon frik in se nam oglasi ponavadi enkrat na teden, toliko, da sliši škrate...Pa se imamo vseeno radi...vseeno nismo odtujeni, vseeno mislimo drug na drugega...vendar vse tako, da pustimo drug drugemu dihati...Oh, šele sedaj vidim, kakšno srečo imam...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.12.2010 18:17:51   
Gina

Hm...mogoče je pa res neki na tem...user posted image
Kar se pa tiče odebeljenega dela...Najbrž sklepaš po sebi. Po moje še zdaleč niso vsi starši takšni...(sam poglej ronjino taščo...user posted image ) Če razumejo, je fajn...če pa ne...
Ok, da te vprašam še nekej...Kdaj pa je pri tebi meja kar se tega klicanja tiče? In kaj bi naredila, če bi partner šel čez te meje (ali pa če bi šel fejst čez te meje)? Bi bila še vedno tako zelo prepričana, da je samo v tebi problem?

Meni se zdi ronjina tašča ista ko moja, samo da ronjo to moti, mene pa ne. In ne vem, če bi lahko kdo pri meni kdaj šel čez meje, čeprav bi me ne vem kolikokrat klical. Moj ima tudi navado klicat ****-krat na dan, tako mene, kot številne druge ljudi. Pač fajn mu je komunicirat po telefonu, če že ne moreš v živo se zmenit, se vsaj tako ane. Je pa res, da nekateri ljudje to jemljejo kot kontroliranje, mislim to, da me je moj res velikokrat klical. Sploh niso mogli razumet prva leta, da meni to paše. V bistvu vedno dojemam vse skup tako,d a želi delit z mano kaj, karkoli pač tisti hip razmišlja, doživlja - tudi jaz njega veliko kličem ob istih priložnostih. In enako dojemam, če me kliče kdorkoli od tistih, ki jih imam rada, tudi tašča. Kontrolirat me ne more na tak način. Pa četudi bi me, mi dol visi. če mu je, ji je, na ta način lajf lepši, toliko bolje. Meni je vseeno, če mu, ji, povem vse, kar pač želim povedat. Itak pa menda povem vsem vse. Zato mi ni nič slabše v lajfu, kvečjemu je moje življenje zato bogatejše za kakšnega človeka. Jaz mislim, da rata problem, če ljudi ne sprejmeš dovolj. Če jih imaš za bežne znance, ali neobhodno nujo. V tem primeru ti je dovolj, če jih slišiš 1x na 14 dni za 2 minuti. Zakaj pa bi si svoje najdražje domače naredil za nujno zlo ali neobhodno nujo mi pa ni jasno? A kar odpovedat se jim bi moral, ko imaš svojo familijo, a kar moral bi odcepit in ne bi smela biti življenja več prepletena? Ne, to ni zame. IN srčno upam, da si moji otroci ne bodo našli partnerja, kateri me bodo jemali za nujno zlo, ki naj pokliče 1x na 14 dni za 2 minuti.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
28.12.2010 0:56:18   
čipka
Vidim, da je v parih mesecih kar nekaj tem o "obiskih".  Je čist res takšen problem  to? 

Res ne razumem. Povej tašči/sestri/bratu/mami naj ne prihaja/kliče več toliko pogosto, pa mirna bosna. Mislim...

Če smo že na tem, pri nas obiskov žal nimamo s strani tast/tašče (oba žal pokojna)   :(     moja mami se naslika na 2 meseca 1 x za eno urco(je predaleč) , z očetom pa nimam stikov. Edini obiski so prijatelji, njegova sis, nečaki, sestrične. In ja...vedno sem vesela kadar kdo pride. Kolikokrat? ob petkih sestra , ob sobotah prijatelji, ob nedeljah(ne vsako) ostali.

Z mami sva na vezi vsak 3 dan za ene 3 minute. In to je to.

