Gina -> RE: Omaka zame + še neki za taščo :) (4.11.2010 20:11:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 Iščem, brskam, berem in vedno iste smetanove-sirčkove omake, ki so vredi,ampak če jih pa jem zunaj, so pa drugačne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako delate omako smetanovo ali sirčkovo in da je vaša nekaj posebnega? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tašča išče okrogle prazne napolitanke, če me zastopite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Obstajajo tiste plate za delanje napolitank, v okrogli varianti pa tega ne najde. Če se loti te oblikovat, se ji lomi. Kak nasvet ali če je katera morda kje zasledila kake okrogle krogce? Hvala! Za napolitanke ne vem, nisem videla drugačnih oblik, kot pravokotne. Kar se omake tiče - jaz ne delam sirčkovih, ker mi topljeni sirčki niso tolk všeč. Delam smetanove. Načeloma dam čebulo ali por, odvisno kaj imam doma, pa meso, pa začimbe (te naredijo okus omaki - lahko daš mal curryja, al pa šetraj dam pogosto, ali kaj drugega, kar imaš rada, malo ustvarjaj), pa sol pa peteršilj in zalijem s sladko smetano - pa pustim malo prevret, ap ne dosti. Lahko daš čez navaden mehek riban sir (recimo edamec, trapist...), samo toliko da se stopi, ni pa nujno. To je njami. Gre super zraven kuskusa. Če daš v omako še gobe, je pa sploh božansko. Kadar delam pa smetanovo omako z zelenjavo, pa ne dam čebule, amapk navadno dam fuuul česna, samo toliko da zadiši, potem pa čez al dente skuhano zelenjavo v koščkih (brokoli, cvetačo, brstični....karkoli pač že delam, lahko tudi gobe), pa sol seved,a poper, začimbe, lahko pa samo peteršilj in smetano (sladko). Če bi rada bolj gosto smetano, lahko vzameš tudi kakšno, ki vsebuje škrob notri, recimo v eurospinu imajo tako smetano 2dcl v tetrapaku, pa stoji en cajt, ker je tako kot uht mleko pakirana.
|
|
|
|