|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 19:57:57   
naja17
Iščem, brskam, berem in vedno iste smetanove-sirčkove omake, ki so vredi,ampak če jih pa jem zunaj, so pa drugačne user posted image  Kako delate omako smetanovo ali sirčkovo in da je vaša nekaj posebnega? user posted image


Tašča išče okrogle prazne napolitanke, če me zastopite user posted image  Obstajajo tiste plate za delanje napolitank, v okrogli varianti pa tega ne najde. Če se loti te oblikovat, se ji  lomi. Kak nasvet ali če je katera morda kje zasledila kake okrogle krogce?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:01:11   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Iščem, brskam, berem in vedno iste smetanove-sirčkove omake, ki so vredi,ampak če jih pa jem zunaj, so pa drugačne user posted image  Kako delate omako smetanovo ali sirčkovo in da je vaša nekaj posebnega? user posted image


Tašča išče okrogle prazne napolitanke, če me zastopite user posted image  Obstajajo tiste plate za delanje napolitank, v okrogli varianti pa tega ne najde. Če se loti te oblikovat, se ji  lomi. Kak nasvet ali če je katera morda kje zasledila kake okrogle krogce?

Hvala!


se opravičujem, ampak user posted image user posted image user posted image  pojma nimam.

z omakami pa pač improviziraš, kakšen so v gostilnah, ne vem, ker ne jem zunaj, ampak to je tako izi pizi....dva zdenka sirčka, malo kisle smetane, malo sladke smetane, malo soli, karija, kaj pa vem no, to mi re ni nobena umetnost.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:11:47   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Iščem, brskam, berem in vedno iste smetanove-sirčkove omake, ki so vredi,ampak če jih pa jem zunaj, so pa drugačne user posted image  Kako delate omako smetanovo ali sirčkovo in da je vaša nekaj posebnega? user posted image


Tašča išče okrogle prazne napolitanke, če me zastopite user posted image  Obstajajo tiste plate za delanje napolitank, v okrogli varianti pa tega ne najde. Če se loti te oblikovat, se ji  lomi. Kak nasvet ali če je katera morda kje zasledila kake okrogle krogce?

Hvala!


Za napolitanke ne vem, nisem videla drugačnih oblik, kot pravokotne.

Kar se omake tiče - jaz ne delam sirčkovih, ker mi topljeni sirčki niso tolk všeč. Delam smetanove. Načeloma dam čebulo ali por, odvisno kaj imam doma, pa meso, pa začimbe (te naredijo okus omaki - lahko daš mal curryja, al pa šetraj dam pogosto, ali kaj drugega, kar imaš rada, malo ustvarjaj), pa sol pa peteršilj in zalijem s sladko smetano - pa pustim malo prevret, ap ne dosti. Lahko daš čez navaden mehek riban sir (recimo edamec, trapist...), samo toliko da se stopi, ni pa nujno. To je njami. Gre super zraven kuskusa. Če daš v omako še gobe, je pa sploh božansko.

Kadar delam pa smetanovo omako z zelenjavo, pa ne dam čebule, amapk navadno dam fuuul česna, samo toliko da zadiši, potem pa čez al dente skuhano zelenjavo v koščkih (brokoli, cvetačo, brstični....karkoli pač že delam, lahko tudi gobe), pa sol seved,a poper, začimbe, lahko pa samo peteršilj in smetano (sladko). Če bi rada bolj gosto smetano, lahko vzameš tudi kakšno, ki vsebuje škrob notri, recimo v eurospinu imajo tako smetano 2dcl v tetrapaku, pa stoji en cajt, ker je tako kot uht mleko pakirana.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:12:20   
Anonimen
kake okrogle krogce?


Kakšni naj bodo drugačni kot okrogli user posted image ?

V Sparu imajo nekaj temu podobnega, okroglega, na polici z zdravo (ali dietno?) prehrano, zraven riževih vafljev. Če je tudi napolitanke, ne vem, je pa definitivno okroglo.

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:19:18   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

kake okrogle krogce?


Kakšni naj bodo drugačni kot okrogli user posted image ?

V Sparu imajo nekaj temu podobnega, okroglega, na polici z zdravo (ali dietno?) prehrano, zraven riževih vafljev. Če je tudi napolitanke, ne vem, je pa definitivno okroglo.


Tist so vaflji, ja, holandski al belgijski al kakšni že,  ampak niso za napolitanke delat, so krhki pa ful sladki pa še nek namaz imajo vmes. Je pa dobro za grickat.


_____________________________

Jst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:22:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

kake okrogle krogce?


Kakšni naj bodo drugačni kot okrogli user posted image ?