Sem se glih zdaj spomnila. Moji pokojni babici in ostalim v familiji v Bosni ni bilo nikoli dolgčas kar se obiskov tiče. To so prihajali, odhajali, nobenih zamer nikoli, iz srca veseli obiska-vsakega!!!  Spali smo kot sardele, ko nas je bilo tolk v eni bajti.

Ali s(m)o  slovenci res en tak zadrt narod? Vsak v svojem bajbuku-pustite me pri miru, boli me đoli za soseda, zakaj ima muziko ob 21h,vhodna vrata pušča odprta, meni dela prepih?? ...in pogodbe zgodbe...   

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.12.2010 10:49:25   
skrvavca
Prvič: "problem s tem " ima tvoj fant in ne starši. Če se njemu ne bi dalo pogovarjati, bi tudi starši nehali. In starši tudi kličejo saj jim sin odgovori.
Drugič: Včasih imamo dvojna merila.  Ko nas prijatelji kličejo 100x na dan za bz, ker frendica ne ve katero barvo čevljev kupit je ok, ko kliče tašča ni ok. Tu igra vlogo malo tudi ljubosumje. Češ, sedaj je moj, kaj ga kličeš. Si morda pomislila, da te imajo radi in bi radi VSE vedeli kaj počneta? Jaz osebno za tistega, ki mi je mar, hočem vse vedeti, za tiste , ki mi ni, se pa niti ne spomnim vprašati "kako si".
Tretjič:Povej to svojemu. Počakaj na odgovor kaj ti bo rekel? Elegantno se lahko temu izogneta tako, da...ko pokličejo, jih tvoj odslovi z besedami: "Oprosti mami/oči ne morem, bova povedala vse kaj se nama je dogajalo/pripetilo/ ko prideva/pridem na kavo/kosilo....

Četrtič: To klicarjenje je res tumač in ga mora prekiniti tvoj. Recimu mu: Dragi, očitno sem ti odveč, ker če bi bil pri stvari ko sva skupaj, ne bi imel časa odgovarjati. Lepo da si pozoren in v krasnih odnosih, vendar je pa to tumač. Kaj on poreče na to? Ali znoriš? Sploh kaj rečeš? Morda pa niti on niti njegovi starši ne vejo, da sploh je problem.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
29.12.2010 21:09:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skrvavca)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
30.12.2010 8:50:34   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

brala samo prvi post AMPAK mene pa bi motilo to da partner nebi dovolil da se pogovarjam z svojim starši, babico dedki, oprosti jst res en razumem kaj bi bilo narobe.
mene samo moja mai vsak dan tri mesece skupaj kliče ob 20,30 (ker ej na zdravljenju in imajo pač tedaj dovoljenej) in sem resnično vesela ker se nisem neikli v 24letih toliko pogovarjala z njo kot se zadnji čas.

ne vem no ne zamerit sam men je tvoja reakcija mal čudn, pa hudiča naj se pogovarja.

aja kako dolgo pa trajajo ti pogovori?pa sej mobi gre tudi na mute ;)

podpis.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
30.12.2010 9:56:02   
okaidi
Mene bi pa definitivno motilo to, kar se dogaja Tarči. V bistvu me moti, ker bi tako funkcionirala moja mati, če ji ne bi postavljala meja. Temu jaz rečem vsiljivost in posesivnost. Pa saj imata mlada svoje življenje, ni treba, da nekdo stalno visi na njima.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.1.2011 10:36:30   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Tarči

Zanima me kako imate oz. gledate na to?

Imava kar veliko obiskov. Skoraj vsak teden za vikend hodijo k nama njegovi starši- skratka tast in tašča. Moji pridejo na mesec 2x. Njegovi ga kličejo vsak dan in tudi babica in dedek vsak dan. Če ne ravno vsak dan pa vsak ta drugi dan. Ko je vikend vsak vikend pridejo če pa ne pridejo ali ne greva mida k njim pa pokličejo npr. v soboto ali nedeljo tudi do 3x ali več v dnevu. Skratka če nismo skupaj vedno kličejo. Moje jaz ali oni mene pokličejo 3x v tednu ali več ampak res bolj zato če je kaj takega ali nujnega.

