|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ledena torta
10.5.2010 20:00:04   
LERO
A mi lahko posredujete kakšen recept za kremo za ledeno torto? Na netu sem našla eno goro receptov, a me skrbi, da ne bo uspela.
Kako je z želatino? Nikoli je še nisem uporabljala. Piše, da jo namočiš v 1 dl vode - a potem to vodo tudi uporabiš?
Imam pa okrogel tortni model premera cca. 25 cm.
Hvala že v naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ledena torta
10.5.2010 20:07:52   
al1*
Jaz delam tako:

Testo:

5 jajc

15 dag sladkorja

20 dag moke

3 dag kakava

1/2 pecilnega

Nadev:

2 jajci

7 dag sladkorja

vanili

15 dag masla

5 dag želatine

3/4 L sladke smetane

jedilna čokolada

Delo:

Najprej biskvit. Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor, rumenjake in stepamo, da se speni. V moko vmešamo pecilni in kakav, maso vlijemo v model in pečemo 40 min pri 200 stopinjah. Ohlajeni biskvit prerežemo. Spodnji del navlažimo s sokom, rumom, mlekom ali po želji. Okoli biskvita damo obroć, v katerega bomo vlili nadev.   Priprava nadeva:

stepemo 1/2 L sladke smetane V posodo damo jajca, sladkor, margarino in vanilijev sladkor, ter nad paro mešamo, da dobimo enotno zmes. Medtem zmešamo želatino in vodo, ter segrejemo nad paro. Nad paro stopimo tudi čokolado. V prvo zmes vlijemo stopljeno želatino. Maso razdelimo na polovico. V prvo polovico zmesi damo stopljeno čokolado, zmešamo, dodamo 1/2 stepene sladke smetane in premešamo. Čokoladni del mase vlijemo na biskvit in jo razmažemo. V drugi del zmesi pa damo preostalo smetano in zmešamo. Porazdelimo po čokoladni masi. Po vrhu položimo drugi del biskvita in ga navlažimo. Torto damo v hladilnik in pustimo da se strdi. Potem jo vzamemo iz  obroča, premažemo s sladko smetano in okrasimo z mrvicami.

lp

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2010 20:12:23   
LERO
A lahko v kremo dam margarino namesto masla? Ker nikoli še nisem delala torte, me zanima še nekaj. Kdaj navlažim drugo plast: predno jo dam gor ali je boljše, da jo navlažim, ko bo že v modelu?

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2010 21:20:42   
StrawberrY
Jaz imam en super recept, pa ga jutri poiščem in ti ga napišem. Meni je od vseh ledenih tort ta najboljša. Je pa z jogurtom.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.5.2010 23:59:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu StrawberrY)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2010 5:51:35   
al1*
IZVIRNO SPOROČILO: LERO

A lahko v kremo dam margarino namesto masla? Ker nikoli še nisem delala torte, me zanima še nekaj. Kdaj navlažim drugo plast: predno jo dam gor ali je boljše, da jo navlažim, ko bo že v modelu?

Namesto masla lahko daš margarino, ampak meni je z maslom okus veliko boljši. Navlažiš pa, ko daš plast na kremo, sicer ti razpade, ko prestavljaš.

lp

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2010 7:33:17   
klavdijas
Ta ti sigurno uspe:
http://www.kulinarika.net/recepti/1686/sladice/cokoladno-vanilijeva-ledena-torta/

LP,

Klavdija

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2010 20:42:09   
StrawberrY
LEDENA TORTA

BISKVIT
5 jajc
10 dag sladkorja
13 dag moke
1/2 pecilnega praška
1 žlica kakava

NADEV
1/2 l sladke smetane
2 lončka navadnega jogurta
1 vanilin sladkor
1 dcl mleka
1vrečka želatine
višnjev kompot ali kakšno drugo sadje

PRIPRAVA
Z mešalnikom stepemo jajca, sladkor, moko, kakav in pec.prašek v gladko zmes. Namaščen tortni model, premera 26 cm napolnimo s testom in postavimo v ogreto pečico. 160 C, 15-20 min.
Želatino zmešamo z mlekom in pustimo da nabrekne. Med segrevanjem želatino mešamo (ne sme zavreti), dokler se ne raztopi.1-2 žlici jogurta pomešamo z raztopljeno želatino, nato premešamo še preostenek jogurta in pustimo, da se ohladi. Sladko smetano prelijemo v ohlajeno posodo, dodamo vanilin sladkor in stepemo. Ko jogurtova zmes postaja čvrsta, ji počasi primešamo stepeno stepano.
Ohlajen biskvit rahlo namočimo s kompotovim sokom (ali mlekom), obložimo z višnjami in prmažemo z jogurtovim nadevom. Na koncu sladico še okrasimo in jo za 2-3 ure postavimo v zmrzovalnik in posujemo s kakavom.

Meni je ta torta res daleč najboljša. Za poletne dni pa sploh.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?