V Sparu imajo nekaj temu podobnega, okroglega, na polici z zdravo (ali dietno?) prehrano, zraven riževih vafljev. Če je tudi napolitanke, ne vem, je pa definitivno okroglo.


Tist so vaflji, ja, holandski al belgijski al kakšni že,  ampak niso za napolitanke delat, so krhki pa ful sladki pa še nek namaz imajo vmes. Je pa dobro za grickat.



Ja, to sem mislila.
Torej so primerni samo za zelo zelo zeloooooo sladke napolitanke.

(odgovor članu Klemy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:33:40   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

kake okrogle krogce?


Kakšni naj bodo drugačni kot okrogli user posted image ?



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  A jbg user posted image ...

Omake pa... ja sej zmeri improviziram, ampak mi je zmeri zunej omaka bolj najmi, kot da je še neki not, al kak sir al kaj???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 20:34:03   
Felicita
jest sm končno ugotovila trik za smetanovo omako (za h mesu) - namažem meso z gorčico (in začinim), popečem, potem dam pa na krožnik in pokrijem. medtem skuham omako (v isti ponvi!) - sladka smetana, 2 sirčka za toast (če ni pač naribam tistega, ki je), žlica kisle smetane, pol žličke gorčice, sol, poper in ostale začimbe, ki mi pašejo. ko zadeva mal prevre, dam notri meso in posebej pazim, da zraven zlijem tist sok, ki se je od mesa natekel - tisto da 'ta dober' okus omaki. vse skupi še 1x pregrejem in to je to.

tašča pa verjetno išče kej takega (za ilustracijo user posted image ):

user posted image

nimam pa pojma kje bi to mel.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
4.11.2010 21:43:06   
Lun1ca
Jaz kar se vafljev tiče nimam pojma..
ampak zato pa nardim omako njami user posted image vsaj za moj okus.
Sirovo omako vedno nardim tako da prvo naredim bešamel omako, bolj redko kot gosto. Noter pa vedno dam gorgonzolo, koščke parmezana (originalnega - parmeggiano rigano ali pa grana padano -> to mora pisat na parmezanu oz. ponavadi je tudi koža spodaj "poštemplana") in ementaler. Včasih še dodam noter mal brie-ja (brez plesni) ali pa kaken listič topljenega sira za toast (npr. šparov edamec). Po okusu dodam še malo sladke smetane od začimb pa ponavadi dodam zraven seveda soli in popra, ki jih dam že v bešamel še česen v prahu, petršilj, baziliko in malo muškatnega oreščka. Po želji še lahko dodaš koščke pršuta s tem da je treba potem bešamel manj solit ali pa sploh nič. če se ti zdi omaka pregosta jo redčiš z mlekom.
Bešamel pa vedno delam z maslom, nikoli s kakšno margarino. Maslo je maslo user posted image

Aja pa ta omaka je najbolj primerna za testenine..


< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 4.11.2010 21:44:01 >


_____________________________

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
5.11.2010 6:00:32   
naja17
Jaaaa Felicita, to hoče tašča... No, če kera kje zasledi, naj mi prosim javi....

Omako bi rada brez mesa, gorgonzoli se izogibam, ker sem user posted image , drugače mi je to top omaka... Lun1ca - a brie brez plesni je? No, tega nisem vedla user posted image  Moram dones v štacuni mal pošnofat user posted image ...

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
5.11.2010 7:10:14   
*miska.mcc*
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=3490016629#pictures

to je za vaflje. ne napolitanke.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
5.11.2010 8:08:45   
Adelina
Jaz tud te omake naredim običajno za osnovo bešamel z muškatnim oreščkom, smetano in/ali sir pa na koncu - približno pol-pol.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
6.11.2010 8:17:29   
Lun1ca
Ne ni Brie-ja brez plesni.. not ga samo daš brez plesni, ker plesen se ne raztopi kr tak user posted image  obrežeš pa je..


_____________________________

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
6.11.2010 10:56:42   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

Ne ni Brie-ja brez plesni.. not ga samo daš brez plesni, ker plesen se ne raztopi kr tak user posted image  obrežeš pa je..



Ahaaa user posted image ... Thx! Mi manjkajo tile sirčki zdej... Je pa omaka fajn ratala, sem bešamel naredila na zeliščnem maslu user posted image ....