Nimam namena jih odrivati stran ali kar koli ampak včasih je malce moteče. Kamor koli greva za vikend ne glede koliko je ura tudi ob 23 uri ali 22 uri zvečer kličejo. Malo je moteče ko kam greva pa mu na vsako uro zazvoni telefon in kličeta tast in tašča.Skratka kar naprej ga kličejo. Na domač telefon skoraj da ne kličejo, njega na gsm. In kar koli hočejo ali naju rabijo ga pokličejo med službo ne ko sva skupaj.

Nevem kaj naj si mislim ampak samo zanima me kaj si naj mislim in kako naj preprečim da ga nebodo kar naprej klicali. Kaj naj naredim kako naj to izvedem?

On pravi da ni nič narobe ampak zame je moteče kar naprej nekaj so meje.

O đizs krajst, ne mi o preštevilnih klicih in obiskih...niti pisat se mi ne da. (ker sem se pred letom o tem problemu že krepko razpisala)....Predvidevam da še nimata otrok, tako da si vseeno malo na boljšem kot jaz

Pri nama so bili problem večerni obiski njegovih (najinihuser posted image ) kolegov - enkrat sem se v pižami pojavila pred njimi: "O, a ti si pa že v pižami?"
"Ja"sem rekla, "saj ste že tako domači, da bi lahko v samih gatah po stanovanju hodila, ane?!" Sej so dojeli...user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Tarči)
Neposredna povezava do sporočila: 36
10.1.2011 10:40:37   
*miska.mcc*
ajaaaaaa, sj res, TT! user posted image
pa? si zrihtala? se je kj umirilo?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.1.2011 11:57:30   
ronja
Meni se zdi ronjina tašča ista ko moja, samo da ronjo to moti, mene pa ne.

To je zelo možno. Tudi moji svakinji čisto paše, da je tašča veliko pri njih, da ji pomaga čuvat otroke in rihtat gospodinjstvo, sploh na začetku je rekla, da bi gagnila brez nje. Meni pa to ne paše, rada imam svobodo, da lahko grem kamorkoli čem, kadar mi paše, da sem lahko tudi sama z otroki, da lahko počnemo kaj svojega, na svoj način, vzgoja je itak različna, itd... In verjamem, da je težko razumet, da smo tako zelo različni in to, kar enemu paše, je drugemu muka. Meni je pakiranje in vožnje otrok z avtom nekaj zoprnega, njim se zdi to mala malica, ker so tako navajeni živet in tudi otroci so navajeni tega. Meni je lažje ju namontirat v prikolico, pa jo priklopit na bicikel pa se odpeljat - tega nihče ne razumeuser posted image .

Meni se recimo včasih ne da razlagat, kam grem in zakaj in kaj bomo počeli, čeprav na splošno nimam problemov povedat, niti nimam občutka, da me kdo kontrolira na ta način, če me kaj vpraša. Samo včasih se ti enostavno ne da pogovarjat. Včasih se ti enostavno ne da it na obisk. Včasih bi rajši šel na izlet. Včasih bi se rajši valjal po tleh in bral knjigice otrokom. Včasih bi rajši kaj ustvarjal z njimi (ali sam). Pri meni je ta včasih velikokrat;). Svakinja te potrebe recimo sploh nima (vsaj tako pravi), jaz bi pa umrla brez.

Moji najdražji domači so lubi, ki sem si ga sama izbrala in tamalidve, ki sva ju naredila. Ostali niso v najožjem krogu, čeprav jih imam zelo rada. In fajn mi je z bratom, da se lahko včasih vsak dan slišiva, drugič pa po 2-3 tedne ne, ker sva pač z drugim okupirana, pa ni zato nihče užaljen in nihče ne teži. S sestro je podobno, samo še precej bolj drastično, ker pač ne živi tu.

