|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velikost kalupa za torte?
6.9.2010 18:24:24   
Freya88
Hmm... malce sem brskala po netu, ampak nisem cist prepricana v tole! Jaz imam doma dva tortna modela... enega velikosti 28 in drugega 26. Zanima pa me, kako je s sestavinami, ce je recimo recept napisan za model 28, jaz pa ga moram naredit v 26 (ponavadi si sestra rada sposodi drugega)? Kako je s improvizacijo? Nisem se poskusila, ne bi pa rada preden ne dobim drugega mnenja!:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velikost kalupa za torte?
6.9.2010 19:08:39   
andrejkica
Kot vem je standardni tordni model premera 26 cm :)

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2010 19:10:51   
tix
jaz sem delala po istem receptu za oba pekača user posted image

(odgovor članu andrejkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2010 19:11:35   
Freya88
Js nevem kater od teh je osnovni!:) Vem pa, da ce grem na kulinariko imajo nekateri recepti specificno napisano za kater premer gre... zato me zanima, kako je s tem?:) Pocutim se, kot bi prvic pekla kaksno tortico...!:S

(odgovor članu andrejkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2010 19:12:33   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: tix

jaz sem delala po istem receptu za oba pekača user posted image

Hvala tix!:) In ni nobenega posebnega odstopanja?:)

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2010 19:31:56   
tix
Lahko pride malo nižja pri 28 kot pri 26 ampak po mojem mnenju ni to kakšen problem, važen je okus user posted image

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2010 19:37:56   
a@n@
Jaz dam za večji model 1 jajce več in moke za eno jajce več, ter sladkorja.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2010 20:16:40   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: a@n@

Točno tako naredim tudi jaz. user posted image

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu a@n@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2010 22:56:21   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

IZVIRNO SPOROČILO: a@n@

Točno tako naredim tudi jaz. user posted image

O super... hvala obema!:) Da ne bo tezav, tudi ko ostanem brez enega tortnega modela!:)

LP:)

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2010 9:33:01   
Adelina
Jaz bi med tema dvema tudi dala eno jajce več, potem pa bi ostale sestavine še povečala za tisto jajce oz. bi preračunala razmerje. Če pa imam še kakšen večji pekač (npr. veliki od pečice) pa izračunam volumen obeh pekačev (tistega za kateri je recept in tistega kjer bom pekla) in preračunam v večje količine glede na razmerje pekačev.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2010 13:40:37   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Jaz bi med tema dvema tudi dala eno jajce več, potem pa bi ostale sestavine še povečala za tisto jajce oz. bi preračunala razmerje. Če pa imam še kakšen večji pekač (npr. veliki od pečice) pa izračunam volumen obeh pekačev (tistega za kateri je recept in tistega kjer bom pekla) in preračunam v večje količine glede na razmerje pekačev.

Hvala tudi tebi...!:)

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2010 20:15:03   
zvezdica_1
mene pa zanima, kje kupim model premera 28 cm...
jaz ga iščem že dlje časa....

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2010 20:18:41   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

odvisno od kje si. v Sežani sem ga vidla v Tušu, Mercurju, Kp enako. v bistvu je to najbolj pogost oz standarden pekač.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2010 20:19:58   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Hmm... malce sem brskala po netu, ampak nisem cist prepricana v tole! Jaz imam doma dva tortna modela... enega velikosti 28 in drugega 26. Zanima pa me, kako je s sestavinami, ce je recimo recept napisan za model 28, jaz pa ga moram naredit v 26 (ponavadi si sestra rada sposodi drugega)? Kako je s improvizacijo? Nisem se poskusila, ne bi pa rada preden ne dobim drugega mnenja!:)

ta dva cm, se pa ne pozna lih ne vem kako pri peki. malenkost zna bit nižji biskvita v pekaču od 28, ma ni neke panike, to ni neka drastična razlika v pekaču.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2010 20:44:35   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

Amm... pri nas ga prodajajo povsod... od Merkatorja, Tusa, Spara... do Merkurja! Kjer je tudi verjetno vecja izbira, kot pa v kaksni navadni trgovini! Sem pa v LJ v Muller-ju vidla veliko tega!

P.S.: se enkrat hvala vsem!:)

Neposredna povezava do sporočila: 15
10.9.2010 13:31:32   
anity_1
Jaz sem si pa ravno danes kušlila kalup premera 22.. user posted image Nisem vedela, da je nekje standardna torta velikosti 26-28.. Hjejj, zdaj bom pa morala vse preračunavati..

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.9.2010 13:41:46   
Adelina
Anity_1, za običajne torte (prerezan biskvit in vmes krema) je standardna velikost 26-28cm (28cm se pojavlja bolj v zadnjem času). Medtem ko je za kremne torte (spodaj podlaga, nato pa do vrha krema) ponavadi recept za 20-22cm.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.9.2010 14:22:21   
anity_1
Adelina, si me malo potolažila.. user posted image Hvala :) Ker sem se v trgovini v bistvu odločala me d22 in 24, potem sem pa izmerila premer prav z metrom, pa je pri kalupu 22 bilo res 22 cm, pri kalupu 24 pa samo 22 in pol.. Tako da ni bilo niti opazne neke razlike, sem pa kar vzela 22.. Upam, da bi mido trote uspevale! :)

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.9.2010 23:05:24   
zvezdica_1
hvala, bom naslednjič v merkurju pogledala... al pa  vmulerju, sem tak dokaj pogosto v lj

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.9.2010 0:11:29   
tofsi
Jas uporabljam isti recept za 26 in 28cm model.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?