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
6.11.2010 12:04:40   
ronja
V sirovo omako lahko daš različne vrste sira, pa bo vsak dal drugačen okus (gorgonzola je recimo čisto drugačnega okusa kot kak dimljeni, ementaler spet drugačen, parmezan spet drugačen...) in jih kombiniraš, včasih dodaš maslo, drugič ne, včasih smetano, drugič mleko, ene začimbe, druge začimbe, lahko daš še jabolčni sok ali pa vino,... Neskončno kombinacij, eno sem ravno zadnjč opisovala, ko sem delala tiste ovčke s sirovo omakco.

V gostilni po vsej verjetnosti dodajo mononatrijev glutamat (ga lahko tudi kupiš v trgovini kot ojačevalec začim se navadno prodaja). Mnenja o njem so deljena: vsekakor povdari okus jedi - slanih, sploh mesnih in takih, ampak nekateri trdijo, da ni ravno zdrav. V gostilnah to povsod dodajajo, zato da so jedi bolj okusne in bolj "slane", ne da bi bile preslane, kar bi se zgodilo, če bi dodali toliko navadne soli. Tako pa je slano, da si želiš še pit zraven, ampak ne tako slano, da bi te minilo prit nazaj. Sicer pa ne vem, kakšne so te omakce zunaj, ker res redko jemo v gostilni.

Kar se okroglih oblatov tiče, ne vem, kje bi jih kupila, vem pa, kako bi lahko tašča rezala pravokotne, da se ji ne bi lomili: naj jih malo navlaži prej: nanje položi vlažno cunjo. POtem se dajo lepo rezat in ko se spet posušijo, so enaki kot prej.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
6.11.2010 12:21:48   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V sirovo omako lahko daš različne vrste sira, pa bo vsak dal drugačen okus (gorgonzola je recimo čisto drugačnega okusa kot kak dimljeni, ementaler spet drugačen, parmezan spet drugačen...) in jih kombiniraš, včasih dodaš maslo, drugič ne, včasih smetano, drugič mleko, ene začimbe, druge začimbe, lahko daš še jabolčni sok ali pa vino,... Neskončno kombinacij, eno sem ravno zadnjč opisovala, ko sem delala tiste ovčke s sirovo omakco.

V gostilni po vsej verjetnosti dodajo mononatrijev glutamat (ga lahko tudi kupiš v trgovini kot ojačevalec začim se navadno prodaja). Mnenja o njem so deljena: vsekakor povdari okus jedi - slanih, sploh mesnih in takih, ampak nekateri trdijo, da ni ravno zdrav. V gostilnah to povsod dodajajo, zato da so jedi bolj okusne in bolj "slane", ne da bi bile preslane, kar bi se zgodilo, če bi dodali toliko navadne soli. Tako pa je slano, da si želiš še pit zraven, ampak ne tako slano, da bi te minilo prit nazaj. Sicer pa ne vem, kakšne so te omakce zunaj, ker res redko jemo v gostilni.

Kar se okroglih oblatov tiče, ne vem, kje bi jih kupila, vem pa, kako bi lahko tašča rezala pravokotne, da se ji ne bi lomili: naj jih malo navlaži prej: nanje položi vlažno cunjo. POtem se dajo lepo rezat in ko se spet posušijo, so enaki kot prej.



ronja, s tem je samo 1 problem - v mlečne stvari se natrijev glutamat NE daje, ker postanejo naravnost ogabne - grenkaste in trpke. mlečne zadeve so edina hrana kjer ne pride v poštev user posted image

naja17 - če boš sirčke dajala v omako si lahko brez strahu, ker jih tko (dvojno) toplotno obdelaš.

men se drugač (dostkrat) zdi, da je v gostilniške omake dodan škrob... smetana z okus, ostalo pa bolj voda/mleko in neki škroba... pa maščoba in sol kot nosilca okusa (tut izgled mi je bl tak... prozoren). za zihr pa ne vem, je treba kakega kuharja vprašat user posted image

< Sporočilo je popravil Felicita -- 6.11.2010 12:27:45 >


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
6.11.2010 13:26:54   
ronja
ronja, s tem je samo 1 problem - v mlečne stvari se natrijev glutamat NE daje, ker postanejo naravnost ogabne - grenkaste in trpke. mlečne zadeve so edina hrana kjer ne pride v poštev

Ups, hvala, da bom vedela. Se vidi, da nismo nič po gostilnahuser posted image . Se opravičujem za nenamerno zavajanje. Nam so rekli, da to povsod dajejo v gostilnah not, niso se pa spuščali v detajle (jasno, da ne dajo povsod, v sladkarije ziher ne;). škrob je pa ziher, tudi v domačih dostikrat.user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
7.11.2010 9:42:51   
naja17
A ne ne ne mi razlagat, če kej takega not dajejo user posted image , ker ko grem jest ven, nočem razmišljat o tem kako imajo v kuhinji in takih zadevah, tko da tud, če je kej tazga not, pa da je dobro, boljš da ne vem. user posted image