Obstajajo tudi drugi načini, kako imet rad človeka, ni samo en pravi. Imam prijatelja, s katerim se zelo redko slišiva. Ampak ko zagusti, pa najprej mene pokliče in verjetno bi tudi jaz njega, če bi mi zagustilo tako, da ne bi mogla lubiju povedat (recimo če bi se njemu kaj zgodilo). To je tisti občutek varnosti: da je drugi tam, če ga rabiš, tudi če ne visiš non stop skup. Odrasli ljudje mislim, da lahko tudi tako funkcioniramo (ne moreš pa tega izvajat z malim otrokom, itak).

Je čist res takšen problem to?
Res ne razumem. Povej tašči/sestri/bratu/mami naj ne prihaja/kliče več toliko pogosto, pa mirna bosna. Mislim...

Lahko je res čist takšen problem, ja. Ni nujno, lahko pa je. Lahko poveš, da ti ne paše, pa človek VSEENO pride. Lahko rečeš 10x, da danes pa res ne bi, pa vseeno pride. Pa lahko bolan otrok spi, pa ga zbudi, ker jo pač tako zelo pogreša... Dejansko se zgodi/dogaja oz je dogajalo.user posted image Zdaj se ne več, ampak zato, ker sva/sem spremenila delovanje, ne samo besede. In ja, žal je za to bila potrebna tudi večja distanca. Ampak sčasoma se vse zrihta in ti ni več treba bit tako distanciran, ljudje se navadimo en na drugega, kaj kdo rabi, sprejmemo, kar je nespremenljivo, pa jeuser posted image .

NI treba, da te boli za vse, vendar če imaš vsak dan babico na obisku, potem ti zmanjka časa za prijatelje - to se je meni dogajalo in mi je šlo res na živce - ker prijatelji so tisti, na katere se lahko zanesem, ko mi zagusti... zato jih nisem hotela izgubit. Poleg tega mi je bilo dostikrat se pač bolj zabavno pogovarjat z njimi, j* ga. JIh imam rada, pa rada imam, da kam gremo. Mislim, da ima vsak pravico imet svoje želje: kot je Gini fajn vrtnarit, je meni fajn šivat; kot je njej fajn se pogovarjat s taščo vsak dan, je meni se fajn pogovarjat s sosedo, prijateljico...

Verjetno je res veliko v tem, kako si navajen, ni pa vse: naša družina je navajena, da se ne kličemo vsak dan, dostikrat se tudi cel teden s kom ne slišimo, pa še vedno lahko računam nanje in oni name. Lubi je bil navajen, da ga mami vsak dan kliče, tudi večkrat na dan, vendar mu je šlo to na živce, čeprav meni ni (meni je bilo smešno, dokler je njega klicala, me ni nič motilo, motilo me je, ko je začela prihajat non stop sem in nisem imela časa za svoje ljudi). tako da očitno ni samo to, kako si navajen, ker odkar pomnim, se dostikrat ni javil na telefon, čeprav ni imel nič pametnega za počet, da se ne bi mogel. Pač se mu takrat ni dalo pogovarjat, kako je. Meni se je začelo rolat, ko me je mami v nosečnosti vsak dan klicala (jo je skrbelo, ker sem bila res bolna).

Različni smo, očitno - dvomim, da imava midva manj rada svoje starše kot recimo Gina, zato ker se nama pač ne da vsak dan parkrat na dan klepetat z njimi. Dvomim, da ima mene moj oče manj rad, ker me res redko pokliče (in obratno). NI tak tip, je pa prvi od primarne družine, na katerega lahko računam, če zagusti. Slišiva se pa res redko, samo kadar se imava res kaj za zmenit. Ljubezen se kaže na tooooliko načinov... Prepletenost in svoboda sta dve zelo fajn stvari, vendar ena drugo omejujeta - vsak ima svoje ravnotežje in svoja merila, koliko želi bit s kom prepleten. Če sta si dva zelo podobna, potem se ne omejujeta, čeprav sta prepletena - ker itak rasteta v isto smer. kadar pa dva ne rasteta v isto smer, začne gotovo nekje šponat...