No, tole z napolitankami verjetno bo tako ronja, samo smo hotl najti enostavnejšo pot user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
7.11.2010 11:53:17   
benika
A ne ne ne mi razlagat, če kej takega not dajejo user posted image , ker ko grem jest ven, nočem razmišljat o tem kako imajo v kuhinji in takih zadevah, tko da tud, če je kej tazga not, pa da je dobro, boljš da ne vem. user posted image


A dejte no. Ravno tako ste napisale, kakor da v gostilnah mečejo vso svinjarijo in umetne stvari v hrano. user posted image Pri nas se je smetanova omaka delala tako, da smo prepražili čebulo, česen, zalili s smetano, dodali še kakšno začimbo, na zrezek pa smo dali rezino sira in prelili z omako. Sirova omaka se je delala podobno, le da smo v smetano dali gorgonzolo oz. kar nam je bilo pri roki. Brez kakršnekoli dodatne kemije.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
7.11.2010 15:35:34   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: benika

A ne ne ne mi razlagat, če kej takega not dajejo user posted image , ker ko grem jest ven, nočem razmišljat o tem kako imajo v kuhinji in takih zadevah, tko da tud, če je kej tazga not, pa da je dobro, boljš da ne vem. user posted image


A dejte no. Ravno tako ste napisale, kakor da v gostilnah mečejo vso svinjarijo in umetne stvari v hrano. user posted image Pri nas se je smetanova omaka delala tako, da smo prepražili čebulo, česen, zalili s smetano, dodali še kakšno začimbo, na zrezek pa smo dali rezino sira in prelili z omako. Sirova omaka se je delala podobno, le da smo v smetano dali gorgonzolo oz. kar nam je bilo pri roki. Brez kakršnekoli dodatne kemije.



Ma sej ni povsod isto,  vseeno pa trdim, da ko greš ven jest, ne smeš razmišljat o tem kako je v kuhinji in kaj je lahko. Sem vidla kar nekaj kuhinj in nekje resnično dobiš na krožnik stvari k padejo na tla itd....

No, hvala za tvojo različico....
A katera pozna koga k dela v Subitu-Kolosej LJ? Tam majo meni ful dobre peresnike po kraško, pa bi tud ta recept user posted image ...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
7.11.2010 21:47:41   
benika
A katera pozna koga k dela v Subitu-Kolosej LJ? Tam majo meni ful dobre peresnike po kraško, pa bi tud ta recept user posted image ...


Pojma nima, kako jih tam delajo. Jaz jih delam s pršutom, smetano in paradižnikovo mezgo.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
8.11.2010 6:38:53   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: benika

A katera pozna koga k dela v Subitu-Kolosej LJ? Tam majo meni ful dobre peresnike po kraško, pa bi tud ta recept user posted image ...


Pojma nima, kako jih tam delajo. Jaz jih delam s pršutom, smetano in paradižnikovo mezgo.



A lohka kr točn postopek prosim, ker nikol nisem mešala smetane in mezge skup, pa ne bi kej zafučkala. Jest k delam s pršutom, al dam sam smetano, al pa sam pelate user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
8.11.2010 16:37:42   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: benika

A katera pozna koga k dela v Subitu-Kolosej LJ? Tam majo meni ful dobre peresnike po kraško, pa bi tud ta recept user posted image ...


Pojma nima, kako jih tam delajo. Jaz jih delam s pršutom, smetano in paradižnikovo mezgo.



A lohka kr točn postopek prosim, ker nikol nisem mešala smetane in mezge skup, pa ne bi kej zafučkala. Jest k delam s pršutom, al dam sam smetano, al pa sam pelate


jest nardim tko - popražim pršut na mal olja (lahko so tut samo obrezki), zalijem s smetano (1 običajno sladko smetano) in potem kuham neki časa, da se zgosti. začinim (muškatni orešček, poper - soli ne, ker je že pršut dovolj slan) potem na koncu dodam še čist mal (bolj za barvo kot za okus) paradižnikovega koncentrata. pride taka blago pink zadeva, je pa super dobr.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Omaka zame + še neki za taščo :)
10.11.2010 18:16:14   
DanijelaNeli
Moj recept za SIROVE OMAKE...daš PALADIN SIR in MASCARPONE,ki se ga rabi za tiramisu,na primer.
+sladka-kisla smetana...+malo sesekljanega petršilja.

Enkrat mi je en kolega ki ima gostilno povedal,da po večina restavracijah uporabljajo SIR PALADIN.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?