PS: TT, s kolegi/prijatelji,... pa jaz nisem imela teh problemov: če mi ne paše, rečem, omenim, da mi ne paše, pa je. Noben še ni zameril in niihče ni prišel, če sem rekla, da se mi pa danes ne da. Štekajo, saj majo večinoma tudi male froce;).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.1.2011 12:38:57   
missy26
mene bi tudi motilo to klicarjenje in vpadanje obiskov. Pa tiste ki pravite da vas to ne moti oz. vas nebi motilo imam vprašanje za vas...delavnik od 8h-16h, zelo velikorat podaljšano do 17h, (oba imava tak delavnik) potem po tamalega v vrtec, domov in nekaj skuhat, da pojemo in pospravimo je ura 18:30, tamali gre pa spat ob 8h. Pa kje ve najdete čas za obiske, a niste rajši tisto uro in pol skupaj v miru s svojo familijo, se ukvarjate z otrokom, ki ga niste videle cel dan?
Frej sva edino vikend in takrat malo nadoknadimo - sploh spomladi in poleti skoraj vedno kam gremo na izlet in uživamo skupaj. Ma mi ni panika imet obiske, je prav luštno ko kdo pride na obisk, sploh če pride nekdo ki ti je blizu in ga imaš rad, se z njim družiš, pogovarjaš. Recimo jaz sem vesela če prideta moja starša, pa sestra in brat s punco, pa recimo najini skupni prijatelji z otroci, nisem pa vesela če pridejo od mojega starši in sestra in da me ne boste takoj napadle zakaj taka razlika vam bom takoj povedala...ne maram jih zato, ker zmeraj ko pridejo na obisk se delajo norca iz mene in moje familije, vzgoje, tašča vseskozi nekaj špika in žali, tako da je atmosfera takrat zmeraj naelektrena in nič kaj prijetna-takih obiskov ne potrebujem, so pa nujno zlo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.1.2011 17:19:09   
aktivni
Živjo!
Imava skoraj identično situacijo!
slišijo se cca 3x dan, so pa 10minod naju stran, in so min 3x pri najini hiši. Imava namreč psa, ki ne zna sam prdnit, in bog ne daj, da bi bil 3ure sam. Oni v penziji ga pridejo zjutraj iskat, pol prpelat nazaj, popoldne jetrca za kokršpanjela. In valda vsakič bingljat n vhodu, pa spraševa, če sva z dojenčkom ok, pa danes-je-pa-mali-dobre--volje upajo, da jih povabim gor. 3x dan!?!??! WTF!??!?! js pa ignoriram. se delam, da spiva. se dojiva. nič. ej, ne da se mi  jih gledat non stop. tako da imam trenutno 2x teden napovedane obiske, nenapovedane ponavadi preprečim. Vnuka bi pa od navdušenje najraje požrli! Pa nočjo, da gre v vrtec, in pritiskajo na moža, ampak tole pa js ne pustim. pa magari ločitev. ko gledam bolan odnos s psom- no way!
Res je : najina moža sta mamina sinka.
res je: norec ni še nikoli sam ugotovil, da je norec AKA edino na moža lahko vplivaš, in to bodo ZELo počasni premiki. vsaj pri nas so.
res je: ni pa najlepše. mogoče.   te zedeve bo tip najlaže uvidel pri pogovoru s prijatelji- ko bodo oni rekli, da to bi bilo njim pa čist preveč....  Pri nas to še najbolj zaleže, ni pa dovolj ustreznih prilik!
Se bereva!
lp.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.1.2011 17:21:24   
aktivni
aja- še vrtiček imajo pri nama. ko-je-pa-fino-met-domač-korenček, oni pa v bloku. itak bi najraje skoz tle viseli. grrrr!

(odgovor članu aktivni)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Praznovanje rojstnega dne otroka
Volga

Ali vaši otroci praznujejo RD doma ali kje organizirano (TUŠ, Mcdonalds, drugo)?

doma (85%)

organizirano (15%)

Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!